Vi har testat: Trigger Point Therapy MB1 Massage Ball och det här är vår recension av denna massageboll.

Ont i nacken, ryggont, ömma axlar, underarmar, armbågar, ben och vader som känns stela och som smärtar.. Ja listan över de olika saker som många drabbas av kan göras hur lång som helst.

Problem med nacken, ryggont, smärta i axlarna och besvär från skuldran och problem där man på olika ställen i kroppen känner sig stel , tajt och öm är väldigt vanligt och det är inte alltid det lättaste att hitta exakt orsak till varför man har vissa av dessa problem.

Söker man behandling för problem som ryggont eller nackont så kan man ibland gå igenom flera behandlingar där man går från en läkare till en specialist o.s.v utan att problemet helt försvinner.
Ofta är det svårt för både läkare och naprapat att hitta en exakt lösning på problemet.

Ibland hjälper det att ta en massage, men många gånger är dessa problem något som sitter lite djupare och som kräver en mer fokuserad typ av behandling.

Och det är mycket som kan ligga bakom att vi lider av dessa problem. Många är – tyvärr – relaterade till vår livsstil och vår hållning. Ont i nacken, nackspärr och problem med både axlar och armar är ofta relaterat till dålig hållning och ofta i kombination med t.ex. intensivt arbete framför datorn.

Och ofta är det triggerpunkter och muskelknutor som ligger bakom de smärtor vi upplever.

Om vi förenklar det hela så är triggerpunkter något som bildas när en muskel är spänd och sammandragen under en längre tid.

Muskeln får det svårare att slappna av och förblir spänd i ett läge som inte är optimalt och som inte är naturligt. Detta i sin tur kan leda till smärta lokalt eller smärta i ett annat område.

Kroppen är komplex och man kan ha ont i en del av kroppen, men det som orsakar smärtan är i en annan.

En frisk muskelvävnad är alltid elastisk och smidig. En frisk muskel ömmar inte och den kan dra ihop sig utan problem och även återfå sin ursprungliga form då muskeln slappnar av.

En icke fullt fungerande muskel skiljer sig (oftast) på det sättet att den kan dra ihop sig, men har problem med att slappna av och återfå sin ursprungliga avslappnade form. Muskeln förblir helt enkelt fast i ett läge där den är förkortad och spänd vilket kan leda till en rad olika problem och typer av smärtor.

Triggerpunkter är väldigt vanliga och drabbar många av oss i olika perioder av våra liv. Det finns dessutom både aktiva och latenta triggerpunkter där den aktiva helt enkelt är aktivt smärtsam och kan ge smärta utan något tryck (t.ex utan någon rörelse), och där den latenta endast orsakar smärta vid tryck på punkten (t.ex vid rörelse.)

Latenta triggerpunkter är förmodligen vanligare är aktiva, och en stor del av de som jobbar med datorer varje dag drabbas av just latenta triggerpunkter där muskeln under en längre tid varit förkortad.

Att sitta en längre tid framför en dator, speciellt med dålig hållning är en av de absolut vanligaste sätten att få problem med triggerpunkter. Och många som jobbar mycket med just datorer eller i liknande stillasittande jobb upplever ofta problem med ont i nacken, axlar och armar.

Du kan gå och få professionell hjälp, vilket i många fall är att rekommendera, men det är bra att veta om att man kan göra en hel del själv för att hjälpa sin kropp att må bättre, och där är foam rollers (som du säkert sett på gymmet) eller en massageboll riktigt effektiv.

Det handlar helt enkelt om att man hittar en spänd punkt på sin kropp (triggerpunkten), och sedan applicerar ett tryck på den tills smärtan och spänningen minskar. Låter kanske enkelt men det funkar faktiskt.

Vi har själva lyckats behandla så många av våra problem med t.ex. axlar, ryggont och nackont med just en triggerboll. Vi har till och med använt triggerbollar på rumpa och ben och lyckats på så sätt få bort problem med höftböjarna, knäna o.s.v.

Det finns en uppsjö av triggerbollar på marknaden, och det svåra är att hitta en som är lagom hård, som verkligen kan gå på djupet, men som även är mjuk nog så att den inte glider undan och som förstås kan appliceras på olika delar av kroppen utan problem.

Och här är MB1 Trigger point massage ball från Trigger Point Therapy en av de bästa massagebollar vi testat.

Massageboll


Den har en mjuk yta som inte glider runt för mycket och en inre kärna som når på djupet.

Med andra ord kan du placera denna massageboll mot en vägg, luta dig mot den och trycka din kropp mot den och tack vare den mjuka ytan så glider den helt enkelt inte bort. Behöver du lättare behandling så trycker du helt enkelt mindre hårt, och behöver du en riktigt djup behandling så applicerar du ett hårdare tryck.

Vi har prövat andra typer av massagebollar, lacrossebollar, tennisbollar och t.o.m. golfbollar och MB1 massage ball är vår absoluta favorit.

MB1 Massage ball prisvärd, riktigt bra, kvaliteten är fantastisk och viktigast av allt: den funkar!

Om du har problem med nackont, ryggont, höftböjarna osv och rent allmänt ofta känner dig stel och öm, så kan en massageboll hjälpa något otroligt mycket. Det beror förstås på vad problemet faktiskt är, men för många av oss är det just triggerpunkter som är det främsta problemet och då hjälper en massageboll otroligt mycket.

VÅRT BETYG

Det här är utan tvekan en riktigt bra massageboll som kan hjälpa till att lösa en del problem som de flesta av oss upplever. Den har en mjuk yta som hjälper till att hålla den på plats när man skapar ett tryck och den hårda kärnan gör att man effektivt kan nå djupt och skapa tryck på triggerpunkten och lösa den spänning som skapar problem.

Det är ju fantastiskt att få massage och även om man går till en expert som kan hjälpa en att lösa upp triggerpunkter, så kommer det kosta bra mycket om man skulle gå varje gång man känner av en triggerpunkt. Och varför ska man göra det hela tiden när man kan lösa en hel del av dessa problem på egen hand?
För en tokigt låg summa får du en MB1 massageboll där du kan spara tusentals kronor i behandlingskostnader och få hjälp direkt.

Denna massageboll kan användas nästan överallt på kroppen och du kan jobba bort dina triggerpunkter genom att applicera ett tryck i 5-15 sekunder med bollen. Den är liten så du kan ta med dig den till jobbet eller på semestern och den är superenkel att rengöra om du nu skulle behöva göra det

För behandling av triggerpunkter så är det här ett solklart alternativ som du definitivt bör pröva!

Vi köpte in och testade denna massageboll här: MB1 Massageboll

FÖRDELAR MED TRIGGER POINT THERAPY MB1 MASSAGE BALL:

 • Mjuk yta som förhindrar att den glider runt när du placerar den mot t.ex en vägg.
 • Hårdare kärna som effektivt når på djupet: behandla muskelknutor och triggerpunkter effektivt.
 • Bra kvalitet.
 • Kan användas över hela kroppen, från rygg, till armar, axlar och ben.
 • Liten, praktisk och enkel att rengöra om det skulle behövas.
 • Den funkar riktigt bra!
 • Spara in pengar som du annars skulle lagt på behandlingar som naprapat eller massage genom att självbehandla dig med en massageboll.

NACKDELAR MED TRIGGER POINT THERAPY MB1 MASSAGE BALL:

 • Inga. Alla problem denna massageboll kan lösa mot priset man betalar är helt otroligt.
  Köp idag och prova själv.

SLUTBETYG: 9.5/10

Denna recension uppdaterades 2020-05-15.

Mer om hälsa för män kan du hitta här:

 • Minoxidil Orifarm Resultat
  Håravfall är vanligt bland män och Minoxidil Orifarm är ett sätt att behandla just manligt håravfall. Här har vi testat denna produkt och det här är det resultat som vi kommit fram till. Läs vår recension!
 • SB12 munspray recension
  SB12 munspray är en produkt som ska hjälpa mot dålig andedräkt. Vi har testat och det här är vår recension av SB12 munspray!
 • Grönt te fettförbränning
  Grönt te har många positiva effekter, men funkar grönt te för fettförbränning och viktminskning? Här går vi igenom allt som har med grönt te och fettförbränning att göra!