Perfecto har testat Essenza di Colonia från Acqua Di Parma och det här är vår recension av denna parfym.

Acqua Di Parma är ett företag och parfymhus med en lång och spännande historia bakom sig.

Företaget grundades redan 1916 i just Parma och deras första dofter var olika typer av Eau de Cologne som var framtagna för att se till att bröstnäsdukarna för män luktade gott.

Sedan dess har deras originalprodukt Eau de Cologne (”Colonia”) blivit en symbol för italiensk elegans och stil.

Går man tillbaka till 40 eller 50-talet så har storstjärnor som b.la Humphrey Bogart använt Colonia och i modern tid har Colonia använts av storstjärnor som Kevin Costner, Brad Pitt och många andra.

2001 köpte den gigantiska LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) gruppen Acqua Di Parma och varumärket erbjuder idag en hemkollektion, en resekollektion och en rad spännande nya kollektioner som t.ex. Blu Mediterraneo.

Acqua di Parma (som finns i Milano) behåller sin exklusivitet genom att man endast använder sig utav ett fåtal återförsäljare världen över och att man fokuserar på kvalitetsprodukter som är unika.

Essenza di Colonia är egentligen en ”flanker” (en parfym som är en variation baserad på ett existerande original) till originalet från 1916, fast uppdaterad och gjord på ett mer modernt sätt.

Colonia är en parfym som finns tillgänglig i storlekarna 50ml, 100ml och 180ml.

Acqua di Parma Colonia Essenza


Ovan är den snygga behållaren som följer med denna herrparfym.

I denna fräscha herrdoft kan vi bl.a. känna doften av en rad olika ingredienser som främst lutar åt det mer citrus, träiga och blommiga slaget.

Vi har ingredienser som bergamott, citron, mandarin, apelsin, grapefrukt, rosmarin, ros, jasmine, patchouli, bärnsten och en hel del andra noter.

Nästan alla av Acqua di Parmas dofter (både de som är unisex, herrdofterna och damdofterna) har en väldigt distinkt karaktär som många gånger är lätt att känna igen, och det är tack vare den där fräscha och tvåliga delen av doften.

Acqua di Parma är helt klart kända för att skapa ”tvåliga” parfymer som balanseras upp på olika sätt med en rad ingredienser och Essenza di Colonia är absolut en tvålig doft. En ren och maskulin doft.

Essenza di Colonia är en klassisk och elegant doft som passar precis lika bra för de tillfällen när du klär upp dig i kostym eller frack som när du kör smart casual eller rockar den tillsammans med ett par shorts och t-shirt på en varm sommardag.

Så vad tyckte vår testpanel av tjejer som fick provlukta denna parfym?

De flesta av tjejerna i testpanelen gillade den. Mycket. Och kom med kommentarer som ”manligt”, ”superfräscht” och ”luktar galet gott.” Alla tyckte att Essenza di Colonia luktade rent och fräscht (tack vare den där klassiska tvåliga doften) och alla tyckte den luktade maskulint och elegant.

VÅRT BETYG

Det här är en nischad herrdoft som har en väldigt unik karaktär och historia.

Av alla de tvåliga herrdofter som finns tycker vi att Acqua Di Parmas parfymer helt klart är i topp. Det sitter i deras historia och är det ett företag som verkligen kan ta fram en parfym som är lätt, fräsch och i många fall tvålig på det där härliga sättet så är det just Acqua Di Parma.

Det här är en herrparfym som passar både till uppklätt och till mer casual. Den funkar definitivt både till jobbet och privat. Funkar både när du ska träffa vännerna och om du ska på dejt.

När det gäller årstider så funkar denna parfym året om, men den passar speciellt bra i värme då dess friska karaktär och fräschhet verkligen kommer uppskattas. Använd den med andra ord extra ofta till sommar och när du åker på semester.

Alla tjejer (och killar) som gillar fräscha dofter kommer gilla den här. Den har helt enkelt något klassiskt, manlig och elegant som tjejer gillar. 

Här har du en maskulin, tvålig doft med sin egen unika karaktär som är fräsch och fin. Du kommer definitivt sticka ut i mängden tack vare denna herrparfym.

Elegansen, det där unikt tvåliga som balanseras upp på ett perfekt sätt med andra ingredienser och det maskulina i den här doften gör att vi definitivt rekommenderar den. Historien bakom varumärket och all dess elegans lyckas på något sätt nå ditt sinne och du känner dig elegant, stilig och fräsch när du använder den.

När vi testade hållbarheten och radien så skiljde det sig ganska mycket (med ett par timmar) från person till person med ett snitt på ca 5 timmar (4-6 sprayningar), och radie på ca 1-1,5 meter.

Den håller tillräckligt länge för det mesta med andra ord.

Vi rekommenderar att du köper den här till ett riktigt bra pris: Essenza di Colonia

FÖRDELAR MED ACQUA DI PARMA ESSENZA DI COLONIA:

 • Tvålig och helt unik på Acqua di Parmas fantastiska sätt.
 • Elegant och fräsch.
 • Passar både på jobbet och privat, med vännerna och till dejten.
 • Snygg flaska som ser bra ut på hyllan.
 • Du kommer sticka ut ur mängden med denna herrdoft.
 • En perfekt parfym till vår och sommar.

NACKDELAR MED ACQUA DI PARMA ESSENZA DI COLONIA:

 • Egentligen inga. När det gäller tvåliga, maskulina, rena och fräscha dofter för män så är det få som slår Acqua Di Parma och just Essenza Di Colonia. Det här är en episk parfym som varje man bör ha.

SLUTBETYG: 8.5/10

Köp ENDAST original!
Köp till ett bra pris med snabb frakt här: Acqua Di Parma Essenza di Colonia

Om du är intresserad av herrparfym och vill lukta gott så rekommenderar vi att du läser det här:

 • Topplista herrparfym
  Dom bästa av dom bästa. Det här är en topplista över de bästa herrparfymer som du kan ha!
 • Le Male Recension
  En ikonisk och tidlös herrparfym som är helt makalös. Det här är vår recension av Jean Paul Gaultier Le Male. Läs! Nu.
 • herrparfym som tjejer gillar
  Vem gillar inte när tjejer tycker att man luktar grymt gott? Det här är år lista över herrparfym som tjejer gillar!