Vi har provat Ambre Nuit från Dior och det här är vår recension av denna exklusiva parfym.

Vi kan direkt säga att Ambre Nuit från Christian Dior utan tvekan är en av de finaste och mest exklusiva herrparfymer som finns idag.

Ambre Nuit tillhör Diors exklusiva kollektion som heter Maison Christian Dior Perfumes och säljs endast genom ett fåtal väl utvalda återförsäljare, på deras egen hemsida och förstås i Dior’s butiker.

I princip alla herrparfymer, damparfymer och de som är unisex som ingår i Maison Christian Dior Perfumes kollektionen är komplexa och sofistikerade. Och alla parfymer som ingår i Maison Christian Dior har en unik doft som verkligen gör ett intryck.

De parfymer som ingår i Maison Christian Dior är parfymer som är framtagna av en av världens främsta parfymörer: François Demachy, och alla dessa parfymer är till för att du inte bara ska lukta fantastiskt och exklusivt, men även känna dig på samma sätt.

Varenda en av de parfymer som ingår i Maison Christian Dior Perfumes förmedlar en viss känsla och François Demachy har lyckats skapa sofistikerade, eleganta och på många sätt animalistiska och sexiga dofter.

En kombination som vi tycker är fantastisk!

Dior Ambre Nuit

Bild ovan: Ambre Nuits fina parfymflaska.

Dior finns i Sverige och du hittar dom i Diors monter i NK i Stockholm.
Du kan även beställa direkt från deras hemsida.

Oavsett var du köper deras exklusiva kollektion online, se till att du endast köper original, det finns många kopior på nätet.

Doftnoterna i Ambre Nuit:

 • Toppnoter: Rosépeppar och bergamott, grapefrukt
 • Hjärtnoter: Olika kryddor och turkisk ros
 • Basnoter: Unik bärnsten, cederträ, patchouli och en del andra tränoter

Så hur doftar Ambre Nuit?

Ambre Nuit öppnar upp med en fräsch blandning av bergamott, grapefruit, rosépeppar och turkisk ros innan en varm och fyllig bärnsten kommer in och transformerar Ambre Nuit till en djup, varm och förförisk doft.

Efter en halvtimme finns det bara ett ord som kan beskriva Ambre Nuit: oemotståndlig.

Parfymören François Demachy har lyckats med konststycket att kombinera turkisk ros, bergamott, bärnsten och en rad andra ingredienser på ett sätt som känns otroligt välbalanserat.

När bärnstenen lagt sig så känns det som att den fyller ut doften på ett underbart sätt i kombination med den turkiska rosen. Sexigt, sofistikerat, exklusivt och förföriskt. När man väl känt av denna doft så vill man ha mer.

Ros är vanligtvis en väldigt speciellt doft som många gånger transformerar en doft till något kvinnligt, men så är inte fallet med Ambre Nuit. Det här är inte den mest blommiga rosen som finns. Det är en torr form av rosdoft som helt enkelt är makalös.

Med andra ord, bli inte rädd när du hör ordet ros för rosdoften som finns i denna parfym är definitivt inte kvinnlig.

Så vad tycker vi killar om Christian Dior Ambre Nuit?

Man kan helt klart säga att vi har gått och blivit kära i denna parfym. Den är fantastisk, och det är en parfym som gör att du luktar sexigt och förföriskt, men på samma gång elegant och sofistikerad. Man känner sig med andra ord RIKTIGT bra när man bär Ambre Nuit. Av alla parfymer som finns i världen så har Ambre Nuit något unikt som ingen annan doft har. Den är speciell och man känner sig speciell när man har på sig den.

Så vad tycker tjejpanelen om Christian Dior Ambre Nuit?

Tjejpanelen tyckte i överlag verkligen om Ambre Nuit. Höga poäng med kommentarer som ”så här får en man gärna lukta”, ”luktar som en sexig gentleman” och ”en av de bästa parfymerna jag någonsin provat.”

Precis som de flesta av Diors parfymer och framför allt som resten av de exklusiva parfymerna i Maison Christian Dior så levererar den här parfymen när det gäller både hållbarhet och radie.

Med 4-6 sprayningar fick vi en radie på ca 1-1,5 meter (perfekt för en intim dejt) och hållbarheten var klart godkänd. Alla gånger vi testade Ambre Nuit höll den sig varm och intensiv i över 6 timmar.

Vilket är ett måste för en så exklusiv parfym.
Man betalar inte bara för doften utan förstås också för att den faktiskt ska hålla ett bra tag.

VÅRT BETYG

Det här är en exklusiv parfym som de flesta förmodligen kommer älska.
Den är inte billig, men den är värd pengarna.

Vad du får när du köper Ambre Nuit är en parfym som är komplex, men välbalanserad. Den öppnar upp friskt och fräscht för att sedan övergå till en djup, förförisk, sexig och på samma gång elegant doft.

Kombinationen gör att du kan ha på dig den både på jobbet och privat, men det är privat som den verkligen kommer till sin rätta. Om du vill ha en parfym som din tjej kommer älska eller som din dejt inte kommer få nog av då är Ambre Nuit ett riktigt bra val.

Kombinationen av det förföriska och det eleganta är helt oemotståndlig och tjejer kommer tycka om denna parfym. Och du kommer känna dig likadan när du bär denna parfym.

Så fort man sprayar på Ambre Nuit så känner man sig på samma sätt. Elegant, sofistikerad och sexig. Och det är EXAKT så en bra parfym ska fungera. Den ska få dig att må riktigt jäkla bra på olika sätt.

I nuläget är det svårt att hitta Ambre Nuit i Sverige och med risk för alla de kopior som finns på marknaden så köpte vi in vårt exemplar direkt från Dior för att garantera 100% äkthet: Christan Dior Ambre Nuit

FÖRDELAR MED CHRISTIAN DIOR AMBRE NUIT:

 • Magisk kombination av grapefrukt, turkisk ros, peppar och bärnsten.
 • Amber nuit är definitivt i sin egen liga som en unik och exklusiv parfym.
 • Manlig. Elegant. Sofistikerad. Och definitivt sexig och förförisk.
 • Bra prestanda med en bra radie och hållbarhet.
 • Funkar både på jobb och privat, men det här mer en kvällsdoft.
 • Perfekt om du vill imponera din dejt eller träffa din tjej.
 • Flaskan är ju så minimalistiskt snygg.
 • En parfym både tjejer och killar gillar.

NACKDELAR MED CHRISTAN DIOR AMBRE NUIT:

 • Priset. Med priser som börjar på över 2000kr för 125ml så är detta inte en billig parfym. Den är exklusiv och dyr. Har du pengarna och vill dofta på ett unikt sätt så är detta däremot väl värt pengarna!
 • Tillgängligheten. Den finns på få väl utvalda platser i Sverige, sen är det online som gäller. Befinner du dig i Sverige är det nästan enklast att beställa den direkt från deras hemsida. Trots detta så var frakten gratis och parfymen kom i en lyxig förpackning.

SLUTBETYG: 9.5/10

En sexig och förförisk herrparfym som även är elegant och sofistikerad. Finns vill inget bättre än det? Ambre Nuit är nästan en perfekt parfym.

Köp den. Njut av den. Och njut av att dom omkring dig inte kommer få nog av den.

Denna artikel uppdaterades 2020-06-01.

Här hittar du fler parfym recensioner med bra herrparfymer som tjejer gillar:

 • Dior Sauvage Recension
  Dior är utan tvekan en av de främsta parfymhusen i världen och en av världens absolut mest populära parfymer är Dior Sauvage. Det här är vår recension av Sauvage som du måste läsa!
 • Oud Parfym Herr
  Oud – en av världens dyraste och mest exklusiva ingredienser i parfym. Oud luktar speciellt och i rätt parfym är oud magiskt. Det här är en guide till oud och herrparfym med oud i!
 • Herrparfym som tjejer gillar
  Även om olika tjejer gillar olika parfymer så finns det vissa parfymer som de flesta tjejer verkligen älskar. Det här är herrparfym som tjejer gillar!