Artikel Uppdaterad 2019-09-06

Varje man bör ha åtminstone ett par snygga skjortor i sin garderob. Så är det bara. Skjortan har en given plats i en mans garderob och du kan läsa mer om skjortor i vår guide till en bra basgarderob för killar här:
basgarderob för män

Herrskjortor finns i alla slags prisklasser, från riktigt dyra skjortor från de större modehusen (tänk Armani, Tom Ford, etc) – där herrskjortorna lätt kan kosta från 3000 kr och uppåt till billigare skjortor från t.ex. H&M och Dressman där priserna ligger på mellan 99 kr till 500 kr.

Så vad ska man välja? För de flesta är det inte rimligt att betala 3000 kr för en skjorta. Det spelar ingen roll om det står Armani eller Versace på skjortan. De pengarna kan du investera i många fler skjortor från ett annat märke eller helt enkelt köpa ett annat plagg. Det finns såklart en charm i att ha en riktigt dyr skjorta från ett exklusivt märke, och kvaliteten på plagg från t.ex. Armani är helt klart mycket högre än en skjorta från Dressman, men är det värt det?

Om man istället kollar på det från det andra hållet och kikar på de allra billigaste skjortorna, så brister dom ofta på flera punkter. Passform är en, där dom helt enkelt inte sitter snyggt då dom är skurna och sydda på ett sätt som ska funka på så många olika slags män som möjligt.

Kvalitet är ett annat problem med billiga skjortor där dom helt enkelt har använt ett billigare material och är sydda på ett sådant sätt att dom dels inte känns lika sköna att bära och där dom lättare går sönder.

Det finns dock ett perfekt mellanläge där man varken betalar för mycket eller för lite och får bra kvalitet, snygg och genomtänkt design och bra passform. Och en av våra absoluta favoriter när det gäller just snygga skjortor till ett bra pris är Riley, East West och The Tailoring Club från Brothers.

Brothers började för några år sedan att investera tungt i deras egna märken (Riley, East West och The Tailoring Club) och vad vi absolut älskar med dessa tre (och då speciellt Riley och TTC) är att man får bra kvalitet på skjortorna, dom är snygga och har både moderna och klassiska snitt.

En annan sak vi verkligen gillar med dessa märken är att dom vågar ta fram skjortor som är klassiska, men som även är innovativa. Ett exempel på detta är hur Riley ofta kombinerar olika färger på knappar och tyg för spännande kontrastrika detaljer som helt enkelt gör en skjorta mer unik och snygg.

Man märker att produktionen bakom plaggen drivs av riktigt kunniga professionella kläddesigners och modeskapare.

Skjortor från Riley, East West och The Tailoring Club kan ligga på allt mellan 500 – 1000 kr (ordinarie pris), ett prisläge som gör att dom hamnar över ”billiga” varumärken som H&M och Dressman, men under dyrare varumärken som J.Lindeberg, Armani, Gucci, Tom Ford osv.

Om du inte har kollat in utbudet från Brothers och då just från dessa 3 varumärken så bör du definitivt göra det!

Utbudet varierar hela tiden med varje kollektion och här har vi samlat 12 av våra favoriter just nu som är riktigt snygga och där skjortorna INTE kostar skjortan helt enkelt.

Dessa herrskjortor är ett bra val för dig som vill se snygg och välklädd ut till ett bra pris!

Herrskjorta mörkblå från Riley

Snygg skjorta herr Mörkblå

Det här är en snygg mörkblå herrskjorta i normal passform från Riley. En skjorta med cut away-krage och enkel manschett.

Enkel och snygg design där den är mönstrad på ett diskret sätt och den funkar precis lika bra att kombinera med en kavaj eller kostym som under en tröja eller bara som den är.

Ska du på dejt och vill se riktigt snygg ut men vill inte gå hela vägen med kostym eller kavaj?

Kör på ett mellanläge där du kombinerar denna skjorta med ett par dressade byxor. Uppklätt men på ett lite mer avslappnat sätt som definitivt kommer imponera på din dejt!

Kombinera gärna ton i ton, där du använder denna mörkblå skjorta med t.ex. byxor i en annan ton av blått eller kombinera den med mörk eller ljusgråa byxor för en snygg kontrast.

Snygg grå skjorta från Riley

snygg herrskjorta grå

Grå skjorta för killar i bomull från svenska Riley. Det här är en snygg herrskjorta med pointkrage och enkel manschett.

Grå är en perfekt färg som funkar året om och som verkligen är mångsidig. Du kan enkelt matcha en grå skjorta med en rad olika andra färger och plagg!

Rocka den som den är eller använd den tillsammans med en snygg kavaj. Dess gråa nyans och den enkla men riktigt snygga designen gör den till ett solklart val om du är ute efter en snygg grå skjorta.

Skapa en fin kontrast genom att kombinera den med ett par mörkblå byxor eller svarta jeans, eller för en oslagbar outfit som går ton i ton där du kombinerar den med ett par grå byxor i en annan ton av grå.

Stilen gör denna herrskjorta till ett bra val oavsett om du ska till jobbet, om du ska ut med vännerna eller om du vill se snygg men avslappnad ut när du ska på dejt.

Ljusblå Herrskjorta

ljusblå herrskjorta

En snygg ljusblå herrskjorta från Riley i twillväv (100% bomull) som är i smal passform (slim fit) vilket gör att den följer kroppen på ett bra sätt. En herrskjorta med enkel manschett och cut away-krage.

En ljusblå skjorta är ett måste i garderoben och en av de fräschaste och finaste färgerna man kan ha när det gäller skjortor. Läckert från Riley!

Snygg vit skjorta från Tiger of Sweden

snygg vit skjorta herr

Det här är en favorit just nu när det gäller vita herrskjortor.

Vit är en självklar färg när det gäller skjortor och du bör ha åtminstone ett par vita skjortor i din garderob. En vit skjorta är ett av de mest mångsidiga plagg en man kan ha och funkar precis lika bra i en avslappnad outfit med ett par snygga jeans eller chinos som i en mer formell outfit i kombination med kostymbyxor och kavaj. Det finns få plagg som ger ett så fräscht och snyggt intryck som en vit skjorta!

Vit är dessutom en mångsidig färg som du enkelt kan kombinera med i princip de flesta andra färger som finns.

Några klockrena kombinationer är en vit skjorta med ett par mörkblå jeans eller kostymbyxor. Oavsett hur och vad du väljer att kombinera denna skjorta med så kommer den se snygg ut!

Det här är en snygg herrskjorta från Tiger of Sweden som är väl värd pengarna!

Ljusblå Herrskjorta från NN07

Ljusblå herrskjorta NN07

Ljusblå är en fantastisk färg på en skjorta och du kan kombinera den med så mycket. Ljusblå är dessutom en färg som förmedlar en positiv och fräsch känsla vilket aldrig är fel.

Det här är en snygg herrskjorta som är ljusblå från NN07 som har normal passform, en bröstficka och som är sydd i ett oxfordtyg med manschetter som har två knappar.

Fungerar precis lika bra och ser precis lika snygg ut oavsett om du kombinerar den med en komplett kostym eller om du rockar den på ett mer avslappnat sätt med ett par snygga jeans eller chinos.
100% bomull gör att den är skön att ha på sig.

Kombinera gärna med en i övrig klädsel i mörkblått (gärna en kostym i mörkblått) eller imponera på din tjej eller på din dejt och kombinera den med ett par mörkblåa chinos, eller kör en riktigt snygg variant där du kombinerar den med ett par ljusgrå byxor. SNYGGT!

Röd Skjorta herr från Tiger of Sweden

Röd skjorta herr

Det här är en grymt snygg röd herrskjorta i normal passform från Tiger of Sweden. 

Tillverkad i bomull, med stretch och ett rundat avslut nedtill.
En skjorta som har manschetter med två knappar och uttagbara kragpinnar.

Det här är en snygg röd färg som kommer få folk att lägga märka till dig på ett bra sätt. Kombinera denna röda skjorta med ett par ljusgrå byxor och ett snyggt skärp för en mer dressad outfit eller med ett par svarta jeans för en mer avslappnad och snygg stil!

Oavsett hur du använder den och vad du matchar denna skjorta med, så är den riktigt snygg och ett måste att ha i garderoben.

Riley skjorta Vit

Skjorta vit herr

Om du har läst vår guide till en garderob för män –  så vet du varje man bör ha åtminstone en vit skjorta i garderoben. En vit skjorta är en av de absolut viktigaste basplagg som bör finnas i din garderob.

Det här är en vit skjorta i smal passform (slim fit) från Riley.

Det här är en skjorta som i princip ser lika snygg ut ihop med slips, som utan, och som funkar precis lika bra tillsammans med jeans eller chinos som med en kavaj och kostymbyxor.

Och modellen är snygg. Vi gillar dessutom att knapparna går ton i ton med själva skjorta vilket ger ett enhetligt och snyggt utseende på skjortan.

Elegant, fräsch och fin.

Kombinera med precis vad du vill. Den är vit och funkar till allt.
Och snygg. Köp den idag.

Riley Premiumskjorta

snygga herrskjortor

Vad gör man när Riley tar fram en skjorta som är så här snygg i deras kollektion? Man köper den. Snabbt som bara den.

Det här är en premiumskjorta i bra kvalitet till ett bra pris som är gjord på ett sätt som gör att den håller formen.. Länge. Den har dessutom strykfria egenskaper vilket alltid är skönt att ha!

Det här är en herrskjorta i smal passform (slim fit), och tillverkad i 100% bomull. Inget komplicerat, bara riktigt snyggt.

En snygg enkelfärgad herrskjorta i en stil som du lätt kan kombinera med en mer formell och uppklädd outfit med kostymbyxor och kavaj eller i en avslappnad outfit med t.ex. chinos eller jeans.
Oavsett hur du använder den kommer det garanterat se snygg ut!

Riley Svart Skjorta

Svart Herrskjorta Riley

Det här är en svart skjorta i rak passform från svenska Riley. En herrskjorta med pointkrage och enkel manschett. Fint twillväv i kombination med en stilig, elegant och ren design gör den här till ett klockrent val, oavsett om du ska på fest, på dejt eller om du behöver en snygg skjorta till en mer uppklädd outfit (som kavaj eller kostym.)

Kombinera den nästan hur du vill. Det här är en snygg skjorta som verkligen är väl värd pengarna. Och pratar vi pengar, så är den ett riktigt kap!

Rutig Skjorta från Gant

Snygg rutig skjorta herr

Rutigt är inne och rutigt är snyggt. Speciellt när det ser ut så här.
Det här är en snygg rutig skjorta i normal passform från Gant. Den är inte bara snygg utan riktigt skön att ha på.

Det är lättast att matcha en rutig skjorta med andra enkelfärgade plagg, t.ex. ett par jeans eller chinos.

Gant marinblå skjorta

Gant skjorta herr

En marinblå skjort från Gant som är i normal passform med riktigt snygga knappar i kontrasterande färg. Läckert och snyggt från Gant som kommer se riktigt snygg ut på dig.

Rutig skjorta från Ralph Lauren

rutig skjorta ralph lauren

Sist men inte minst i vår lista över snygga skjortor som inte kostar skjortan är en rutig skjorta i bra kvalitet från Ralph Lauren.

Inte så mycket att fundera över. Är du ute efter en rutig skjorta är det här ett riktigt bra val.

Så där har du 12 herrskjortor som är riktigt snygga, som passar i allt från affärssammanhang till privata sammanhang och som dessutom inte kostar skjortan.

Här har du mer inspiration och artiklar om stil och mode för män:

  • Vinterkängor för män
    Ett par snygga vinterkängor är bland det skönaste man kan ha på sig när det blir kallt. Det här är vinterkängor (herr) som ser riktigt snygga ut!
  • Snygga tröjor herr
    En snygg tröja är ett essentiellt plagg i varje mans garderob och det här är snygga tröjor (herr) som du inte får missa!
  • Slitna jeans herr
    Slitna jeans är kaxigt, snyggt och ser oftast riktigt coolt ut. Om man väljer rätt jeans förstås. Det här är snygga jeans för män som är väl värda pengarna!