Det råder ingen tvekan om att grönt te är nyttigt och bra.
Grönt te är absolut fullpackad med antioxidanter och andra ämnen som är bra för din hälsa.

Men grönt te är inte bara bra för vår hälsa, utan kan även hjälpa oss att öka vår fettförbränning och kan på så sätt hjälpa till med viktminskning.

Grönt te-extrakt har i ett antal studier visat sig kunna höja fettförbrukningen och bidra till att man går ner i vikt.

Så kan grönt te öka fettförbränningen?

Grönt te innehåller koffein. Koffein ger en termogenisk effekt och har visat sig hjälpa till med att öka fettförbränning och dessutom har koffein en prestationshöjande effekt som helt enkelt hjälper dig att träna hårdare och effektivare, vilket i sin tur leder till en ökad kaloriförbrukning som i sin tur kan leda till en förbättrad fettförbränning.

Men det mest effektiva i grönt te är inte koffeinet.. Det är antioxidanter som polyfenoler, katechiner och EGCG. Av dessa är katechiner och EGCG mest i fokus när det gäller fettförbränning och viktminskning.

EGCG (Epigallocatechin gallate), är ett ämne som kan hjälpa till att öka vår metabolism och förbättra vår fettförbränning.

Lite förenklat så kan EGCG hjälpa till att förhindra ett enzym som bryter ner noradrenalin.

Noradrenalin ökar frisättningen av fettsyror från dina fettdepåer.
Ju mer noradrenalin du har i kroppen desto större är chansen att din fettförbränning ökar.

Ju mer din förbränning ökar desto enklare kommer du att kunna gå ner i vikt.

Kombinationen av koffeinet som finns i grönt te och EGCG leder till en ännu bättre effekt.

Med andra ord så gör de mest effektiva ämnena i grönt te att din kropp sätter igång processen med att börja använda fett som energi.

En process som vi – som vill bränna fett och gå ner i vikt – vill ska funka så bra som möjligt.

De positiva effekterna av grönt te kan fås både genom att dricka grönt te, samt av att ta kosttillskott som då är grönt te-extrakt. Fördelen med grönt te-extrakt är att du får en koncentrerad dos av grönt-te utan att behöva dricka de mängder av grönt te som du skulle behöva för att få i dig tillräckligt mycket av de polyfenoler, katechiner och EGCG som är de mest aktiva ämnena i grönt te.

De flesta studier har dessutom använt just grönt te-extrakt för att dessa är exakta i dess doser och enkla att ta vilket leder till en mer säkra, exakta och tillförlitliga resultat.

Det kanske mest intressanta är att flera studier har visat att grönt te ökar fettförbrukningen både vid vila och vid träning. Med andra ord har det visat sig att grönt te har positiva effekter oavsett om du tränar eller inte.

Effekterna är dessutom snabba, med andra ord så kan man se en ökning både på kort sikt och över en längre tids användning av grönt te. I överlag är det fler studier som visar att grönt te ökar vår förbränning vid vila än vid träning, men det finns som sagt en hel del studier som visar på en ökad fettförbrukning vid både vila och träning.

Förutom att grönt te kan öka vår fettförbrukning så har grönt te en annan positiv effekt: minskad aptit.

Minskad aptit underlättar förstås en viktnedgång.

Kombinationen av en ökad fettförbränning och en minskad aptit gör grönt te-extrakt till ett av de absolut mest effektiva kosttillskotten för att bränna fett och gå ner i vikt.

Kombinerar du ett kosttillskott med grönt te med en hälsosam kost så är du på rätt väg. Om du dessutom ser till att träna och om du håller koll på ditt dagliga kaloribehov och justerar ditt intag för att gå ner i vikt så är är grönt te-extrakt det perfekta kosttillskottet för att hjälpa dig att snabbare förlora fett och gå ner i vikt.

Summering av grönt te och fettförbränning:

Det finns inga mirakelmedel för dig som vill gå ner i vikt, men det råder ingen tvekan om att grönt te eller kosttillskott med grönt te-extrakt är ett av de mest effektiva som finns.

När det gäller fettförbränning och viktminskning så är allt som kan hjälpa till av intresse. När grönt te kan hjälpa oss att öka förbränningen och minska aptiten så är det självklart något vi vill ha.

Det är dessutom viktigt att komma ihåg att grönt te har en rad andra positiva effekter på vår kropp tack vare alla antioxidanter. Grönt te är bra för din hälsa, oavsett om du vill förlora fett och gå ner i vikt eller inte.

En del av oss har inte varit sjuka på över 2 år, och även om det kan bero på en hel del andra orsaker så tror vi stenhårt på att en anledning kan vara att vi använder just grönt te-extrakt.

Dricka grönt te eller ta kosttillskott med grönt te?

Du kan antingen dricka grönt te eller så kan du använda dig av ett kosttillskott som då innehåller grönt-te extrakt.

Vi föredrar kosttillskott. Av två anledningar:

 1. Man behöver inte dricka en massa grönt te. Dessutom är det svårt att veta exakt hur mycket polyfenoler, katechiner och EGCG du får i dig i varje kopp.
 2. Man får i sig en exakt (och koncentrerad) mängd av polyfenoler, katechiner och EGCG i en enda dos. Bekvämt och enkelt. Speciellt om man inte gillar grönt te.

Den absolut mest prisvärda produkten med grönt te extrakt som vi rekommenderar är: Star Nutrition Green Tea

Grönt Te Fettförbränning

Star Nutritions green tea – priset är bland det lägsta, kvaliten är bland det högsta och det viktigaste av allt: innehållet är riktigt bra med rätt mängd polyfenoler, katechiner och EGCG.

Ta 1-2 kapslar av Star Nutrition Green Tea om dagen. Enkelt, smidigt och effektivt.

Ett annat kosttillskott med grönt te som även innehåller L-carnitin (för fettförbränning) samt CLA är detta: CLA & Green Tea + L-Carnitine

Lite dyrare än Star Nutritions Grönt Te Extrakt, men som då innehåller både CLA och L-Carnitine som kan hjälpa till att öka fettförbränningen.

Mer om hälsa och kosttillskott hittar du här:

 • Star Nutrition Whey-80 Recension
  Whey-80 från Star Nutrition är ett av Sveriges mest populära proteinpulver. Det här är vår recension av Whey-80!
 • Dricka äppelcidervinäger
  Det finns en rad olika fördelar med att dricka äppelcidervinäger och här går vi igenom vad som är bra med äppelcidervinäger!
 • Kosttillskott för fettförbränning
  För dig som vill gå ner i vikt eller bara bränna fett så kan kosttillskott hjälpa till. Det här är några av favoriterna när det gäller kosttillskott för fettförbränning.