Vi har testat en av de mest klassiska herrparfymer som någonsin gjorts: Le Male (Eau De Toilette) från Jean Paul Gaultier.

Le Male (EDT) släpptes redan 1995 och ingen på Jean Paul Gaultier hade någon aning om hur banbrytande och populär denna herrparfym skulle gå och bli. Le Male är den herrparfym som kom att sätta sin prägel på hur herrparfymer skulle lukta och i princip varannan man ägde en flaska av Le Male. Över 20 år senare och Le Male är lika populär nu som någonsin. Le Male är originalet och genom åren har otroligt många flankers (omformuleringar) gjorts av Le Male, bland annat Le Male Superman som vi också recenserat. Förutom Le Male Superman Eau Fraiche som vi absolut älskar så har även Ultra Male släppts som även den är en är en fantastisk flanker till originalet.

Le Male kommer i den nu klassiska parfymflaskan som är formad som överkroppen av en man.

Jean Paul Gaultier Le male beskrivs som en intensiv, modern och maskulin herrparfym som ska skapa en otrolig attraktion och som ska förföra med sin unika doft som blandar både fräscha doftnoter och lite djupare mer intensiva dofter. En herrparfym som ska göra mannen helt oemotståndlig för kvinnor. Bakom detta mästerverk står parfymören Francis Kurkdjian som i en intervju sagt att målet var att skapa en sensuell och sexig herrparfym som får kvinnor att helt enkelt bli helt vilda över mannen. En herrparfym för en man som tar hand om sig själv och som vill dofta unikt och sexigt.

Med tanke på att Le Male är en av väldens mest sålda herrparfymer så är det självklart att vi på Perfecto tar reda på hur den doftar och framför allt hur den presterar.

Doftnoterna i Le Male:

Toppnoter: Mint, kardemumma, lavendel och bergamott.
Hjärtnoter: Kanel, kummin och apelsinblom.
Basnoter:  Vanilj, ambra, tonkaböna, sandelträ och cederträ.

Så hur luktar Le Male?

Initialt öppnar Le Male upp med en intensiv och fräsch dos av bergamott, lavendel och underbar mint. Det är just mint som till en stor del gör Le Male så bra som den är. En fräsch herrparfym med en frisk öppning. Det behövs inte mycket för att man ska märka av den. Och öppningen är ljuvlig.

Efter ett litet tag kommer det kryddiga fram där bland annat citrusdoft blandats med kanel och kummin, det är nu Le Male’s sexiga sida börjar komma fram och det är här denna doft börjar bli lite varmare och djupare. En fantastisk övergång som man inte vill ska försvinna.

Men det bästa är nog den sista fasen när Le Male börjar lägga sig och en fantastisk vaniljdoft kommer in tillsammans med tonkaböna, ambra, cederträ och sandelträ. Det är här det fräscha blandas med något djupt, sött, varmt och sexigt. Vanilj och tonkaböna har en varm, trygg och sensuell effekt på både kvinnor och män och Le Male har fått till det på ett magiskt sätt. Det här är en herrparfym som är som gjord när du ska (eller vill) vara nära någon du tycker om. När du vill förföra. När du vill mysa. Det här är sexig i en flaska.

Det här är en klassisk herrparfym av en anledning: den är både fräsch, har ett djup och har en sensuell och sexig sida som kvinnor världen över absolut älskar. Då många sexiga herrparfymer har en tendens att bli för söta och för varma så håller sig Le Male på en nivå där den balanserar det fräscha med ett magiskt djup. Romantisk, sensuell och förförisk.

Det här är en klockren parfym för dejten. Oavsett om det är din första dejt eller om du ska mysa till det med tjejen så är det här en parfym du använder när du ska vara nära någon du gillar och är attraherad till. Du kan förstås även använda den i andra sammanhang (som på jobbet eller med vännerna) men om det är något tillfälle denna doft verkligen kommer till sin rätta så är det när du träffar en tjej.

Le Male passar – tack vare sin unika fräscha och semi-djupa doft – lika bra att användas till höst, vinter, vår och sommar även om den passar lite bättre till höst, vinter, vår och svala sommarkvällar.

Så vad tycker vi killar om Le Male?

Vi gillar Le Male. Mycket. Från första sprayen tills den lagt sig så känner man sig sexig och man kan verkligen känna att man doftar gott. Helt klart godkänd och man förstår varför det är en herrparfym som tjejer gillar!

Så vad tycker tjejpanelen om Le Male?

”Den perfekta doften för en sexig kille”, ”Det här är en manlig doft!” och ”den här måste jag köpa till min kille” var några av kommentarerna som vi fick av de tjejer som är med i tjejpanelen. Tjejer gillar Le Male. Helt klart.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 4 sprayningar en ganska stor radie, vilket betyder att det här är en herrparfym som du ska undvika att applicera för mycket. 

När det gäller prestandan så får Le Male klart godkänt då den räcker nästan 10 timmar på 6 sprayningar och ca 6-7 timmar på 4-5 sprayningar. Ska du bara ut ett par timmar kan du nöja dig med lite mindre. Ska du ut en hel kväll eller dag så kan du spraya några gånger mer.

VÅRT BETYG

En ikonisk herrparfym som är lika fräsch, manlig, sensuell och sexig som den är klassisk. Den luktar gott, garanterat. Men kanske ännu viktigare är att det är en herrparfym som tjejer gillar. De flesta tjejer kommer tycka om och bli attraherade av denna doft om du bär den. Du kommer få komplimanger från både tjejer och killar. Det i kombination med att den verkligen levererar när det gäller prestandan gör att vi verkligen rekommenderar Le Male!

Är du ute efter en ny parfym till din samling eller vill ha en ny signaturdoft så kan det inte bli fel med Le Male! Bara att köpa och njuta!

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av Le Male till ett riktigt bra pris här: Jean Paul Gaultier – Le Male

FÖRDELAR MED LE MALE FRÅN JEAN PAUL GAULTIER:

 • En herrparfym som är manlig, sexig och sensuell. De flesta tjejer älskar den på en kille.
 • Kombinationen av fräschhet och djupare, sötare och varmare doftnoter gör den magisk. Och mint! Glöm inte den där underbara minten!
 • Riktigt bra prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.
 • Håller länge.

NACKDELAR MED JEAN PAUL GAULTIER LE MALE:

 • Inga egentligen. Det är många andra killar som har den men det spelar ingen roll eftersom tjejer inte verkar få nog av denna herrparfym. Bara att köpa.

SLUTBETYG: 8.5/10

Originalet Le Male är den herrparfym som tog världen med storm och är en av de mest populära herrparfymer som någonsin gjorts. Med tanke på att de flesta tjejer älskar den på en kille så är det inte så mycket att tänka på..

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här: Le Male

Vill du ha mer recensioner och topplistor med de bästa parfymerna för män så kolla in det här:

 • Le Male Superman
  Flankern till Le Male som är en otrolig parfym som även den älskas av tjejer. Läs vår recension om Le Male Superman!
 • Herrparfym som tjejer gillar
  Det finns inget bättre än när en tjej fullkomligt älskar din parfym och det här är några riktigt bra herrparfymer som tjejer gillar!
 • Herrparfym topplista 2018
  En topplista på de bästa herrparfymer som finns just nu! En topplista som inkluderar episka klassiker och nyheter! Missa inte det här!
 • Dior Sauvage Recension
  Sauvage är populär. Det vet du. Men hur bra är Sauvage från Dior egentligen? Läs allt om Sauvage i vår recension!