Håravfall. En mardröm för många män och som vi skrev i vår artikel: Manligt håravfall  – så är det något som drabbar över 95% av alla män.

Det betyder att många män har tappat hår.. Eller kommer att tappa hår.

Att tappa hår är för de flesta män en jobbig sak att gå igenom, men det finns behandling av manligt håravfall och Perfecto utförde under några månader ett test av Minoxidil Orifarm Forte (50 mg/ml).

Minoxidil har visat sig vara det bästa medlet mot håravfall och 50mg/ml är den starkaste dosen av detta medel som visat sig vara den bästa kuren mot håravfall.

Det här är en recension av Minoxidil och här berättar vi mer om de resultat vi fick i vårt test av detta medel.

Minoxidil Orifarm Forte är ett läkemedel i flytande form som ska stimulera hårväxt vid tunnhårighet och håravfall hos män.

Minoxidil Orifarm Forte

För denna recension och i vårt test använde vi Minoxidil 50mg /ml (ovan) eftersom det är den mängd Minoxidil som visat sig vara mest effektiv för bästa resultat. Minoxidil 50 mg /ml är den mängd av detta medel som gett de flesta män bra och synliga resultat både gällande håråterväxt samt tunnhårighet.

Vad är Minoxidil Orifarm Forte?

Minoxidil är en av få produkter mot håravfall som fungerar. Det är ett effektivt läkemedel som i flera studier bevisligen visat sig fungera för att behandla manligt håravfall. Det är ett läkemedel som många män – runt om i världen – använt och fått bra resultat av, vilket gör Minoxidil till ett otroligt viktigt medel att prova om man börjar tappa hår.

Just Minoxidil Orifarm Forte är ett medel som innehåller den aktiva substansen Minoxidil som i studier visat sig stimulera hårväxt och Minoxidil Orifarm Forte används främst för behandla håravfall och tunt hår i ett tidigt skede samt även mindre former av ärftligt håravfall (androgen alopeci) hos män över 18 år.

Men Minoxidil kan även fungera på håravfall i ett senare stadie. Det här är med andra ord ett medel som är väl värt att prova, oavsett om du nyligen börjat se att du tappar hår eller om du har tappat hår ett tag.

Minoxidil Orifarm Forte används även för att minska eller stoppa ytterligare håravfall.

För vilka män kan Minoxidil hjälpa mot håravfall?

Har du tappat en större mängd hår, så är det en mindre chans att detta medel kommer fungera, men om du nyligen börjat tappa hår, eller om du har områden där du tappat ett tag men inte är helt kal så kan Minoxidil Orifarm Forte ge dig riktigt bra resultat. Med andra ord: är du helt kal så minskar chansen för att Minoxidil funkar, men har du hår kvar är Minoxidil förmodligen det bästa medlet du kan prova.

4 av 5 män som testat Minoxidil upplever positiva resultat som att håravfall bromsas upp eller där man lyckats stoppa håravfall helt, och en stor del av de män som använder Minoxidil Orifarm Forte upplever även positiva resultat som delvis eller hel håråterväxt. 4 av 5 män kan se en skillnad efter en behandling och upplever tjockare och tätare hår än de hade före en behandling.

Med andra ord: Minoxidil Orifarm Forte är ett av få medel mot håravfall och tunt hår som fungerar som även kan stimulera hårväxt. Hur mycket Minoxidil fungerar och vilka resultat just du kan få beror helt och hållet på hur länge du har tappat hår och hur allvarligt just ditt håravfall är. Detta är högst individuellt och man vet inte vilka resultat man får innan man väl provar Minoxidil i några månader.

Med tanke på hur viktigt hår är för de flesta, så är det värt att testa Minoxidil Orifarm Forte oavsett i vilket skede man är. Ett undantag är om det är uppenbart att du kommit väldigt långt i processen där du kanske tappat större delar av ditt hår.

Det är viktigt att förstå att detta är en långvarig behandling där du kan förvänta dig en synlig effekt efter ett par månader eller en längre tid. Så ge hela processen med denna behandling tid och var tålmodig! Resultat kommer först efter en viss tids behandling så det är viktigt att regelbundet applicera Minoxidil.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att den effekt och de resultat du får av en behandling endast håller i sig under en pågående behandling. Det är endast under den tid du aktivt använder detta medel som du kan stoppa håravfall och som du stimulerar hårtillväxt.

Slutar du använda Minoxidil Orifarm Forte så kommer effekten avta (vanligtvis efter några månader) och processen med att tappa hår kommer sätta igång igen. Det här är med andra ord en behandling som du bör fortsätta med – så länge du får bra resultat – och så länge du vill behålla ditt hår!

Hur använder man Minoxidil?

Det är enkelt att applicera Minoxidil. Det är en flytande lösning och du sprayar helt enkelt detta medel i hårbotten, i och runt de områden där du börjat tappa hår.

När du väl sprayat detta medel i hårbotten så ska du massera in medlet så att det täcker området du vill behandla.

Du ska applicera detta medel två gånger om dagen, med jämna mellanrum och då gärna morgon och kväll.

Vårt betyg i detta test av Minoxidil

Vi använde Minoxidil Orifarm Forte (50 mg/ml) under 3 månader och vi fick alla lite olika resultat. En del fick tillbaka en större mängd av det hår de tappat och upplevde dessutom att det hår som kom tillbaka var tjockare och finare än tidigare. Andra fick tillbaka hår, men inte lika mycket. Så det resultat man får varierar verkligen från person till person där vissa upplever i princip hel håråterväxt och där andra delvis får tillbaka hår.

Men i princip alla fick positiva resultat efter 3 månaders behandling. Vilket gör att vi tycker att detta är en av de få produkter mot håravfall som fungerar och det är verkligen värt att prova Minoxidil Orifarm om man börjat tappa hår och vill försöka stoppa detta.

Värt att notera: alla som provade Minoxidil i detta test använder fortfarande produkten.
Det är som sagt ett medel som endast fungerar under en pågående behandling.

Vårt hår är trots allt något som de flesta av oss faktiskt vill behålla, så varför inte ge Minoxidil en chans och se om denna produkt hjälper just dig.

Kom ihåg att det tar tid: Var tålmodig. Det kan ta flera månader innan du ser resultat!
Tips: Ta före och efter bilder så kan du enklare se hur effektiv Minoxidil är för just dig och ditt hår. Blir mycket lättare att se skillnaden när du har bilder att jämföra med.

Se till att du köper en äkta produkt!
Köp 3 pack (50 mg/ml) ONLINE, så blir det billigare.

Minoxidil Orifarm Forte 50 mg/ml

Vi köpte vår Minoxidil här: Minoxidil Orifarm Forte

FÖRDELAR MED MINOXIDIL ORIFARM FORTE:

 • Ett medel mot håravfall som fungerar för män.
 • Man kan bromsa upp eller stoppa håravfall.
 • Detta är ett medel som kan hjälpa till att stimulera hårväxt och man kan få tillbaka hår man tappat. Det hår som växer tillbaka är ofta lite tjockare och finare än tidigare.
 • Det är ett medel som är väldigt lätt att applicera.

NACKDELAR MED MINOXIDIL ORIFARM FORTE:

 • Egentligen inga. För de flesta som börjat tappa hår är det här det bästa medlet som är väl värt att prova.

SLUTBETYG: 10/10

Det finns helt enkelt inget annat som faktiskt fungerar som Minoxidil.
Vi ger detta medel och denna produkt 10/10 i betyg i denna recension, av den enkla anledningen att vi inte har så många andra val och att när den fungerar – så funkar den bra!

Har du börjat tappa hår eller vill försöka få tillbaka hår som du tappat ett tag så bör du definitivt ge Minoxidil en chans.

Du kan köpa Minoxidil här Minoxidil Orifarm Forte

Denna recension (review) uppdaterades 2020-11-14.

Mer om hälsa för män hittar du här:

 • SB12 spray recension
  SB12 spray är en munspray som ska hjälpa mot dålig andedräkt. Vi har testat SB12 och det här är vår recension!
 • Dricka äppelcidervinäger
  Här går vi igenom vad som är bra med äppelcidervinäger och vilka fördelar det finns med att dricka äppelcidervinäger.
 • Kosttillskott fettförbränning
  Vill du bränna fett så är det här kosttillskott för fettförbränning som kan vara av intresse. Missa inte dessa kosttillskott!