Vi har testat Tom Ford Tuscan Leather (EDP) från hans exklusiva Private Blend Collection och det här är vår recension om denna Eau De Parfum.

Tom Ford älskar själv läder och Tuscan Leather är resultatet av att Tom Ford ville skapa en sexig och animalisk doft av läder som är modern och klassisk på samma gång.

Läder är en doft oftast återfinns i mer nischade och exklusiva parfymer och är (tyvärr) en doftnot som inte alla män är vana vid och som vissa killar ibland undviker.

Detta tycker vi är lite synd eftersom läder faktiskt är en doftnot som tillför något väldigt unikt till en parfym. Det är dessutom en doftnot som många kvinnor absolut älskar och som ofta är en kombination av något elegant och sexigt.

När det gäller parfymer så är lädernoter helt i sin egen exklusiva kategori. Läder är en doft som triggar olika slags minnen, känslor och associationer hos olika människor. En del av oss älskar lukten av en läderjacka, du känner säkert någon tjej som älskar doften av hennes handväska i läder, det finns en massa olika slags möbler i läder och förstås både herrskor och boots för kvinnor i läder.

Det är en unik doft som triggar olika slags känslor i oss och studier har visat att läder, vetiver och mysk tillsammans med en del träiga doftnoter är några av de som doftnoter som kvinnor attraheras mest utav i en herrparfym.

Tom Ford Tuscan Leather är en EDP och har bland annat dessa doftnoter:

 • Toppnoter: Saffran, hallon och timjan.
 • Hjärtnoter: Olibanum and jasmin.
 • Basnoter: läder, mocka, bärnsten och olika träiga noter.

Precis som i våra andra recensioner av herrparfymer från Tom Ford (som du kan läsa här: Tom Ford Noir och Tom Ford Oud Wood) så kan man verkligen känna hur komplex och sofistikerad Tuscan Leather är.
Det här är en lyxig herrdoft. En exklusiv herrparfym.
Tom Ford kan det här med parfymer och Tuscan Leather är en ljuvligt djup och förförisk parfym.

Hjärtat i Tuscan Leather är förstås läder, men där lädret i många andra läderbaserade parfymer dominerar så är lädret här mer nyanserat och mindre dominant. Vilket gör den ännu mer spännande och unik.

Så vad tycker vi killar om Tom Ford Tuscan Leather?

Jasmindoften blandas med saffran och timjan på ett magiskt sätt och djupet med mocka, läder och de träiga noterna gör att vi blir helt besatta av denna fantastiska parfym. Och det är inte bara vi som tycker om den..

Vad tycker tjejpanelen om Tom Ford Tuscan Leather?

Alla tjejer i tjejpanelen gav denna parfym i överlag väldigt bra betyg och kom med kommentarer som ”sexig”, ”romantisk” och ”den här skulle jag älska på min kille”.

När vi testade hållbarheten och radien så levererar den verkligen.

Med 4-6 sprayningar fick vi en ordentlig radie och hållbarheten var enorm. Mellan 7 timmar upp till nästa dag för en del. Det här är en sån parfym som kan stanna kvar från kvällen till nästa morgon när du vaknar upp.

Och när det gäller Tom Fords exklusiva kollektion så hade vi inte förväntat oss något annat. Det här är en lyxig och exklusiv parfym som inte bara luktar otroligt gott utan även har en rejäl hållbarhet.

VÅRT BETYG

Det här är en nischad och exklusiv parfym för män.
Vad du får för pengarna är en helt unik, mångfacetterad, djup, sexig och förförisk parfym.

Om du aldrig har köpt en parfym med läder i, så bör du definitivt köpa den här! Och om du älskar parfymer med läder och mocka i så är denna parfym ett självklart val.

Precis som med en hel del andra av Tom Ford’s parfymer i hans exklusiva kollektion så är detta en herrparfym som få andra killar har. Vilket vi förstås tycker är något positivt då det helt enkelt gör den ännu mer exklusiv och exotisk.

Chansen är att din tjej eller din dejt inte kommer vilja sluta lukta på dig och du kommer själv känna dig riktigt bra och sexig när du bär denna parfym. Och det är exakt den där känslan man vill ha när man bär en parfym.

Vi köpte in äkta Tuscan Leather på ett snabbt och säkert sätt här: Tom Ford Tuscan leather

FÖRDELAR MED TOM FORD TUSCAN LEATHER:

 • Läder och mocka.. Som luktar helt fantastiskt!
 • En unik och exklusiv parfym.
 • Manlig. Sofistikerad. Elegant och förförisk.
 • Stark prestanda med en stor radie och lång hållbarhet.
 • Funkar både på jobb och privat, men kommer definitivt till sin rätta i mer romantiska sammanhang.
  Perfekt om du ska på dejt eller träffa din tjej.
 • Tom Ford flaskan ser ju så snygg ut på hyllan.
 • En herrparfym som många kommer tycka om och som kan göra folk i din omgivning smått beroende av dig.

NACKDELAR MED TOM FORD TUSCAN LEATHER:

 • Egentligen inga. Det här är som sagt en otroligt fin och exklusiv parfym. Och det är något som folk runt omkring dig kommer märka. Du kommer lukta gott, lyxigt och exklusivt.

SLUTBETYG: 9/10

En av de bästa herrparfymer som finns med läder som huvudingrediens.
Köp den och låt den förföra ditt sinne och alla omkring dig.

Du kan köpa Tuscan Leather med snabb leverans och trygg e-handel här: Tom Ford Tuscan leather

Mer Tom Ford parfym recensioner för män hittar du här:

 • Tom Ford Ombré Leather
  En ny parfym från Tom Ford: Ombré Leather. En unisex parfym som är baserad kring läder. En helt fantastisk parfym! Läs vår recension!
 • Tom Ford Oud Wood
  Oud Wood från Tom Ford är en av våra absoluta favoriter när det gäller parfymer för män. Det här är en recension du måste läsa!
 • Tom Ford Noir
  Djup, rökig, sexig och elegant på sitt eget unika sätt. Det här är Tom Ford Noir och vår recension som vi rekommenderar att du läser!