Det är många olika fysiska, känslomässiga och mentala aspekter som spelar in i hur bra och givande ett förhållande är.

Förutom att vi alla är olika, samt tycker om och uppskattar olika saker, och att våra erfarenheter från tidigare förhållanden ofta spelar in i hur vi är i nya förhållanden så finns det några gemensamma saker som de flesta kvinnor vill ha i ett förhållande.

Vi har gått igenom en rad olika studier kring detta och tagit del av resultaten av olika frågeformulär som kvinnor runt om i världen svarat på och här listar vi 5 saker kvinnor vill ha i ett förhållande med en man.

En man som är ärlig.

Ärlighet. Stommen i ett bra förhållande.
Ärlighet är en av de absolut viktigaste sakerna i ett förhållande och är en egenskap som kvinnor vill se i en man.

De flesta kvinnor vill utan tvekan ha en man som är ärlig och som säger sanningen. Vem uppskattar inte ärlighet?

En man som är emotionellt stabil.

En emotionellt instabil man är INTE en attraktiv man (åtminstone inte för de flesta kvinnor.)

Många kvinnor vill helt enkelt ha en man som inte bara är självsäker, utan även stabil i sitt sätt att hantera både sina egna känslor och sin partners känslor. Med andra ord en man som kan hantera sina egna känslor och även ta del av sin partners känslor utan att det skapar några slags problem eller negativa reaktioner.

Det här går hand i hand med ärlighet då det är essentiellt i ett förhållande att man kan öppna upp sig för varandra, vara ärliga mot varandra och faktiskt prata om allt, utan att konversationen i sig skapar problem.

En man som kan kommunicera

Kommunikation är a och o. Det uttrycket har du hört förut och det är sant, inte bara i ett förhållande utan även generellt i livet. Och kvinnor vill ha en man som kan kommunicera.

En kvinna uppskattar och tycker om en man som kan dela med sig av både det som är bra och det som är dåligt. En man som kan prata om det mesta. Att prata är positivt – väldigt positivt – i ett förhållande.

Ett tips: det är viktigt att så ofta som möjligt vara positiv. Alla vill vi vara med någon som är glad, positiv och framåt. Men det betyder inte att du inte ska våga dela med dig utav saker som bekymrar dig eller tynger dig.

Många killar håller inne med de mindre positiva sakerna i ens liv, men de flesta tjejer uppskattar att man delar med sig utav det som tynger en. Det handlar mycket om delaktighet. Att veta om att sin partner går igenom något negativt eller tufft och faktiskt kunna finnas där för han/hon.

Om du vänder på detta: visst vill du ha en tjej som faktiskt kan prata med dig om i princip allt och som vågar berätta för dig när hon inte mår bra eller när hon går igenom något tufft? Om hon inte var öppen i sin kommunikation så skulle du aldrig veta om vad hon går igenom och då blir det svårt för dig att finnas där som stöd.

En man som är attraktiv

Man kan vara attraktiv på olika sätt. Vi ser ut som vi ser ut.
Du kan inte direkt ändra på det utseende du föddes med.

Och antingen gillar en tjej ditt utseende och finner dig attraktiv eller inte. Olika tjejer gillar olika saker och om du inte är ”hennes typ” så är du helt enkelt inte det.

Utseendet är viktigt och en sak som många tjejer prioriterar tillsammans med de övriga sakerna i den här listan.

Och oavsett om du ser ut som George Clooney, Channing Tatum eller Gollum (Sagan om ringen) så kan man som man göra sitt bästa för att se mer attraktiv ut.

Ta hand om ditt utseende. Lagom skäggstubb tycker de flesta tjejer om. Håll ordning på ditt skägg. Klipp dig med jämna mellanrum. De flesta kvinnor gillar när det ser rent och snyggt ut – oavsett om du har långt hår eller kort hår.

Ta hand om ditt ansikte och din kropp. Du behöver INTE se ut som Brad Pitt i Troja, men att träna och ta hand om sig är en sak som många kvinnor uppskattar. Din kropp är (många gånger) en reflektion av ditt sinne, din livsstil och det är en sak som tjejer faktiskt tänker på.

Och LE. Visa ditt fina leende och var positiv. Ett genuint leende är ett av de bästa sätten att vara mer attraktiv.

En man som kan (och är villig) att kompromissa

Det finns många män (och kvinnor) som har problem med just detta. Men att kunna kompromissa är en av de viktigaste sakerna som kvinnor vill att en man ska kunna göra i ett förhållande.

Förutom att faktiskt kunna medge när man har fel så handlar detta även om att t.ex. göra något som man själv inte alltid tycker är det roligaste som finns, men som man vet att ens partner tycker om. Du behöver inte alltid ha rätt och allting behöver inte alltid gå till på ditt sätt. Man är två i ett förhållande och att kunna kompromissa är en essentiell del av ett bra förhållande.

Så där har du 5 saker som tjejer vill ha i ett förhållande.

Ärlighet, stabilitet, öppen kommunikation, attraktion och att vara villig att kompromissa är 5 saker du inte ska ignorera i ditt nuvarande eller i ditt nästa förhållande.

Se till att du är ärlig, var rak och öppen i din kommunikation (med en stor gnutta sunt förnuft förstås), håll dig så attraktiv du kan och ta hand om dig, se till att du är emotionellt stabil (i kombination med att vara emotionellt tillgänglig och öppen) och sluta vara så envis när det gäller att kompromissa 😉

Här kan du hitta fler artiklar om dejting, förhållanden och vad en kvinna vill ha:

  • Saker som gör män mer attraktiva för kvinnor
    15 saker som gör män mer attraktiva för kvinnor – som inte har med utseendet att göra! Läs det här.
  • Hur kommer man över någon?
    Vi har alla, en eller flera gånger hamnat i en situation där man mår dåligt och vill komma över någon. Här kan du få tips på hur du kan komma över ditt ex.
  • Outfit för en dejt
    Du vill förstås se så bra ut som möjligt när du går på dejt med en tjej. Det här är snygga outfits (herr) för dejten! Läs. Nu.