Vi har provat Boss Bottled Oud for men från Hugo Boss och det här är vår recension av denna herrparfym.

Oud är i sin ursprungliga form en stark myskdoftande och animalisk doft som ofta uppfattas som sensuell och intensiv.

Oud är en av världens dyraste råa ingredienser som man kan ha i en parfym och utvinns från agarträ som primärt finns i sydasien, och tro det eller ej – oud oljan är faktiskt resultatet av en process där agarträdet blir infekterat av en viss typ av svampmögel.

Anledningen till att riktig oud är så dyrt är helt enkelt för att de är väldigt få träd som producerar oud. Förutom att de är få träd som producerar oud så tar processen för att oud ska komma till ganska lång tid.

Oud olja kan kosta upp till 250 000 kr för ett kilo. Så det är lätt att förstå varför många oud parfymer är dyra.

Oud har en väldigt unik doft som är mörk, djup och rik och har på senare år blivit riktigt populär världen över och många av de största parfymhusen har idag en eller flera oud parfymer i sitt utbud.

Vi har tidigare recenserat Tom Ford’s Oud Wood som även den innehåller Oud, och du kan hitta den recensionen här: Tom Ford Oud Wood Recension

Boss Bottled (originalet) är en ikonisk herrparfym som lanserades första gången 1998 och blev populär bland män runt om i världen. Det är en av Sveriges mest populära herrparfymer (och runt om i världen) som har sin unika doft som funkar i de flesta sammanhang.

Boss Bottled Oud

Boss Bottled är en fantastisk herrparfym och Boss Bottled Oud for men är helt enkelt en ”flanker” (en omformulering av originalet) av Boss Bottled. Men man har gjort så mycket mer än att bara tillsätta Oud.

Här har man tagit fram en riktigt sofistikerad, djup och sexig parfym för män som vi tycker är helt otrolig.

Boss Bottled Oud öppnar initialt upp med fräscha och intensiva noter av citrus och äpple och övergår sedan till en mer djup herrdoft där man bland annat har blandat saffran, kanel, Oud och sandelträ tillsammans med en del andra ingredienser. Resultat är en maskulin doft som påminner om originalet Boss Bottled, men med en helt egen karaktär som både är sexig och faktiskt helt unik.

Det finns ingen annan herrparfym som liknar Boss Bottled Oud.

Det här är en herrparfym som absolut kommer till sin rätta på kvällen och vid tillfällen då du verkligen vill göra ett intryck. En doft för gentlemän och för killar som vågar vara annorlunda. Du kan förstås använda den som en dagsparfym på jobbet eller med vännerna. Oavsett var – och till vilka tillfällen – du använder Bottled Oud så är det bara att förbereda dig på att få komplimanger.

Hugo Boss har tämjt själva Ouden och gjort den lite mindre intensiv och balanserat upp den med noter som kompletterar den på ett bra sätt. Den är gjord med 100% naturlig agarträ (den innehåller med andra ord 100% naturlig oud) och priset för denna parfym är ganska så bra med tanke på just det!

Så vad tyckte vår testpanel av tjejer som fick provlukta Boss Bottled Oud?

3 av fyra tyckte den luktade riktigt gott. Den fjärde tyckte den var en av de bästa herrparfymer hon någonsin provat.

Vårt betyg av Bottled Oud

Vi älskar den. Man kan nästan bli beroende av att lukta på sig själv efter man sprayat på Boss Bottled Oud.

Den luktar SÅ gott. Tjejpanelen tyckte också om den.
Vilket förstås är positivt då man förstås vill att även andra ska tycka om ens parfym.

Från toppnoterna till hjärtnoterna och sedan till basnoterna så är den här en intensiv doft. Men det blir aldrig för mycket.
Boss Bottled Oud är absolut bäst om den fått lägga sig lite. Ca 30 minuter efter första sprayning utvecklas den till det där magiska doften som vi gått och blivit beroende av.

När vi testade hållbarheten och radien så kan vi säga att med ca 6 sprayningar var radien ca 1,5-2 meter och hållbarheten var ca 5-6 timmar. Du bör med andra ord helt klart undvika att ta för mycket så att den inte sprider sig alltför långt från dig själv.

Men hållbarheten varierar från person till person, så börja med färre sprayningar och se hur den utvecklar sig på dig. Ta hellre för lite än för mycket då den som sagt är intensiv.

Vi gillar Boss Bottled Oud, det är även en herrparfym som tjejer gillar och den är helt unik vilket bara det ger ordentligt med pluspoäng.
Bär den som en man. Ta på dig den när du ska ut och låt dom i din omgivning bli lika beroende av den som du.

Köp ENDAST original!
Du kan köpa Bottled Oud här: Boss Bottled Oud

FÖRDELAR MED BOSS BOTTLED OUD:

 • En intensiv men mjuk parfym för killar med oud.
 • Luktar helt unikt. Finns ingen annan parfym för män som liknar den. Det är riktigt positivt.
 • Det är en maskulin, mystisk och sexig herrdoft.
  Perfekt när du ska på dejt eller träffa din tjej.
 • Tjejer älskar denna herrparfym på killar.
 • Snygg flaska.
 • 100% naturlig oud till ett kanonpris. Riktig oud är vanligtvis mycket dyrare, så den är otroligt prisvärd.

NACKDELAR MED BOSS BOTTLED OUD:

 • Egentligen inga. Gillar du Boss Bottled är Bottled Oud ett självklart köp. Gillar du unika, eleganta och sexiga herrparfymer så är det här ett bra val.

SLUTBETYG: 8.5/10

Hugo Boss Bottled Oud finns tillgänglig i 50ml och 100ml.

Här kan du köpa Boss Oud: Boss Bottled Oud

Här kan du hitta mer parfym recensioner:

 • Ombré Leather recension
  En ny herrparfym från Tom Ford – Ombré Leather. En otrolig herrparfym som släpptes 2018. Läs vår recension!
 • Le Male recension
  Jean Paul Gaultier Le Male – en klassiker som är en fantastisk herrparfym. Läs allt om denna sexiga parfym som tjejer älskar!
 • Yves Saint Laurent Y Recension
  Yves Saint Laurent Y EDP är en Eau De Parfum som vi gillar. Och som de flesta tjejer tycker om. Läs denna recension!