Giorgio Armani har under 2020 släppt den senaste herrparfymen i kollektionen Acqua Di Gio och den heter Acqua Di Gio Profondo. Perfecto har köpt in och testat Profondo och det här är vår recension av denna herrparfym.

Originalet Acqua Di Gio behöver ingen närmare introduktion. Acqua Di Gio släpptes 1996 och är idag världens mest sålda herrparfym. När Acqua Di Gio släpptes så var den unik och en perfekt sommarparfym då den var som gjord för varmare väder.

Originalet Acqua Di Gio är ikonisk, omtyckt och finns fortfarande med på topplistor världen över.

Under åren har Giorgio Armani släppt en lång rad av flankers (omformuleringar) av Acqua Di Gio och den senaste är nu Profondo.

Både originalet och Profondo är framtagna av en av våra absolut favoriter: mästerparfymören Alberto Morillas som har sin unika stil och en briljant talang för att ta fram några av världens bästa parfymer för män och kvinnor.

Acqua Di Gio Profondo är en EdP och kommer i storlekarna 40 ml, 75 ml, 125 ml och 200 ml.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Profondo

Bild ovan:
Giorgio Armani Acqua Di Gio Profondo EdP kommer i samma stilrena parfymflaska som de övriga i serien.

Acqua Di Gio Profondo EdP har bland annat dessa doftnoter:

  • Toppnoter: Havsnoter, bergamott och tangerin.
  • Hjärtnoter: Rosmarin, lavendel, mastix och cypress.
  • Basnoter: Ambra, patchouli och mysk.

Acqua Di Gio Profondo öppnar upp med en härligt frisk doft av marina havsnoter samt citrus från bergamott och tangerin. Det är en underbar doft där man får lite av det salta och friska från havsnoterna och det otroligt fräscha från olika sorters citrus.

Efter några minuter börja Profondo lägga sig och både hjärtnoterna och basnoterna kommer fram. Aromatiska dofter blandas med lite djupare dofter som ambra och patchouli och allt balanseras upp av en ren, fräsch och sexig myskdoft.

Profondo är (precis som originalet) definitivt en fräsch herrdoft tack vare sina marina noter och den där härligt friska dosen av citrus, men det här är så mycket bättre än Acqua Di Gio.

Acqua Di Gio kommer alltid ha en speciellt plats i våra hjärtan, och är en klassisk herrdoft – men det är en parfym som har funnits väldigt länge. Profondo är en mer modern version av Acqua Di Gio.

Profondo är fräschare, lättare men har samtidigt ett attraktivt djup tack vare mysk, patchouli och ambra. Profondo är en väldigt säker herrparfym som i princip alla kommer tycka om. Och det är en herrdoft som man i princip kan använda året om, även om den är som absolut bäst under vår, sommar och tidig höst eller till utlandssemestern till solen.

2020 är året man växlar om från Acqua Di Gio till Acqua Di Gio Profondo. Mästerparfymören Alberto Morillas har tagit det bästa med originalet, gjort det bättre och gjort om parfymen till en modern klassiker.

Acqua Di Gio Profondo är en herrparfym som kommer få dig att dofta gott, och de flesta i din omgivning kommer tycka att du doftar fantastiskt.

En värdig uppföljare till originalet helt enkelt.

Så vad tycker vi killar om Acqua Di Gio Profondo?

Det finns en anledning till att originalet Acqua Di Gio är världens mest sålda herrparfym: det är en unik och bra herrparfym. Men Profondo är bättre. Den är fräschare, friskare och är mycket mer elegant, fin och sexig än originalet. Man känner sig otroligt fräsch när man har på sig Profondo och det är ju så härligt att den är så mångsidig. Man kan på sig den efter gymmet, innan man ska på dejt eller bara när man vill dofta så där härligt fräscht och sexigt. Vi gillar Profondo. Riktigt mycket.

Komplimangerna då? Dom kommer.

Vad tycker tjejpanelen om Acqua Di Gio Profondo?

Alla tjejer i vår panel tyckte om Profondo. Bara positiva kommentarer och när vi gjorde ett jämförelsetest mellan Acqua Di Gio och Acqua Di Gio Profondo så föredrog alla nya Profondo. ”Fräscht och sexigt” kan man nog summera tjejernas reaktioner på Profondo.

Parfymens radie och hållbarhet

Radien är hur långt från din kropp parfymen sprider sig.
Detta kan man påverka genom att anpassa antalet sprayningar.

Med mellan 4-6 sprayningar fick vi en radie på ungefär 1 meters avstånd.

Hållbarheten är hur lång tid doften ligger kvar på huden.
Även denna kan man påverka genom att anpassa antalet sprayningar.

Hållbarheten för denna parfym med 4-6 sprayningar var ungefär 5 timmar.

VÅRT BETYG

Det doftar fräscht, friskt, elegant och sexigt. Profondo är en riktigt bra herrparfym som de flesta du möter kommer tycka om.

Profondo gör det originalet gör, fast mycket bättre och på ett sätt som känns modernt och fräscht. Äntligen har vi en version av Acqua Di Gio som är riktigt fin och modern.

Det här är en säker herrdoft som vi älskar mer och mer, ju mer vi använder den.

Köp endast original! Vi köpte in denna herrparfym på ett snabbt och säkert sätt här: Acqua Di Gio Profondo

FÖRDELAR MED ACQUA DI GIO PROFONDO:

  • Bättre än originalet Acqua Di Gio.
  • Funkar året om. Men är absolut perfekt under vår, sommar och tidig höst. Ett måste att ha med när man åker till solen på semestern.
  • En väldigt säker herrparfym som de flesta andra (både tjejer och killar) kommer tycka om.
  • Bra prestanda för att vara en frisk och fräsch herrparfym med bra hållbarhet och radie.

NACKDELAR MED ACQUA DI GIO PROFONDO:

  • Inga. Det här är helt enkelt en modern version av världens mest populära och sålda herrparfym som doftar riktigt gott.

SLUTBETYG: 8/10

Du kan köpa denna herrparfym med snabb leverans och trygg e-handel här: Giorgio Armani Acqua Di Gio Profondo

Denna recension (review) av Acqua Di Gio Profondo gjordes 2020-06-10.

Mer om herrparfym hittar du här: