VI har testat 1 Million Lucky från Paco Rabanne och det här är vår recension av denna herrparfym.

1 Million Lucky är en flanker (en omformulering) av originalet One Million som släpptes 2008 och som fortfarande (!) finns med på topplistor i Sverige och runt om i världen.

Paco Rabanne’s One Million hade (när den släpptes) ett verkligen unikt DNA (sammansättning) och blev en av de största succéerna i parfymvärlden och det är lätt att förstå varför.

One Million var en otroligt frisk men samtidigt sensuell och djup herrparfym med en ordentlig hållbarhet och räckvidd.

Originalet 1 million hade en kombination av grapefrukt, mynta, blodmandarin, ros, kanel, läder och ambra som helt enkelt luktade något otroligt gott.. Och starkt.

Så när 1 Million Lucky släpptes på den svenska marknaden så var vi självklart väldigt nyfikna och ivriga på att ta reda på om den nya versionen av 1 Million är lika bra som originalet.

Flaskan liknar guldtackan vi är sett tidigare, fast med silver istället för guld.

Doftnoterna i One Million Lucky:

Toppnoter: Grapefrukt, plommon, marina noter
Hjärtnoter: Honung, jasmine, hasselnöt, cederträ, kashmirträ
Basnoter:  Ekmossa, patchouli, vetiver

Så hur luktar One Million Lucky?

1 Million Lucky öppnar upp lite som Invictus (även den från Paco Rabanne), det är inte en identisk doft men den påminner om Invictus öppningen med grapefrukt och en del marina doftnoter, det lägger sig snabbt då doften av plommon kommer fram och värmer upp på ett behagligt sätt.

I öppningen är det här en relativt fräsch doft som sedan övergår till något djupare, sötare och mycket varmare då dofter av honung, blandas med olika trädofter, hasselnöt och jasmin. Nu händer det grejer!

När det där söta till slut lägger sig så kommer ekmossa, patchouli och vetiver fram. Och nu fulländas den här parfymen på ett attraktivt sätt.

Det här är One Million, men ändå inte. Det här är en flanker som är annorlunda. På ett riktigt bra sätt!

Det här är en söt doft, men inte lika söt som One Million. Det balanserar det söta med det träiga på ett bra sätt och resultatet är en manlig och sexig doft.

Och precis som originalet så är det här ingen anonym och diskret herrparfym. Den märks från första sprayningen.

One Million Lucky släpptes perfekt till hösten och vintern, årstider som den här parfymen passar absolut bäst till.

Man kan förstås använda denna herrparfym på sommaren, men tänk då på att inte ta för mycket. Med det sagt så är 1 Million Lucky absolut bäst när det är kallare ute och det är definitivt mer en höst och vinterparfym.

I och med att den inte är lika söt som originalet, så funkar One Million Lucky lika bra både i formella sammanhang och privata. Med andra ord kan du använda One Million Lucky både på jobbet och när du är med vännerna eller om du ska på dejt.

Även om vi lutar lite mer mot kvällen och då mot lite mer romantiska sammanhang då det är en relativt sexig herrparfym..

Så vad tycker vi killar om One Million Lucky?

Jämför vi den mot originalet så gillar vi originalet mer. Men One million börjar bli lite gammal nu och det är dags för nya parfymer att ta över. Och även om One Million Lucky är en flanker så har dom definitivt olika karaktärer och därför vill vi kanske inte göra en direkt jämförelse. Vi gillar 1 million lucky. Det är inte den bästa herrparfymen vi testat, men det är en kvalitetsdoft som luktar gott och som man får uppmärksamhet för. Och det gillar vi!

Så vad tycker tjejpanelen om One Million Lucky?

3 av tjejerna tyckte om doften och den snittade 7.5 i betyg av tjejpanelen. Den fjärde var inte lika förtjust i one million lucky. I överlag fick One Million Lucky dock bra betyg från tjejerna i testpanelen.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 3-6 sprayningar en radie på ca 1-1,5 meter, den är med andra ord inte lika superstark som originalet One Million var. Detta är både positivt och negativt. Positivt för att du faktiskt inte behöver låta alla i din omgivning känna på din parfym, negativt för att du trots allt tappar lite av radien.

Perfekt om du är på jobbet. Men ska du träffa tjejen eller om du ska på dejt så spraya 1-2 gånger extra så att hon verkligen får känna på din parfym.

När det gäller prestandan så levererade dock Lucky precis som originalet. Det här är en herrparfym som räcker. Länge. One Million Lucky får godkänt både när det gäller radie och hållbarhet.

VÅRT BETYG

Manlig, sexig, söt och träig, men inte alltför söt. Den luktar gott helt klart. Och den levererar nästan lika många komplimanger som originalet. Kraftfull men inte för mycket.

Är du ute efter en ny herrparfym och tyckte om originalet så är det här nästan ett självklart val.

KÖP ENDAST ORIGINAL!
Vi köpte vårt ex av One Million Lucky till ett riktigt bra pris här: One Million Lucky
Ute efter originalet One Million? Den kan du hitta här: One Million parfym

FÖRDELAR MED PACO RABANNE ONE MILLION LUCKY:

 • En herrparfym som är blandar söta doftnoter med träiga på ett bra sätt.
 • Bra prestanda både gällande radie och hållbarhet.
 • Manlig och sexig, perfekt för en dejt men är balanserad nog att användas i andra sammanhang.
 • Den är en flanker av ett av världens mest populära herrparfymer. Det säger en del.

NACKDELAR MED PACO RABANNE ONE MILLION LUCKY:

 • Egentligen inga. Den har en lite sämre prestanda än originalet, men det är bara att spraya en extra gång eller två.

SLUTBETYG: 7.5/10

En flanker på en av världens mest populära herrparfymer som luktar manligt och sexigt. Bra prestanda dessutom. Tyckte du om originalet så är det inte så mycket att tänka på.. Köp!

Du kan köpa 1 Million Lucky till ett riktigt lågt pris här: One Million Lucky

Vill du har mer tips på bra parfymer för män? Kolla in det här:

 • Sexiga parfymer för killar
  Det här handlar bara om en sak: sexiga parfymer för killar som tjejer älskar! Missa inte denna topplista!
 • Oud Parfym herr
  Oud är en exklusiv ingrediens i parfymer och det här är vår guide till oud och några av de bästa herrparfymer med oud!
 • Tom For Oud Wood
  Tom Ford Oud Wood. En episk herrparfym som du måste kolla in. Det här är vår recension av Oud Wood!