VI har testat parfymen Y (Eau De Parfum) från Yves Saint Laurent.

Yves Saint Laurent Y (EDP) – är en ny parfym för män som släpptes i slutet av September i år (2018) och är en flanker (en omformulering) av originalet som släpptes som EDT och som du kan hitta här: Y Yves Saint Laurent EDT

Y Yves Saint Laurent (EDP) släpptes i en snygg och mörkare flaska och är enligt Yves Saint Laurent (YSL) en mer förförisk, sexig och vågad version av originalet.

Y Eau De Parfum beskrivs som en parfym för en man som uppnått sina mål och som rör sig mot en ny dag, nya mål och nya äventyr.

Originalet Y Yves Saint Laurent (EDT) för män har sålt fantastiskt bra runt om i världen och är omtyckt för sin lite mer fräscha och energiska karaktär, medans denna nya EDP har tagit en ny inrikting där man behållit en del av det DNA (formuleringen) som gjorde originalet så omtyckt, men gjort den lite mer förförisk och sexig.

Med tanke på hur populär originalet blev så var vi självklart nyfikna på att ta reda på hur den nya versionen av Y Yves Saint Laurent doftar och presterar.

Doftnoterna i Y Yves Saint Laurent:

Toppnoter: bergamott, ingefära, äpple
Hjärtnoter: salvia, geraniumabsolut, enbär
Basnoter:  vetiver, cederträ, tonkaböna, ambra, olibanum

Så hur luktar Y Yves Saint Laurent (herr)?

Det här är en unik doft mycket tack vare en väldigt speciell ingrediens: salvia.

Det är inte många herrparfymer som har en bra dos av salvia som Y Yves Saint Laurent har och sättet som YSL har kombinerat salvian med b.la tonkaböna, ambra, ingefära och äpple är riktigt bra.

Resultatet är en parfym för män som både är fräsch, men som har ett djup och som definitivt är en förförisk doft.
Ofta är många förföriska och sexiga herrparfymer relativt varma och djupa till karaktären och just därför blir Y Yves Saint Laurent mer unik då den kombinerar det där fräscha och friska med något romantiskt och förföriskt.

Det här är en flanker till originalet Y som är riktigt bra, och som passar bra till de flesta tillfällen.
En herrparfym som funkar precis lika bra på kontoret och i affärsammanhang, som privat med vännerna, på gymmet eller på en dejt.

Dessutom passar den (tack vare sin unika doft) lika bra att användas till höst, vinter, vår och sommar.

En perfekt signaturdoft för dig som inte har en ännu eller som letar efter en ny fräsch doft som du kan använda på många olika sätt och till många olika slags tillfällen.

Så vad tycker vi killar om Y Yves Saint Laurent?

Jämför vi den mot originalet så gillar vi definitivt nya Y Yves Saint Laurent EDP mer. Mycket mer. Originalet var bra, men det här är en ny version som är mer intensiv på alla sätt och vi gillar att den är så mycket mer förförisk och sexig än originalet. Som kille kommer du få komplimanger för att det är en doft som de flesta tjejer tycker om.

Så vad tycker tjejpanelen om Y Yves Saint Laurent?

Tre av tjejerna i panelen tyckte om Y Yves Saint Laurent. ”Sexig”, ”grymt nice” och ”den här gillar jag verkligen” var några kommenterar. Den fjärde tjejen var inte lika förtjust som dom andra. I överlag tror vi att det är exakt den här reaktionen du kommer få om du köper Y Yves Saint Laurent. De flesta tjejer (och killar) kommer gilla den här parfymen, men precis som med allt annat så gillar olika människor olika saker.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 5 sprayningar en ganska hygglig radie, den är inte för stark och den är definitivt inte så svag att man inte känner den när man står bredvid.

När det gäller prestandan så får Y Yves Saint Laurent EDP definitivt godkänt då den räcker nästan 8 timmar. Klart godkänt.

Det här är en perfekt parfym för jobbet, och ska du på dejt eller träffa din tjej rekommenderar vi att du sprayar 1-2 gånger extra så att hon verkligen får känna på din parfym.

VÅRT BETYG

Manlig, fräsch, sexig, lite söt och med en unik doft tack vare salvia. Den luktar gott. Helt klart.
Det här är en parfym som tjejer gillar och man får en hel del komplimanger från både tjejer och killar när man bär den och prestandan är riktigt bra!

Är du ute efter en ny parfym eller ute efter din nya signaturdoft så är det här ett bra och säkert val!

Vi köpte vårt ex av Y Yves Saint Laurent till ett riktigt bra pris här: Y Yves Saint Laurent

FÖRDELAR MED Y EAU DE PARFUM FRÅN YVES SAINT LAURENT:

  • En herrparfym som definitivt har något unikt, tack vare dess komposition med Salvia.
  • Bra prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.
  • Manlig och förförisk, men samtidigt fräsch – det här är en herrparfym som är perfekt för en dejt men är som funkar precis lika bra i andra sammanhang.

NACKDELAR MED Y EAU DE PARFUM FRÅN YVES SAINT LAURENT:

  • Egentligen inga. Den har en bättre prestanda än originalet, och får komplimanger. Bara att köpa.

SLUTBETYG: 8/10

En flanker av ett av de mest populära herrparfymer från Yves Saint Laurent som luktar manligt och förföriskt.
Om du gillade originalet är det inte alls så mycket att tänka på.

Se till att du bara köper original när det gäller parfymer!
Du kan köpa denna herrparfym här: Yves Saint Laurent Y

Vill du ha mer recensioner och topplistor med de bästa parfymerna för män så kolla in dessa artiklar: