Vad ska man ha på sig när man går på dejt?
Det är en fråga många ställer sig när det är dags att mötas upp. Oavsett om det är första dejten, andra dejten eller er 5:e dejt så är det viktigt att få till din outfit så att du imponerar.

Första dejten är förstås den viktigaste. Det är första gången ni ses och det är då hon får sitt första intryck av dig. Men även andra, tredje och resten av dejterna kan förstås påverka om det blir en fortsättning eller inte.

Studie efter studie visar samma resultat: de kläder du väljer och din stil är något tjejer tittar på, lägger märke till och tar i beaktning när dom ska avgöra om dom vill träffa dig igen eller inte.

Ditt val av kläder och den outfit du väljer spelar helt klart in på vilket intryck din dejt får av dig och rätt kläder kan definitivt hjälpa till att landa en ny dejt.

Tricket är oftast att välja kläder du känner dig bekväm i (då kommer du att helt enkelt känna dig bättre, vilket kommer synas utåt) och förstås på något sätt samtidigt vara snyggt så att du lämnar ett bra visuellt intryck. Varken för uppklätt eller för avslappnat är oftast en bra utgångspunkt.

En snygg outfit som passar för tillfället med snygga kläder och en dejt full av skratt och flörtande brukar vara en klockren kombination!

Olika herrkläder passar för olika tillfällen och situationer och det här är vår guide med stiltips för killar med förslag på snygga outfits för olika slags dejter!

Första dejten

För första dejten vill du definitivt ha åtminstone ett plagg eller en accessoar, eller en kombination av kläder som är så pass snygg eller ”originell” att din dejt verkligen lägger märke till det och får det där positiva intrycket.

Originell kan vara ett plagg som sticker ut lite, som är lite mindre vanligt bland killar eller något som helt enkelt har det där lilla extra som gör man lägger märke till det på ett positivt sätt.

Att blanda dressat med en mer avslappnad stil är klockrent för första dejten. Exempel på detta är att matcha en riktigt elegant och snygg skjorta med en snygg klocka med ett par kaxiga och snygga svarta jeans. Eller varför inte matcha ett par kostymbyxor med en läderjacka för kontrast mellan elegans och attityd.

Matcha färger och material på olika plagg och accessoarer. Det här är ett stiltips som hon kommer lägga märke till. Du kan t.ex matcha dina svarta läderskor med en klocka med svart läderarmband. Eller matcha din svarta läderjacka med svarta jeans. Matcha material på ett snyggt sätt. En läcker mockajacka kan kombineras med ett par skor i mocka (gärna samma färg) för en snygg outfit där kombinationen av två olika plagg i samma material ger ett snyggt intryck.

Att matcha färger och material genom hela din outfit är ett av de enklaste och snyggaste sätten att få ihop en outfit med stil och finess som hon kommer att bli imponerad av.

Andra dejten

Du har imponerat på första dejten och det är dags att sätta ihop en outfit för andra dejten. Du vill fortfarande göra ett bra intryck på henne och det är fortfarande snyggt som gäller! Ett relativt säkert kort är att fortsätta i samma stil som första dejten fast med lite variation.

Du vill inte komma till andra dejten med exakt samma kläder du hade på första. Hade du kavaj på första kan du prova att byta ut den mot något annat. Hade du svarta jeans kan du byta mot blåa eller använda chinos som nästan alltid funkar. Har du flera klockor så prova använda en annan. Hade du på dig ett par vita sneakers så prova byta till ett par svarta eller använd ett par dressade skor. Hon kommer definitivt lägga märke till att du inte har samma kläder/accessoarer och hon kommer gilla det.

Outfit 1: Perfekt för nästan vilken dejt som helst.

Vitt och svart i en kombination som passar för nästan vilken dejt som helt. Första dejten, andra eller 15:e dejten. Det här är en outfit som genomgående går i svart och vitt där kombinationen av en elegant och snygg vit skjorta, ett par välsittande svarta jeans och vita sneakers är klockren.

Tack vare sneakers och jeans så blir det varken för uppklätt eller formellt och tack vare den snygga skjortan så blir det inte heller för avslappnat och tråkigt. En perfekt kombination med stil och attityd som ger din dejt intrycket av att du tog dig tid att klä upp dig på ett snyggt sätt.

Vi matchar vitt (ljusa färger) med skjortan och sneakers samt klockans urtavla och vi matchar svart med jeansen och klockans svarta läderarmband.

Det här är snyggt och det här är klockrent för en dejt!
Mer info om varje plagg finns under denna bild.

Snygg outfit för killar - för dejten
 1. Svarta jeans från East West i riktigt skön denim. Det här är ett par jeans i en small passform och stretch som gör att dom sitter på ett snyggt sätt. Snygg som bara den och passar perfekt för en dejt. Du kan se mer och köpa dom här: Svarta Jeans
 2. En elegant och snygg vit herrskjorta från svenska Tailoring Club i smal passform med en enkel manschett och cut away-krage. Tillverkad i 100% bomull, skön att ha på, och med ett tyg som har en snygg diskret struktur. En perfekt kombination med svarta jeans. Du kan se mer och köpa den här: Vit herrskjorta
 3. Snygga vita sneakers för killar från Filippa K. Stilrena med en ovandel i vitt läder, med en vit sula och en snygg liten bakkappa i mocka. Du kan se mer och köpa dom här: vita sneakers
 4. En snygg herrklocka som gör pricken över i:et i denna outfit. Det här är en elegant klocka från Frederique Constant med en boett och detaljer i silver och med en svart läderarmband. Läcker och en grymt bra investering som du kan ha på både dejt, privat och på jobbet. Du kan se mer och köpa den här: Frederique Constant Klocka

Outfit 2: För en middagsdejt.

Vi har fortfarande inte träffat på en tjej som inte tycker om (och verkligen uppskattar) när en kille klär upp sig inför en middagsdejt. En dejt där man ses över en middag är en intim typ av dejt där du verkligen kan imponera genom att klä upp dig. Du vill inte komma till en middagsdejt i en gammal nopprig tröja, slitna skor eller tråkiga kläder.

Som vi nämnt tidigare så är det däremot bättre att balansera uppklätt och dressat med något lite mer avslappnat så att du inte ser för formell och alldeles för uppklädd ut.

Vi har valt en snygg ljusblå kostym. En riktigt snygg kavaj med matchande kostymbyxor. Färgen ljusblå är inte lika formell och vanlig som t.ex grå och svart som är mycket vanligare. Det ger denna outfit en uppklädd men ändå avslappnad känsla. Ljusblå är en mindre vanlig färg som kommer sticka ut i mängden på ett bra sätt. Hon kommer definitivt tycka om färgvalet!

En vit skjorta är en perfekt match till denna ljusblå kostym och till detta har vi valt ett par riktigt snygga vita sneakers i läder. Sneakers istället för dressade skor hjälper till att få till en balanserad outfit som inte är för formell och strikt utan istället en perfekt balans av dressat och avslappnat.

Mer info om varje plagg finns under denna bild.

Outfit dejt för killar
 1. Ljusblå kavaj från Riley med trubbiga slag, dubbelt ryggsprund och snygga snedställda fickor. Fräsch färg som man lägger märke till och en snygg modell. Du kan se mer och köpa den här: ljusblå kavaj.
 2. Vit skjorta i smal passform från svenska Riley som har en klassisk pointkrage och enkel manschett. Tillverkad i Lyocell som helt klart känns andas bättre än många andra slags material och som ser snygg ut. Du kan se mer och köpa den här: vit herrskjorta.
 3. Ljusblå kostymbyxor som matchar den kavajen ovan. Smal passform och en klockren modell. Du kan se mer och köpa den här: ljusblå kostymbyxor.
 4. Fantastiskt snygga vita sneakers (herr) från svenska Sneaky Steve.
  Det här är ett par läckra sneakers i en låg modell med guldfärgade detaljer och skosnören som har en vaxad yta. Oavsett om du köper resten av denna outfit eller inte så är det här ett måste att ha i garderoben! Du kan se mer och köpa dom här: Vita sneakers.

Outfit 3: När det är dags för en biodejt.

När vi pratar om en outfit för en biodejt så är det bekvämt som gäller och här har vi tagit fram en väl avvägd outfit som har en bra balans mellan uppklätt och avslappnat.

Bara för att ni kommer sitta i mörkret betyder det inte att du kan ta på dig vilka tråkiga kläder som helst. Chinos är den perfekta byxan som ger en lite elegant känsla men på samma gång är otroligt avslappnad och skön att ha på sig. Vi kombinerar (och färgmatchar) dessa chinos med en skön grå tröja.

På detta har vi en enkel men snygg mörkblå carcoat. Mörkblå ser snyggt ut mot de gråa byxorna och den grå tröjan och det är dessutom skönt att inte ha på sig för mycket kläder när man går på bio. Bara att ta av den när du kommer in.

Som skor är det återigen sneakers som gäller, denna gång ett par låga sneakers i blått läder med vit sula. Det blå i dessa sneakers ser snyggt ut mot det blå i rocken. Vi har med andra ord färgmatchat skor med rock och byxor med tröja. Snyggt! Och en perfekt outfit för en biodejt!

Mer info om varje plagg finns under denna bild.

Outfit biodejt killar
 1. En mörkblå carcoat från East West. Enkel men snygg, och perfekt när det är dags att gå på bio då den är enkel att ta av och varken är för formell eller för avslappnad i stilen. Du kan se mer och köpa den här: mörkblå carcoat.
 2. En snygg grå tröja från Riley i normal passform. Skön, mjuk och perfekt för en biodejt! Du kan se mer och köpa den här: grå tröja.
 3. Grå chinos från East West i passformen Bowery (smal passform.) Ett par snygga chinos som färgmatchar tröjan och som är en perfekt balans mellan något uppklätt och något avslappnat. Du kan se mer och köpa den här: grå chinos.
 4. Ett par blå sneakers i läder med vit sula från Gant. Färgmatchar denna mot den mörkblåa rocken (ovan) för en snygg outfit. Det här är ett par galet snygga sneakers och ett par skor du bör köpa oavsett om du köper hela denna outfit eller inte! Du kan se mer och köpa dom här: blå sneakers.

Outfit 4: Snygga avslappnade kläder för en hemmadejt.

Tiden har kommit för en hemmadejt. Oavsett om ni ska ses hemma hos dig eller om du blivit bjuden på middag hos din dejt så är det avslappnat på ett snyggt sätt som gäller!

Det är få plagg som slår chinos för den där snygga kombinationen av något avslappnat men som ändå har något uppklätt och stiligt över sig och det här är ett par snygga beige chinos som matchas med ett par riktigt snygga sneakers i beige mocka. Ton i ton mellan byxor och skor är snyggt och något som hon definitivt kommer lägga märke till!

En skön vit tröja med en fin struktur kombineras med en snygg vit t-shirt.

Det här är en outfit för en middagsdejt som går i jordnära och varma (beige) färger och som kombineras med fräscha vita plagg.
Avslappnat, men stiligt och snyggt. Perfekt!

Mer info om varje plagg finns under denna bild.

Outfit hemmadejt killar
 1. En vit rundhalsad tröja från Filippa K med ribbade muddar. Normal passform. Den här sköna tröjan har en fin struktur som gör den riktigt snygg. Passar perfekt för en hemmadejt! Du kan se mer och köpa den här: vit tröja
 2. En vit t-shirt som även den är från Filippa K. Vad vi gillar med denna t-shirt är att den har råa kanter vilket ger den mer attityd. Den vita färgen gör att den går ton i ton med tröjan på ett snyggt sätt. Oavsett om du köper hela denna outfit eller inte så är det här en riktigt snygg t-shirt för män som du bör se till att du har i din garderob! Du kan se mer av denna snygga vita t-shirt och köpa den här: vit t-shirt från Filippa K
 3. Ett par snygga chinos från East West i en riktigt härlig och fin färg. Det här är ett par beige chinos i slim fit och i stretch vilket gör att den både sitter snyggt (smalnar av mot bensluten) och är sköna att ha på. Beige är en klassisk färg på chinos och funkar till det mesta. Du kan se mer och köpa dessa snygga chinos här: East West Beige Chinos.
 4. Ett par galet fina sneakers i mocka från Rizzo. Det här är ett par beige sneakers där ovandelen är i mocka, med vit sula i gumma och med en insida i skinn. Otroligt snygga. Och matchar byxorna ovan på ett snyggt sätt. Det här är ett par sneakers du absolut bör se till att skaffa! Du kan se mer av dessa snygga sneakers här: Beige mockasneakers

Och där har du snygga outfits för killar när det är dags att gå på dejt. Oavsett om det är första dejten eller 4:e så är det viktigt att komma ihåg att kombinera något lite mer dressat eller uppklätt med något lite mer avslappnat. Då får du till en outfit som oftast ser bra ut utan att det varken blir för avslappnat eller för uppklätt.

Och sist men inte minst.. Eller rättare sagt viktigast av allt:
Se till att vara en gentleman och ha kul på dejten!

Outfit 5: När ni ska ut och ta en drink.

Oavsett var man ses ute för en drink så är det oftast folk runt omkring (andra killar och tjejer) och det är lätt att jämföra när man är ute. Din dejt ser dig och alla andra killar där ni är och tvärtom förstås. Med andra ord vill du se så snygg ut som möjligt så att du verkligen sticker ut i mängden på ett bra sätt bland alla andra människor runt omkring er och så att hennes fokus är på dig och hur attraktiv och välklädd du är.

Att ses ute för en drink är en av de vanligaste sätten att träffas när det gäller dejting. Oavsett om dejten tar plats i en hotellbar, restaurang eller i krogen så är det viktigt att komma ihåg att faktiskt klä upp sig lite! Precis som tidigare outfits så är en bra balans mellan dressat och avslappnat perfekt även när man ska ses för en drink.

Jeans funkar, men då majoriteten av killar som är ute har just jeans, så är ditt bästa val att ta något annat. Ett par snygga dressade byxor är ett riktigt bra val som gör att du kommer sticka ut i mängden och är en bra bas för att bygga en snygg outfit.

Ett par snygga dressade byxor ligger till grund för denna outfit som vi kombinerat med en snygg skinnjacka, ett par snygga dressade mockaskor och en härligt fräsch vit skjorta. Det är ton i ton som gäller och allt går i olika nyanser av brunt, där en vit skjorta sedan skapar fräsch kontrast mot det bruna.

Här har vi kombinerat uppklätt (dressade byxor, skjortan, finskor) med något helt annat som är mer avslappnat och som har rejält med attityd (skinnjackan.) Resultatet är en oslagbar kombination av stil, elegans och attityd och en outfit hon INTE kommer att glömma. Det här är snyggt.
Köp alla plagg och bär dom med självförtroende – hon kommer att blir imponerad.

Mer info om varje plagg finns under denna bild.

Snygg outfit killar dejt för drink
 • Snygga bruna byxor från svenska Riley. Det här är ett par dressade bomullsbyxor i smal passform med en liten speciell detalj: en dragsko i midjan. Det här är en liten, men riktigt snygg detalj som gör att den verkligen skiljer sig från andra dressade byxor på ett snyggt sätt. Du kan se mer och köpa den här: Riley bruna byxor
 • En snygg brun skinnjacka från Rockandblue. Snygga detaljer på axlarna ger jackan lite attityd och två fickor på bröstet som ger jackan ännu mer attityd. Förutom dessa har du två sidfickor och två på insidan. Slejfar för att justera passformen vid midjan. Snygga dragkedjor genom hela jackan och det finns även en på vardera arm (på baksidan.) Det här är en läcker skinnjacka som du kan använda på en rad olika sätt i flera år framöver och som matchar de snygga byxorna på ett riktigt snyggt sätt! Du kan se mer och köpa den här: brun skinnjacka herr
 • En elegant vit skjorta i smal passform från svenska The Tailoring Club. Enkel manschett, cut away-krage, en snygg struktur och i 100% bomull. Fräsch, snygg och passar perfekt med skinnjackan och de bruna byxorna. Du kan se mer och köpa den här: vit skjorta herr
 • Sist men inte minst i denna outfit för denna dejt är ett par fantastiskt snygga herrskor i mocka från Rizzo. Det här är ett par snygga lågskor med snörning i brun mocka som matchar resten av denna outfit på ett snyggt sätt. Så här snygga skor hör hemma i din garderob. Du kan se mer och köpa dom här: Bruna Mockaskor

För mer dejting tips för killar och hur du kan bli mer attraktiv för tjejer när det gäller dejting:

 • Första dejten tips för killar
  Första dejten är oftast den absolut viktigaste. Här har du några första dejten tips för killar som kan hjälpa dig till en bra dejt.
 • Herrparfym som tjejer gillar
  När du ska på dejt så ska du förstås lukta gott. Vilken herrparfym gillar tjejer mest? Det kan du få reda på i vår guide till herrparfym som tjejer gillar!
 • Saker som gör män mer attraktiva för kvinnor
  Vad gillar tjejer hos killar? Vad är det som gör en man mer attraktiv för en kvinna? Här går vi igenom en del saker som kvinnor finner attraktivt hos en man som inte har med utseendet att göra.