Äppelcidervinäger är bra för dig. Riktigt bra för dig.

Fitnessvärlden är helt galen i äppelcidervinäger och både män och kvinnor i fitness, bodybuilding och i en rad olika sporter använder sig utav äppelcidervinäger för att må bättre, gå ner i vikt och för att snabbare komma i form.

Så varför är äppelcidervinäger bra för dig och varför ska just du börja dricka det?

Äppelcidervinäger har en positiv påverkan på din maghälsa.

Mest för att den har en antibakteriell effekt då den hjälper till att bryta ner dåliga magbakterier och hjälper bra magbakterier. Många upplever att matsmältningen förbättrats efter att man börjar dricka äppelcidervinäger och har du ofta en orolig mage så kan du märka en förbättring när du börjar använda dig utav äppelcidervinäger.

Äppelcidervinäger kan förbättra din hy

Återigen är det vinägerns antibakteriella egenskaper som är i farten och som kan hjälpa dig att få en bättre och finare hy och den kan även hjälpa till att balansera hudens PH-värde. Många som dricker äppelcidervinäger upplever även att den har hjälpt dom med akne.

En mer hälsosam, välmående och finare hy tackar vi inte nej till!

Äppelcidervinäger kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Äppelcidervinäger kan minska din aptit genom att stabilisera blodsockret och på detta sätt både få dig att äta mindre och känna dig mättare längre, utan att du får det där sötsuget och hungern mellan måltiderna.

Forskning kring äppelcidervinäger visar att vinägern kan förhindra höga nivåer av blodsocker genom dess sätt att påverka hur stärkelse och kolhydrater tas upp i kroppen. Detta är förstås positivt om du är diabetiker, men är självklart positivt för de flesta.

Vinägern är med andra ord inte en fettförbrännare i sig, men sättet den påverkar din kropp kan (tillsammans med en bra kost och träning) leda till att det blir enklare att gå ner i vikt.

Äppelcidervinäger lindrar halsont och hjälper mot nästäppa

Nästa gång du känner att du börjar bli förkyld, prova använda lite äppelcidervinäger.
Vinägern kan många gånger funka bättre än många av de receptfria typerna av läkemedel som finns mot halsont och nästäppa. Äppelcidervinägern hjälper till att förhindra tillväxten av bakterier och kan även hjälpa till att ta död på bakterier. Om äppelcidervinäger kan hjälpa oss att undvika en förkylning och dessutom hjälpa oss om vi blivit förkylda så säger vi bara.. Ja tack. Det gillar vi.

Äppelcidervinäger kan förbättra din kropps upptagning av vitaminer och mineraler

Den probiotiska effekten av att dricka äppelcidervinäger kan leda till att din kropp har det lättare att ta upp olika vitaminer och mineraler. Detta i sin tur leder förstås till väldigt många olika slags positiva effekter.

Äppelcidervinäger kan förbättra din andedräkt

Nu är detta ingen ursäkt till att slarva med tandhygienen och tandborstningen, men många som dricker äppelcidervinäger får en bättre andedräkt. Detta är återigen tack vare vinägerns antibakteriella effekt.

Äppelcidervinäger kan påverka ditt allmänna välmående på ett positivt sätt

Många som kontinuerligt dricker äppelcidervinäger upplever att dom rent allmänt mår bättre, känner sig friskare, sundare och gladare. Något som självklart kan bero på en kombination av alla de positiva effekter vi skrivit om här.

Summering

Det finns en anledning till att äppelcidervinäger är så populärt bland de som tränar fitness och bodybuilding och förstås många andra.
Och det finns en anledning till att experter världen över rekommenderar äppelcidervinäger.

Vinägern kan hjälpa oss att må bra på olika sätt och många av dess positiva effekter är tack vare just dess antibakteriella effekt.

Om vi kan få bättre hy, ha en mage som är mindre orolig och som allmänt mår bättre och om vinägern kan hjälpa oss att vara mindre hungriga och dessutom hålla oss friskare – så är det inget vi tackar nej till.

Äppelcidervinäger är definitivt ingen mirakelkur på något sätt, och det behövs mer forskning kring äppelcidervinäger – men redan nu pekar mycket på att äppelcidervinäger är bra för oss.

Så exakt hur ska man dosera och ta äppelcidervinäger?

Drick det med vatten – späd ut det med vätska där du kanske tar en tesked eller matsked vinäger tillsammans med 3-5 dl vatten. Söta med honung eller Stevia om du vill ha det lite sötare.

Många rekommenderar att ta detta tillsammans med mat (för att just påverka matsmältningen på rätt sätt och för dess effekt på blodsockret efter en måltid.)

Undvik att ta för mycket. Även om forskningen inte har kommit fram till en rekommendation kring ett ”säkert” intag så ligger de generella riktlinjerna på ett intag av 2 matskedar per dag, utspritt på 2-4 måltider.

Men det finns som sagt inga exakta värden på detta. För att vara på säkra sidan så håll dig till max 2 matskedar per dag och sprid ut ditt intag och blanda ut det med vatten.

Och förstås, konsultera din läkare om du är osäker eller lider av något som kan påverkas av ett intag av äppelcidervinäger.

Vilket märke är bäst när det gäller äppelcidervinäger?

Det finns många märken, men en ofiltrerad version av äppelcidervinäger är att föredra och gärna en så naturlig produkt som möjligt, och då gillar vi (och rekommenderar) denna: Äppelcidervinäger ofiltrerad

Mer om hälsa, fitness och välmående kan du hitta här:

  • SB12 Recension
    SB12 munspray säger sig kunna motverka dålig andedräkt. Vi har testat SB12 munspray och du kan läsa allt i vår recension!
  • Grönt te viktminskning
    Grönt te fantastiskt på många olika sätt och här går vi igenom hur grönt te kan påverka fettförbränning och viktminskning.
  • Kosttillskott för fettförbränning
    Det här är kosttillskott för fettförbränning. Vi kikar på olika slags kosttillskott, vad dom gör och hur dom kan hjälpa till med fettförbränning!