Håravfall. En mardröm får de flesta av oss män – och som vi skrev i vår artikel: Manligt håravfall  – så är det något som drabbar över 95% av män.

Det betyder att många män har tappat hår, eller kommer att börja tappa hår. Det är för de flesta killar en otroligt jobbig sak att gå igenom, men det finns behandling av manligt håravfall och vi har under några månader testat Minoxidil Orifarm Forte (50 mg/ml).

Minoxidil Orifarm Forte är ett läkemedel i flytande form som ska stimulera hårväxten.

Minoxidil Orifarm Forte Recension


I detta test använde vi Minoxidil 50mg/ml (ovan) eftersom det är den som visat sig vara mest effektiv för bra och synliga resultat.

Minoxidil är ett av få läkemedel som i studier bevisligen har visat sig faktiskt fungera för att behandla manligt håravfall, där många män har fått bra resultat, vilket gör den till en otroligt viktig sak för män att använda om man börjar tappa hår.

Just Minoxidil Orifarm Forte är ett medel som innehåller den aktiva substansen Minoxidil som i studier visat sig stimulera hårväxten.

Minoxidil Orifarm Forte används för att främst behandla håravfall i ett tidigt skede och även mindre former av ärftligt håravfall (androgen alopeci) hos män över 18 år. Men Minoxidil kan även fungera på håravfall i ett senare stadie, så det här är ett medel som är väl värt att prova, oavsett om du nyligen börjat se att du tappar hår eller om du har tappat hår ett tag.

Minoxidil Orifarm Forte används även för att minska eller stoppa ytterligare håravfall.

Har du med andra ord tappat en större mängd hår, så kan det vara för sent, men om du nyligen börjat tappa hår, eller har områden där du tappat ett tag men inte är helt kal så kan Minoxidil Orifarm Forte ge dig riktigt bra resultat.

4 av 5 män upplever resultat som att håravfall bromsats upp eller där man lyckats stoppa det helt, och en stor del av de som använder Minoxidil Orifarm Forte upplever även positiva resultat som delvis eller hel håråterväxt.

Med andra ord: Minoxidil Orifarm Forte är en av få produkter mot håravfall som fungerar och ett av de bästa medlet mot håravfall. Hur mycket den fungerar och vilka resultat du kan få beror helt och håller på hur länge du har tappat hår och hur allvarligt ditt håravfall är. Detta är högst individuellt och man vet inte vilka resultat man får innan man väl provar Minoxidil i några månader.

Med tanke på hur viktigt håret är för de flesta av oss män, så tycker vi det är värt att testa Minoxidil Orifarm Forte oavsett i vilket skede du är. Ett undantag är om det är uppenbart att du kommit väldigt långt i processen där du kanske tappat stora delar av ditt hår.

Det är viktigt att förstå att detta är en långvarig behandling där du kan förvänta dig en synlig effekt efter ett par månader eller en längre tid. Så ge hela processen lite tid och var tålmodig. Resultat kommer först efter en viss tids användning så det är viktigt att regelbundet applicera Minoxidil.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att den effekt och de resultat du får av behandlingen endast håller i sig under en pågående behandling. Det är endast under pågående behandling som du kan stoppa håravfall och som du stimulerar hårtillväxt.

Slutar du använda Minoxidil Orifarm Forte så kommer effekten avta (vanligtvis efter några månader) och processen med att tappa hår kommer sätta igång igen.

Det är superenkelt att applicera detta medel. Det är en flytande lösning och du sprayar helt enkelt denna i hårbotten, i och runt de områden där du börjat tappa hår. Du ska applicera detta medel två gånger om dagen, med jämna mellanrum, så gärna morgon och kväll.

Vårt betyg i detta test

Vi använde Minoxidil Orifarm Forte (50 mg/ml) under 3 månader och vi fick alla lite olika resultat. En del fick tillbaka en större mängd av det hår dom tappat och upplevde dessutom att håret som kom tillbaka var tjockare och finare än tidigare. Andra fick tillbaka hår, men inte lika mycket. Så resultatet varierar verkligen från person till person.

Men i princip alla fick positiva resultat efter 3 månader. Vilket gör att vi tycker att detta är en av de produkter mot håravfall som fungerar och vi rekommenderar verkligen att prova Minoxidil Orifarm om du börjat tappa hår och vill försöka stoppa detta. Värt att notera: alla som provade Minoxidil använder fortfarande produkten.

Håret är trots allt något som de flesta av oss faktiskt vill behålla, så varför inte ge Minoxidil en chans och se om den hjälper just dig. Kom ihåg att det tar tid bara. Var tålmodig. Det kan ta flera månader innan du ser resultat!

Se till att du köper en äkta produkt!
Köp 3 pack (50 mg/ml) ONLINE, så blir det billigare.
Vi köpte vår Minoxidil här: Minoxidil Orifarm Forte

FÖRDELAR MED MINOXIDIL ORIFARM FORTE:

 • Ett medel som fungerar för många.
 • Man kan bromsar upp eller stoppa håravfall.
 • Du kan få tillbaka hår du tappat, och håret som växer tillbaka är ofta lite tjockare och finare än tidigare.
 • Det är ett medel som är otroligt lätt att applicera.

NACKDELAR MED MINOXIDIL ORIFARM FORTE:

 • Egentligen inga. Det enda skulle vara att den inte funkar för absolut alla. Har ditt håravfall pågått under en längre tid och om du är relativt kal så är chanserna inte lika stora att du får ett positivt resultat.

SLUTBETYG: 10/10

Det finns helt enkelt inget annat som faktiskt fungerar som Minoxidil.
Vi ger detta medel och denna produkt 10/10 i betyg i detta test, av den enkla anledningen att vi inte har så många andra val och att när den fungerar – så funkar den riktigt bra!

Du kan köpa Minoxidil här Apotekets Minoxidil Orifarm Forte

Mer om hälsa för män hittar du här:

 • SB12 spray recension
  SB12 spray är en munspray som ska hjälpa mot dålig andedräkt. Vi har testat SB12 och det här är vår recension!
 • Dricka äppelcidervinäger
  Här går vi igenom vad som är bra med äppelcidervinäger och vilka fördelar det finns med att dricka äppelcidervinäger.
 • Kosttillskott fettförbränning
  Vill du bränna fett så är det här kosttillskott för fettförbränning som kan vara av intresse. Missa inte dessa kosttillskott!