Precis som att vi alltid är på jakt efter de absolut snyggaste kläderna för att hjälpa dig att se välklädd och snygg ut, så är vi alltid på jakt efter bra skönhetsprodukter och hudvårdsprodukter för män som kan hjälpa dig att se fräschare, snyggare och bättre ut.

Vi testar konstant olika ansiktsserum, krämer, oljor och ansiktsvatten i vår jakt på det bästa inom hudvård för män.

Att testa hudvårdsprodukter (oavsett om det är för kropp eller ansikte) tar tid, då det i genomsnitt tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och nya hudvårdsrutiner.

Även om man många gånger kan se ett snabbt resultat så ser man oftast den största skillnaden efter några veckors användning. Det betyder att varje produkt vi recenserar måste testas ordentligt i flera veckor för att vi ska kunna få en så bra insikt i hur bra och hur effektiv en produkt är och hur bra resultat man faktiskt kan få.

Dessutom har vi alla olika hudtyper, vilket betyder att en kräm, ett serum eller en olja kan reagera på olika sätt på olika personer, och just därför testar vi samma hudvårdsprodukt på olika personer för att se hur bra den faktiskt är.

Du kan läsa mer om olika hudtyper i vår: guide till hudtyper

I den här artikeln kommer vi att gå igenom The Ordinary – Hyaluronic Acid 2% + B5 och The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum. Vi har tidigare testat båda dessa produkter separat, men det är först nu som vi provat dessa tillsammans.

Du kan hitta ena recensionen här: The Ordinary – Hyaluronic Acid 2% + B5 och The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum ingick i vår guide till hur du kan få bort mörka ringar under ögonen

Hyaluronic Acid 2% + B5 fick hela 9/10 i betyg i vår recension och vi älskade de resultat vi fick av The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum när vi testade produkter som som kan hjälpa till att få bort mörkar ringar och påsar under ögonen.

Nu har vi i flera veckor testat båda dessa serum från The Ordinary tillsammans och att säga att vi älskar kombinationen av dessa två serum vore en underdrift. Det här är en duo som är helt otrolig.

The Ordinary – Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Om vi börjar med Hyaluronic Acid 2% + B5, så är det ett serum som primärt innehåller hyaluronsyra.
Hyaluronsyra har genomgått många studier och är dokumenterat effektiv.

Hyaluronsyra kan dra till sig upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten, vilket betyder att hyaluronsyra är ett effektivt sätt att tillföra fukt till din hud.

Storleken på hyaluronsyremolekylen avgör hur djupt ner den kan gå i huden.  Och det är här som The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 verkligen skiljer sig från många av andra märken då The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 har 3 olika former av Hyaluronsyra av varierande vikt samt deras unika komplexa kombination.

Kort och gott betyder allt detta att det här är en avancerad hyaluronsyra som tar sig ner i huden på olika djup och som återfuktar på ett riktigt effektivt sätt jämfört med andra serum som antingen bara går på djupet eller bara lägger sig vid ytskiktet. Det ger en effektiv återfuktning som både har en direkt effekt i form av fräschare och mer hälsosam ansiktshud och även långsiktig kan hjälpa din ansiktshud att se yngre och bättre ut. De flesta anti-age krämer och serum som är effektiva innehåller därför hyaluronsyra. Dessutom har The Ordinary lagt till Vitamin B5 som ökar återfuktningen vid ytan.

Det här är ett ansiktsserum som är lätt att applicera, inte kladdar och som går in i huden på ett snabbt och skönt sätt. Det här är dessutom ett serum som är relativt drygt. Några droppar räcker varje gång du använder den!

I våra tester av The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 har vi sett en snabb effekt när det gäller hur fräsch huden i ansiktet ser ut, och efter ett par veckors användning så är det en stor skillnad där huden verkligen ser fastare ut. Med andra ord så får ansiktet en fin lyster, huden ser finare ut och man kan efter en längre tid även se en positiv effekt på ålderstecken. Är man ute efter en hudvårdsprodukt som hjälper en att se bättre och yngre ut så är The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 ett bra val!

Hyaluronic Acid 2% + B5 är verkligen ett riktigt bra serum för ansiktet och regelbunden användning av detta serum med hyaluronsyra kan hjälpa ansiktet att återfå sin lyster och se mer ungdomlig, frisk och fräsch ut.

Men vad händer när man av olika skäl får mörka ringar eller påsar under ögonen? Vi ville hitta ett komplement till Hyaluronic Acid 2% + B5 som kan hjälpa till att få bort både ringar och påsar under ögonen – något som inte alls är attraktivt.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Detta ledde oss in på Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum som är full av koffein (hela 5%) som har visat sig hjälpa till att reducera påsar under ögonen och även minska och ta bort mörka ringar under ögonen.

Förutom att detta serum är laddad med koffein så innehåller serumet även koncentrerad Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) som kommer från grönt te (bladen.) Användning av EGCG kan hjälpa till att reducera både mörka ringar och påsar under ögonen och dessutom hjälpa till att skapa en jämnare hudyta med mer lyster.

Och det är just kombinationen av dessa två i samma produkt som vi absolut älskar och det är förstås hög kvalitet vi pratar om när det kommer från The Ordinary.

Den perfekta kombinationen för fin och fräsch hy?

Vårt test innebar en applicering av både Hyaluronic Acid 2% + B5 och Caffeine Solution 5% + EGCG varje morgon och kväll. Vi började med Hyaluronic Acid 2% + B5 för att återfukta huden på olika djup och göra huden redo för Caffeine Solution 5% + EGCG.

När vi testade båda dessa serum på samma gång så fick vi en synbar effekt redan efter några dagars användning. Man ser mindre trött ut, en hy ser fastare ut med en lyster som gör att man ser riktigt fräsch och attraktiv ut.

Men den stora förändringen kom efter några veckors användning där en del av oss verkligen lyckades få bort en större del av både de mörka ringar och påsar under ögonen vi hade och samtidigt få en fastare och fin hy som definitivt ser yngre och fräschare ut.

Efter att ha testat en massa serum, krämer och oljor är det här vår absoluta favoritkombination just när det gäller ansiktsvård för män.

Vi bör tillägga att om du har väldigt torr hud och vill prova denna kombination, så rekommenderar vi att du kombinerar dessa två serum med en rikare nattkräm eller ett djupgående serum då Hyaluronic Acid 2% + B5 inte helt räcker till för oss med riktigt torr hud.

Kör lager på lager och börja med Hyaluronic Acid 2% + B5, gå sedan vidare till Caffeine Solution 5% + EGCG och avsluta med en rik och återfuktande nattkräm innan du lägger dig.

Som vi tidigare nämnt, så har vi alla olika hudtyper och det betyder att olika produkter ger olika resultat på olika personer, men den här kombinationen funkade för flera av oss och med tanke på att båda dessa är relativt billiga så är det väl värt att testa för att se om dom funkar för dig.

För snabb leverans, bra pris och säker e-handel rekommenderar vi att du köper dessa produkter här:

Mer tips om ler artiklar om skönhet för män samt om herrparfym:

  • Läppbalsam för män
    Läppbalsam för män – bäst i test! Vi har provat en rad olika läppbalsam för män och det här är några av våra favoriter!
  • Rakgel bäst i test
    Ditt ansikte är värd det bästa och när det gäller rakning är det viktigt att välja bra produkter. Det här är vårt rakgel bäst i test med den bästa rakgel som finns för män!
  • Se fräsch och snygg ut på morgonen!
    Det är viktigt att se så fräsch ut som möjligt, men det är inte alltid det lättaste på morgonen. Här ger vi dig tips på hur du kan se fräsch och snygg ut på morgonen!