Det här är en recension av Yves Saint Laurent – La nuit de l’homme som vi på Perfecto har testat.

La nuit de l’homme är en herrparfym från Yves Saint Laurent som släpptes 2009 och som är lite av en favorit hos oss.

La nuit de l’homme är populär och det är många killar som känner till den, men det är en herrparfym som definitivt inte lika många killar har jämfört med mer kända herrparfymer som t.ex. Paco Rabanne 1 million eller Dior Sauvage.

Och det gillar vi. Verkligen.

Att en doft inte är lika vanlig som de mest populära herrparfymerna som finns gör att du kommer sticka ut lite extra tack vare att du inte doftar som alla andra. Och det är positivt.

Yves Saint Laurent la nuit de l'homme Recension

Bilden ovan: La nuit de l’homme kommer i en snygg parfymflaska.
Flaskan är – precis som övriga flaskor i L’homme serien – riktigt snygg.

Hur doftar La nuit de l’homme?

La nuit de l’homme är en kontrastrik herrparfym som både har djup och tyngd men även en del lättare inslag tack vare att det bland annat finns doftnoter som bergamott (tänk citrus) och lavendel.

Den kryddigare delen av denna herrdoft domineras av kardemumma och bergamott, och balanseras upp av cederträ och lavendel som rundas av på ett riktigt attraktivt sätt med vetiver som verkligen kommer till sin rätta i denna underbara parfym.

När det gäller herrparfymer så tycker vi att man ska basera sitt val och köp på två saker:

  1. Hur gott man själv tycker att man luktar när man använder parfymen och hur bra man känner sig när man använder en parfym.
  2. Hur gott andra tycker att man luktar när man använder en parfym.

Det är ju trots allt viktigt att man själv tycker om den parfym man har på sig, men om man bara köper en parfym som man själv tycker om kan det bli fel om ingen annan gillar den.

Man vill ju trots allt även att andra ska tycka att man luktar gott. Och där kommer punkt nummer två in. En kombination av att man själv gillar en doft och att andra gör det är ju en fullträff.

Och med det sagt kan vi säga att vår testpanel av tjejer verkligen älskade La nuit de l’homme. Alla tjejer i vår testpanel fick lukta på denna parfym och alla gillade den. Det här är verkligen en herrparfym som tjejer gillar och som många tjejer älskar att lukta på en kille!

Och vår test panel av tjejer är inte ensamma om att tycka om denna herrparfym. Den har fått riktigt bra recensioner och betyg av både män och kvinnor världen över. Så chansen är att folk runt omkring dig (både tjejer och killar) kommer tycka att du luktar fantastiskt om du bär denna herrdoft.

När vi testade hållbarheten och radien så kom vi efter ett antal tester fram till att den här doften håller för det mesta i sig ett tag (mellan 4-8 timmar), men har en begränsad radie (sillage.)

Med 4-6 sprayningar höll sig doften i snitt ca 6 timmar och hade en radie på ca 1 meter vilket är perfekt för en intim dejt där du vill att din dejt ska känna doften, njuta av den och bli nyfiken – utan att bli överväldigad av den.

Ska du däremot vara ute en hel dag så rekommenderar vi att du använder en parfymbehållare så att du kan återapplicera La nuit de l’homme var 3:e eller var 4:e timma så att den där fina doften finns kvar hela tiden. Du kan hitta vår favorit här: Parfymbehållare

Det här är en herrdoft du i princip kan ha när som helst, men vi tycker nog den passar bättre på en dejt eller i intima sammanhang. Det är en riktigt sexig och maskulin doft som passar en kille som vill lukta precis så.

Men oavsett om du ska på dejt eller om du ska använda den på jobbet så kan du räkna med komplimanger!

Vi gillar VERKLIGEN Yves Saint Laurent – La nuit de l’homme, det är en fantastisk herrparfym som bland annat finns med i vår topplista över herrparfymer och den får 8.5/10 i betyg av oss.

Köp endast original!
Du kan köpa denna herrparfym här: La nuit de l’homme

Vill du har fler recensioner och artiklar om herrparfym?
Kolla in det här:

Sexiga parfymer för män
Vill du veta vilka sexiga parfymer det finns för män? Då är det här något du måste läsa! Allt om sexiga herrparfymer!
Yves Saint Laurent Y Recension
Y är den nya herrparfymen från Yves Saint Laurent och det här är vår recension av denna herrparfym!
Tom Ford Tuscan Leather Recension
Tom Ford gör fantastiska herrparfymer och det här är vår recension av Tuscan Leather!