Vad tycker kvinnor är attraktivt hos en man? Vilka saker gör män mer attraktiva för kvinnor?

Och vad gillar tjejer hos killar egentligen? Här går vi igenom olika saker som tjejer gillar hos killar som INTE är relaterade till utseendet.

Även om utseendet spelar roll så handlar attraktion i slutändan oftast om en kombination av saker.
Det är förstås en fördel om du ser bra ut, men vad tjejer gillar hos killar – utseendemässigt – är högst individuellt och utseendet räcket bara så långt.. De flesta tjejer vill helt enkelt ha mer än bara ett bra utseende.

De här är saker och egenskaper som de flesta tjejer tycker om hos en kille, men det finns förstås alltid undantag då vi alla är olika. Utan inbördes ordning.. Det här är saker tjejer gillar hos killar:

1. En man med klass.

De flesta kvinnor älskar en man med klass. En man med sunt förnuft. En man med vett och etikett. En kille som håller upp dörren, som drar ut stolen, som är artig, vältalig och som vet hur han för sig. En gentleman med andra ord. Gentlemannaskap är en viktig egenskap och det är något du aldrig bör glömma bort eftersom det är en otroligt viktig sak som så många tjejer älskar hos killar.

Vad du kan göra:

Var en gentleman och se till att du är omtänksam. Vett och etikett i kombination med omtänksamhet och gentlemannaskap är egenskaper som tjejer finner otroligt attraktivt hos män.

2. En man med mål och drömmar.

Det är sexigt och attraktivt med en man som har drömmar och mål. Och som vågar gå efter dessa. Oavsett vad det är. Du kanske är dedikerad till att bli en musiker, vill starta ditt eget företag eller jobbar hårt för att klättra i karriären. Du kanske bryr dig om andra människor och dedikerar en del av din fritid för att hjälpa utsatta i samhället, du kanske är kreativ och brinner för att skapa (oavsett vad det är.)

En man som har mål och drömmar, som verkligen går in för att uppnå dessa mål och som gör allt för att bli en bättre man är en attraktiv man.

Vad du kan göra:

Mål och drömmar är viktiga oavsett om man är i ett förhållande eller inte. Se till att du tar vara på dina mål och att du inte tvekar att gå efter dina drömmar. Definiera dina mål och se till att du konstant rör dig framåt. En majoritet av tjejer gillar killar som är drivna och som kämpar för att uppnå sina mål och förverkliga sina drömmar.

3. En självsäker man.

En självsäker man kommer alltid att vara mer attraktiv än en man som inte tror på sig själv. Alltid. Det finns en gräns däremot. Du kan vara självsäker men du måste balansera upp det med en sida som är ödmjuk och jordnära. Det räcker med att DU vet att du är bra på något, du behöver inte berätta det för hela din omgivning eller skryta om det. Tro på dig själv. Det är sexigt och det är något tjejer tycker är otroligt attraktivt och sexigt hos en man.

Vad du kan göra:

Tro på dig själv. Inte bara för en relation eller för förhållandets skull men främst för din egen skull. Och glöm aldrig bort att oavsett hur självsäker du än är så måste du balansera upp det med en rejäl dos av ödmjukhet. Självsäkerhet är en attraktiv egenskap och essentiellt för att du ska nå dina drömmar och lyckas med det du gör.

4. En intelligent man.

Du behöver inte vara en professor, du behöver inte ha läst tusentals böcker och det handlar inte om dina betyg, diplom eller din titel. Det handlar mer om att faktiskt veta saker. Att kunna saker och viljan att lära sig mer. Intelligens är attraktivt (både hos män och kvinnor) och de flesta kvinnor finner intelligens som en attraktiv och sexig egenskap. Kombinera intelligens med andra positiva egenskaper.. Så är det en galet attraktiv kombination.

Vad du kan göra:

Sluta aldrig att lära dig nya saker. Läs på om vad som händer i världen. Våga vara nördig om ett eller flera ämnen som du verkligen bryr dig om. Läs böcker, följ gärna nyheter, trender o.s.v så att du helt enkelt VET saker.
Det handlar förstås även om dina färdigheter. Bli bra på något. Bli en expert inom ett ämne. Intelligens är en av de egenskaper som en majoritet av tjejer finner attraktivt och det är en sak som definitivt attraherar tjejer.

5. En man som vågar öppna upp sig och som kan prata om sina och andras känslor.

Tjejer ÄLSKAR när en man inte är rädd för att prata om sina känslor. Eller andras känslor. En kille som vågar öppna upp sig, som vågar säga vad han vill, vad han vill ha, vad han känner och som dessutom kan lyssna på sin tjej när hon berättar om hur hon känner, prata om hennes känslor och vad hon vill. En tyst kille som är sluten, som inte vill, vågar eller kan kommunicera om sina eller andras känslor är inte lika attraktiv som en som kan. Våga öppna upp dig. Det är en sak som de flesta tjejer älskar hos en kille.

Vad du kan göra:

Våga öppna upp dig. Håll inte inne med hur du känner. Ibland kan det vara svårt att berätta om sådant som tynger dig men din tjej vill definitivt veta om något är fel. Du är en del av hennes liv och det som händer dig påverkar henne. Och hon vill förstås kunna finnas där för dig. Detsamma gäller om något bra händer i ditt liv. Dela med dig utav detta. Och samma sak gäller mot henne. Var lyhörd och öppen och kommunicera med henne kring hur hon mår, vad hon vill, o.s.v.

6. En inspirerande och motiverande man.

En inspirerande man. En man som kan motivera. Vi har alla tuffa stunder i livet när man känner sig nere, när man går igenom något tufft eller brottas med ett eller flera problem. Då är det viktigt att man får stöd hos sin partner. Att ens partner är någon man kan inte bara stötta sig mot utan även bli inspirerad och motiverad av. De flesta kvinnor tycker det är viktigt att en man kan motivera och inspirera och tycker det är en attraktiv egenskap.

Vad du kan göra:

Stötta din tjej. Var positiv.
Så ofta du bara kan. Det är otroligt viktigt att vara positiv och att inspirera de i din omgivning.

7. En rolig man.

Vem tycker inte om att ha skratta och ha kul? Det är något av det absolut viktigaste för de flesta av oss oavsett om man är man eller kvinna. En rolig man som kan få sin tjej att skratta och må bra är en attraktiv man. En väldigt attraktiv man. Det handlar inte bara om att ha humor utan även om att kunna få sin tjej att må bra, skratta och att le. I princip ALLA tjejer tycker att humor är en av de absolut viktigaste och mest attraktiva egenskaper hos killar. Humor är en egenskap som tjejer tycker är sexigt hos män och de flesta tjejer älskar att umgås med en man som får dom att le och må bra. Humor attraherar både tjejer och killar då de flesta älskar att le och ha kul.

Vad du kan göra:

Var glad och henne att skratta! Ha kul med din tjej! Hitta på roliga saker så är chansen stor att hon kommer tycka att du är rolig. Le så ofta och så mycket du bara kan. Ingen gillar en tråkmåns och ett leende är smittsamt och kommer få henne att le! Oavsett om du anser dig vara en rolig kille eller inte så får du se till att du gör henne glad och får henne att skratta. Man behöver inte var en komiker för att lyckas med detta. Humor är en viktig egenskap som prioriteras av tjejer och en essentiell del av både vänskapliga relationer och romantiska.

8. En man som vågar vara barnslig.. Och kan vara allvarlig.

Att inte ta sig själv på för stort allvar är en viktig sak för de flesta av oss. Oavsett om du är en man eller kvinna. Att kunna bjuda på sig själv. Att våga vara barnslig. Det är något som i princip alla kvinnor tycker är attraktivt hos en man. Men det är en balansgång förstås. Man måste kunna väga upp sin barnsliga sida med en sida som är mer seriös och allvarlig. Kombinationen tycker tjejer är attraktivt och sexigt hos män.

Vad du kan göra:

De flesta av oss killar har en barnslig sida. Vissa av oss visar den bara för våra vänner, andra har svårt att visa den alls och en del har inga problem att ta fram sin barnsliga sida. Oavsett hur du är: våga vara barnslig. Det är kul! Ta inte dig själv på för stort allvar. Viktigt! Men glöm aldrig bort att det förstås finns tillfällen som kräver något mer seriöst och allvarligt. Att ha en bra balans mellan det barnsliga och det allvarliga är essentiellt.

9. En man som inte är rädd för närhet.

Närhet är otroligt viktigt för många kvinnor. Och de flesta tjejer vill ha en kille som inte är rädd för närhet. En man som vågar och vill kramas, mysa, hålla hand, visa känslor och kärlek. Att inte vara rädd för närhet är en sak som kvinnor finner sexigt och attraktivt hos en man.

Vad du kan göra:

Ta initiativ till närhet. Var inte rädd för att visa din kärlek eller dina känslor på olika sätt till din tjej. Få henne att må bra helt enkelt och dra dig inte tillbaka när hon visar eller behöver närhet.

10. En man som tillfredsställer sin kvinna i sängen.

Precis som att du vill bli tillfredsställd i sängen så vill såklart din tjej bli tillfredsställd i sängen. Att kunna tillfredsställa sin kvinna i sängen är en otroligt viktig aspekt i ett förhållande och de flesta kvinnor tycker att en man som kan tillfredsställa i sängen är en mer attraktiv och sexig man än en som inte kan det.

Vad du kan göra:

Få henne att komma. Men allt handlar inte bara om att få en orgasm. Vägen till en orgasm är lika viktig som själva orgasmen. Se till att du lär dig vad hon tycker om i sängen och gör mer av det hon gillar. Allt handlar om att du verkligen tar dig tid till att få henne att njuta på alla sätt och vis som hon tycker om. Om du får din tjej att verkligen njuta i sängen kommer hon tycka att du är ännu mer attraktiv och sexig. Ett bra sexliv är viktigt och att tillfredsställa din tjej i sängen bör vara något du prioriterar. Tjejer tycker det är sexigt med män som verkligen anstränger sig att tillfredställa i sängen.

11. En man som kan säga förlåt och erkänna när han gjort fel.

En man som kan erkänna när han har fel eller när han gjort fel och som kan säga förlåt är en mer attraktiv man än en som inte kan göra det. Att kunna erkänna när man gjort fel, stå för det och dessutom säga förlåt är en väldigt positiv sak som de flesta tjejer tycker om hos en kille.

Vad du kan göra:

Säg förlåt. Oavsett vad. Har du gjort fel så är det bara att erkänna det. Och att säga förlåt. Ibland har man kanske inte ens gjort något fel – det kanske bara har skett ett missförstånd – och även då är det absolut inget fel att säga förlåt. Att säga förlåt handlar mycket om att man talar om att man förstår att man gjort fel så att man kan gå vidare. Det handlar om att man visar att man bryr sig om sin partner. Våga säg förlåt – hon kommer tycka det är en attraktiv egenskap. En kille som inte kan säga förlåt upplevs vanligtvis som ignorant, empatilös och känslokall och det går bort.

12. En familjekär man.

Det är attraktivt att bry sig om sin familj. Att finnas där för sin familj i vått och torrt är en sak som de flesta kvinnor finner attraktivt. För många är familjen det viktigaste i livet och många tjejer drömmer om att bilda en familj och då är en familjekär man viktigt.

Vad du kan göra:

Bry dig om dina nära och kära.

13. En man som kan överraska.

Det här handlar inte bara om stora överraskningar utan även små. Att inte vara förutsägbar är en bra sak. En man som kan överraska sin kvinna när hon fyller år, eller komma hem med en liten present (bara för att), eller som spontant kan hitta på något att göra är en attraktiv man. De flesta tjejer tycker att det är sexigt och attraktivt med killar som gillar äventyr – både stora som små – och som kan dra in äventyr i ett förhållande.

Spontanitet är viktigt och att kunna överraska varandra i ett förhållande är en otroligt viktig sak. Som sagt, det handlar definitivt inte bara om att köpa presenter eller att överraska vid större tillfällen som en födelsedag, utan även om att vara spontan i vardagen och helt enkelt överraska sin tjej på ett positivt sätt på så många olika sätt som möjligt. Variation + spontanitet = attraktivt. Tjejer tycker det är sexigt när en man överraskar och skapar variation på olika sätt.

Vad du kan göra:

Ta initiativ i förhållandet och hitta på saker! Vänta inte på att din tjej ska komma med alla förslag. Överraska henne på alla sätt och vis – och då inte bara med presenter. Bjud ut henne på en spontanmiddag, fråga om ni ska hitta på något (och ha gärna ett eller flera roliga förslag redo) och försök initiera till olika slags äventyr. Ibland kommer hon inte orka hitta på något (ibland vill man ju faktiskt bara glida ner i soffan och kolla på netflix hela dagen) men hon kommer i alla fall att uppskatta att du vill hitta på saker. Och hon kommer gilla roliga och spännande äventyr. Kan du överraska din tjej på olika positiva sätt så kommer hon definitivt aldrig ha tråkigt och hon kommer finna dig mycket mer attraktiv och sexig.

14. En man som inte är rädd att binda sig.

Det är inte attraktivt eller sexigt med en man som inte vill binda sig. En man som kontinuerligt inte vill binda sig eller ta nästa steg framåt i förhållandet är definitivt inte lika attraktiv som en man som inte tvekar att röra sig framåt och ta förhållandet till en ny nivå.

Vad du kan göra:

I princip alla seriösa romantiska förhållanden bygger på att man vill ta nästa steg. Om ett förhållande står och stampar så finns det en stor risk att det tar slut. Är du seriös i ditt dejtande och vill ta ert förhållande vidare så ska du visa det genom att göra saker som leder förhållandet framåt.

15. En man som vågar säga ”jag älskar dig.”

Det här är otroligt viktigt. Och otroligt attraktivt. Att kunna säga ”jag älskar dig” är inte bara något som är essentiellt för ett bra förhållande, men som de flesta kvinnor absolut älskar i en man. En man som säger det utan att hans tjej säger det först. En man som inte tvekar att säga de där tre orden är en attraktiv man.

Vad du kan göra:

Säg ”jag älskar dig.” Ofta, och mycket. Det är mycket bättre att säga det mer än mindre. Du vill inte vakna upp en dag och ångra att du inte sa ”jag älskar dig” oftare. Det är otroligt vanligt i förhållanden och så otroligt onödigt.
Älskar du din tjej så ska du säga det. Och inte bara en gång i månaden.

Om du undrade vad tjejer gillar hos killar har du nu ditt svar. Det här är 15 saker som gör killar mer attraktiva för tjejer. Lycka till!

Denna artikel uppdaterades 2020-11-19

Mer tips om dejting, förhållande och relationer:

  • Första dejten tips
    Första dejten avgör allt. Missa inte våra första dejten tips för killar!
  • Hur blir man snygg som kille
    Det här är vår guide till hur man blir snygg som kille och mer attraktiv för tjejer. Läs!
  • Hur kommer man över någon
    Hur kommer man över någon? En av de vanligaste frågorna man ställer sig när ett förhållande tar slut. Det här är några tips på hur man kan komma över någon.