Parfums de Marly är ett parfymhus från Frankrike som har imponerat stort med flera av deras parfymer. Godolphin (och resten av deras parfymer) är vad man kallar en nicheparfym då den kommer från ett fristående (niche) parfymhus och är deras första (och i nuläget) enda parfym med fokus på doften av läder.

Godolphin är en herrparfym som släpptes 2010, och är en EdP (Eau De Parfum.)

Parfums de Marly Godolphin

Bild ovan:
Godolphin kommer i samma unika parfymflaska som övriga herrparfymer från Parfums de Marly fast i en guldfärg.

Godolphin har bland annat dessa doftnoter:

  • Toppnoter: Timjan, saffran, och olika fruktnoter.
  • Hjärtnoter: Jasmin, iris och ros.
  • Basnoter: Läder, vanilj, mysk och vetiver.

Parfums de Marly Godolphin öppnar upp med doftnoter som timjan, saffran och olika fruktnoter. Man känner kvaliteten direkt. Det här är en lyxig herrparfym med högkvalitativa ingredienser som doftar riktigt gott.

Och det är även direkt i den fina öppningen som man känner doften av något man känt förut: Tom Ford Tuscan Leather. Har du känt doften av Tuscan Leather från Tom Ford så kommer du känna igen den här då Godolphin liknar Tom Fords läderdoft som vi absolut älskar.

Öppningen skiljer sig däremot från Tuscan Leather tack vare de fruktiga doftnoterna i Godolphin.

När Godolphin väl lägger sig efter ungefär en 15-30 minuter så kommer den där krämiga och fina doften av lyxig vanilj fram. Det är i princip samma vanilj som finns i andra parfymer från Parfums de Marly och den är varken för söt eller för mjuk. Helt perfekt.

Doften av vanilj balanserar upp doften av läder, mysk och vetiver och kombinationen är en fantastisk läderdoft som har fruktiga och söta undertoner.

Enkelt förklarat så är Godolphin som en fruktigare och lite sötare version av Tuscan Leather. Det är en mjuk doft av läder i Godolphin och det gillar vi, speciellt då många herrparfymer med läder kan bli för mycket och för rökiga.

Så vad tycker vi killar om Godolphin?

Godolphin är en otroligt god herrparfym med fokus på läder som kombinerats med fruktiga doftnoter och som aldrig blir för tung eller rökig. Vanilj, mysk och vetiver är en fantastisk kombination med doften av läder och resultatet är en parfym som ger en lyxig och sexig känsla. Till skillnad från Tuscan Leather så är Godolphin en herrparfym som är mjukare och som fler i ens omgivning kommer tycka om.

Oavsett när vi provat Godolphin så har vi fått komplimanger från både killar och tjejer. Godolphin är en riktigt god herrdoft som vi tycker om.

Vad tycker tjejpanelen om Godolphin?

”Luktar som min handväska från Gucci fast mycket godare”, ”jag vill att min kille ska dofta så här” och ”shit vad den var fin” var några av de kommentarer vi fick när tjejpanelen fick testa Godolphin inför denna recension. Många tjejer älskar doften av läder och finner doften av läder riktigt sexig. Godolphin fick helt klart godkänt med många positiva kommentarer.

Parfymens radie och hållbarhet

Radien är hur långt från din kropp parfymen sprider sig.
Radien kan man påverka genom att anpassa antalet sprayningar.

Med mellan 3-5 sprayningar fick vi en radie på ungefär 1,5-2 meters avstånd.
Det är en otroligt bra radie för en parfym och doftspåret du lämnar när du rör dig är magisk.

Hållbarheten är hur lång tid doften ligger kvar på huden.
Hållbarheten kan man påverka genom att anpassa antalet sprayningar.

Hållbarheten för denna parfym med 3-5 sprayningar var ungefär 8-10 timmar.
Det är en otroligt bra hållbarhet.

När kan man använda Godolphin?

Godolphin kan användas året runt, men du kan med fördel spraya mindre under de varmaste månaderna (sommar) och spraya mer under höst, vinter och vår.

Du kan använda denna både som dagsparfym och som kvällsparfym och både privat och till formella tillställningar eller till jobb, även om vi absolut föredrar (och rekommenderar) att du tar på dig den när du ska på dejt eller ska gå ut på kvällen. Det är en sexig herrparfym som attraherar.

VÅRT BETYG

Vi älskar Godolphin. Det är helt enkelt en parfym som har det där sexiga och lyxiga i sig. Det känns som en lyxig parfym och det är en doft som attraherar andra.

Godolphin har en otroligt fin balans mellan läder, fruktiga doftnoter och andra ingredienser och resultatet är en parfym med fokus på en typ av läder som inte är för rökig som en hel del andra parfymer med läder kan vara.

Om du älskar Tuscan Leather så är Godolphin ett givet val som variation. Om du tycker att Tuscan Leather är för rökig och att doften av läder i Tuscan Leather var för tung så är Godolphin ett givet val.

Äger du redan någon parfym med läder så är Godolphin ett bra val för att utöka din samling. Och om du inte äger en parfym med fokus på läder så är Godolphin en av de bästa parfymerna med läder som du kan köpa idag.

Med andra ord: Godolphin är en otroligt god herrparfym som nästan är ett måste.

Köp endast original!
Vi köpte in denna herrparfym på ett snabbt och säkert sätt här: Parfums de Marly Godolphin

FÖRDELAR MED GODOLPHIN:

  • En perfekt balanserad herrparfym med fokus på läder där övriga doftnoter balanserar upp doften av läder på ett riktigt fint sätt.
  • En parfym som funkar att använda året runt.
  • Både män och kvinnor tycker om denna parfym.
  • Galet bra prestanda. Man behöver inte mycket för att dofta mycket.
  • De flesta uppfattar doften av läder som sexig. Och Godolphin är en riktigt sexig parfym.

NACKDELAR MED GODOLPHIN:

  • Inga.

SLUTBETYG: 8.5/10

Du kan köpa denna herrparfym med snabb leverans och trygg e-handel här: Godolphin

Denna recension (review) av Parfums De Marly Godolpin gjordes 2020-08-22.

Mer om herrparfym hittar du här: