Mörka ringar och påsar under ögonen är något som de flesta av oss har haft någon gång i livet och är väldigt vanligt bland både män och kvinnor.

Både påsar och mörka ringar under ögonen kan uppstå på grund av flera olika anledningar och här kommer vi gå igenom vad som kan orsaka detta samt ge rekommendationer på olika sätt som du kan förbättra, få bort och undvika att få påsar och mörka ringar under ögonen.
Både kort och långsiktigt.

Vad orsakar mörka ringar och påsar under ögonen?

 • Trötthet:
  Man kan få påsar och mörka ringar under ögonen både om man sover för mycket, men också om man sover för lite. För många räcker det med att vara vaken ett par timmar mer än vad man brukar vara för att dom där ringarna ska börja komma fram. Sömnbrist gör att din hud blir matt och ljus vilket leder till att man enklare kan se både vävnaden och blodkärlen under din hud. Sömnbrist kan också leda till att vätska bildas under dina ögon vilket leder till dom där ”påsarna” som inte ser så attraktiva ut och som gör att du ser trött och sliten ut.
 • Trötta och överansträngda ögon:
  Att titta för mycket på en dataskärm eller TV kan leda till stressade och överansträngda ögon. Denna stress kan leda till att de blodkärl som finns runt dina ögon sväller upp. Detta i sin tur leder till att huden runt dina ögon blir mörkare och ”puffiga.”
 • Allergier:
  Många vet faktiskt inte om att allergiska reaktioner kan leda till mörka ringar under ögonen. Det är histaminet som utsöndras vid en allergisk reaktion som kan leda till att dina blodkärl blir större och mer synliga under din hud.
 • Vätskebrist:
  Vätskebrist är tillsammans med sömnbrist en av de vanligaste anledningarna till att man får både mörka ringar och påsar under ögonen. När din kropp inte får tillräckligt mycket med vätska så kan huden under dina ögon se trött och sliten ut. Kombinationen av vätskebrist och sömnbrist kan skapa riktigt mörka ringar under ögonen.
 • Ålder:
  Ju äldre man blir desto tunnare hud får man. Tunnare hud betyder att dom mörka blodkärlen under din hud syns mer och detta betyder förstås att området under dina ögon ser mörkare ut. Dessutom förlorar man med åren både fett och kollagen – båda är essentiella för att bibehålla hudens elasticitet.
 • Gener:
  Dina gener kan faktiskt avgöra om du har lättare (och svårare) att få mörka ringar under ögonen.

Hur kan man få bort mörka ringar och påsar under ögonen?

Rätt behandling beror förstås på vad orsaken till de mörka ringarna faktiskt är, men det finns en del olika sätt för att åtminstone lindra eller få bort  mörka ringar och det finns en hel del olika produkter du kan använda som kan hjälpa dig att få bort både mörka ringar och påsar under ögonen.

Applicera något kallt mot huden under ögonen

Kyla kan hjälpa till att reducera och minska utvidgade blodkärl, detta kan i sin tur leda till du kan få bort dina puffiga och mörka ringar under ögonen.

Vår favorit är att använda en dedikerad produkt som kombinerar en roll-on kula med bra ansiktskräm (som du stoppat in i kylskåpet), men du kan använda det klassiska ”tricket” med skedar där du på kvällen stoppar in ett par skedar i kylskåpet för att sedan ta ut dom på morgonen och hålla dom mot din hud där du är puffig och där de mörka ringarna finns.

Ett annat sätt är att linda in ett par isbitar i en handduk och sedan hålla handduken mot det mörka området under dina ögon.

Sov ut och se till att du får din skönhetssömn.

Det är otroligt viktigt för vår kropp och hud att vi får vår skönhetssömn.
En natt med fullgod sömn kan hjälpa till att reducera eller helt få bort mörka ringar. Ibland räcker det inte bara med en natt utan många gånger måste man se till att man sover ut flera nätter på rad för att helt få bort ringarna och påsarna. Försök att få minst sju, men gärna åtta timmars sömn per natt.

Använd en kall tepåse

Te innehåller garvsyra (tannin), antioxidanter och koffein – alla dessa kan hjälpa till att förminska dina blodkärl, öka blodcirkulationen och reducera mängden vätska som samlats under din hud. Detta kan leda till minskad svullnad och minskade synliga blodkärl vilket i sin tur kan betyda att du får bort påsarna och ringarna.

Lägg två tepåsar (svart te eller grönt te) i varmt vatten och låt dom dra i 5-10 minuter. Ta upp dom ur vattnen, lägg dom på ett fat och placera fatet i kylskåpet. Bäst effekt får du om du väntar ett par timmar, men du kan ta ut redan efter en halvtimme om du har bråttom. Lägg sedan dom kalla tepåsarna över dina ögon (blunda först) och låt dom vara på mellan 15-25 minuter. Skölj ansiktet när du är klar.

Använd en bra ögonkräm mot mörka ringar

En bra ögonkräm kan vara det snabbaste, enklaste och mest bekväma sättet att se piggare och fräschare under ögonen.

Det finns en uppsjö av ögonkrämer mot mörka ringar och påsar under ögonen och det gäller att välja rätt för att hitta den bästa ögonkrämen. Här är några av våra egna favoriter som hjälpt oss se lite fräschare ut under ögonen och lindra effekten av trötta ögon och stressad hud:

Bulldog Original Eye Roll-on

Ögonkräm mot mörka ringar Bulldog

Bulldog gör riktigt bra skönhetsprodukter för män och vi gillar deras ansiktsvatten, deras ansiktskrämer och definitivt denna roll-On som är en multifunktionell ögonkräm.

Den här ögonkrämen innehåller gurka, ginseng, avokado, tanniner och mycket mer som hjälper till att minska uppkomsten av svullnad och mörka ringar under ögonen.

Den använder en roll-on kula som ökar blodflödet och fräschar upp trötta ögon. Alla produkter från Bulldog är 100% naturliga så denna roll-on är helt fri parabener, artificiella färgämnen samt syntetiska parfymer & animaliska ingredienser.

Den bästa effekten får du om du förvarar denna ögonkräm i kylskåpet och använder direkt på morgonen när du vaknar upp. Den kalla roll-on kulan kommer då vara mer effektiv mot att lugna blodkärlen som gör att huden ser mörk och puffig ut.

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Bulldog Original Eye Roll-on

Recipe for men – Under Eye Gel

Ögonkräm mot mörka ringar Recipe for men

Recipe for men är ett märke som snabbt blivit populärt för deras produkter inom skönhet för män. Vi har bland annat provat deras ansiktskrämer och deo samt denna ögonkräm som reducerar svullnader och mörka ringar runt ögonen.

Vi gillar att deras Under Eye Gel innehåller både svart och grönt te samt koffein och andra lugnande och antiinflammatoriska ingredienser. Recipe for men Under Eye Gel är verkligen PACKAD med riktigt bra ingredienser som hjälper till att få bort mörka ringar under ögonen.

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Recipe for men – Under Eye Gel

Clarins Anti-Fatigue Eye Serum

Få bort mörka ringar under ögonen - Clarins Men

Clarins är ett otroligt stort och välkänt märke som gör fantastiska skönhetsprodukter för män och kvinnor och det här är deras nya serum som kyler ner och piggar upp huden under ögonen och som tillför huden fukt.

Många svär på den här ögonkrämen och på hur effektivt den motverkar både mörka ringar och påsar under ögonen. Under våra tester funkade den riktigt bra för att få bort de värsta ringarna och minska det mörka.

Vi gillar att den är laddad med olika bra ingredienser för att både förhindra uttorkning av ögonområdet samt att pigga upp huden och dessutom ingredienser för att stimulera produktionen av kollagen (för yngre och fräschare hud.) En ny favorit och en produkt du absolut bör prova!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Clarins Anti-Fatigue Eye Serum

Shiseido Men Total Revitalizer Eye

Få bort mörka ringer under ögonen Shiseido

Det här är lyxprodukten av ögonkrämer för män mot mörka ringar och puffiga ögon. Total Revitalizer Eye från Shiseido Men är en snabbverkande och effektiv ögonkräm som är dyr, men effektiv. Den är dock relativt dryg vilket gör att den räcker längre än många andra märken. Det här är en effektiv ögonkräm som inte bara förbättrar mörka ringar, synbart minskar påsar utan även aktivt jobbar för att hålla din hud återfuktad och fräsch!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Shiseido Men Total Revitalizer Eye

L’ORÉAL PARIS Men Expert Hydra Energetic Cooling Eye Roll-On

ögonkräm mot mörka ringar och påsar under ögonen Loreal

En modern klassiker från L’oreal som var en av de första som började använda en metallkula i deras ögonkrämer. Det här är deras  Hydra Energetic ögon-roll-on som kombinerar en roll-on kula med en ögonkräm som bland annat innehåller koffein, c-vitamin och provitamin B5.

Vi gillar ögonkrämer med en roll-on i metall och ska du använda den här så rekommenderar vi att du förvarar den i kylskåpet så att metallkulan är riktigt kall när du applicerar ögonkrämen på morgonen och på kvällen. Tryck mjukt och försiktigt och jobba från insidan ut mot ögats ytterkant.

Den är inte lika effektiv som produkterna från Clarins, Shisedo eller Bulldog, men priset är oslagbart och den är värd att testa för att se om den funkar på just dig.

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här:  L’ORÉAL PARIS Men Expert Hydra Energetic Cooling Eye Roll-On

Biotherm Homme Total Recharge Eye

Ögonkräm Herr Biotherm Homme

Det här är en roll-on som inte bara fått pris för bästa ögonkräm för män utan även som lovordas av män världen över som en av de absolut bästa produkterna inom ansiktsvård för män. Vi gillar denna roll-on som ger snabba resultat och som känns otroligt skön mot huden runt och under ögonen. Definitivt värd att prova!

Bra pris, SÄKER e-handel och snabb frakt får du här: Biotherm Homme Total Recharge Eye

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum

Ögonkräm mot mörka ringar The Ordinary

Vi absolut älskar The Ordinary (här kan du läsa vår recension av: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 ) och det här är ett serum som innehåller en en hög koncentration av koffein, kompletterad med Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) från gröna teblad.

När vi kombinerade The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum med Bulldog Original Eye Roll-on fick vi ett riktigt bra resultat där vi till och med på de tröttaste av dagarna fick bort de mesta av mörka ringar och påsar under ögonen.

Vi gillar även kombinationen av detta serum på det här sättet: bästa serum för ett finare ansikte

Det snabbaste och bästa sättet att köpa The Ordinary och detta serum är här: The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum

Så där har du tips på hur du själv hemma kan få bort mörka ringar och påsar under ögonen, med olika metoder samt några av de bästa ansiktskrämerna och ögonkrämerna för män som kan hjälpa dig att se fräschare ut.

Se till att du får i dig tillräckligt mycket vätska, försök sov ut ordentligt och använd en bra ögonkräm så kommer du definitivt inte se lika trött ut!

Mer bra tips om skönhet för män:

 • Rakgel bäst i test
  Vilken rakgel för män är bäst? Vi har testat otroligt många och det här är Perfectos rakgel bäst i test!
 • The Ordinary Recension
  The Ordinary gör fantastiska produkter när det gäller ansiktsvård och det här är Perfectos recension av några av dessa!
 • Läppbalsam för män
  Torra, nariga och spruckna läppar? Då är det dags att du börjar använda ett läppbalsam. Det här är riktigt bra läppbalsam för män!