Vi har testat SB12 munspray (vårt test av SB12 munskölj kommer snart) och det här är vår recension av denna munspray mot dålig andedräkt.

SB12 har en patenterad sammansättning som neutraliserar de processer som orsakar dålig andedräkt.

Dålig andedräkt är något som kan drabba vem som helst och god tandhälsa och bra munhygien är bland det viktigaste för att undvika dålig andedräkt, men det finns en hel del andra saker som kan göra så att man får dålig andedräkt.

De flesta får dålig andedräkt någon gång, det kan vara efter att man har ätit en viss typ av mat, druckit mjölk (eller ätit vissa typer av mejeriprodukter), rökt cigaretter eller snusat. Man kan även få dålig andedräkt av att ha druckit / ätit för lite (bakterier trivs bättre när salivproduktionen är dålig.)

Förutom detta så kan en del mediciner och sjukdomar också göra att man luktar illa i munnen.

Att ha dålig andedräkt är något som kan dra ner ens självförtroende och det är förstås inte alltid det roligaste att hålla en konversation med någon som har dålig andedräkt.

Oavsett om du har en riktigt bra tandhygien och är duktigt på att borsta tänderna och göra rent i munnen eller inte, så kommer det situationer – speciellt när vi är på språng – där man kan behöva fräscha upp munnen och få bort den dåliga andedräkten. Du kanske har varit på jobbet och ska iväg direkt till en dejt på kvällen eller du kanske är på väg till ett möte och märker att du har dålig andedräkt. Då kan det vara bra att ha en produkt som just SB12 munspray.

SB12 har funnits i flera år, och är mest kända för deras munskölj. Förutom deras munskölj har dom även tuggummi mot dålig andedräkt och nu även munspray.

Inför denna recension så testade vi denna munspray på olika sätt och vi har testat SB12 munspray i olika situationer. Några exempel är:

 • På morgonen. För att se om den klarar av den där klassiska dåliga andedräkten på morgonen.
 • Efter att vi ätit starka och kryddiga rätter.
 • Efter en längre period utan vätska (2-4 timmar utan att dricka.)
 • Efter en längre period utan tandborstning.

Resultatet av att använda SB12 munspray har varit riktigt positivt.
Det här är en munspray  som oftast ger en behaglig och fräsch andedräkt – och snabbt.

Bästa resultat tyckte vi att man fick om man ”sköljde runt” lite i munnen med sprayen.
Med andra ord fick vi bättre resultat genom att inte bara spraya i munnen utan genom att försöka få runt det lite i munnen.

Rekommendationerna är 1-2 sprayningar av SB12 i munnen, och det tyckte vi räckte i de flesta fall.

Vi testade SB12 även i ”intima” sammanhang där vi träffade våra partners och kan rapportera att SB12 klarar av att fräscha upp munnen så pass mycket att ens partner inte märker något när man kysser varandra.

Och klarar den här sprayen av en kyss så får den godkänt av oss.

Oavsett om du ska på dejt, om du ska in i ett viktigt möte på jobbet eller om du ska träffa dina vänner så är det här en bra och bekväm produkt att ha med sig i fickan för att snabbt styra upp andedräkten.

Se till att du köper en äkta produkt!
Vi köpte SB12 här: SB12 munspray

FÖRDELAR MED SB12 MUNSPRAY:

 • Det här är en munspray som funkar. Och snabbt.
 • Den lilla sprayflaskan är perfekt att ha i byxfickan eller i jackan.
 • En bra produkt som hjälper dig att få till en bra andedräkt när du är på språng.
 • Priset. Den kostar inte alls mycket.

NACKDELAR MED SB12 MUNSPRAY:

 • Inga.

SLUTBETYG: 9/10

Det finns en del olika märken som gör munspray som ska förbättra eller ta bort dålig andedräkt, och av dessa tycker vi att SB12 faktiskt funkar bäst. Priset är löjligt lågt och man slipper helt enkelt oroa sig för att man luktar illa i munnen.

Du kan köpa denna munspray här SB12 Munspray

Här kan du läsa mer hälsa och fitness för män:

 • Grönt te fettförbränning
  Är grönt te bra för fettförbränning och viktminskning? Här kan du läsa mer om grönt te och dess fördelar!
 • Minoxidil Orifarm Forte Recension
  Manligt håravfall är otroligt vanligt och Minoxidil Orifarm Forte är ett sätt att behandla och motverka det. Det här är vårt test och vår recension av Minoxidil Orifarm Forte!
 • Trigger Point Therapy
  En massageboll från Trigger Point Therapy är ett lätt och enkelt sätt att må bättre. Läs vår recension om denna massageboll!