Senast uppdaterad 2020-10-31

Om du är ute efter en herrparfym som tjejer gillar så är det här en topplista på parfymer (2020) som du absolut inte får missa!

Att hitta rätt herrparfym som tjejer gillar är inte alltid lätt, och det finns en rad olika aspekter att tänka på när man som kille ska köpa en ny god parfym.

Några exempel är:

  • Är det en parfym till jobbet eller privat?
  • Vill du ha en dagsparfym eller är du ute efter en kvällsparfym?
  • Hur stor radie ska den ha och hur intensiv vill du att din parfym ska vara?
  • Vilken karaktär ska parfymen ha?
    Det finns varma, fylliga och djupa herrparfymer, det finns friska och fräscha herrparfymer som oftast är marina eller citrusbaserade, det finns blommiga, träiga, kryddiga osv.
    Flera av de absolut bästa herrparfymerna som tjejer gillar är faktiskt en blandning av olika karaktärer och dofter som tillsammans utgör en manlig och sexig doft.
  • Hur unik vill du att din parfym ska vara? Ju mer unik din parfym är, desto mer spännande och unik kommer du att uppfattas när du bär den. Ju vanligare en parfym är desto större är chansen att tjejen du träffar kommer känna igen den från tidigare killar hon umgåtts med.

Som tur är slipper du tänka på allt det där, för det är exakt just det vi gör när vi provar, betygsätter och recenserar herrparfymer!

I den här listan kommer vi inte bara gå igenom några av de absolut bästa herrparfymer som tjejer tycker om, utan även förklara hur varje parfym doftar och vilket tillfälle den passar bäst till.

Men fokus är på en sak: det måste vara en herrparfym som tjejer gillar.

Parfums de Marly Layton

Parfums de Marly Layton

Alla rykten du har hört om Layton från Parfums de Marly är sanna. Layton är en episk herrparfym som 99.9% av alla tjejer fullkomligt älskar. Parfums de Marly är ett av de mest trendiga och populära parfymhus som finns just nu och ett parfymhus som fortsätter att imponera med deras otroligt goda parfymer. Layton öppnar upp på ett fräscht sätt med en doft av bergamott, äpple och apelsin och övergår efter ett tag till ren magi när viol, jasmin, olika tränoter, sandelträ och vanilj kommer in.

Vi skämtar inte när vi använder ordet magi. Effekten denna herrparfym har på tjejer är helt otrolig och reaktionerna är bara galet positiva. Vi har fortfarande inte träffat en enda tjej som inte tycker att Layton är en av de bästa parfymerna för män hon känt doften av.

Du kommer inte ångra dig om du köper Layton. Köp den och se för dig själv.

Köp en av de bästa herrparfymerna som finns här: Layton

Le Male Le Parfum

Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

Le Male från Jean Paul Gaultier är ikonisk. Och det här är den senaste (och en av de bästa) versionerna av Le Male. Det här är Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum som släpptes i Sverige under hösten 2020!

Le Male Le Parfum har väldigt lite gemensamt med originalet förutom den där utsökta vaniljdoften och doften av lavendel. Men i Le Male Le Parfum har vaniljen gjorts mycket sexigare och doften av lavendel har även den en lite söt och sexig ton.

I basen har Le Parfum en attraktiv blandning av vanilj och tonkaböna, vilket skapar en mjuk och söt doft som känns som en mycket mer förförisk och varmare version av originalet. Du behöver inte oroa dig för att den är för söt, för det är den inte. Det söta balanseras upp av kryddiga doftnoter och en svag läderdoft som ger den en maskulin och oemotståndlig sida.

Le Parfum är en varmare, mer vuxen och mer sexig version av Le Mâle. Tjejer som har känt doften av Le Parfum säger alla samma sak: att det doftar något varmt, mysigt och sexigt. Och alla som provat den vill ha den till deras kille.

Den är ny. Det är inte alla killar som har den (än) och det är en parfym som tjejer älskar. Vad väntar du på?

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Jean Paul Gaultier säkert och med snabb frakt här: Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum

Tom Ford Fucking Fabulous

Herrparfym som tjejer gillar - Tom Ford

Tom Ford släppte Fucking Fabulous 2017 under New York Fashion Week och den är faktiskt precis lika bra som namnet antyder.

Fucking Fabulous tillhör Tom Fords exklusiva kollektion ”Private Blend” och är en fantastiskt god herrparfym med en helt unik doft där mandel blandats med tonkaböna, en söt och galet god vanilj i basen tillsammans med kryddor och en lätt doft av något rökigt.

Resultatet? En unik herrparfym som balanserar mellan något sexigt och något elegant. Första gången man känner doften av Fucking Fabulous så undrar man vad det är som luktar så gott.
Sen vill man bara ha mer.. Och mer. Och mer.

Denna herrparfym är en av de mer dyra och exklusiva i Tom Fords kollektion, men för det får du en otrolig parfym som väldigt få killar i Sverige har. Bara det gör den värd pengarna då du inte kommer att dofta som alla andra.

Och vad tycker tjejer om Fucking Fabulous? De flesta absolut älskar denna parfym på killar.

Köp denna exklusiva parfym och njut: Fucking Fabulous

Prada L’homme

Herrparfym som tjejer gillar: Prada L'homme

Prada L’homme är en unik herrdoft som många parfymhus försökt kopiera men där ingen annan lyckats få till det som originalet L’homme. Det här är en fräsch, elegant och oemotståndlig doft som i princip alla kommer tycka om. Med doftnoter som neroli, patchouli, ambra och iris har Prada skapat ett mästerverk som funkar precis lika bra till jobb och privat.

Använd denna parfym dag som kväll. När du ska ut med dina vänner eller när du ska ut med din tjej. Prada L’homme funkar för de flesta tillfällen, du kommer känna dig fräsch och fin när du bär den, och kanske viktigast av allt: det är en parfym som de flesta tjejer älskar på killar.

Köp denna herrparfym här: Prada L’homme

Valentino Uomo Intense

Valentino Uomo Intense

Valentino Uomo Intense är en omformulering av originalet Valentino Uomo.
Originalet Uomo var otroligt populär med sin söta doft och uppföljaren Uomo Intense tar originalet till en helt ny nivå. Originalet var mer baserad på en ljusare form av läderdoft tillsammans med iris, vanilj och tonkaböna, medans Intense är djupare, lite mindre söt och vars läderdoft är lite mörkare och rökigare.

Uomo Intense är en mer sofistikerad, elegant, sexig och mystisk herrdoft jämfört med originalet och är helt klart värdig en plats i din samling av herrparfymer.

Perfekt för en dejt, eller när du vill ha på dig en parfym som luktar både elegant och sexigt. Det här är en herrparfym som de flesta tjejer gillar och är ett riktigt bra val.

Vi gav Uomo Intense höga betyg i vår recension och test som du kan läsa mer om här: Valentino Uomo Intense Recension.

Du kan se mer och köpa denna herrparfym här: Uomo Intense

Azzaro Wanted by night

Herrparfym topplista - Azzaro Wanted by night

En av de senaste nyheterna från Azzaro är Wanted by Night (släpptes 2018) och det här är en parfym för en man som vill attrahera tjejer. Helt klart en otroligt sexig och manlig parfym och precis som namnet antyder så är det ”wanted by night” som gäller.

Det här är en av de bästa herrparfymer just nu som har en lite unik doft, där Azzaro har kombinerat varma och djupa doftnoter som cederträ, tobak och rökelse med fruktiga och söta doftnoter samt olika sorters citrus..
Och kombinationen är enastående.

”Wanted by night” har ett djup och känns varm och trygg på samma gång som den är söt och sexig. Det här är en parfym du tar på dig när du ska på dejt. Det här är en parfym du tar på dig när du vill dofta gott, sexigt och attraktivt.

Det här den doft du vill bära när en tjej kommer dig nära. Så är det bara.

En bonus är att det här är en doldis bland herrparfymer – vilket betyder att det inte är så många killar som har den. Så passa på att lukta unikt och gott och köp den.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Azzaro till ett bra pris här: Wanted by night

Hermès – Terre D’Hermès

Herrparfym som tjejer gillar - Hermès Terre D'Hermès

En modern klassiker som verkligen är unik. Terre D’Hermès från Hermès lyckas med konststycket att få dig att lukta både sexig och elegant på samma gång. Karismatisk, trygg och stilig – det är exakt så tjejer kommer uppfatta dig som när du bär denna parfym. Det här är en tidlös, fräsch och sexig herrparfym som tjejer gillar.

Träiga doftnoter blandas med bland annat citrusdofter, patchouli och peppar och kombinationen är riktigt bra.

Det här är doften av elegans och manlighet i en flaska och en doft som de flesta kvinnor gillar.
Bär den med självförtroende, var en gentleman och du kommer att imponera på tjejerna.

Det här är en både djup och fräsch doft på samma gång och passar därför lika bra till höst, vinter som till vår och sommar. Funkar dessutom lika bra till både jobb och privat, så bär den oavsett om du ska på dejt eller om du ska till kontoret.

Terre D’Hermès Hermès är inte en söt herrparfym utan lutar mer åt det klassiska hållet där den är träig och tvålig, så är du ute efter något sött är det här inte en parfym för dig.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Hermès säkert och med snabb frakt: Terre D’Hermès

Yves Saint Laurent L’Homme

Sexiga Parfymer Herr Som Tjejer Kommer Älska - Yves Saint Laurent L'homme

Ännu en modern klassiker: L’Homme från Yves Saint Laurent. En herrparfym som luktar precis lika episkt nu som när den släpptes 2006.

Med ingefära, bergamott och citron som toppnoter, olika kryddor, vitpeppar, basilika och en fin form av viol som hjärtnoter och med basnoter som tonkaböna, vetiver från Tahiti och cederträ lyckas YSL skapa ett mästerverk som 99.5% av alla (både tjejer och killar) vi någonsin träffat fullkomligt älskar.

Alla doftnoter blandas på ett fantastiskt sätt och slutresultat är en herrparfym som är otroligt elegant, djup och samtidigt sexig.

Det här är en god parfym för män som funkar året om och som funkar precis lika bra om du ska till kontoret, ut med vännerna eller på dejt.

Vår testpanel av tjejer fullkomligt älskade L’Homme och det här är helt klart en vinnande doft som du sprayar på innan du går på dejt med din tjej. Det finns en anledning att L’Homme finns med på topplistor runt om i världen och det är för att den är galet god.

YSL L’Homme attraherar och förför på ett sätt som få parfymer gör. Köp denna klassiska herrparfym och förbered dig på en massa komplimanger från tjejer.

Köp ENDAST original!
Du kan köpa denna herrparfym från Yves Saint Laurent säkert och med snabb frakt här: L’Homme

Jean Paul Gaultier Ultra Male

Herrparfym som tjejer gillar - Jean Paul Gaultier Ultra Male

Ultra male från Jean Paul Gaultier släpptes 2015 och är en flanker (omformulering) av klassiska originalet Le male. Det här är ingen elegant doft, det här är en 100% sexighet i en flaska. Jean Paul Gaultier gör provokativa parfymer som är sensuella, sexiga och som är gjorda för att attrahera – och det är exakt vad denna parfym gör.

Förutom att det är en galet fin herrparfym som tjejer gillar på killar så älskar vi den för att den är en av få parfymer som använder sig utav päron som en av huvudnoterna.

Till skillnad från originalet Le male så öppnar Ultra Male upp på ett sött och sexigt sätt där en doft av päron är stjärnan, detta blandas sedan ut bland annat med lavendel och vanilj och slutresultatet är en helt otroligt sexig och förförisk doft. Det här är helt enkelt en herrparfym som du förför med.
Ta på den när du vill lukta gott inför en dejt.

Köp den. Nu. Och njut av den uppmärksamhet du kommer få.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Jean Paul Gaultier säkert och med snabb  frakt här: Ultra Male

Dior Sauvage

Herrparfym som tjejer gillar - Dior Sauvage

Parfymen hela världen älskar.. Ja nästan. Vi kan inte lova att alla tjejer kommer tycka om den, men garanterat MÅNGA kommer bli helt tokiga av den. Så bra är den.

Vi gav Dior Sauvage 9/10 när vi recenserade den och du kan läsa vår recension här: Sauvage recension

Vi var en av de första i Norden att prova Sauvage när den släpptes och vi fick komplimanger vart vi än gick – så bra är den. Nu är Sauvage så pass vanlig att många tjejer lätt känner igen den. Men trots att den är så vanlig så kan vi inte exkludera den från denna topplista – den är så bra helt enkelt!

Vi vågar nog påstå att Sauvage var en av de absolut bästa herrparfymer som släpptes under årtiondet (2010-talet.).

Det är en elegant, sofistikerad, sexig och manlig parfym som funkar både på jobbet och när du ska ut på dejt. Det är dessutom en året runt parfym som funkar lika bra till vår och sommar som till höst och vinter.
Den är så pass komplex att den faktiskt klarar av vilken årstid som helst.

Det här är ingen herrparfym du behöver fundera över. Köp den. Spraya.
Och låt din dejt eller tjej njuta av hur gott du luktar.

Köp ENDAST original!
Vi köpte vårt exemplar av Dior Sauvage säkert och med snabb frakt här: Sauvage.

Dior Homme Intense

Herrparfym som tjejer gillar - Dior Homme Intense

En av de absolut bästa herrparfymerna i världen. Vi har inte träffat en enda tjej som inte älskar doften av Homme Intense! Dior Homme Intense är lika bra idag som den var när den släpptes 2011. Här har Dior bland annat blandat dofter som lavendel, iris, mysk, vetiver och päron. Resultatet är elegans och maskulinitet i en flaska. Det här är en herrparfym för en RIKTIG MAN.

Manlig, elegant och förförisk. Och den håller. Länge. Den har en hållbarhet på över 7 timmar och en radie som gör att folk i din närhet kommer att lägga märke till dig. På ett bra sätt.

Bär den på jobbet och folk kommer undra vem det är som luktar så gott.
Bär den på en dejt och din tjej kommer ha svårt att slita sig från dig.

Gillar hon dig kommer hon gilla dig ännu mer för att du luktar så grymt gott. Ett säkert kort när det gäller herrparfymer och utan tvekan en galet förförisk parfym som de flesta tjejer absolut älskar!

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Dior till ett bra pris här: 
Homme Intense

Fahrenheit Le Parfum

Dior Fahrenheit Le Parfum

Diors episka klassiker Fahrenheit behöver ingen introduktion. En av de parfymer som verkligen förändrade parfymvärlden och som fortfarande är lika unik 2020 som den var när den släppts 1988.

2014 släppte Dior Fahrenheit Le Parfum som tog delar av originalet, tonade ner den mest intensiva delen och istället skapade en ny otroligt god herrparfym som bland annat innehåller viol, rom, bourbon vanilj, kummin och en hel del andra spännande doftnoter som tillsammans gör den till en av de bästa och sexigaste herrparfymerna.

Vi fullkomligt älskar denna parfym och det gör även tjejer. En bonus är att (till skillnad från Diors populära Sauvage) det inte är många killar som har den. Just därför rekommenderar vi verkligen den här parfymen. Så om du vill dofta gott på ett riktigt unikt sätt och är ute efter en herrparfym som kvinnor verkligen gillar så är det här definitivt ett riktigt bra val!

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym säkert och till ett bra pris här: 
Fahrenheit Le Parfum

Tom Ford Ombré Leather

Tom Ford Ombré Leather är en herrparfym med en helt fantastisk läderdoft. Här har Tom Ford tagit sin numera klassiska Tuscan Leather och gjort en version som är mycket mer omtyckt av både tjejer och killar. Ombré Leather fokuserar på läder som luktar elegant och sexigt som blandats med bland annat jasmin, patchouli och bärnsten och resultatet är en av de bästa herrparfymer som släpptes 2018 och som nu är en av de mer populära herrdofter som finns.

En parfym som både har elegans och attityd som är perfekt för dig som vill ha något som luktar manligt, gott och otroligt förföriskt.

Du kommer få komplimanger, och tjejer kommer tycka att du luktar gott, sexigt och definitivt manligt.

Herrparfym Ombré Leather

Du kan köpa denna otroliga parfym här: Tom Ford Ombré Leather

Stronger with you

Herrparfym Emporio Armani Stronger with you

Stronger with you från Emporio Armani släpptes ett par år sedan och är en absolut favorit bland tjejer.

Stronger with you är en söt herrparfym med en bas av vanilj och kastanj som balanseras upp av olika tränoter. På toppen finns olika kryddor som rundar av denna herrparfym som är en förförisk, mysig och underbar doft.

Det här är en god herrparfym som 9/10 tjejer gillar och som du garanterat kommer få komplimanger för.

Stronger with you fungerar precis lika bra som en dagsdoft och kvällsdoft, men den är helt perfekt som en kvällsdoft just på grund av att den är så söt och förförisk. Perfekt till din dejt med andra ord.

Denna goda herrdoft från Armani passar lika bra till höst och vinter som till vår och sommar. Vi kommer inte att gå in i detaljer, men kort och gott: det här är en lite sötare herrparfym som tjejer gillar.

Och av någon anledning så har inte många andra killar denna parfym. Vilket är helt perfekt för dig som köper den då du med andra ord kommer lukta gott på ett unikt sätt.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Emporio Armani säkert, till ett bra pris här och med snabb frakt här: Emporio Armani Stronger With You

Acqua Di Gio Profondo

parfym som tjejer gillar på killar: Acqua di Gio Profondo

Till skillnad från de flesta andra parfymer på denna lista så är det här en herrparfym som verkligen går mot det fräscha och marina hållet.

Acqua Di Gio Profondo är den nya versionen av den klassiska Giorgio Armani Acqua Di Gio.
Originalet Acqua Di Gio släpptes 1996 och är världens bäst säljande herrparfym och den nya uppföljaren Profondo släpptes 2020. Profondo är en herrparfym som kombinerar marina doftnoter med en härlig värme som bland annat kommer från mysk, bärnsten samt olika sorters citrus och marina doftnoter.

Resultatet är en herrparfym som är en mycket mer modern version av originalet Acqua Di Gio.

Det här är en parfym som tjejer gillar på män, helt klart. Och en fördel är att den passar precis lika bra på kontoret som privat. Bär den när du vill lukta gott på jobbet eller när du ska på dejt.

Den här parfymen är magisk på sommaren, och på hösten och vintern ändras den lite och blir lite mindre fyllig (fast fortfarande otroligt fin) och till våren är den helt perfekt då den blandas med den friska vårluften på ett fantastiskt sätt. Under värme (till exempel under sommar) så utvecklar den sig på ett sätt som är helt otroligt god, där man från toppnoterna hela vägen till basnoterna njuter till fullo.

Originalet är en klassiker och Profondo kommer bli en modern klassiker av en anledning: den är makalöst fin och en god parfym som både tjejer och killar gillar.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym från Giorgio Armani säkert, till ett bra pris här och med snabb frakt här: Acqua Di Gio Profondo

Och där har du vår lista på några av de absolut bästa herrparfymerna som tjejer gillar på killar.
Det finns förstås en hel del andra bra herrparfymer men det här är några av de bästa. Oavsett vilken av dessa parfymer du väljer så kommer tjejer garanterat att gilla din doft.