Mörka ringar och påsar under ögonen är något som de flesta drabbas av då och då i livet och det är något som är väldigt vanligt bland både män och kvinnor.

Både påsar och mörka ringar under ögonen kan uppstå på grund av olika anledningar och här kommer vi gå igenom vad som kan orsaka detta samt ge tips på olika sätt som du kan förbättra, få bort och undvika att få påsar och mörka ringar under ögonen.

Både kort och långsiktigt.

Vad orsakar mörka ringar och påsar under ögonen?

 • Trötthet:
  Man kan få påsar och mörka ringar under ögonen både om man sover för lite, men faktiskt också om man sover för mycket. För en del räcker det med att vara vaken ett par timmar mer än vad man brukar vara för att de där ringarna ska börja komma fram. Sömnbrist gör att din hud blir matt och ljus vilket leder till att man enklare kan se både vävnaden och blodkärlen under din hud. Sömnbrist kan också leda till att vätska bildas under dina ögon vilket leder till att man kan få ”påsar” under sina ögon som inte ser så attraktiva ut och som gör att du ser trött och sliten ut.
 • Trötta och överansträngda ögon:
  Att titta för mycket på en skärm (data, mobil eller TV) kan leda till stressade och överansträngda ögon. Denna stress kan leda till att de blodkärl som finns runt dina ögon sväller upp. Detta i sin tur kan leda till att huden runt dina ögon blir mörkare och ”puffiga.”
 • Allergier:
  Många vet faktiskt inte om att allergiska reaktioner kan leda till mörka ringar under ögonen. Det är histaminet som utsöndras vid en allergisk reaktion som kan leda till att dina blodkärl blir större och mer synliga under din hud.
 • Vätskebrist:
  Vätskebrist är tillsammans med sömnbrist en av de vanligaste anledningarna till att man får både mörka ringar och påsar under ögonen. När din kropp inte får tillräckligt mycket med vätska så kan huden under dina ögon se trött och sliten ut. Kombinationen av vätskebrist och sömnbrist kan skapa riktigt mörka ringar under ögonen.
 • Ålder:
  Ju äldre man blir desto tunnare hud får man. Tunn hud betyder att de mörka blodkärlen under din hud syns mer och detta betyder förstås att området under dina ögon kan se mörkare ut. Dessutom förlorar man med åren både fett och kollagen – båda är essentiella för att bibehålla hudens elasticitet.
 • Gener:
  Dina gener kan faktiskt avgöra om du har lättare (och svårare) att få mörka ringar under ögonen. Vissa drabbas inte alls av varken mörka ringar eller påsar, andra drabbas ofta.

Hur kan man få bort mörka ringar och påsar under ögonen?

Rätt behandling beror förstås på vad orsaken till ens mörka ringar faktiskt är, men det finns en del olika sätt för att åtminstone lindra eller få bort mörka ringar och det finns en hel del olika produkter du kan använda som kan hjälpa dig att få bort både mörka ringar och påsar under ögonen.

Applicera något kallt mot huden under ögonen.

Kyla kan hjälpa till att reducera och minska utvidgade blodkärl, detta kan i sin tur leda till du kan få bort dina puffiga och mörka ringar under ögonen.

Vår favorit är att använda en dedikerad produkt som kombinerar en roll-on kula med bra ansiktskräm (som man stoppat in i kylskåpet), men du kan använda det klassiska ”tricket” med skedar där du på kvällen stoppar in ett par skedar i kylskåpet för att sedan ta ut dom på morgonen och hålla dom mot din hud där du är puffig och där de mörka ringarna finns.

Ett annat sätt är att linda in ett par isbitar i en handduk och sedan hålla handduken mot det mörka området under dina ögon. Undvik att hålla isen direkt mot din hud.

Fördelen med en produkt som är en kombination av ansiktskräm och roll-on är att man får en mycket bättre effekt tack vare lugnande och vårdande ämnen i ansiktskrämen och den kylande effekten av roll-on.

Sov ut och se till att du får din skönhetssömn.

Det är otroligt viktigt för vår kropp och hud att vi får vår skönhetssömn.
En natt med fullgod sömn kan hjälpa till att reducera eller helt ta bort mörka ringar. Ibland räcker det inte bara med en natt utan många gånger måste man se till att man sover ut flera nätter på rad för att helt få bort både ringar och påsar. Försök att få minst sju, men gärna åtta timmars sömn per natt.

Använd en kall tepåse

Te innehåller garvsyra (tannin), antioxidanter och koffein – alla dessa kan hjälpa till att förminska dina blodkärl, öka blodcirkulationen och reducera den mängd vätska som samlats under din hud. Detta kan leda till minskad svullnad och minskade synliga blodkärl vilket i sin tur kan betyda att du får bort både påsar och ringar under dina ögon.

Lägg två tepåsar (svart te eller grönt te) i varmt vatten och låt dom dra i 5-10 minuter. Ta upp dom ur vattnet, lägg dom på ett fat och placera sedan fatet i kylskåpet. Bäst effekt får du om du väntar ett par timmar, men du kan ta ut dom redan efter en halvtimme om du har bråttom. Lägg sedan dessa kalla tepåsar över dina ögon (blunda först) och låt dom vara på mellan 15-25 minuter. Skölj ansiktet när du är klar.

Använd en bra ögonkräm mot mörka ringar

En bra ögonkräm kan vara det snabbaste, enklaste och mest bekväma sättet att se piggare och fräschare under ögonen.

Det finns en uppsjö av ögonkrämer mot mörka ringar och påsar under ögonen och det gäller att välja rätt för att hitta den bästa. Det här är några av våra egna favoriter som hjälpt oss se lite fräschare ut under ögonen och lindra effekten av trötta ögon och stressad hud:

Bulldog Original Eye Roll-on

Ögonkräm mot mörka ringar

Bulldog gör riktigt bra skönhetsprodukter för män och vi gillar deras ansiktsvatten, deras ansiktskrämer och definitivt denna roll-on som är en multifunktionell ögonkräm.

Denna ögonkräm innehåller bland annat gurka, ginseng, avokado, tanniner och mycket mer som hjälper till att minska uppkomsten av svullnad och mörka ringar under ögonen.

Den har en kylande roll-on kula som ökar blodflödet och fräschar upp trötta ögon. Alla produkter från Bulldog är dessutom 100% naturliga så denna roll-on är helt fri parabener, artificiella färgämnen samt syntetiska parfymer & animaliska ingredienser.

Bäst effekt får du om du förvarar denna ögonkräm i kylskåpet och använder den direkt på morgonen när du vaknar upp. Den kalla roll-on kulan kommer då vara mer effektiv mot att lugna de blodkärl som gör att huden ser mörk och puffig ut.

Bra pris, säker e-handel och snabb frakt får du här: Bulldog Original Eye Roll-on

Clinique for men anti-fatigue eye gel

ta bort mörka ringar under ögonen

Clinique for men har tagit fram ett sortiment för män som är otroligt bra och som har blivit populärt och prisat världen över. Och det av en bra anledning: det är högkvalitativa skönhetsprodukter för män som funkar.

Clinique (for me) – super energizer anti-fatigue depuffing eye gel är en effektiv ögonkräm mot mörka ringar med en roll-on som reducerar svullnader och som hjälper att ta bort mörka ringar runt ögonen.

Vi gillar att den dessutom är packad med bland annat hyaluronsyra och koffein som återfuktar, fräschar upp och ger en klarare och finare hud. Det är högkvalitativa ingredienser som fungerar.

Det här är en ögonkräm som absorberas snabbt och är lätt att applicera så fort du känner att du vill pigga upp dina trötta ögon och vill minska eller bli av med både mörka ringar och få bort påsar under dina ögon.

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Clinique for men anti-fatigue eye gel

Clarins Anti-Fatigue Eye Serum

Få bort mörka ringar under ögonen - Clarins Men

Clarins är ett otroligt stort och välkänt märke som gör fantastiska skönhetsprodukter för män och kvinnor och det här är deras nya serum inom deras kollektion av hudvårdsprodukter för män som kyler ner och piggar upp huden under ögonen och som tillför huden fukt.

Många svär på denna ögonkräm och på hur effektivt den motverkar både mörka ringar och påsar under ögonen. Under våra tester funkade den otroligt bra för att få bort de värsta ringarna och minska det mörka.

Vi gillar att den är laddad med olika bra ingredienser för att både förhindra uttorkning av området under ögonen samt att pigga upp huden och dessutom ingredienser av hög kvalitet för att stimulera produktionen av kollagen (för yngre och fräschare hud.) Det här är en favorit och en produkt du absolut bör prova!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Clarins Anti-Fatigue Eye Serum

Shiseido Men Total Revitalizer Eye

Få bort mörka ringer under ögonen Shiseido

Det här är lyxprodukten av ögonkrämer för män mot mörka ringar och puffiga ögon. Total Revitalizer Eye från Shiseido Men är en snabbverkande och effektiv ögonkräm som är effektiv och lyxig. Den är relativt dryg vilket gör att den räcker längre än många andra märken. Det här är en effektiv ögonkräm för dig som är man, som inte bara hjälper till att ta bort mörka ringar, utan även synbart minskar påsar under dina ögon samt aktivt jobbar för att hålla din hud återfuktad och fräsch!

Vill du se snyggare, fräschare och bättre ut i ansiktet så borde du definitivt testa Shiseido Total Revitalizer Eye för män!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Shiseido Men Total Revitalizer Eye

Biotherm Homme Total Recharge Eye

mörka ringar under ögonen kräm

Det här är en roll-on som inte bara fått pris för bästa ögonkräm för män utan som även lovordas av män världen över som en av de absolut bästa produkterna inom ansiktsvård för män som hjälper mot påsar under ögonen och får bort mörka ringar. Vi älskar denna roll-on som ger snabba resultat och som känns otroligt skön mot huden runt och under ögonen. Total Recharge från Biotherm Homme är en ögonkräm som kan hjälpa dig ta bort mörka ringar under ögonen och reducera påsar under ögonen och den är definitivt värd sitt pris!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Biotherm Homme Total Recharge Eye

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum

Ögonkräm mot mörka ringar The Ordinary

Vi absolut älskar The Ordinary (här kan du läsa vår recension av: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 ) och det här är ett serum som innehåller en hög koncentration av koffein, kompletterad med Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) från gröna teblad.

När vi testade alla ansiktskrämer och serum i denna lista och kombinerade The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum med var och en så fick vi riktigt bra resultat där vi till och med på de tröttaste av dagar fick snabbt bort de mesta av mörka ringar och bli av med påsar under ögonen.

Caffeine Solution 5% + EGCG 30 ml är ett serum som är ett perfekt komplement till din hudvårdsrutin, och vi rekommenderar starkt att man använder denna produkt samtidigt som någon av de övriga på denna lista, oavsett om det är Cliniques Eye Gel eller Biotherm Hommes fantastiskt ögonkräm.

Vi gillar även kombinationen av detta serum på det här sättet: bästa serum för ett finare ansikte

Det snabbaste och bästa sättet att köpa The Ordinary och detta serum är här: The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum

Så där har du tips på hur du själv hemma snabbt kan ta bort mörka ringar och bli av med påsar under ögonen, med olika metoder samt med en bra ansiktskräm eller ögonkräm som dessutom kan hjälpa dig att se fräschare ut.

Se till att du får i dig tillräckligt mycket vätska, försök sov ut ordentligt och använd en bra ögonkräm så kommer du definitivt inte se lika trött ut!

Denna artikel uppdaterades 2020-10-04.

Mer bra tips om ansiktsvård och skönhet för män:

 • Rakgel bäst i test
  Vilken rakgel för män är bäst? Vi har testat otroligt många och det här är Perfectos rakgel bäst i test!
 • The Ordinary Recension
  The Ordinary gör fantastiska produkter när det gäller ansiktsvård och det här är Perfectos recension av några av dessa!
 • Läppbalsam för män
  Torra, nariga och spruckna läppar? Då är det dags att du börjar använda ett läppbalsam. Det här är riktigt bra läppbalsam för män!