Vi har testat Tom Ford Noir, och det här är vår recension av denna herrparfym.

Tom Ford har ett stort och exklusivt utbud av parfymer för både män och kvinnor och räknas som en av de absolut bästa när det gäller just herrparfym.

En parfym från Tom Ford ligger generellt sätt lite högre i pris än parfymer från många andra parfymhus – speciellt från den mer exklusiva kollektionen ”private blend” – vilket är en reflektion av den kvalitet och exklusivitet man får när man köper en herrparfym från Tom Ford.

Tom Ford’s parfymer är dyrare än genomsnittet, men det gör dom också mer exklusiva och man märker direkt skillnad på just kvaliteten jämfört med en hel del andra parfymer från andra märken.

Bara priset i sig gör att de flesta hellre köper en herrparfym i en lägre prisklass och många gånger från en butiks ”topplista” – en lista som oftast domineras av försäljningssiffror (tänk Dior’s Sauvage, Paco Rabannes’s One million, etc).

I nästan alla parfymer från Tom Ford finns ett djup och en karaktär som många gånger är otroligt vacker och komplex. Vi gillar definitivt inte alla Tom Ford parfymer som finns, men det här är ett av få parfymhus där vi faktiskt kan uppskatta en parfym’s djup och karaktär utan att vi kanske älskar doften i sig.

Kvaliteten är hög och det märker man verkligen när man luktar på en doft från Tom Ford. Det känns lyxigt och väldigt exklusivt. En känsla som man bär med sig när man använder en Tom Ford parfym.

Och den känslan är fantastisk när det gäller parfymer och exakt det man vill ha i en riktigt lyxig doft.

Noir släpptes 2012 och finns som EDP och det här är en maskulin doft.
Djup, komplex, sensuell och elegant.

Tom Ford Noir Herrparfym

Flaskan (ovan) är lika elegant som doften.

Det här är en herrdoft där bland annat toppnoter som italiensk bergamott, viol, verbena och rosépeppar blandas med mellannoter av svartpeppar, muskotnöt och egyptisk geranium samt med basnoter av patchouli, vetiver och vanilj.

Noir är en av Tom Fords (enligt egen utsago) mest komplexa och djupa dofter.

När det gäller herrparfymer så rekommenderar vi att man ska basera sitt val och sina köp på två saker:

  1. Hur gott man själv tycker att man luktar när man använder parfymen och hur bra man känner sig när man har på sig den.
  2. Hur gott andra tycker att man luktar när man använder parfymen.

Och Noir leverar klart på båda dessa punkter.

Så hur kan man summera denna herrdoft?

Vi gillar Noir från Tom Ford. Helt klart. Det är en djup och komplex doft som generellt sett har fått positiva betyg världen över och den har en unik karaktär och ett djup som många män och kvinnor tycker om.

De flesta i vår testpanel av tjejer tyckte om den, en gillade den inte, men i övrigt fick den bara bra betyg och nästan alla tyckte att den är en sensuell, manlig och fin herrparfym.

Det här är inte en doft du tar på dig på stranden eller när du är i gymmet. Tänk uppklätt. Kostym eller dressed casual. Jeans och kavaj. Eller ett par snygga jeans och en skjorta. Tänk dejt eller intima sammanhang. Kan funka på jobbet eller i affärssammanhang, men kom ihåg att inte ta för mycket.

När vi testade hållbarheten och radien så kom vi efter ett antal tester fram till att den här doften håller för det mesta i sig ett bra tag (i snitt 6 timmar), men den har en begränsad radie på ca 1 meter.

Perfekt om du ska på dejt där din doft kan flörta lite med tjejens luktsinne utan att ta över helt och bli för mycket.

Vill du ha en djup och komplex doft, som inte många män bär och tycker du om känslan av lyx så bör du definitivt prova Tom Ford Noir.

Värt att notera är att Tom Ford’s Noir räknas som en av de sexigaste herrparfymer som finns – som tjejer gillar på killar. Är du ute efter en unik och sexig herrparfym så är Noir definitivt en parfym du bör köpa!

Vi gillar Tom Ford Noir och den får 8/10 i betyg av oss.

Köp endast original!
Du kan köpa Noir till ett bra pris och med snabb frakt här: Tom Ford Noir

Vill du har mer tips och och parfym recensioner för män? Kolla in det här:

Herrparfym som tjejer gillar
Är du ute efter en herrparfym som tjejer gillar (läs älskar) så är det här artikeln du MÅSTE läsa!
Oud parfym herr
Oud är en av de absolut mest unika dofter som finns och det här är vår guide till herrparfymer med oud i och dessutom en lista för dig som vill veta vilket herrparfym med oud i som är absolut bäst!
Parfymguide herr
Vill du veta mer om herrparfymer och få hjälp med att hitta rätt herrparfym till just dig? Kolla in vår parfymguide (herr.)