En sak har i princip alla män som rakar sig gemensamt: man vill ha en bekväm, skön och lätt rakning.
Den bästa rakningsupplevelsen helt enkelt.

En viktig del av skäggvård och rakning är vilken typ av rakprodukt man använder. Vissa män föredrar att använda rakolja, andra gillar rakkräm, medans en del föredrar raktvål eller rakgel.

För män som bryr sig om sin hud och vill ha den ultimata rakningen är rakgel en av de absolut bästa rakprodukterna som finns.

Rakgel jämfört med rakkräm, raktvål och rakolja

 • Rakkräm har en tendens att torka ut huden snabbt och många gånger måste man även applicera mycket mer än en rakgel.
 • Samma sak gäller raktvål som även den försvinner snabbare än rakgel och som dessutom torkar bort snabbare än en rakgel.
 • Rakolja är bra, men där måste man många gånger kombinera en bra rakolja med en bra rakkräm eller rakgel för bästa effekt – vilket gör den typen av rakprodukt överflödig då du helt enkelt kan använda en bra rakgel istället.

Några fördelar med att använda rakgel är:

 • Bättre glidyta: rakgel ger en fantastisk glidyta som hjälper din rakhyvel att glida bättre genom att den minskar friktionen mellan rakhyvel och huden.
 • Rakgel är en dryg rakprodukt: en bra rakgel behöver du inte applicera en stor mängd av. Du kan definitivt använda mindre rakgel än raktvål, rakkräm och rakolja.
 • Du kan se din hud och ditt skägg bättre: En bra rakgel är transparent eller semi-transparent, vilket gör rakupplevelsen optimal då du faktiskt kan se vad du gör.
 • Mjukar upp huden: en effektiv rakgel mjukar upp huden och ”lyfter” på så sätt upp ditt skägg för en enklare och snabbare rakning.
 • Skyddar huden på ett bra sätt: En bra rakgel lägger sig som ett lager mellan din hud och ditt rakblad, vilket hjälper till att skydda din hud. Det sista du vill är att få fula raksår i ansiktet.

Vi har gjort det enkelt för dig att välja rakgel då vi har testat ett stort antal olika märken och över 20 olika rakprodukter. Vi sparade de bästa och resultatet är denna rakgel bäst i test – den ultimata listan på bästa rakgel! Varje rakgel som finns på denna topplista är en riktigt bra rakprodukt som är väl värd att investera i.
Ta hand om din hud och se till att du får till en riktigt bra rakning med någon av dessa produkter!

Recipe for men rakgel

Rakgel bäst i test - Recipe for men clear shaving gel

Recipe for men är ett varumärke som helt fokuserat på att ta fram hudvårdsprodukter för män och det här är deras ”clear shaving gel” som är en rakgel framtagen för att minimera friktionen mellan ditt rakblad och din hud och på så sätt ge dig en bättre, skönare och perfekt rakning.

Det här är en rakgel som bland annat innehåller allantoin som är bra för känslig hud (i detta fall perfekt i kombination med en rakning) och menthol som kyler ner och lugnar din hud. Precis som namnet antyder så är det här en rakgel som har en klar textur som tillåter dig att se exakt var du rakar för ett riktigt bra resultat. Vi gillar hur denna rakgel känns mot huden, menthol har en skön effekt och den luktar inte på något negativt sätt. Helt klart en bra rakgel för killar!

Acqua Di Parma Collezione Barbiere Rakgel

Acqua di parma rakgel för män

Det är ingen hemlighet att vi älskar Acqua Di Parma. Det är ett anrikt märke som släpper unika och exklusiva herrparfymer som är fantastiska och som förstås har en hel del andra slags produkter.

Som denna lyxiga rakgel. Du kan bland annat hitta vår recension om deras klassiska herrparfym här: Acqua Di Parma Essenza di colonia 

För en rakgel så luktar denna produkt helt fantastiskt. Förmodligen har Acqua Di Parma Collezione Barbiere den absolut bästa doften av alla rakgel som vi testat.

Den har en fräsch och ren doft som är lyxig och fin. Acqua Di Parma Collezione Barbiere Shaving Gel är en rakgel som innehåller extrakt av aloe vera som har en lugnande effekt på huden och som dessutom innehåller en rad andra ingredienser som gör att detta är en rakgel som ger en fin, skön och bekväm rakning. Den ger ett lätt lödder och en glidyta som underlättar något enormt vid rakningen. Det här är helt klart en av våra favoriter och denna rakgel har helt gjort rakningen till ett nöje, både för att den funkar bra till själva rakningen samt att den doftar fantastiskt.

Clinique for Men Aloe Shaving Gel

Rakgel bäst i test - clinique for men aloe shaving gel

Clinique har funnits länge och är ett respekterat varumärke inom skönhet för män och det här är deras bästa rakgel för män som är en parfymfri rakgel. Aloe Shaving Gel är mycket drygare än billigare märken och ger ett lagom skikt av raklödder. Det blir aldrig för mycket och glidytan är perfekt. Clinique for men aloe shave gel mjukar upp huden på ett effektivt sätt som både gör rakningen till en njutning och som minimerar behovet av en aftershave. Vi rekommenderar dock fortfarande en bra aftershave men för många räcker det med denna effektiva rakgel.

Den är lite dyrare än andra märken men den är otroligt dryg och den är riktigt effektiv. Och ditt ansikte är helt klart värd det bästa och inte det billigaste.

Biotherm Homme rakgel

Bäst i test: Biotherm Homme Rakgel

Biotherm är precis som Clinique ett respekterat märke som gör riktigt bra produkter för män och det här är en rakgel Biotherm Homme där ingredienser som silikon och glycerin ger en riktigt bra och skön rakning! Denna rakgel innehåller även vårdande och återfuktande ingredienser och är dessutom berikad med Vitamin E.

Den ger en bra glidyta, lagom lödder, skyddar huden och den där kylande känslan är helt fantastisk. Den har en fräsch och manlig doft som är perfekt för en rakgel. Galet bra pris för sån här hög kvalitet!

American Crew Precision Shaving Gel

Rakgel American Crew Precision Shaving Gel

Precision shaving gel från American Crew är en rakgel som inte löddrar vilket låter dig se exakt var du rakar dig. Det är en gel som inte torkar ut vilket är en fördel när man rakar sig. Det här är dessutom en gel som är bra för personer med känslig hud.

Sist men inte minst, den är dryg och priset för den stora flaskan är riktigt bra. Precis som med de flesta andra produkter från American Crew så har denna rakgel en diskret men manlig doft. Luktar gott på ett bra och diskret sätt. Det här är en bra rakgel som dessutom är prisvärd. Mycket bättre än de flesta andra billiga produkter som finns på marknaden.

Så vilken rakgel är bäst i test?

Det här har varit ett av de absolut svåraste bäst i test vi någonsin genomfört, mest för att vi gillar varje rakgel som finns på denna topplista och för att varje rakgel har gjort ett fantastiskt bra jobb när det gäller att få till en bra, skön och effektiv rakning. Men med det sagt så finns det ett par som stack ut i mängden och det är dags för oss att kora en vinnare. Och det är..

1: Clinique for men shaving gel

Clinique for men har tagit fram en vinnare i denna rakgel för män som är effektiv, skön att använda och som ger en riktigt bra glidyta tillsammans med en effektiv och bra rakning.

Det här är en otroligt bra rakgel för män som är dryg och effektiv. Det finns inget negativt med denna rakgel.
En vinnare som är en av de absolut bästa rakgel vi någonsin provat!

På en hedervärd andraplats hamnar..

2: Acqua Di Parma Collezione Barbiere Rakgel

Acqua Di Parma Collezione Barbiere shaving gel är en fantastisk rakgel som inte bara ger en riktigt bra rakning utan även en lyxig känsla och allt som hör till en bra rakningsupplevelse med en fin doft. Enda anledningen till att Acqua Di Parma Collezione Barbiere shaving gel inte hamnar på första plats är priset. Även om vi älskar denna rakgel så är den trots allt dyrare än Clinique for men och levererar samma resultat, vilket gör Clinique till en vinnare i detta bäst i test. Om du däremot vill ha en unik, lyxig och väldoftande känsla när du rakar dig så rekommenderar vi att du provar denna otroligt fina rakgel!

Tips, bäst i test och mer om skönhet för killar hittar du här:

 • Rakset för män
  Det här är några av de bästa rakset för män som finns!
 • Sexig herrparfym
  Är du ute efter att köpa en ny sexig herrparfym som tjejer kommer tycka om är det här en lista över de absolut sexigaste herrparfymer som finns just nu!
 • Solkräm bäst i test
  Vi har testat solkräm och hittat den bästa för ansikte och kropp. Det här är vårt solkräm bäst i test som du inte får missa!