Perfecto har testat Whey 80 från Star Nutrition och det här är vår recension av detta proteinpulver.
Star Nutrition är ett av de största varumärkena (kanske till och med det största) inom kosttillskott i Sverige och de flesta som tar kosttillskott känner till Whey-80 som är en av deras absolut storsäljare.

Om du vill läsa om ett annat bra proteinpulver så se till att du inte missar vår tidigare recension av Good Life Protein Powder

Star Nutrition Whey-80® – är enligt Star Nutrition själva ett komplett proteintillskott för dig som idrottar och vill ha bästa möjliga resultat av din träning.

Whey-80 är ett högvärdigt kosttillskott (proteinpulver) med i dagsläget 22 (!) olika smaker.

Whey-80 består av 100% ultrafiltrerat och instantiserat vassle proteinkoncentrat och varje servering innehåller ca 25gr protein och varje påse ca 27 serveringar. Varje servering innehåller ca 3-4gr fett och 3gr kolhydrater. Dessa värden skiljer sig lite åt beroende på smak.

Du får med andra ord i dig ca 148 kalorier per servering, vilket är relativt bra (med andra ord inte för högt.)

Om du jämför detta med att dricka 3 dl mellanmjölk – som innehåller 141 kalorier så får du endast 10,5gr protein.
Vill du maximera dina chanser för att öka i muskelmassa, undvika att förlora muskler och allmänt må bättre så är Whey-80 ett bra alternativ jämfört med en hel del andra märken eller bara (som i vårt exempel) om du dricker mjölk.

Whey 80 Star Nutrition

Vi har testat dessa smaker av Whey-80: Chokladboll, Cookies & Cream, Double rich chocolate, Caramel Latte och Cinnamon Bun.

Smaken är ju som baken så vi kommer inte gå in specifikt på de olika smakerna, generellt gillade vi dock de flesta av dessa även om vissa smaker är mer intensiva medans andra är lite svagare.

Det riktigt positiva med Whey-80 är att det är ett lättlösligt proteinpulver, vilket vi tycker är viktigt.
Bland det värsta som finns när det gäller proteinpulver (eller kosttillskott rent generellt) är ju när det klumpar ihop sig, vilket förstås inte alls smakar bra.

Vi märkte att alla smaker av Whey-80 var lättlösliga, men vissa smaker blandades ut snabbare än andra.
Allt testades med en shaker och rent generellt behövde vi inte skaka mer än några sekunder innan allt proteinpulver lösts upp och proteindrinken var klar att drickas.

Många får problem med magen när dom tar proteinpulver men vi märkte inga större magbesvär när vi tog Whey-80, till skillnad från en del andra märken som kan ge ordentligt ont i magen. Om du däremot vill vara säker på att slippa ett av de största skälen till magbesvär när det gäller proteinpulver så välj smaken naturell: då får du nämligen inte i dig de sötningsmedell som finns i de smaksatta varianterna.

Att den har en bra löslighet är positivt om du t.ex. vill göra smoothies, ta den i gröten eller baka med den.
Vi provade att ha whey-80 på gröt (cinnamon bun funkade riktigt bra till detta) och tillsammans med lite bär eller någon frukt var det riktigt gott.

Det är lätt att förstå varför Whey-80 är ett av Sveriges mest populära proteinpulver: det är ett proteintillskott som smakar bra, det finns otroligt många smaker för dig som vill variera dig, näringsinnehållet är bra och..

Priset är ju galet bra. Just det där med priset är förstås en sak som spelar in.

Whey-80 är ett proteinpulver som är relativt billigt jämfört med andra märken. Det finns proteinpulver som har ett bättre näringsvärde men då kostar det också mycket mer. Ett högre pris som för de flesta av oss inte är värt det.

Kombinerar vi allt så har vi ett proteinpulver som har bra innehåll till ett bra pris. Och det är nog ett bra sätt för oss att summera denna recension av Whey-80.

Det här är definitivt ett bra och prisvärt proteinpulver som vi gärna rekommenderar.

Och svaret på frågan: Är detta det bästa proteinpulver som finns i Sverige?

Om man ser på vad man får, för vad man betalar så är svaret på den frågan JA. Det finns bättre proteinpulver men då är dom i de flesta fall mycket dyrare. Här får man ett av de bästa proteintillskott som finns på marknaden till ett bra pris. Andra varumärken har svårt att slå det.

Klicka här för att kolla in och köpa Whey-80.

VAD VI GILLAR MED STAR NUTRITION WHEY-80:

 • De flesta smaker är relativt goda.
 • En normalportion blandas ut bra med ca 3 dl vatten och det här är ett proteinpulver som inte klumpar.
 • Bra proteintillskott med bra näringsinnehåll med 25 gr protein per servering och ca 148 kalorier per servering.
 • Otroligt många olika smaker.
 • Riktigt bra pris. Ett billigt proteinpulver med hög kvalitet.

VAD SOM KUNDE VARIT BÄTTRE MED STAR NUTRITION WHEY-80:

 • Egentligen inget speciellt till det här priset. Vissa smaker kunde gärna vara lite fylligare med en intensivare smak, men i princip alla smaker var som sagt relativt goda.

SLUTBETYG: 9/10

Du kan köpa whey-80 från Star Nutrition genom att klicka här: Whey-80

Vill du har mer tips om kosttillskott, träning och hälsa för män? Läs det här:

 • Good Life Whey Recension
  Good life är en av sveriges mest populära proteinbars och det här är deras whey protein. Är Good Life whey protein lika god som deras bars? Vi har tagit reda på det i denna recension!
 • starkare i bänkpress
  Det här är tips på hur du kan bli starkare i bänkpress. Kolla in denna träningsartikel om du är intresserad av att bli starkare i bröstet!
 • Kosttillskott för fettförbränning
  Vilka kosttillskott kan hjälpa till att bränna fett? Här går vi igenom några av våra favoriter när det gäller kosttillskott för fettförbränning!