Perfecto har testat Vitamin E Moisture Cream från The Body Shop och det här är vår recension av denna ansiktskräm.

The body shop har ett stort utbud av ansiktskrämer och vår testpanel har i några veckor testat en av deras ansiktskrämer som heter Vitamin E moisture cream.

Innehållsmässigt ska denna ansiktskräm b.la. innehålla aloe vera, hyaluronsyra och vetegroddsolja. Exakt mängd av hyaluronsyra specificeras inte.

Hyaluronsyra har en fantastiskt god fuktbindande förmåga och är (när det gäller ansiktskrämer) en viktig komponent och en ingrediens som finns i många produkter, men tyvärr i alldeles för liten mängd.

Därför uppskattar vi när ett märke faktiskt  anger mängden av dess viktigaste ingredienser.

Ett generellt tips är att kolla innehållet på ansiktskrämen. Alla ingredienser listas i en ordning från störst mängd till minst mängd. Oftast är de dyraste (och viktigaste) ingredienserna längst ner på listan vilket betyder att det i många fall finns en väldigt liten mängd av den i produkten.

I en bra produkt kan man hitta de bästa (mest effektiva) ingredienserna högre upp i ingrediensförteckningen.

Vitamin E moisture cream är i alla fall en ansiktskräm som vi tycker gör ett relativt bra jobb när det gäller att återfukta huden, och behålla fukten under dagen (eller natten).

Den har en lätt (men inte rinnig) konsistens, är lätt att applicera och är relativt dryg. För dig med en inte alltför torr hy så räcker nog Vitamin E moisture cream bra, men om du har en riktigt torr hy kan du behöva kombinera denna ansiktskräm med ett effektivt ansiktsserum. När det gäller ansiktsserum rekommenderar vi Hyaluronic Acid 2% + B5

Vår testpanel tyckte om konsistensen och den lyckades hjälpa lite torrare hy och funkade även bra på normal hy.

Så för personer med blandad hy kan denna ansiktskräm funka bra.
För riktigt torr hy kanske den inte räcker hela vägen och då bör man antingen kombinera den med ett serum eller helt enkelt använda en annan lite fetare ansiktskräm.

Vi gillar The Body Shops Vitamin E Moisture Cream, och ett stort plus är att The Body Shop strävar efter att vara ett etiskt företag. Så där finns ju en extra anledning att köpa denna ansiktskräm.

Alla har vi olika hudtyper som reagerar olika på olika produkter, så har du fortfarande inte hittat rätt ansiktskräm så är det värt att prova denna.

Vi gillar Vitamin E Moisture Cream, det är en bra ansiktskräm och den får 7/10 i betyg av oss.

Du kan köpa den här: Vitamin E moisture cream

Vill du ha mer artiklar om skönhet för män? Kolla in det här:

The Ordinary recension
The Ordinary gör fantastiska ansiktskrämer och ansiktsserum och vi älskar dom! Det här är en recension om tre grymma produkter från The Ordinary!
Se fräsch ut
Enkla sätt att se snygg och fräsch ut på morgonen! Det här är en guide till hur du kan se bättre ut när du går hemifrån!
Få bort påsar under ögonen
De flesta av oss får mörka ringar och påsar under ögonen någon gång och här ger vi dig tips på hur då kan få bort påsar under ögonen!