En läderjacka är utan tvekan ett av de mest ikoniska plagg en man kan ha. En klassisk läderjacka är ett tidlöst plagg som alltid symboliserat ”cool” och ”rebell.”

En välklädd man i en snygg skinnjacka ser helt enkelt lite extra cool ut.
Om man köper rätt jacka förstås..

Och bär den på rätt sätt.

Vi har med en läderjacka i vår guide: basgarderob för män – kläderna alla män bör ha i sin garderob. Det är helt enkelt ett plagg du bör äga och en snygg läderjacka är utan tvekan ett plagg som kommer få dig att sticka ut i mängden.. På ett otroligt bra sätt.

En högkvalitativ läderjacka kommer hålla väldigt länge och ju mer man använder den desto mer ”levande” och snyggare kommer den se ut. En läderjacka i bra kvalitet åldras på ett värdigt och snyggt sätt och kommer hålla länge.

Man kan vanligtvis hitta bra och snygga läderjackor (herr) för runt 2500 kr upp uppåt.
Allt handlar om kvaliteten på lädret och förstås vilket märke det är.

Läderjackor under 2000 kr är oftast av lägre kvalitet och kollar man på läderjackor som är riktigt billiga (under 1500 kr) så är de oftast inte riktigt skinn.

Läderjackor som inte har behandlats kommer alltid att vara dyrare än de jackor som har behandlats och äkta läder kommer alltid att se snyggare ut än en jacka i läderimitation.

Är läderjackan billig så borde du nog undvika att köpa den. Billigare modeller har oftast behandlats och kommer inte se lika naturliga ut som en obehandlad läderjacka. Det är dessutom vanligt att billigare läderjackor är en kombination av riktigt läder och läderimitation vilket inte bara drar ner kvaliteten utan även begränsar livslängden på jackan och det ser som sagt inte lika snyggt ut.

Vad ska du tänka på när du köper en läderjacka?

Först och främst ska du tänka på att läderjackan ska sitta relativt tajt. Inte för tajt förstås men den ska gärna vara nära din kropp. En för stor modell tar bort det mesta av charmen med en läderjacka.

Den ska sitta nära din kropp helt enkelt, så välj en modell som inte är för stor eller för bred. Många gånger betyder det att du kanske måste gå ner en storlek från din vanliga storlek när det gäller jackor.

Kom ihåg att läder har en tendens att töja sig, vilket betyder att du bör undvika att ha för mycket kläder under din jacka. Det sista du vill är att läderjackan börjar töja sig för mycket.

Längden är viktig och en läderjacka är snyggare när den är lite kortare än vanliga jackor (vilket de flesta läderjackor idag är) – det är helt normalt – och du bör se till att jackans längd ungefär når till ditt bälte/midja.

Även om vi tycker att läderjackor med tryck, märken eller patchar kan se coola ut (tänk på den numera ikoniska läderjackan som Tom Cruise hade i Top Gun) så rekommenderar vi att du väljer en läderjacka som inte har några tryck eller för många detaljer.

En klassisk läderjacka behöver varken tryck eller för många detaljer – den är snygg som den är.

Val av färg och stil.

När det gäller färg rekommenderar vi att du väljer en läderjacka i en klassisk färg som vart eller brun. En brun eller svart läderjacka kommer alltid att vara inne och se lika snygg ut.

När det gäller modeller så finns det otroligt mycket att välja på. Många modehus och klädföretag har tagit fram olika moderna varianter på gamla klassiker så det finns något för alla.

Det viktiga att tänka på är att den ska vara slimmad och att den som sagt inte ska ha för många detaljer.

Tänk rena linjer, några få fickor, dragkedja i svart, silver eller metall.

En klassisk modell är ”the rider” även kallad ”double rider” och ”perfecto”.
Det är en modell som funnits länge och som nästan alltid ser riktigt snygg ut.
Den är även en av de dyrare modellerna man kan köpa.

”The racer” är en annan klassiker som ser snygg ut och som många modehus ofta gör en ny version utav.

Snygga outfits med en läderjacka i fokus

Man kan lätt tro att man måste matcha skorna med jackan eller ha en outfit där allt går ton i ton med läderjackan, men det är inte helt rätt. Har du ljusbruna läderskor är det inte alls fel att bära dom tillsammans med din svarta läderjacka. Men det ser helt klart extra snyggt ut om du matchar både material och färg på andra plagg.

T.ex en svart läderjacka med ett par svarta skor eller kängor i skinn, eller ett par bruna skinnskor med en brun läderjacka.

Du kan ta på dig jeans, sneakers och ha en enkel vit t-shirt under din läderjacka för en avslappnad stil, eller kombinera dressade skor i skinn, med en polotröja och chinos tillsammans med din läderjacka för en lite mer sofistikerad och snygg outfit.

En klassisk outfit som alltid kommer se tuff och snygg ut är den med en svart läderjacka, ett par svarta jeans, en vit t-shirt eller skjorta och ett par vita eller svarta sneakers!

Ett par förslag på snygga läderjackor:

Svart läderjacka

En snygg svart läderjacka (herr) i en klassisk men mordern design med riktigt snygga detaljer och fickor. Till ett riktigt bra pris dessutom. Denna jacka har två är sidofickor, en bröstficka och två innerfickor.

Det här är ett säkert kort för dig som har letat efter snygga läderjackor för män. Ser bra ut, är skön att ha på och modellen kommer passa i många olika slags outfits.

svarta läderjacka herr

Se mer och köp denna läderjacka här!

Brun läderjacka

En snygg brun läderjacka (herr) från Rockandblue. En brun läderjacka är aldrig fel och det här är en läderjacka två sidofickor, två snygga bröstfickor och två innerfickor fickor på insidan samt riktigt snygga ärmslut med zip. Där bak har du även slejfar som du kan använda för att justera passformen.

Rockandblue kan det där med läder och det här är en av deras snyggaste läderjackor!

Finns även i en läcker svart färg.

brun skinnjacka herr

Se mer och köp denna läderjacka här!

Så där har du vår guide till hur du köper din första (eller andra) läderjacka och det finns bara en sak till vi vill säga innan vi rundar av denna guide:

En läderjacka är ett coolt plagg som genom tiderna symboliserat ”rebell” och som har rejält med stil och attityd. Bär din läderjacka med självförtroende. ÄG DEN.

Denna guide till läderjackor för män uppdaterades 2021-03-03.

Mer om snygga jackor för män för män hittar du här:

  • Mockajacka herr
    En mockajacka är nästan ett måste och det här är snygga mockajackor (herr.)
  • Vårjacka herr
    En snygg vårjacka är en självklarhet till vår och sommar. Missa inte dessa snygga vårjackor!
  • Vinterjacka herr
    Är det vinterjackor du är ute efter så får du inte missa vår guide till snygga vinterjackor för män!