Vi har testat en ny herrparfym som släppts från Tom Ford: Ombré Leather.

Ombré Leather släpptes (2018) av Tom Ford och är en parfym för män och kvinnor (unisex) som kom till Sverige strax innan sommaren 2018. Det här är en helt ny parfym som är baserad på läder.

Ombré Leather kommer i en läcker svart förpackning och en riktigt snygg svart parfymflaska som ser riktigt bra ut på hyllan.

Med tanke på att Tom Ford (speciellt de parfymer som ingår i Private Blend kollektionen) är några av världens absolut bästa parfymer så är det självklart att vi på Perfecto tar reda på hur denna nya parfym doftar och framför allt hur den presterar.

Doftnoterna Ombré Leather:

Toppnoter: Kardemumma.
Hjärtnoter: Jasmin och läder.
Basnoter:  Patchouli, ambra och mossa.

Så hur luktar Ombré Leather?

Läderparfymer kan vara polariserande men Ombré Leather är en läderdoft som är otroligt lätt att älska. Både tjejer och killar som vanligtvis inte gillar parfymer med läder älskar Ombré Leather. Mycket av det beror på att läderdoften i Ombré Leather inte är så dominant. Den finns där och man känner den helt klart (det är en ljuvlig läder förresten) men den tonas ner av resten av doftnoterna som tillsammans gör det här till en otroligt fin parfym. Ombré Leather öppnar upp på ett unikt och relativt fräscht sätt där den ganska snabbt övergår till ljuvlig mocka som blandas med jasmin. Här balanseras dessa två på ett utsökt sätt där varken doften av läder eller jasmin tar över på något sätt. Det är helt enkelt RÄTT. Underbart rätt.

När Ombré Leather börjar lägga sig så kommer en ljuvlig kombination av ambra och pathouli fram som tillsammans med mossa sveper om dig på ett fantastiskt sätt. Det doftar något tryggt. Något sexigt. Något romantiskt. Det är en unisex doft men vi tycker Ombré Leather går mer åt manligt än kvinnligt. Det här elegans, manligt och romantiskt.

Ombré Leather är en av de mest kompletta och fantastiska läderparfymerna vi någonsin haft nöjet att testa. Ombré Leather är en perfekt läderdoft som balanserar alla ingredienser på ett otroligt fint sätt där ingen doftnot tar över.

Det är en parfym som påminner om Tuscan Leather från Tom Ford Private Blend. En parfym med läder i fokus, som vi i vår recension gav hela 9/10 i betyg (du kan läsa den här: Tom Ford Recension)

Den största skillnaden mellan de båda är att Tuscan Leather är en rå, torr och väldigt intensiv och rökig läderdoft som är relativt linjär, medan
Ombré Leather är en perfekt balanserad doft där det rökiga aldrig tar över tack vare den friska doften av jasmin. Ombré Leather och Tuscan Leather är båda fantastiska parfymer och båda bör finnas i din samling, men dom är olika. Tuscan Leather är en rejäl och intensiv läderparfym medans Ombré Leather är en mer balanserad och nyanserad läderparfym.

Det här är en parfym som funkar både privat och i mer formella sammanhang, men vi tycker definitivt att den kommer mest till sin rätta när du ska träffa din tjej eller gå på en dejt. Den är elegant, romantisk och magisk. Den drar in den som är nära dig och den släpper inte taget. Man vill lukta och när man luktat så vill man göra det igen. Man får inte nog av Ombré Leather och just därför är den som bäst när du ska träffa tjejer eller ta ut din flickvän på dejt.

Ombré Leather passar året runt, men funkar absolut bäst att användas under höst, vinter, vår och på svala sommarkvällar.

Så vad tycker vi killar om Ombré Leather?

Vi älskar den. Alla killar som testat Ombré Leather njuter av att bära denna parfym.

Så vad tycker tjejpanelen om Ombré Leather?

Tjejer älskar Ombré Leather. Och ingen får nog av den. Det säger en hel del om hur bra den är.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 6 sprayningar en acceptabel radie på ungefär en meter från kroppen och när det gäller prestandan så får Ombré Leather helt klart godkänt då den räcker mellan 7-10 timmar på 6 sprayningar. Det är på huden. Om du råkar få något på dina kläder så finns det en stor chans att den håller sig kvar i dagar. Det här är en parfym som har en helt otroligt bra hållbarhet.

VÅRT BETYG

Det här är en framtida klassiker. Vi älskade Tuscan Leather och vi fullkomligt älskar Ombré Leather. Den är unisex men tjejer älskar den på killar och vi tycker den är mer manlig än något annat. Det är en parfym som är manlig, sexig, romantisk och på samma gång elegant och sensuell. Förförisk som tusan. Tjejer (och killar för den delen) blir attraherade av denna parfym och du kommer garanterat få komplimanger från både tjejer och killar. Det i kombination med att den levererar riktigt bra när det gäller hållbarheten gör att vi helhjärtat rekommenderar den!

Köp. Njut. Och låt andra njuta av hur fantatiskt gott du luktar.

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av denna parfym här: Tom Ford Ombré Leather

FÖRDELAR MED OMBRE LEATHER:

 • En unik läderdoft som är romantisk, elegant och sensuell. Det här är en herrparfym som tjejer gillar på en kille.
 • Kombinationen av läder, jasmin, patchouli och ambra är magisk. Den är helt perfekt balanserad och oemotståndlig för de flesta.
 • Riktigt bra prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.
 • Håller länge.

NACKDELAR MED OMBRE LEATHER:

 • Absolut inga. Bara att köpa.

SLUTBETYG: 9/10

Det här är nästan en perfekt parfym. Vi älskade Tuscan Leather och vi älskar Ombré Leather. Ska du köpa en parfym i år så är det här ett otroligt bra val.

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här:
Ombré Leather

Här har du mer parfym recensioner och topplistor med de bästa parfymerna för män:

 • Tom Ford Oud Wood Recension
  Oud Wood, en av de mest älskade parfymerna från Tom Ford, här i en recension som du bara måste kolla in. Det här är en otrolig herrparfym!
 • Herrparfym topplista
  En topplista på de bästa herrparfymer du kan köpa. Vill du lukta gott? Då är det här en topplista du inte får missa!
 • Tom Ford Noir Recension
  Noir är en numera klassisk herrparfym från Tom Ford och det här är Perfectos recension av den.