John Varvatos Artisan Pure släpptes 2017 som en flanker (omformulering) av originalet Artisan.

Vi på Perfecto har testat Artisan Pure och det här är vår recension av denna herrparfym.

Näsan bakom Artisan Pure är mästerparfymören Rodrigo Flores-Roux, som även har gjort de flesta av de parfymer som släppts i John Varvatos Artisan kollektion som i nuläget består av Artisan, Artisan acqua, Artisan Black, Artisan Blu och Artisan Pure.

John Varvatos Artisan Pure

Bild ovan: Parfymflaskan för John Varvatos Artisan Pure ser fantastisk ut.

Artisan Pure har bland annat dessa doftnoter:

  • Toppnoter: Bergamott, timjan, clementin, mandarin och citron.
  • Hjärtnoter: Ingefära och petitgrain (pomerans/bitterapelsin).
  • Basnoter: Mysk, violrot, kåda och olika trädofter.

Artisan Pure är full med olika typer av citrus och träsorter och det gör det här till en otroligt frisk och fräsch parfym. Artisan Pure öppnar upp med bland annat bergamott och olika sorters citrus och doften tar en direkt till någon fantastisk plats i ett varmt land. Det är en öppning med en rejäl dos av citrus som är välgjord och fin, där man efter några minuter känner hur en svag doft av ingefära och bitterapelsin kommer in.

En stund efter det kommer även doften av mysk fram, som blandats på ett fantastiskt sätt med violrot, kåda och olika trädofter.

Doften av mysk och de olika trädofterna gör att Artisan Pure får lite tyngd och skapar balans mot de lätta citrusdofterna. Det är fortfarande en ljus, fräsch och frisk doft men med ett sexigt och manligt djup.

Citrusdofter är en stapel i vår och sommarparfymer och Artisan Pure är helt klart en herrparfym som är bäst lämpad för vår och sommar.

Det här är en parfym som kommer till sin rätta när temperaturen går upp och som ger den där fräscha, rena och sexiga känslan.

Det finns många parfymer som är gjorda för vår och sommar, men Artisan Pure är helt klart i topp och en klockren sommarparfym.

Så vad tycker vi killar om Artisan Pure?

Det här är helt klart en parfym som får en att känna sig fräsch och sexig. Den kommer verkligen till sin rätta i värmen och är definitivt en av de bästa parfymerna som man kan ha i vår och sommar. Komplimanger får man av både tjejer och killar och de flesta vill veta vad man har på sig när man använder Artisan Pure.

Så vad tycker tjejpanelen om Artisan Pure?

Alla tjejer i tjejpanelen gillade Artisan Pure. Och alla tyckte att Artisan Pure gav en fräsch, ren och sexig känsla.

Prestanda

Med ungefär 6 sprayningar fick vi en lagom radie där man känner av denna parfym på ungefär en armslängds avstånd. Efter ungefär 2-3 timmar lägger sig denna parfym närmare huden där den ligger kvar i ytterligare några timmar. Det här är en parfym som vi rekommenderar att du sprayar på under dagen. Använd dig av en parfymbehållare och spraya på med ca 2-3 timmars mellanrum så luktar du fräscht och sexigt så länge du är ute.

VÅRT BETYG

Det finns många herrparfymer för vår och sommar, men det är få som är lika välgjorda som Artisan Pure. Här har John Varvatos tagit fram en parfym som inte bara är fräsch utan även sexig.

Alla killar bör ha åtminstone en parfym för vår och sommar och då är Artisan Pure ett riktigt bra val som dessutom är klart prisvärd. Oavsett om du är hemma i Sverige eller ska på semester så är Artisan Pure en herrdoft som är perfekt i varmare väder.

Det är få butiker som har Artisan Pure (det är en limited edition) så passa på medans denna parfym fortfarande finns att köpa i Sverige.

Vi köpte in denna herrparfym på ett snabbt och säkert sätt här: John Varvatos Artisan Pure

FÖRDELAR MED ARTISAN PURE:

  • En frisk och fräsch herrparfym med ett djup tack vare mysk och trädofter.
  • Bästa parfymen för vår och sommar..? Ja nära på.
  • Klart godkänd prestanda för en sommarparfym.
  • Man får komplimanger.
  • En riktigt snygg parfymflaska.

NACKDELAR MED ARTISAN PURE:

  • Egentligen inga. Det här är en riktigt bra parfym för vår och sommar. Precis som de flesta parfymer med fokus på citrus som är gjorda för sommar och sol så kommer man däremot behöva återapplicera med jämna mellanrum om man är ute en längre tid. Så köp en parfymbehållare och återapplicera lite då och då.

SLUTBETYG: 9/10

En av de bästa somriga parfymer som finns och ett måste för dig som vill dofta gott i sommar.

Du kan köpa Artisan Pure med snabb leverans och trygg e-handel här: Artisan Pure

Denna artikel blev uppdaterad 2021-03-02.

Mer om herrparfym hittar du här: