Tom Ford har gjort över 80 parfymer och Oud Wood ingår i hans kollektion ”Private Blend” som innehåller några av hans absolut finaste parfymer för både herr och dam.

Idag recenserar vi Oud Wood, och vi har tidigare även recenserat Tom Ford Noir som du kan hitta här: Tom Ford Noir 

Tom Ford Oud Wood finns tillgänglig i 30ml, 50ml, 100ml, och 250ml. Den leveras i ett enkelt men snyggt paket och designen på flaskan (som precis alla andra i ”Private Blend” kollektionen är riktigt snygg och ser fantastisk ut i hyllan.

Tom Ford Oud Wood

Oud är en av de mest exklusiva och sällsynta ingredienserna när det gäller parfym och de flesta parfymer som är baserade på oud är oftast relativt dyra. Oud (agarträ på svenska) är faktiskt en av de mest populära dofterna som finns och oud i sig är en av de absolut dyraste typerna av trä i världen.

Värdet på oljan man får av oud är ofta 1.5-2 gånger dyrare än värdet av guld. Det säger en hel del om hur exklusivt oud är..

Ouds karaktär är oftast väldigt djup, rik och kraftig och dess rökiga doft är oftast väldigt lätt att känna igen.

Oud är en gammal doft som funnits i tusentals år i mellanöstern och i asien och är nu en exklusiv ingrediens i några av de finaste parfymer man kan köpa. I väst har oud använts på ett lite annorlunda sätt där många av de parfymer som har oud som huvudingrediens har gjorts mjukare, sötare och helt enkelt (enligt oss) sexigare och mer attraktiva för oss män att bära.

Oud Wood från Tom Ford innehåller en sötare version av Oud (fortfarande härligt träig och rökig), tillsammans sandelträ och vetiver och har även ingredienser som rosenträd och kardemumma som jämnar ut den och tämjer ouden lite.

Inslag av tonkaböna och ädelsten rundar av det mest rökiga och gör den riktigt sexig, elegant, mjuk och fin, fast med den där karaktäristiska oud doften i grunden.

Även om den officiella beskrivningen av Oud Wood inte nämner vanilj så finns det helt klart en utsökt och lite diskret vanilj i denna doft.

Oud Wood är en av de mest raffinerade träiga parfymer som finns, mycket tack vare att Tom Ford rundat av den rökiga träiga doften med ett smart val av olika ingredienser vilket gör Oud Wood till en sexig och elegant doft.
Det här är med andra ord en riktig herrdoft med klass, elegans och stil.

När det gäller att vara unik, exklusiv och elegant – så ligger Oud Wood före favoriterna på topplistorna.

Det här är en elegant och sexig doft som mest kommer till sin rätta på kvällen. Självklart kan du ha den på jobbet eller i sammanhang som inte är romantiska, men det här är helt klart en kvällsdoft som verkligen imponerar. Ta på den på dejten eller om du ska ut med tjejen, eller när du ska ut och festa eller på en tillställning.

När vi testade hållbarheten och radien så kom vi fram till att den här doften har en hållbarhet på ca 5 timmar och en radio på ca 1-1,5 meter med ca 4-6 sprayningar vilket är godkänt.

Så vad tycker tjejpanelen om Tom Ford Oud Wood?
Kommentarer vi fick från tjejerna i vår testpanel var allt från ”den här luktar fantastiskt” till ”den är riktigt god”, ”superfin” och ”så här kan gärna min kille lukta.”

Med andra ord, väldigt positiva intryck av tjejerna i testpanelen. Det här är en herrparfym som tjejer generellt tycker om.

Så hur summerar man Oud Wood?
Det här är definitivt en lyxig, sexig, exklusiv och elegant herrdoft.
Det är en parfym som luktar riktigt gott och som är ett otroligt bra köp.

När man bär Oud Wood känner man sig som doften: exklusiv och elegant. Och det är faktiskt en oslagbar känsla som ger pluspoäng i betyget.

Om du vill dofta på ett mer unikt sätt än alla andra som använder sig utav vanliga herrparfymer, då är Oud Wood ett bra val.

Vi gillar Tom Ford Oud Wood och denna parfym får 9/10 i betyg av oss.

Köp ENDAST original!
Du kan köpa Oud Wood här: Tom Ford Oud Wood

Vill du har fler artiklar om de bästa herrparfymer som finns och om skönhet för män? Då rekommenderar vi detta:

  • Tom Ford Ombré Leather Recension
    2018 släppte Tom Ford en ny herrparfym: Ombré Leather. Det här är vår recension av denna fantastiska herrparfym!
  • Herrparfym topplista
    Du vill veta vilka herrparfym som är de absolut bästa. Det här är en topplista för 2018 på de absolut bästa herrparfymer som finns!
  • Sexiga herrparfymer
    Vill du veta vilka herrparfymer som är sexiga och som tjejer gillar på killar? Då ska du läsa det här!