En sak har i princip alla män som rakar sig gemensamt: man vill ha en bekväm, skön och lätt rakning.
Den bästa rakningsupplevelsen helt enkelt.

En viktig del av skäggvård och rakning är vilken typ av rakprodukter man använder. Vissa män föredrar att använda rakolja, andra gillar rakkräm, medans en del föredrar raktvål eller rakgel.

För män som bryr sig om sin hud och vill ha den ultimata rakningen är rakgel en av de absolut bästa rakprodukterna som finns.

Rakgel jämfört med rakkräm, raktvål och rakolja

 • Rakkräm har en tendens att torka ut huden snabbt och många gånger måste man även applicera mycket mer än en rakgel.
 • Samma sak gäller raktvål som även den försvinner snabbare än rakgel och som dessutom torkar bort snabbare än en rakgel.
 • Rakolja är bra, men där måste man många gånger kombinera en bra rakolja med en bra rakkräm eller rakgel för bästa effekt – vilket gör den typen av rakprodukt överflödig då du helt enkelt kan använda en bra rakgel istället.

Några fördelar med att använda rakgel är:

 • Bättre glidyta: rakgel ger en fantastisk glidyta som hjälper din rakhyvel att glida bättre genom att den minskar friktionen mellan rakhyvel och huden.
 • Rakgel är en dryg rakprodukt: en bra rakgel behöver du inte applicera en stor mängd av. Du kan definitivt använda mindre rakgel än raktvål, rakkräm och rakolja.
 • Du kan se din hud och ditt skägg bättre: En bra rakgel är transparent eller semi-transparent, vilket gör rakupplevelsen optimal då du faktiskt kan se vad du gör och raka dig på bästa sätt.
 • Mjukar upp huden: en effektiv rakgel mjukar upp huden och ”lyfter” på så sätt upp ditt skägg för en enklare, snabbare och mer effektiv rakning.
 • Skyddar huden på ett bra sätt: En bra rakgel lägger sig som ett lager mellan din hud och ditt rakblad, vilket hjälper till att skydda din hud. Det sista du vill är att få fula raksår i ansiktet.

Vi har gjort det enkelt för dig att välja rakgel då vi har testat ett stort antal olika märken och över 20 olika rakprodukter. Vi sparade de bästa och resultatet är denna rakgel bäst i test – den ultimata listan på bästa rakgel 2020! Varje rakgel som finns på denna topplista är en riktigt bra rakprodukt som är väl värd att investera i.
Ta hand om din hud och se till att du får till en riktigt bra rakning med någon av dessa produkter!

Recipe for men rakgel

Rakgel bäst i test - Recipe for men clear shaving gel

Recipe for men är ett varumärke som helt fokuserat på att ta fram hudvårdsprodukter för män. I deras utbud finns en kollektion av rakningsprodukter och det här är deras ”clear shaving gel” som är en rakgel framtagen för att minimera friktionen mellan ditt rakblad och din hud och på så sätt ge dig en bättre, skönare och perfekt rakning.

Det här är en rakgel som bland annat innehåller allantoin som är bra för känslig hud (i detta fall perfekt i kombination med en rakning) och menthol som kyler ner och lugnar din hud. Precis som namnet antyder så är det här en rakgel som har en klar textur som tillåter dig att se exakt var du rakar för ett riktigt bra resultat.
Vi gillar hur denna rakgel känns mot huden, menthol har en skön effekt och den har en relativt neutral doft.
Helt klart en bra rakgel för killar!

Du kan köpa denna rakgel här!

Acqua Di Parma Collezione Barbiere Rakgel

Acqua di parma rakgel för män

Det är ingen hemlighet att vi älskar Acqua Di Parma. Det är ett anrikt märke som under en lång tid tagit fram unika och exklusiva herrparfymer som är fantastiska och som förstås har en hel del andra slags produkter.

Som denna lyxiga rakgel.
Du kan bland annat hitta vår recension om deras klassiska herrparfym här: Acqua Di Parma Essenza di colonia 

För en rakgel så luktar denna produkt helt fantastiskt. Förmodligen har Acqua Di Parma Collezione Barbiere den absolut bästa doften av alla rakgel som vi testat.

Den har en fräsch och ren doft som är lyxig och fin. Acqua Di Parma Collezione Barbiere Shaving Gel är en rakgel som innehåller extrakt av aloe vera som har en lugnande effekt på huden och som dessutom innehåller en rad andra ingredienser som gör att detta är en rakgel som ger en fin, skön och bekväm rakning. Organisk basilika, granatäpple och citron används för att skydda mot irriterad efter rakning, och hyaluron tillför fukt och återfuktar vilket är viktigt när man rakar sig.

Den ger ett lätt lödder och en glidyta som underlättar något enormt vid rakningen. Det här är helt klart en av våra favoriter och denna rakgel har helt gjort rakningen till ett nöje, både för att den funkar bra till själva rakningen samt att den doftar fantastiskt.

Du kan köpa denna rakgel här!

Jack Black Beard Lube

Rakgel bäst i test Jack Black Beard Lube

Ny in på denna topplista för 2020 är Jack Black Beard Lube Conditioning Shave Gel.

Jack Black Beard Lube kombinerar flera olika rakprodukter i en och samma produkt och är en transparent gel som gör det enkelt för dig att se exakt var du rakar dig. Denna rakgel mjukar även upp huden och ger dessutom en riktigt bra glidyta för en effektiv och skonsam rakning.

Förutom att Beard Lube är bra för själva rakningen så är den dessutom laddad med ingredienser som macadamiaolja, menthol, glycerin, jojobaolja och mycket mer som hjälper din hud att må bättre.

En fantastisk rakgel som dessutom är både dryg och riktigt prisvärd!

Du kan köpa denna rakgel här!

Biotherm Homme rakgel

Bäst i test: Biotherm Homme Rakgel

Biotherm är ett respekterat märke som gör riktigt bra produkter för män och Biotherm Homme Gel är en rakgel med ingredienser som silikon och glycerin som ger en riktigt bra och skön rakning! Denna rakgel innehåller även vårdande och återfuktande ingredienser och är dessutom berikad med Vitamin E.

Den ger en bra glidyta, lagom lödder, skyddar huden och den där kylande känslan är helt fantastisk. Den har en fräsch och manlig doft som är perfekt för en rakgel. Galet bra pris för sån här hög kvalitet!

Du kan köpa denna rakgel här!

American Crew Precision Shave Gel

rakgel american crew precision shave gel

Precision shave gel från American Crew i en ny formula för 2020. Det här är en rakgel som inte löddrar vilket betyder att du kan se exakt vart du rakar dig. Precision Shave Gel torkar inte ut huden vilket är en fördel när man rakar sig. Det här är dessutom en gel som är bra för personer med känslig hud.

Sist men inte minst, den är dryg och priset för den stora flaskan är riktigt bra. Precis som med de flesta andra produkter från American Crew så har denna rakgel en diskret men manlig doft. Luktar gott på ett bra och diskret sätt. Det här är en bra rakgel som dessutom är prisvärd. Mycket bättre än de flesta andra billiga produkter som finns på marknaden.

Du kan köpa denna rakgel här!

Så vilken rakgel är bäst i test?

Det här har varit ett av de absolut svåraste bäst i test vi någonsin genomfört, mest för att vi gillar varje rakgel som finns på denna topplista och för att varje rakgel har gjort ett fantastiskt bra jobb när det gäller att få till en bra, skön och effektiv rakning. Men med det sagt så finns det ett par som stack ut i mängden och det är dags för oss att kora en vinnare. Och det är..

1: Jack Black Beard Lube

Jack Black Beard Lube glider upp på första plats som vinnare i detta bäst i test för 2020. Jack Black Beard Lube är en rakgel för män som är effektiv, skön att använda och som ger en riktigt bra glidyta tillsammans med en effektiv och bra rakning. Den är dessutom laddad med ingredienser som får din hud att må bättre efter en rakning och minskar dessutom risken för irriterad hud efter rakning.

Det här är en bra rakgel för män som är dryg, effektiv och otroligt prisvärd.
En vinnare som är en av de absolut bästa rakgel vi provat i år!

På en hedervärd andraplats hamnar..

2: Acqua Di Parma Collezione Barbiere Rakgel

Acqua Di Parma Collezione Barbiere shaving gel är en riktigt effektiv rakgel som inte bara ger en suveränt bra rakning utan även en lyxig känsla och allt som hör till en bra rakningsupplevelse i kombination med en fin doft. Enda anledningen till att Acqua Di Parma Collezione Barbiere shaving gel inte hamnar på första plats är priset. Även om vi älskar denna rakgel så är den trots allt dyrare än årets bästa rakgel och levererar samma resultat, vilket gör Jack Black till en vinnare i detta bäst i test. Om du däremot vill ha en unik, lyxig och väldoftande känsla när du rakar dig så rekommenderar vi att du provar denna otroligt fina rakgel!

Detta bäst i test uppdaterades 2020-09-28.

Tips, bäst i test och mer om skönhet för killar hittar du här:

 • Rakset för män
  Det här är några av de bästa rakset för män som finns!
 • Sexig herrparfym
  Är du ute efter att köpa en ny sexig herrparfym som tjejer kommer tycka om är det här en lista över de absolut sexigaste herrparfymer som finns just nu!
 • Solkräm bäst i test
  Vi har testat solkräm och hittat den bästa för ansikte och kropp. Det här är vårt solkräm bäst i test som du inte får missa!