Uppdaterad 2020-11-08.

En halsduk har länge varit en essentiell del av en mans garderob och användandet av halsdukar går långt tillbaka i tiden. En halsduk är helt enkelt en viktig accessoar för män. Kolla gärna in vår guide till: basgarderob herr för mer om vad som är viktigt att ha i din basgarderob.

En halsduk fyller förstås funktionen att hålla dig varm när det är kallt ute, speciellt under höst, vinter och vår, men är även en viktig del av herrmode. En snygg halsduk gör att man ser mer välklädd och snygg ut och är en viktig del av många lika slags vinteroutfits för män.

En halsduk är en accessoar som du gärna kan ha två eller flera utav.
Ju fler snygga halsdukar du har i olika färger desto enklare blir det för dig att ta fram olika snygga outfits.

Ha gärna en mörk halsduk och en ljus halsduk så att du kan matcha mot andra plagg i ljusa eller mörka färger. Åtminstone en av dina halsdukar bör vara enfärgad och en kan gärna vara mönstrad. Detta så att du kan välja en halsduk som matchar och kompletterar din outfit på ett bra sätt.

Svart, blå och grå och beige är klassiska färger som går att matcha på ett enkelt sätt med andra färger i din outfit, men det finns förstås mycket att välja på när det gäller både färger och mönster.

Varför du som man bör bära halsduk:

En halsduk skyddar din hals.

Det finns inget bättre sätt att skydda din hals och hålla värmen än med en bra herrhalsduk. Under vår och sommar kan man använda en tunn halsduk (scarf) och på hösten kan man använda en lite tjockare halsduk som skyddar mot blåst och kyla. I vinter är det fina varma halsdukar som gäller så att man på ett bra sätt kan skydda halsen och att hålla värmen. Det är dessutom riktigt mysigt att ha en mjuk, skön och varm halsduk när det är kallt ute.

En herrhalsduk är en snygg accessoar.

Halsdukar är en viktig del av herrmode. År efter år är det en sak vi konstant ser på modevisningar världen runt: halsdukar som snygga accessoarer. En halsduk är ett sätt att uttrycka sig. En snygg halsduk kommer få dig att se bättre ut och genom att du bär en snygg halsduk kommer du att visa att du är en man med stil som bryr dig om hur du ser ut och vad du har på dig.

I princip alla modehus och klädmärken gör släpper varje år nya kollektioner av halsdukar för män och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla modeller, färger och märken.

För att hjälpa dig att hitta rätt har vi här tagit fram en lista på några av de absolut snyggaste och skönaste halsdukar (herr) – som släppts under 2020, som inte bara kommer hjälpa dig att hålla värmen utan även få dig att se snygg och välklädd ut.

Vi ger dig förstås (som alltid här på Perfecto) tips på hur och vad du bäst matchar en specifik halsduk och färg med så att du alltid ser så bra och välklädd ut som möjligt.

Gant Halsduk Herr

gant halsduk herr


(Bild ovan: orange herrhalsduk från Gant.)

Gant är kända för deras enkla och stiliga herrkläder och accessoarer och det här är en snygg orange halsduk som är galet mjuk, varm och framförallt skön!
Herrmode 2020 och 2021 handlar mycket om färg och det här är en trendig orange färg som är klockren för dig som vill ha något som verkligen kommer sticka ut i mängden på ett snyggt sätt!

Denna halsduk matchar du bäst med: Denna halsduk kommer se absolut snyggast ut när du kombinerar den med andra plagg i mörka färger (tänk svart, mörkgrå, mörkblå o.s.v) eller mer neutrala färger som grå.

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Gant Halsduk Herr

Tiger of Sweden Halsduk Herr

tiger of sweden halsduk herr


(Bild ovan: svart/blå halsduk för män från Tiger of Sweden.)

En skön och mysig halsduk i färgerna svart/blå från Tiger of Sweden.

Denna halsduk matchar du bäst med: Blå och grå är två färger som passar perfekt ihop. Men denna ullhalsduk kan du förmodligen matcha med det mesta i din garderob. Fin är den!

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Tiger of Sweden Halsduk

Filippa K Halsduk Herr

halsduk herr filippa k

(Bild ovan: grå halsduk (herr) från Filippa K.)

Klassikern från Filippa K. Ett av dina bästa val när det gäller snygga halsdukar för män.

En riktigt snygg grå halsduk i en ull och kashmirmix som är galet mjuk och skön att ha på sig.
Stilrent som vanligt från Filippa K och det ser bra ut helt enkelt. Ett klockrent köp.

Denna halsduk matchar du bäst med: I princip det mesta. Grå är en otroligt mångsidig färg som funkar till i princip allt. Kombinera med mörka färger för härlig kontrast eller matcha ton i ton med andra toner av grå. Stilen på denna halsduk gör att den passar precis lika bra i en mer avslappnad outfit som i en uppklädd och mer formell outfit.

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Grå halsduk Filippa K

Dolce & Gabbana halsduk herr

halsduk herr Dolce Gabbana

(Bild ovan: Stickad halsduk (herr) från Dolce & Gabbana.)

En lyxig, grymt mjuk och skön stickad grå halsduk som släppts under 2020 som är perfekt för dig som vill ha en exklusiv märkes halsduk som ser snygg ut och är galet skön att ha på! Dolce & Gabbana handlar om exklusivitet, lyx och kvalitet och det är exakt det man får när man köper en snygg halsduk som denna. Det här är en melerad halsduk som är ett måste i vinter för dig som vill ha det bästa.

Denna halsduk matchar du bäst med: Grått är en av de mest mångsidiga färger som finns och du kan lätt matcha denna halsduk med både vita och ljus plagg som mörka och svarta plagg.

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Snygg halsduk herr

Burberry Halsduk Herr

burberry halsduk herr


(Bild ovan: Blå rutig halsduk (herr) från Burberry.)

En snygg blå halsduk i klassiskt rutmönster från Burberry. Som det mesta av de herrkläder och accessoarer för män från Burberry så är det här ett snyggt plagg som man direkt känner igen. Den är dessutom är riktigt skön att ha på sig. Fransade kortsidor ger halsduken en snygg och elegant stil. Gillar du rutiga halsdukar så är det här ett av dina bästa val. Exklusiv, snygg och i hög kvalitet.

Denna halsduk matchar du bäst med: Blå är en färg som du kan kombinera med en rad andra färger. Grå och svart är två säkra färger som alltid funkar och röd och gul är för dig som vill ha något färgglatt. Rutmönstret ger denna halsduk en speciell känsla och du kan gärna matcha en rutig halsduk som denna med något annat rutigt plagg eller accessoar.

Matcha den med en grå rock för en sjukt snygg färgkombination eller med en svart läderjacka för en outfit med attityd och stil. Eller varför inte använda den tillsammans med en klassisk svart eller beige rock för en elegant outfit och känsla. Kolla här för förslag på: snygga rockar herr

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Burberry halsduk herr

Beige Halsduk Herr

beige halsduk herr


(Bild ovan: beige halsduk från Tiger of Sweden.)

Det här är en stilren halsduk med fransar som ser bra ut och som dessutom är skön att ha på sig. Beige är en riktigt snygg färg på halsdukar och en färg du absolut bör kolla närmare på om du är ute efter att köpa en ny halsduk.

Denna halsduk matchar du bäst med: Beige kan matchas med så mycket, och ser oftast riktigt snyggt ut. DEt blir galet snyggt om du matchar med en snygg rock, oavsett om det är en grå, svart eller blå rock.

Prova gärna att matcha denna halsduk med en svart läderjacka för en cool outfit, men du kan förstås matcha den med i princip vad du vill. Beige är en favorit när det gäller halsdukar just för att det är en färg som du lätt kan matcha med andra färger och som dessutom kompletterar din outfit på ett snyggt sätt. Definitivt ett måste för dig som vill ha ny snygg halsduk!

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Beige halsduk Tiger of Sweden

Paul Smith Halsduk Herr

Halsduk herr - Paul Smith

(Bild ovan: halsduk herr i ull från Paul Smith.)

Ränderna. Det här är en snygg randig halsduk med de klassiska och smått ikoniska ränderna från Paul Smith. Använd färg i vinter och stå ut i mängden genom att använda en fin randig halsduk som denna! Färgglad, fin och tillverkad i skön och mjuk ull med fransade kortsidor.

Denna halsduk matchar du bäst med: En färgglad och randig halsduk som denna är bäst som en del av en avslappnad outfit. Kombinera gärna med andra enfärgade plagg för en bra kontrast mellan stilrent och färgglatt. Har du ett annat plagg i någon av de färger som denna halsduk har i sig så kan du matcha färger!

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Randig halsduk herr
Du kan även kolla in en annan randig halsduk här: Paul Smith halsduk

Gant halsduk herr

gant halsduk herr

(Bild ovan: svart halsduk herr från Gant.)

När Gant gör halsdukar halsdukar för män så blir dom så här snygga. Storleken är perfekt och denna halsduk har lite längre fransar. Både fin och skön är den! En snygg svart herrhalsduk som definitivt är en favorit just nu när det gäller snygga och stilrena halsdukar. Köp och njut!

Denna halsduk matchar du bäst med: Svart kan du matcha med mycket. Prova matcha denna svarta halsduk med ett par svarta jeans, eller tänkt ton i ton och matcha den med plagg i andra toner av svart. Du kan även skapa snygg kontrast genom att matcha denna halsduk med ljusa plagg. Svart och grått är en klockren kombination om du har en grå rock eller jacka. Du kan förstås även matcha denna med t.ex en marinblå eller blå jacka eller en beige rock. Du kan även matcha färgen på din halsduk med färgen på din mössa. Du kan hitta inspiration till mössor här: snygga mössor herr

Funkar med det mesta så det är bara att prova på olika kombinationer!

Du kan se mer av denna herrhalsduk och köpa den här: Svart Halsduk Herr

Rutig Halsduk från John Henric

rutig halsduk herr

(Bild ovan: rutig halsduk herr från John Henric.)

En snygg rutig halsduk i 100% kashmir som främst går i färgerna blå och brun som är galet skön och lyxig. Kashmir är ett material som lättare och mjukare än vanlig ull och har dessutom egenskapen att behålla värmen på ett bra sätt. En kashmir halsduk är oftast riktigt skön och bekväm att ha på och värmer oftast på ett riktigt bra sätt.

Denna halsduk matchar du bäst med: En snygg rutig kashmirhalsduk som denna funkar precis lika bra med något avslappnat och snyggt som en del av en mer uppklädd outfit. Matcha med det du gillar mest i garderoben med andra ord.

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Kashmirhalsduk John Henric

Ralph Lauren Halsduk Herr

Ralph Lauren Halsduk Herr


(Bild ovan: Blå herrhalsduk från Ralph Lauren.)

Ralph Lauren behöver egentligen ingen närmare introduktion. Det är stilren och snygga herrkläder och accessoarer i bra kvalitet till bra priser. Det här är en snygg halsduk i merinoull i en klockren färg med loggan diskret på ena sidan.

Denna halsduk matchar du bäst med: Blå är en färg som du relativt enkelt kan matcha med både mörka och ljusa plagg. Du kan matcha med en rad olika färger men blå och grå är en oslagbar färgkombination så matcha gärna denna blå halsduk med en grå rock eller jacka!

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Ralph Lauren Halsduk Herr

Burberry Halsduk Herr

Burberry halsduk herr

(Bild ovan: Rutig kashmirhalsduk herr från Burberry.)

Rutigt är inte bara trendigt utan även otroligt snyggt. Då de flesta väljer enfärgade halsdukar är det dessutom kul när man klär sig lite annorlunda på ett snyggt sätt. Och genom att bära rutigt kan man göra just det.

Det här är en lyxig kashmirhalsduk i 100% kashmir med det klassiska och ikoniska rutmönstret vi är så vana vid att se från Burberry. Är du ute efter en snygg rutig märkes halsduk som få andra killar har, som är exklusiv, tillverkad i kashmir av högsta kvalitet och som dessutom är otroligt skön och mjuk så är det här ditt bästa val!

Denna halsduk matchar du bäst med: En rutig halsduk kan matchas med en hel del. Försök gärna hålla resten av din outfit relativt stilren med enkelfärgade plagg så att du skapar kontrast mot det rutiga. En snygg rock eller en fin jacka med ett par jeans eller dressade byxor är en perfekt kombination.

Ett enkelt sätt att se trendig ut och dessutom få till en stil som ser genomtänkt och snygg ut är helt enkelt att kombinera denna rutiga halsduk med något annat som är rutigt.

Du kan se mer av denna rutiga herrhalsduk och köpa den här: Burberry halsduk herr

Grå halsduk herr

Calvin Klein Halsduk Herr

(Bild ovan: halsduk med matchande mössa från Calvin Klein.)

En stickad grå halsduk (herr) från Calvin Klein som kommer i ett paket med en matchande mössa. Det här är ett bra paket just för att du har en mössa och en halsduk som matchar i material, mönster, färg och stil!

Denna halsduk matchar du bäst med: Detta paket gör det enkelt för dig att få till en snygg outfit tack vare att de redan är matchade med varandra. Grå är dessutom en mångsidig färg som funkar till det mesta så använd dessa två tillsammans med det du har i din garderob!

Du kan se mer av denna halsduk och köpa den här: Grå halsduk från Calvin Klein

Vi hoppas att du har hittat inspiration bland alla dessa herrhalsdukar och att du hittat en ny halsduk du tycker om! Ett tips är som sagt att ha två olika halsdukar i olika färger så att du kan matcha dessa med andra plagg i olika färger och få till en massa olika snygga outfits!

Denna artikel uppdaterades 2020-11-08.

Mer om herrkläder, herrmode och hur du blir snyggare som man:

 • Snygga svarta sneakers herr
  Några av de absolut mest snygga svarta sneakers (herr) som finns ute just nu! Älskar du sneakers kommer du älska den här listan!
 • Snygga klockor herr
  En lista på snygga herrklockor. En grymt bra lista. Som du inte får missa!
 • Morgonsnygg
  Här har du några riktigt bra tips på hur du kan se mer fräsch och snygg ut på morgonen!
 • Herrparfymer som tjejer gillar
  Vill du lukta gott? På ett sätt som tjejer gillar? Såklart du vill! Det här är en topplista på herrparfymer som tjejer gillar. Missa inte några av de bästa och sexigaste herrparfymerna som finns!