Första dejten.

Du kanske träffade henne på Tinder, eller lyckades hitta henne på en dejtingsajt. Eller så kanske ni träffats genom gemensamma vänner. Oavsett hur ni fick kontakt så är det nu dags för första dejten. Och det är ”Make it or break it” som gäller.

Första dejten är för många killar (och tjejer förstås) jobbig på det sättet att man kanske är nervös, vet inte vad man ska prata om osv. Det är fullt förståeligt att man är nervös när man ska träffa en kvinna för första gången – en kvinna man initialt gillar och som man vill visa sina bästa sidor för.

Första dejten är ju den dejten som oftast är den som avgör om man kommer till dejt nummer två – så man vill första att det ska gå så bra som möjligt.

Som vi alltid poängterar är att alla tjejer är olika. Det finns ingen specifik formula som man alltid kan följa för att det ska gå bra på en dejt. Men det finns en hel del saker man kan tänka på – och göra – för att det ska bli en så lyckad första dejt som möjligt.

Dessutom måste man komma ihåg att attraktion handlar om så mycket mer än det vi kommer gå igenom här. Även om en hel del av attraktion är baserat på intrycket man får av en människa och interaktionen mellan två personer så är en del av attraktion undermedvetet och dessutom avgör förstås utseendet osv.

Med andra ord kan första dejten gå hur bra som helst, ni har supertrevligt och hon tycker du är fantastisk – men attraktionen kanske inte fanns där. Detta betyder INTE att det är kört, man vet aldrig vad som händer längre fram om man ses fler gånger, men attraktion är något som vi både kan påverka och som vi inte kan påverka.
Du kan med andra ord ha gjort allting rätt, men det ledde ändå inte till en andra dejt. Och det är helt ok.
Fortsätt dejta och du kommer hitta rätt.

Var självsäker.

De flesta tjejer kvinnor gillar män som är självsäkra. Du behöver inte bete dig som Conor Mcgregor, men du kommer definitivt uppfattas som mer attraktiv om du tror på dig själv, dina handlingar och det du säger.

Planera dejten

Även om själva dejten bara är över en kopp kaffe så lägger de flesta tjejer märke till om man tänkt till lite när man väljer plats för första dejten och i princip ALLA tjejer gillar en kille som kan styra upp saker. Med andra ord, ta tillfället i akt och välj en plats för er dejt som du tycker passar er båda och där du känner dig bekväm. Våga ta kommandot och styr upp er första dejt på ett bra sätt. Välj plats, boka bord (om det behövs) och visa att du lagt ner lite tid på er första dejt.

Var inte för närgången

Var inte för närgången på första dejten. Om ni rör vid varandra så ska det vara på ett naturligt och vänligt sätt – inte sexuellt. Hjälp henne på med jackan, guida henne genom restaurangen eller baren ni är på osv. Det är exempel på mer naturliga och vänliga sätt att röra vid varandra på första dejten.

Förutom dessa naturliga sätt så bör du undvika att vara för närgången. Få tjejer gillar just det – speciellt på första dejten, och de signaler du sänder om du är för närgången första gången du träffar en kvinna verkligen skriker ”jag gör så här med alla tjejer jag träffar för första gången” – och det är inte en komplimang för någon, varken tjej eller kille.

“On a first date, touch should be limited and only natural, friendly, and warm—not sexual,” says Carole Lieberman, M.D., author of Bad Girls: Why Men Love Them & How Good Girls Can Learn Their Secrets. In other words, it’s fine to take her hand to help her out of your car, or put your hand on her lower back to lead her through a crowded restaurant. But don’t drape your arm around her neck and hold her close the entire time.

Var inte snål

Många tjejer (och killar) vill betala för sig själv och insisterar många gånger på att dela notan.
Det är helt ok att dela notan om hon VERKLIGEN insisterar, men vi tycker att snålhet HELT går bort.
Var förberedd och ta notan när den kommer. Insistera på att betala.

Om du har det tajt med pengar så är ett smart sätt att ”spara pengar” faktiskt att du planerar dejten och styr upp vart ni ska osv. Då slipper du den där gigantiska notan på den där populära restaurangen som du faktiskt inte har råd med. Men oavsett om du har mycket pengar eller lite så se till att du INTE är snål. Ingen gillar snåljåpar.

Prata. Men inte för mycket.

Vi är alla olika och en del av oss är antingen blyga eller tystlåtna. Så är det bara och så kommer det alltid att vara.
Men träffar man någon för första gången så kan det bli helt fel om man inte säger så mycket. Första gången man träffar en människa så finns det ju hur mycket som helst att prata om, så hitta något att prata om och våga prata. Men.. Inte för mycket. Det finns en gräns för hur mycket man bör prata och en av de absolut största ”dejtingsynderna” är att man pratar för mycket. Det uppfattas nästan alltid som att man är självupptagen och att allt ska handla om dig, dig, dig. Ett intryck du INTE vill att någon ska få om dig. Så prata, men inte för mycket. Vilket leder oss till nästa punkt..

Se till att det är en tvåvägskonversation

En bra konversation är VERKLIGEN en tvåvägskonversation. Vad vi menar med det är att båda pratar MED varandra, inte bara till varandra. Man ser till att man involvera varandra så mycket som möjligt i konversationen. Det betyder att man ställer frågor, men svarar på frågor, man kommenterar och får kommentarer tillbaka. Man kan både styra konversationen och låta den andra styra den. Det går fram och tillbaka. De flesta kvinnor fullkomligt älskar när det känns ”lätt” att hålla en konversation med en kille. Och en tvåvägskonversation visar att du faktiskt är intresserad av henne och det hon säger och att du vågar prata, osv. Så se till att det är en tvåvägskonversation när ni ses. Prioritera detta och det kommer definitivt ge dig pluspoäng i slutändan – och vi lovar att konversationen kommer vara mcyket roligare för er båda.

Drick INTE för mycket alkohol

Det är otroligt vanligt att killar dricker för mycket på första dejten. Antingen för att man gillar att dricka eller för att man är nervös. Tyvärr skickar det väldigt negativa signaler till tjejen du är på dejt med och om inte det räcker så kan ju alkoholen i sig göra att du beter dig.. Sämre än ”optimalt” och kanske säger eller gör saker som inte är bra.
Det är ju inte helt ovanligt att man är på en dejt där allt flyter på riktigt bra, man har en riktigt grym konversation, skrattar mycket och har det riktigt trevligt – och under denna tid beställer in drink efter drink – och det är smart att i dessa tillfällen faktiskt tänka på att inte dricka för mycket. Beställ en öl med lägre alkoholhalt eller drick långsammare. Drick vatten och kanske beställ in snacks eller mat. Se till att du helt enkelt inte dricker för mycket.

Prata inte om för tunga saker och var inte negativ

Första dejten ska vara en rolig dejt (iofs ska ALLA dejter vara så), och det betyder att det är helt fel tidpunkt att gå in på allt det negativa i ditt liv. Det är också helt fel tillfälle att vara negativ på.

Ett bra förhållande är ett där man får varandra att skratta så ofta som möjligt och må bra på så många olika sätt som möjligt – så ofta som möjligt – och du ger INTE ett bra intryck om du börjar berätta om tunga allvarliga saker eller en massa negativa saker. Vi säger förstås INTE att du inte ska prata om allvarliga saker eller att du ska hålla inne med något som är negativt, men det är skillnad på att berätta något och att fokusera på något.

Om konversationen fokuseras på negativa ämnen och tunga saker så kommer förmodligen varken hon eller du ha så roligt. Så är det bara. Håll konversationen och stämningen på topp genom att att göra din dejt glad och få henne att le så ofta du bara kan. Inte bara på första dejten utan varje gång ni ses!

Tänk på vad du säger och hur du säger det

Undvik att använda svärord och svordomar och om du nu måste använda något så begränsa det.
Det är väldigt lätt att det blir för mycket och att hon kommer uppfatta dig som en knasboll eller som en kille som försöker vara cool. Båda två går (för henne) bort och du kommer förmodligen inte få till en andra dejt. Undvik att svära, var respektfull i ditt sätt att prata och tänk på HUR du säger saker och ting. Att säga en sak med ett leende på läpparna kan ändra hur det du säger tolkas. Kom ihåg det.

Var en gentleman

Oavsett hur modern en kvinna är, så uppskattar de flesta en man som gör en del saker. Det kan vara att hålla upp dörren för henne, att ha ett bra bordsskick, att hålla sig borta från mobiltelefonen osv.

Du behöver inte gå all in, det kan bli för mycket (även om vi gillar fulländade gentlemän), men du bör åtminstone vara en gentleman på något sätt. Behandla henne med respekt, var artig, tänk på ditt sätt och vad du säger. Fokus är på henne, inte på dig. Var en gentleman helt enkelt.

Prata inte om pengar och fokusera inte för mycket ”jobb”

Även om pengar är något som alla (på ett sätt eller annat) har ett intresse av, och även om det finns kvinnor som gillar när män pratar om pengar, så är dom få och det är väldigt lätt att du kommer uppfattas som arrogant, ytlig och pengafokuserad. Om pengar kommer upp i diskussionen så håll det kort och undvik att skryta om hur mycket pengar du har, hur mycket egendom du äger osv. Detsamma gäller jobb och din bakgrund. Det är självklart att man pratar om vad man jobbar med, vilken utbildning man gått osv, men det är skillnad på att nämna det och att spendera en stor del av konversationen på att berätta allt det fantastiska med sitt jobb och hur stor och fantastisk utbildning man har. Återigen så kommer det uppfattas som att du skryter och det går för de flesta tjejer bort..

Var inte en slusk

Det finns ju kvinnor som tänder på killar som är ”sluskar”, men dom är inte många.
Se till att du tar hand om dig. Se välvårdad ut. Nyklippt är aldrig fel, man ser oftast mycket bättre ut när man nyss klippt sig. Oavsett om du har skägg eller skäggstubb – se till du trimmar och ser fräsch ut. Ta på en RIKTIGT god parfym, använd deo, se till att du (oavsett hudtyp) ser så bra ut du kan när det gäller din hud.
Ha på dig nytvättade kläder, se till att dina skor är rena och fina. Ja, gör i princip allt du kan för att se bra ut.
Slusk går bort.

Så där har du några tips på vad du kan göra för att förbättra chanserna att första dejten går bra och att den leder till en andra och sedan en tredje 😉

Lycka till med dejtandet!

Vill du har tips om hur man dejting och förhållanden? Kolla in det här:

  • Första dejten tips för killar
    Första dejten är den som många gånger avgör om man går vidare i dejtandet.. Och är därför en av de viktigaste dejterna. Det här är första dejten tips för killar!
  • Bli mer attraktiv för kvinnor
    Missa inte alla dessa tips på hur du kan bli mer attraktiv för kvinnor. Det här är saker som gör män mer attraktiva för kvinnor som inte har med utseendet att göra.
  • Saker kvinnor vill ha i ett förhållande
    Det finns många saker som kvinnor vill ha i ett förhållande. Här går vi igenom en del av dom!