Det här är en recension av Dior Sauvage EDT (Eau de Toilette.)

Dior Sauvage är utan tvekan en av världens mest populära herrparfymer. Den är en storsäljare i Storbritannien, Sverige och i många länder runt om i världen och det är inte svårt att förstå varför: Dior Sauvage är helt enkelt en herrparfym som luktar absolut fantastiskt.

Det är Johnny Depp som är ansiktet utåt för Dior’s Sauvage, men vi tycker nog att om James Bond hade en signaturparfym så skulle det utan tvekan vara Dior Sauvage.

Dior Sauvage är nämligen en perfekt parfym för en charmig, självsäker, stark och sexig man.

Sauvage har en unik manlig och sexig doft som lätt känns igen och som uppskattas av de flesta tjejer.

Dior lanserade Sauvage i slutet av 2015 och denna parfym har sedan dess vunnit otroligt många skönhetspriser för bästa herrparfym, den finns fortfarande (trots att den nu har över några år på nacken) på de flesta topplistor runt om i världen och röstas konstant fram som en av de mest populära och bästa herrparfymer som finns.

Dior släppte sin första ”Eau Sauvage” för män, redan 1966. De två parfymerna hör dock inte till samma kollektion.

Det är mästerparfymören François Demachy som står för i princip alla av Diors parfymer och även för det här mästerverket där doftnoter som bergamott blandas med ambroxan, bärnsten och olika typer av peppar.

Dior Sauvage

(Bild ovan: Flaskan för Dior Sauvage.)

Dior Sauvage är en intensiv herrdoft, och det finns inget anonymt med Sauvage. Det märks när någon har på sig Sauvage.

Den djupa och intensiva sidan av Sauvage balanseras dock upp av en fräsch och mer frisk och lite lättare sida.

Kalabrisk bergamott i toppen kombineras med indonesisk muskotnöt, rosépeppar och sichuanpeppar, och ambroxanet skapar tillsammans patchoulin och vaniljen från Papua Nya Guinea en herrparfym utan dess like.

Dior Sauvage lyckas med konststycket att vara djup, intensiv men fräsch på samma gång och det här är en parfym som dessutom lyckas vara elegant, men brutalt sexig på samma gång.

Det finns många herrparfymer som befinner sig antingen på den ”eleganta” sidan, eller på den ”sexiga” sidan, men Sauvage klarar av båda på samma gång. Något vi definitivt gillar, och som tjejer absolut älskar på en kille.

Så vad tycker vi killar om Dior Sauvage?

Vi älskar Sauvage. Man sveps in i ett doftmoln som får en att lukta riktigt gott och sexigt. Man fylls av självförtroende och får en feel good-känsla i vetskapen om att man luktar gott.
Och det här är en riktig tjejmagnet. Man får konstant komplimanger av kvinnliga kollegor, tjejer på krogen, tjejkompisar och till och med baristan på Starbucks.

Så vad tycker tjejpanelen om Dior Sauvage?

Alla fyra tjejerna i tjejpanelen tycker att Dior Sauvage är en riktigt bra parfym för killar. 3 av tjejerna tycker den är en av de bästa herrparfymer dom någonsin stött på och den fjärde tyckte den var ”riktigt jäkla bra.” Ord som ”sexig”, ”manlig som fan” och kommentarer som ”det här är den perfekta herrparfymen” kom från tjejerna som beskrev Dior Sauvage.

När vi testade hållbarheten och radien så är det här en kraftfull och intensiv herrparfym. Det är med andra ord ingen ”intim” eller diskret herrparfym. Lite räcker en lång väg och radien är relativt stor och om du sprayar på Sauvage mellan 4-6 ggr så kommer folk runtomkring dig att definitivt känna av att du bär den.

Vi fick en radie på ca 2 meter vilket är ganska stort.

Hållbarheten är dessutom riktigt grym och i vissa fall räckte parfymen hela dagen. Från 8 på morgonen tills sent på eftermiddagen.

Det här är med andra ord en parfym som inte bara luktar fantastiskt gott, utan som levererar även när det gäller både radie och hållbarhet.

VÅRT BETYG

Det här är en parfym som tilltalar de flesta. Den har ett djup och en doft som är unik på sitt sätt och den har blivit otroligt populär just för att den är fantastisk.

Det är få tjejer (och killar) som inte tycker om Sauvage. Tar du på dig Dior Sauvage innan du går på dejt är du nästan garanterad att din dejt kommer gilla den och ge dig en komplimang. Exakt det man vill när man tar på sig parfym.

Sauvage är en herrparfym som funkar precis lika bra som en dagsparfym som en kvällsparfym. Den funkar lika bra på jobbet eller i affärssammanhang som privat. Och privat funkar den precis lika bra när du är ute med vännerna som när du är på dejt.

Den är en otroligt bra parfym för killar helt enkelt och det är en parfym du absolut bör äga. Tjejer kommer älska när du bär denna parfym och killar kommer undra vad det är för parfym du har på dig.

Vi köpte in Dior Sauvage till ett riktigt bra pris här: Dior Sauvage EDT

FÖRDELAR MED DIOR SAUVAGE:

 • Manlig. Elegant. Och sexig. En helt fantastisk herrdoft.
 • Stark prestanda med en stor radie och lång hållbarhet.
 • En herrdoft som passar både på jobbet och privat, funkar utan problem i affärssammanhang, men som definitivt kommer till sin rätta i mer privata sammanhang, som när du ska gå ut, träffa din tjej eller gå på dejt.
 • Helt klart en av de bästa herrparfymer man kan ha i romantiska sammanhang och på en dejt.
 • Den klassiska dior flaskan är snygg i badrumsskåpet.
 • Flaskan är av hög kvalitet med ett magnetiskt lock och en pump med Diors fantastiska spray.
 • En herrparfym som de flesta tjejer och killar kommer tycka om.

NACKDELAR MED DIOR SAUVAGE:

 • Egentligen inga. Den är som sagt otroligt populär både bland tjejer och killar.

SLUTBETYG: 9.5/10

En av de bästa herrparfymerna som gjorts. Köp. Använd. Och njut.

Vi rekommenderar denna butik med grym service, snabb leverans och bra priser om du ska köpa Sauvage: Dior Sauvage

Fler parfym recensioner hittar du här:

 • Herrparfym oud
  Oud är en exklusiv doft som när den används rätt blir absolut fantastisk i parfym. Det här är vår guide till Oud och herrparfym med oud i!
 • Sexig herrparfym
  Du vill att tjejer ska älska din herrparfym och det här är en lista över parfymer för män som alla har en sexig och maskulin doft.
 • Tom Ford Tuscan Leather Recension
  Tom Ford skapar några av de absolut bästa parfymer för män och det här är vår recension av Tuscan Leather som är en parfym baserad kring läder. Läs vår recension idag!