Uppdaterad 2019-04-22

2019. Ett spännande år när det gäller herrmode, där vår och sommar har mycket att bjuda på när det gäller snygga kläder och accessoarer för oss män.

Nu är det dags att kika på det herrmode och de trender som gäller för vår och sommar 2019.

Som vanligt så betyder ett nytt år både helt nya trender samt trender som vi sett på uppgång under ett tag och 2019 är inget undantag för det. 2018 har varit fullspäckad med nyheter inom modevärlden och en hel del har hänt inom herrmode som lett till de trender vi ser för vår och sommar 2019.

Här är några av de största trender för oss män när det gäller herrmode för 2019.

Stil och elegans är tillbaka i full kraft.

Herrmode 2019 Stil och elegans Paul Smith

Bild ovan: Kavaj, byxor, skor och skjorta (allt herr) från Paul Smith.

Även om stil och elegans aldrig gått ur mode så är 2019 året då det verkligen är helt rätt att satsa på nya kostymer, kavajer och dressade byxor.

Vi pratar om en genomtänkt look där du bär kostym med matchande kavaj och byxor. 3 delars kostymer med kostymbyxor, väst och kavaj är helrätt.

Många kollektioner från många modehus bjöd på en hel del fantastiskt snygga kostymer för oss män och en mängd olika kostymbyxor och kavajer och nyheter från märken som Gucci, Paul Smith, Corneliani och Ermenegildo Zegna, och mer unika plagg från Dior imponerade på oss.

Stil och elegans är aldrig fel och 2019 är definitivt året där uppklätt är rätt. Är du en man som bryr dig om hur du ser ut och vill klä dig på ett trendigt sätt så är det exakt det här som gäller.

Ett tips för 2019 är: Våga gå hela vägen. Har du matchande kostym och kostymbyxor så använd dom. Har du en matchande väst.. Ännu bättre.

Kolla gärna in våra andra artiklar och guider för tips om vilka plagg du bör satsa på och vad du ska tänka på när du köper en ny kavaj, kostym, dressade byxor och förstås allt du bär till.

Korta shorts är inne.

Herrmode 2019 Trender för män Shorts Hermes

Bild ovan: Korta shorts, sandaler och t-shirt (allt herr) från Hermes.

2019. Året då korta shorts för herrar verkligen är inne. Korta shorts har funnits länge, men shorts av den längre varianten har varit mer populära de senaste åren.

2019 är det dock kort som gäller igen och de flesta av de större modehusen har visat upp deras egna korta shorts.

Vi tycker däremot att det finns en gräns på hur korta shorts kan vara och dessutom handlar mycket om vad du väljer att matcha dina korta shorts med. Vi rekommenderar fortfarande att man väljer en längd på sina shorts som är lagom, och här kan du hitta tips på riktigt snygga shorts som är i en perfekt längd: shorts herr

Och vi ser fram emot att fylla på garderoben med en hel del snygga shorts till våren och sommaren 2019.

Se bara till att du inte skippar benträningen nu 😉

Handväskor för män.

Herrmode 2019 trender vår och sommar för män

Bild ovan: Handväska, skor, byxor, tröja och kavaj (allt herr) från Giorgio Armani.

Handväskor för män har funnits länge och är egentligen inget nytt.
En manbag är något som många killar har och är en snygg accessoar som många gånger sätter pricken över i:et.

Men 2019 är helt klart året då en handväska för oss killar är helrätt. En uppsjö av handväskor för män är på väg att ta över herrmodet och många modehus har tagit fram det dom tycker är den absolut bästa och snyggaste handväskan för män.

Du kommer ha mycket att välja på. Välj rätt.
En guide till handväskor för män är på väg..

Skjortor. Speciella skjortor.

Herrmode 2019 vår och sommar skjortor Lanvin

Bild ovan: lång och överdimensionerad skjorta, väska, byxor och sneakers (allt herr) från Lanvin.

Vi på Perfecto älskar skjortor och om du har läst vår guide till en basgarderob för män och våra tips på snygga skjortor så vet du hur viktigt vi tycker det är att en man har ett bra antal snygga skjortor i sin garderob.

2019 är året då många modehus har valt att göra deras egna speciella versioner på den traditionella skjortan.

Vi pratar om skjortor med extra långa ärmar, skjortkragar som är lite annorlunda mot det vi traditionellt är vana vid, större storlekar och rent allmänt väldigt speciella val av mönster och färger.

Det här betyder inte att du ska sluta att investera i traditionella skjortor, snarare tvärtom.

”Vanliga”, mer klassiska och traditionella skjortor kommer aldrig gå ur mode och är en essentiell del av en välklädd mans garderob.

Det här handlar mer om skjortor som helt enkelt ser lite mer speciella ut.
Vi kommer följa upp kring detta mode för herrar och just skjortorna för 2019 i en separat artikel!

Mönster. Mycket mönster och gärna galna mönster.

Herrmode 2019 vår och sommar trender mönster Valentino

Bild ovan: byxor i kamouflage mönster och rock samt bucket hatt med Valentino mönster (allt herr) från Valentino.

2019 är helt klart året då vi får fortsätta se mer och större mönster. Skillnaden mot 2018 och tidigare år?

Nu handlar det om MYCKET mönster och gärna helt galna mönster. Vi pratar inte om diskreta små prickar eller knappt synliga linjer. 2019 är året då det ska vara mönster och det ska synas.

Vi får nästan 80-tals och 90-tals vibbar när vi ser de mönster som använts på byxor, jackor, skjortor och t-shirts. Förvänta dig en vår och sommar full av skrikiga mönster och färger. Och om du vill se till att du redan nu är rätt klädd så är det bara att köpa herrkläder med olika slags mönster.

Att visa hud är inne.

Herrmode 2019 Trender Vår och Sommar Visa Hud Alexander Mcqueen

Bild ovan: Skor, byxor, skjorta och bälte (allt herr) från Alexander Mcqueen.

Fler och fler modehus har valt att visa modeller och outfits som visar mycket hud. En hel del av vårens och sommarens plagg är designade på ett sätt som visar mer ben (korta shorts t.ex.), mer bröst och bringa (t-shirts med riktigt djup hals) och mycket mer.

Dessutom går modet mot att det är helt ok att INTE bära varken t-shirt eller skjorta under din kostym (!) Absolut helrätt på en varm och härlig sommardag.

2019 är helt enkelt året då det är helrätt att visa mer hud. Så köp en skjorta, matcha den på ett snyggt sätt med dina byxor och undvik t-shirten under så är du helt rätt klädd.

Läder, läder och mer läder.

Herrmode 2019 Vår och Sommar Läder Lanvin

Bild ovan: Sneakers och alla herrkläder i läder från Lanvin.

Läder är helrätt. Och vi pratar inte bara om att bära en läderjacka. Vi pratar om en hel outfit från topp till tå i läder.
Läderbyxor, läderjacka, läderrock… Ja allt. Typ.

Vi älskar läder – här kan du läsa våra tips på hur du köper din första läderjacka – så vi är förstås glada över att se hur läder har kommit tillbaka på det sätt det har. Allt på modevisningarna för 2019 var dock inte så snyggt, så var noggrann och tänk efter innan du börjar köpa in massa herrkläder i läder.

Neonfärger.

Herrmode 2019 Vår Sommar Neon Louis Vuitton

Bild ovan: Färgglada herrkläder från Louis Vuitton.

Louis Vuitton, Versace, Acne och många fler visade upp färgglada plagg i klara, skrikiga neonfärger. Om du älskar gälla rosa, gula, gröna och blåa färger så kommer du älska den här trenden för 2019.

Det här är en trend som startade redan 2017, blev hetare än någonsin 2018 och som kommer fortsätta in på 2019. Vill du vara rätt klädd och hänga med i de trender som gäller för 2019 så är det bara att börja köpa riktigt färgglada byxor, t-shirts och skjortor. Och glöm inte accessoarerna!

Matcha din gula t-shirt med en väska som är gul. Eller matcha din blå jacka med ett lika blått armband på din klocka.

Hattar. Lite mer specifikt.. Bucket hats.

Herrmode 2019 Vår och Sommar Bucket Hat Fendi

Bild ovan: Alla herrkläder är från Fendi. Inklusive bucket hat.

Hatten man kanske inte förväntade sig skulle vara ”den hatten” att ha 2019 är i alla fall en av de hattar som sågs mycket på modevisningar runt om i världen och vi pratar inte bara om den lite mer traditionella bucket hat från Kangol. Stora modehus som Fendi, Valentino och många fler inkluderade deras version av den snyggaste bucket hat en man kan ha.

Och vi måste nog säga att en del av dom var riktigt jäkla snygga. Fendi hade ett antal bucket hats (inklusive den du ser på bilden) och deras bucket hats var nog några av de lite snyggare.

Sen passar ju inte vi alla i hatt men det är en helt annan sak 😉 Vill du vara trendigt klädd 2019 så är en bucket hatt helrätt.

Fickor ska det vara. Många fickor.

Herrmode 2019 Vår och sommar trender - fickor Acne Studios

Bild ovan: Alla herrkläder är från Acne studios. Även tröjan med fickan.

2019 är året då det ska vara extra fickor på allt. ”Smart förvaring” handlar inte längre bara om ditt hem, nu ska du även kunna förvara saker på ett bra sätt i nästan alla plagg som finns. Från västar med flertalet fickor till tröjor med fickor och mycket mer.

Nu är det väl inte långt kvar tills strumporna har en egen ficka 😉 Så ser du ett plagg med några extra fickor så vet du att det är det som är trendigt.

Randigt fortsätter att vara inne.

Herrmode 2019 Vår och Sommar Randiga Kostymer Versace

Bild ovan: Alla herrkläder från Versace. Randigt förstås.

Randigt är inget nytt och randiga samt streckade kostymer, rockar och herrbyxor har funnits länge, men dom har på senare år fått lämna (lite) företräde till plagg som inte är randiga.

Nu är streckade kostymer, byxor och kavajer inne igen och flera modehus presenterade stolt upp deras versioner av hur snygga randiga kostymer, kavajer och byxor för män ska se ut!

Så där har du en del av vårens och sommarens trender för herr 2019.
Som du ser så är det (som vanligt) en hel del både snygga och galna trender som är på intåg och vi ser fram emot ett riktigt spännande och varierande år när det gäller herrmode.

2019 kommer vara fyllt av nya versioner av gamla klassiker och en massa nytt som vi inte riktigt har upplevt på samma sätt som tidigare.

Spännande med andra ord!

Mer om herrmode, herrkläder och stiltips för män:

  • Camouflagekläder herr
    Camouflage är trendigare än någonsin när det gäller herrmode och det här är snygga herrkläder och accessoarer för män i camo!
  • Snygga herrklockor
    Varje man bör ha åtminstone en snygg herrklocka och det här är några riktigt snygga herrklockor som du måste kolla in!
  • Svarta jeans herr
    Svarta jeans är (och kommer alltid vara) i mode och är ett av de snyggaste typerna av byxor en man kan ha. Det här är Perfectos guide till svarta jeans för män!