VI har testat Only The Brave från Diesel och det här är vår recension om denna herrparfym.

Only the brave (OTB) är en herrparfym (EDT) från Diesel som togs fram i samarbete med L`Oreal. Only the brave var inte bara första parfymen som Diesel tog fram för män, utan även originalet (den första) i deras serie ”Only the brave.”

Only the brave (OTB) har nu ett stort antal flankers (flankers är nya tolkningar/versioner av ett original) där den senaste flankern är Only The Brave Street som släpptes sommaren 2018.

Det första man lägger märke till är den originella parfymflaskan i glas som är formad som en knuten näve med en silverring som det står ”diesel” på.

Vi gillar flaskan i alla fall! Men bra är själva parfymen?

Doftnoterna i Only The Brave:

Toppnoter: Citron, Mandarin
Hjärtnoter: Cederträ, koriander, viol
Basnoter:  Läder, Ambra, Benzoin, Ebenholtsträ, tolu

Så hur luktar Only The Brave?

Den öppnar upp med en rejäl dos av läder, och det är inte någon slags klassisk doftnot av läder utan en modern version som är något orientalisk, träig och definitivt väldigt maskulin.

Det här är läder som balanseras upp på ett riktigt bra sätt med citron och mandarin vilket skapar ett fräscht och positivt intryck för att sedan lägga sig på ett ännu mer maskulint och sexigt sätt med hjälp av ambra och andra trädofter samt benzoin.

Det här är en herrparfym som lyckas att balansera det fräscha från citrus och mandarin med varmare, djupare och sexigare dofter från ambra, läder och benzoin och kombinationen är en doft som är både unik och riktig bra.

Only The Brave märks direkt från första sprayningen, och det är en parfym som definitivt har attityd och som märks. Inget för dig som gillar subtila herrparfymer med andra ord.

Only the brave är en populär herrdoft och det är inte svårt att förstå varför: luktar riktigt gott och är inte alls dyr.

Only the brave funkar precis lika bra i både privata tillfällen samt i mer formella sammanhang. Du kan använda den både på kontoret eller när du går på dejt.

Även om vi kanske lutar lite mer mot privata tillfällen, t.ex om du ska träffa din tjej, träffa dina vänner eller gå på dejt – mycket på grund av det där sexiga som kommer från kombinationen av ambra, läder och benzoin.

Så vad tycker vi killar om Only The Brave?

När vi jämför Only The Brave mot andra herrparfymer så kan vi bara konstatera att den definitivt är en unik parfym för män. Det här är en herrparfym som har sitt eget unika DNA. Andra parfymhus har försökt kopiera OTB men ingen har replikerat kombinationen av fräschhet och det där varma och sexiga som OTB har. Det här är en manlig doft som är sexig och fräsch och priset gör det här till ett självklart val.

Så vad tycker tjejpanelen om Only The Brave?

4 tjejer, fyra kritiska näsor. Vad tycker tjejerna i testpanelen om den här parfymen från Diesel? Ja.. Här har du deras kommentarer: ”Min pojkvän har den här. Älskar den!”, ”Luktar sexigt och manligt, jag gillar den!”, ”Gudomlig”, ”Nu måste jag bara hitta en snygg kille som använder den här parfymen..” Klart godkänd med andra ord.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 4-6 sprayningar en radie på ca 1,5 meter, vilket är bra.
Folk runt omkring dig kommer känna den här parfymen och förmodligen också gilla den.

När det gäller prestanda så höll sig Only The Brave kvar i snitt mellan 4-7 timmar vilket är godkänt.

VÅRT BETYG

Sexig, manlig, sensuell och fräsch på samma gång. Only The Brave är en herrparfym som luktar gott. Tjejer gillar den, vi gillar den och priset är riktigt bra. Den är kraftfull, men det varma och kraftiga balanseras upp av det fräscha vilket för att det aldrig blir för mycket på något sätt.

Ett självklart val för dig som är ute efter en ny parfym och som vill ha en sexig och manlig parfym – till ett bra pris.

KÖP ENDAST ORIGINAL!
Vi köpte vårt ex av Only The Brave till ett riktigt bra pris här: Diesel Only The Brave

FÖRDELAR MED DIESEL ONLY THE BRAVE:

 • En herrparfym som är kombinerar fräschhet med värme och djup.
 • Godkänd prestanda både gällande radie och hållbarhet.
 • Manlig och sexig. Perfekt parfym för en dejt, men funkar förstås lika bra på jobbet.
 • Priset.

NACKDELAR MED DIESEL ONLY THE BRAVE:

 • Inga.

SLUTBETYG: 8/10

En genuint bra och manlig doft med riktigt godkänd prestanda och till ett riktigt bra pris.. Köp. Spraya på. Njut.

Du kan köpa OTB till ett lågt pris här: Diesel Only The Brave

Ute efter bästa parfymen för män? Kolla in fler recensioner och en topplista:

 • Ambre Nuit Recension
  Dior gör fantastiska herrparfymer och Ambre Nuit som tillhör den exklusiva kollektion ”Maison Christian Dior” är inget undantag. Det här är en av världens bästa herrparfymer och det här är vår recension!
 • Herrparfym topplista
  En topplista över herrparfym som du verkligen måste kolla in! Är du ute efter bästa parfymen för män så ska du läsa det här!
 • Herrparfym som tjejer gillar på killar
  Det här är en topplista du inte får missa! Det här är herrparfym som tjejer gillar på killar.