Första dejten.

Ni kanske matchade på Tinder, eller så lyckades du hitta henne på en dejtingsajt. Eller så kanske ni träffats genom gemensamma vänner. Oavsett hur ni fick kontakt så är det nu dags för första dejten.

Och det är ”Make it or break it” som gäller. Första dejten är många gånger den viktigaste dejten och det är förstås fördelaktigt att det går så bra som möjligt.

Första dejten är för många killar (och tjejer förstås) jobbig på det sättet att man kanske är nervös, man är osäker på vad man ska prata om eller hur den andra är när man verkligen ses på riktigt.

Det är fullt förståeligt att man är nervös när man ska träffa en tjej för första gången – en tjej man initialt gillar och som man vill visa sina bästa sidor för.

Första dejten är ju oftast den dejt som avgör om man kommer till dejt nummer två – så man vill lämna ett positivt första intryck som kommer leda till den andra dejten.

En sak man ska komma ihåg är att alla tjejer är olika, och just därför finns det ingen specifik formula som man alltid kan följa för att det ska gå bra på en dejt.

Men det finns en del saker man kan tänka på – och göra – för att det ska bli en så lyckad första dejt som möjligt.

Attraktion handlar om så mycket mer än det vi kommer gå igenom här. Även om en hel del av attraktion är baserat på det intryck man får av en människa och interaktionen mellan två personer så är en del av attraktion undermedvetet och dessutom spelar förstås utseendet en roll i det hela.

Men har ni tagit er till första dejten så gillar hon förmodligen hur du ser ut och det finns något som gör henne nyfiken på dig.

Med andra ord kan första dejten gå hur bra som helst, ni har supertrevligt och hon tycker du är fantastisk – men attraktionen kanske inte fanns där.

Detta betyder INTE att det är kört, man vet aldrig vad som händer längre fram om man ses fler gånger, men attraktion är något som vi både kan påverka och som vi inte kan påverka.

Du kan med andra ord ha gjort allting rätt, men det ledde ändå inte till en andra dejt.
Och det är helt ok. Fortsätt dejta och du kommer hitta rätt.

Här kommer några dejting tips för dig som är kille, som ska på din första dejt med en tjej.

Var självsäker.

De flesta tjejer gillar killar som är självsäkra. Du behöver inte ha ett självförtroende som MMA-mästaren Conor Mcgregor, men du kommer definitivt uppfattas som mer attraktiv om du tror på dig själv, dina handlingar och det du säger. Var självsäker, och begränsa inte detta till den första dejten.

Planera första dejten så du vet vad ni ska göra.

Även om er första dejt bara är över en kopp kaffe så lägger de flesta tjejer märke till om en kille har tänkt till lite.
Många tjejer lägger märke till – och gillar – när en man väljer plats för första dejten och i princip ALLA tjejer gillar en kille som kan styra upp saker.

Med andra ord, ta tillfället i akt och välj en plats för er dejt som du tycker passar er båda och där du känner dig bekväm. Våga ta kommandot och styr upp er första dejt på ett bra sätt.
Välj plats, boka bord (om det behövs) och visa att du lagt ner lite tid på er första dejt.

Om du tar initativ, visar att du är en kille som kan (och vill) styra upp saker så kommer hon definitivt att lägga märke till det och absolut gilla det.

Garanterat.

Var inte för närgången.

Var inte för närgången på första dejten. Om ni rör vid varandra så ska det vara på ett naturligt och vänligt sätt – inte sexuellt. Hjälp henne på med jackan, guida henne genom restaurangen eller baren ni är på o.s.v. Det är exempel på mer naturliga och vänliga sätt att röra vid varandra på första dejten.

Förutom dessa naturliga sätt så bör du undvika att vara för närgången. Få tjejer gillar just det – speciellt på första dejten, och de signaler du sänder om du är för närgången första gången du träffar en kvinna verkligen skriker ”jag gör så här med alla tjejer jag träffar för första gången” – och det är inte en komplimang för någon, varken tjej eller kille. Om ni båda är ute efter sex på första dejten så är det en sak. Men är du ute efter något som är seriöst så är det bästa att inte sikta på just sex på första dejten. Är du ute efter något genuint så är ett bra tips att visa att du faktiskt vill mer än så och att du är ute efter något seriöst.

Var inte snål på första dejten – ta notan.

Många tjejer vill betala för sig själva och insisterar många gånger på att dela notan.

Det är helt ok att dela notan om hon VERKLIGEN insisterar, men vi tycker att snålhet HELT går bort.
Var förberedd och ta notan när den kommer. Insistera på att betala.

Om du har det tajt med pengar så är ett smart sätt att ”spara pengar” faktiskt att du planerar er första dejt (se tips ovan) och styr upp vart ni ska o.s.v. Då slipper du den där gigantiska notan på den där populära restaurangen som du faktiskt inte har råd med. Men oavsett om du har mycket pengar eller lite så se till att du INTE är snål. Ingen gillar snåljåpar. Detta gäller förstås inte bara för första dejten utan i överlag.

Prata. Men inte för mycket.

Vi är alla olika och många killar är antingen blyga eller tystlåtna. Så är det bara och så kommer det alltid att vara.

Men träffar man någon för första gången så kan det bli helt fel om man inte säger så mycket. Första gången man träffar en människa så finns det ju hur mycket som helst att prata om, så hitta något att prata om och våga prata. Men.. Inte för mycket.

Det finns en gräns för hur mycket man bör prata och en av de absolut största ”dejtingsynderna” är att man pratar för mycket. Det uppfattas nästan alltid som att man är självupptagen och att allt ska handla om dig, dig, dig. Ett intryck du INTE vill att någon ska få om dig.

Så prata, men inte för mycket. Vilket leder oss till nästa punkt..

Se till att det är en tvåvägskonversation.

En bra konversation är VERKLIGEN en tvåvägskonversation. Vad vi menar med detta är att båda pratar MED varandra, inte bara till varandra. Man ser till att man involverar varandra så mycket som möjligt i en konversation.

Det betyder att man ställer frågor, svarar på frågor, man kommenterar och får kommentarer tillbaka. Man kan både styra konversationen och låta den andra styra den. Det går fram och tillbaka. De flesta kvinnor fullkomligt älskar när det känns ”lätt” att hålla en konversation med en kille.

Och en tvåvägskonversation visar att du faktiskt är intresserad av henne, det hon säger och att du vågar prata, o.s.v. Så se till att det är en tvåvägskonversation när ni ses. Prioritera detta och det kommer definitivt ge dig pluspoäng i slutändan – och vi lovar att konversationen kommer vara mycket roligare för er båda.

Drick INTE för mycket alkohol.

Det är vanligt att killar dricker för mycket på första dejten. Antingen för att man gillar att dricka eller för att man är nervös. Tyvärr skickar det negativa signaler till tjejen du är på dejt med och om inte det räcker så kan alkoholen i sig göra att du beter dig.. Sämre än ”optimalt” och kanske säger eller gör saker som inte är bra.

Det är ju inte helt ovanligt att man är på en dejt där allt flyter på riktigt bra, man har en riktigt grym konversation, skrattar mycket och har det riktigt trevligt – och under denna tid beställer in drink efter drink.
Då är det smart att vid dessa tillfällen faktiskt tänka på att inte dricka för mycket.

Beställ en öl med lägre alkoholhalt eller drick långsammare. Drick mycket vatten och kanske beställ in snacks eller mat. Se till att du helt enkelt inte dricker för mycket.

Prata inte om för tunga saker och var inte negativ.

Första dejten ska vara en rolig dejt (det ska ju ALLA dejter vara), och det betyder att det är helt fel tidpunkt att gå in på allt det negativa i ditt liv. Det är helt fel tillfälle att vara negativ på.

Ett bra förhållande är ett där man får varandra att skratta så ofta som möjligt och må bra på så många olika sätt som möjligt – så ofta som möjligt – och du ger INTE ett bra intryck om du börjar med att berätta om tunga allvarliga saker eller en massa negativa saker.

Vi säger förstås INTE att du inte ska prata om allvarliga saker eller att du ska hålla inne med något som är negativt, men det är skillnad på att berätta något och att fokusera på något.

Om konversationen fokuseras på negativa ämnen och tunga saker så kommer förmodligen varken hon eller du ha så roligt. Håll istället konversationen och stämningen på topp genom att att göra din dejt glad och få henne att le så ofta du bara kan. Inte bara på första dejten utan varje gång ni ses!

Tänk på vad du säger och hur du säger det.

Undvik att använda svärord och svordomar och om du nu måste använda något så begränsa det.

Det är lätt att det blir för mycket och att hon kommer uppfatta dig som en knasboll eller som en kille som försöker vara cool. Båda två går (för henne) bort och du kommer förmodligen inte få till en andra dejt.
Undvik att svära, var respektfull i ditt sätt att prata och tänk på HUR du säger saker och ting.

Att säga en sak med ett leende på läpparna kan ändra hur det du säger tolkas. Så le, naturligt och så ofta du kan. Kom ihåg det.

Var en gentleman. Och inte bara på första dejten.

I princip alla tjejer uppskattar en man som gör en del saker. Det kan vara att hålla upp dörren för henne, att ha ett bra bordsskick, att hålla sig borta från mobiltelefonen o.s.v.

Du behöver inte gå all in, det kan bli för mycket (även om vi gillar fulländade gentlemän), men du bör åtminstone vara en gentleman på något sätt. Behandla henne med respekt, var artig, tänk på ditt sätt, hur du för dig och vad du säger. Fokus är på henne, inte på dig.

Var en gentleman helt enkelt. På första dejten och alla som följer.

Prata inte om pengar och fokusera inte för mycket på ”jobb.”

Även om pengar är något som alla (på ett sätt eller annat) har ett intresse av, och även om det finns personer som gillar att prata om pengar, så är dom få och det är väldigt lätt att du kommer uppfattas som arrogant, ytlig och pengafokuserad.

Om pengar kommer upp i diskussionen så håll det kort och undvik att skryta om hur mycket pengar du har, hur mycket egendom du äger o.s.v. Detsamma gäller jobb och din bakgrund. Det är ganska naturligt att man pratar om vad man jobbar med, vilken utbildning man gått o.s.v, men det är skillnad på att nämna det och att spendera en stor del av en konversation på att berätta om allt det fantastiska med sitt jobb och hur stor, lång och fantastisk utbildning man har. Återigen så kommer det uppfattas som att du skryter och det går för de flesta tjejer bort..

Om din dejt tar upp det, så svarar du förstås, men var hellre ödmjuk och diskret i ditt sätt att prata om detta än att börja skryta och spendera för mycket tid på detta ämne.

Var inte en slusk. Någonsin.

Det finns kvinnor som tänder på killar som är ”sluskar”, men dom är inte många.

Så se till att du tar hand om dig. Se välvårdad ut. Nyklippt är aldrig fel, man ser oftast fräschare och bättre ut när man nyss klippt sig. Och oavsett om du har skägg eller skäggstubb – se till du trimmar ditt skägg och ser fräsch ut.

Ta på en herrparfym som tjejer gillar – så att du luktar riktigt gott och sexigt, använd deodorant, använd hudkräm och ansiktskräm och se till att du (oavsett hudtyp) ser så bra ut du kan när det gäller din hud. En riktigt god herrparfym kan hjälpa till otroligt mycket, så se till att du investerar i ett antal olika.

Ha på dig nytvättade kläder, se till att dina skor är rena och fina.
Ja, gör i princip allt du kan för att se bra ut.
Att vara en slusk går bort.

Så där har du några tips på vad du kan göra för att förbättra chanserna att er första dejt går bra och att den leder till en andra och sedan en tredje.

Lycka till med dejtandet!

Denna artikel med första dejten tips för killar uppdaterades 2020-05-15.

Vill du har mer dejting tips för killar? Kolla in dessa guider:

  • Outfits för dejt
    Det här är snygga outfits för dejten. Du vill se snygg ut och då ska du förstås klä dig snyggt. Missa inte denna guide till snygga outfits för killar!
  • Bli mer attraktiv för kvinnor
    Missa inte alla dessa tips på hur du kan bli mer attraktiv för kvinnor. Det här är saker som gör män mer attraktiva för kvinnor som inte har med utseendet att göra.
  • Saker kvinnor vill ha i ett förhållande
    Det finns många saker som kvinnor vill ha i ett förhållande. Här går vi igenom en del av dom!