Vi har testat en herrparfym från Acqua Di Parma:
Colonia Oud Eau de Cologone Concentrée, och det här är vår recension.

Colonia Oud är en parfym som släpptes 2012 av Acqua Di Parma och är en parfym som – precis som namnet antyder – innehåller oud.

Acqua Di Parma Colonia Oud
Den lyxiga lådan som denna parfym ligger i.

Det här är en parfym som hamnade i vår topplista över parfymer med oud, som du kan läsa mer om här: herrparfymer oud

Oud är en dyr och exklusiv ingrediens som de senaste 10 åren verkligen blivit riktigt trendig och som har en unik karaktär som verkligen sätter sin prägel på en doft.

Colonia Oud kommer i en fantastiskt fin parfymflaska som till formen liknar övriga parfymer Acqua Di Parma. Flaskan med 100 ml kommer dessutom en otroligt fin och lyxig förpackning som du kan se nedan.

Acqua Di Parma Colonia Oud
Acqua Di Parma Colonia Oud flaska och förpackning.

Colonia Oud är en parfym med oud som på ett innovativt sätt blandas med citrus, läder mysk och en del andra doftnoter. Man känner definitivt igen en del av den där klassiska (och fantastiska) doften från Acqua Di Parma, men på ett otroligt spännande sätt där man blandat något fräscht med oud.

En del av de doftnoter i Colonia Oud:

Toppnoter: Citrus (kalabrisk bergamott och italiensk apelsin.)
Hjärtnoter: Oud (agarträ), rysk koriander och amyris från Haiti.
Basnoter:  Marockansk cederträ, indonesisk patchouli, sandelträ, läder och mysk.

Så hur luktar Colonia Oud?

Colonia Oud öppnar upp med fräsch citrus, en generös dos av kalabrisk bergamott och italiensk apelsin.
Den där fräscha doften som finns i de flesta av Acqua Di Parma parfymer återfinns här fast gjord på ett lite annorlunda sätt.

Efter ett litet tag börjar övergången till oud, och det här vi man känner igen den där klassiska mörka oud doften som ackompanjeras av rysk koriander och haitisk amyris.

Till skillnad från många andra parfymer med oud så blir det aldrig för tungt, mycket tack vare att citrusen fortfarande hänger kvar. Det är den här kombinationen som gör Colonia Oud så vacker och unik. Det är oud – en dominerande sådan – men det är inte den mörkaste oud som finns.
Den är trygg, vacker, varm och helt enkelt förtrollande.

När colonia Oud till slut lägger sig så kommer den otroliga kombinationen av marockansk cederträ, indonesisk patchouli, läder, sandelträ och mysk fram. Läder, oud och förförisk patchouli tar denna parfym till en helt ny nivå som inte finns i någon annan parfym.

Det är en av de mest eleganta parfymer med oud. Den är djup och fräsch på samma gång, något som få andra parfymer med oud lyckas med.

Det här är oud med klass, elegans och värme och en parfym för dig som vill känna dig elegant, unik och fräsch. För det är exakt så man känner när man har på sig Colonia Oud. Man känner sig exklusiv och lyxig helt enkelt.

Det här är en herrparfym som funkar både privat när du ska ut med vännerna eller när du ska på dejt som i mer formella sammanhang, men vi rekommenderar den definitivt för speciella tillfällen när du vill imponera.
Företagsfesten, det där viktiga mötet, din dejt du vill imponera på eller när du bara vill dofta riktigt gott.

Acqua Di Parma Colonia Oud passar på grund av sin både fräscha och djupa karaktär året runt. På sommaren kommer värmen att intensifiera citrusen och ouden samt lädret kommer öka i radie. Var lite mer sparsam med antalet sprayningar på sommaren, men våga använda denna parfym på härliga sommarkvällar då den kommer lämna ett magnifikt och förföriskt doftmoln vart du än går.

På kyliga dagar under höst och vinter kommer den djupa delen att kännas värmande och citrusen kommer att skära igenom luften på ett fint sätt. Våga applicera lite mer på vintern så kommer du att känna dig omsluten av ett fantastiskt doftmoln som kommer få dig att känna dig magnifik och som kommer få dom i din omgivning att vilja komma närmare.

Så vad tycker vi killar om Colonia Oud?

Den är helt annorlunda mot alla andra herrparfymer med oud som vi testat. Och det säger mycket. Den är verkligen unik på ett fantastiskt sätt. Bara blandningen av djup värmande oud, fräsch citrus, samt läder och koriander gör denna till en verkligen maskulin, sexig, elegant och stilig herrparfym. Det är dessutom en parfym som inte många killar använder vilket gör att man känner sig mer unik, och.. Dessutom får man många komplimanger av både tjejer och killar.

Så vad tycker tjejpanelen om Colonia Oud?

Reaktionerna var i princip likadana från alla. Först undrar alla vad det egentligen är för något dom luktar på.. Sen kommer dom första reaktionerna: ”jag kan inte sluta lukta på den”.. Säger fler än en.

Och det är i princip så de flesta reagerar på Colonia Oud. Självklart kommer det finnas både tjejer och killar som inte gillar oud och som inte kommer gillar Colonia Oud, men den större delen av de som känner doften av denna parfym, gillar den. Mycket. Och kan inte sluta lukta på den..

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 3-5 sprayningar en otroligt bra radie på ungefär 1,5 meter från kroppen och när det gäller prestandan så är det här en parfym som verkligen levererar.

Den håller (i de flesta fall) lätt över 6 timmar. Får du den på kläder kan doften hålla i dagar. Ska du vara ute en hel dag så bör den hålla med 5-7 sprayningar beroende på din hudtyp.

Colonia Oud får klart godkänt när det gäller både radie och hållbarhet.

VÅRT BETYG

Colonia Oud är ett måste för dig som älskar oud. Eller för dig som är ute efter en helt unik herrparfym som har en magisk effekt på både dig och dom runt omkring dig. Den är fräsch och varm på ett förföriskt sätt.
Man kan inte sluta lukta på sig själv och det är många i ens omgivning som inte får nog av den.

Det här är doften som får en tjej att vilja borra ner näsan i din nacke. En maskulin parfym med pondus, karaktär, elegans och något otroligt lyxigt.

Colonia Oud är än så länge en liten doldis i Sverige, så passa på medans inte så många andra har denna parfym. Det är helt klart en fördel att äga och använda en parfym som inte många andra har då du helt enkelt kommer lukta unikt och på så sätt sticka ut i mängden på ett bra sätt.

Vi rekommenderar definitivt att man har denna i sin samling av parfymer!

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av denna herrparfym här:

FÖRDELAR MED COLONIA OUD:

 • En helt unik herrparfym med en oud.
 • Det är få i Sverige som har denna herrparfym. Exklusiv och lyxig.
 • Det här är en varm och fräsch herrparfym som tjejer gillar på en kille.
 • Kombinationen av citrus, oud, läder och övriga ingredienser är helt otrolig. Har du inte en oud parfym så är det här ett bra första köp. Har du redan oud parfymer så är det här ett klockrent val att lägga till i din samling.
 • Otrolig prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.

NACKDELAR MED COLONIA OUD:

 • Egentligen inga. Den är dyrare än många andra herrparfymer men smakar det så kostar det. Det här är lyx och elegans. En parfym som är väl värd pengarna.

SLUTBETYG: 9/10

Det här är en otroligt fin och unik herrparfym med oud.
Perfekt för dig som vill ha en parfym som är elegant, varm, fräsch och lyxig och som inte många andra killar har.

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här:
Colonia Oud

Fler recensioner och topplistor med bland de bästa herrparfymer finns här:

 • Sommarparfym herr
  Sommar är den tid vi börjar använda lite lättare och fräschare sommarparfymer. Det här är den enda listan över sommarparfym (herr) du behöver!
 • Herrparfym
  En episk lista över lika episka herrparfymer som tjejer fullkomligt älskar på killar. En topplista du inte får missa!
 • Acqua Di Parma Colonia Essenza
  Vår recension av den otroligt fräscha och fina Acqua Di Parma Colonia Essenza. En modern version av en klassiker och en fantastiskt fin, manlig och fräsch herrparfym.