Vad ska man ha på sig när man går på dejt med en tjej?

Det är en fråga många killar ställer sig när det är dags att mötas upp.
Oavsett om det är första dejten, andra dejten eller er 5:e dejt så är det viktigt att få till din outfit så att du ser snygg ut imponerar.

Första dejten är förstås oftast den viktigaste. Er första dejt är första gången ni ses på riktigt och det är då hon får sitt första helhetsintryck av dig. Första intrycket är oftast avgörande för om det blir en andra dejt. Men även andra, tredje och resten av dejterna kan förstås påverka om det blir en fortsättning eller inte.

Studie efter studie visar samma resultat: de kläder du väljer, din stil och din outfit är något tjejer tittar på, lägger märke till och tar i beaktning när dom ska avgöra om dom vill träffa dig igen eller inte.

Ditt val av kläder och den outfit du väljer spelar helt klart in på vilket intryck din dejt får av dig och rätt kläder kan definitivt hjälpa till att landa en ny dejt.

Det smartaste är oftast att välja kläder du känner dig bekväm i (då kommer du att helt enkelt känna dig bättre, vilket kommer synas utåt) och förstås på något sätt samtidigt vara snyggt så att du lämnar ett bra visuellt intryck. Varken för uppklätt eller för avslappnat är oftast en bra utgångspunkt när man ska gå på dejt.

En snygg outfit som passar för tillfället med snygga kläder och en dejt full av skratt och flörtande brukar vara en klockren kombination som tjejer gillar och som imponerar.

Olika herrkläder och accessoarer passar för olika tillfällen och situationer och det här är vår guide med stiltips för killar och förslag på snygga outfits för olika slags dejter!

Stiltips till första dejten

Till första dejten kan du gärna ha ett plagg eller en accessoar, eller en kombination av kläder som är så pass snygg eller ”originell” att din dejt verkligen lägger märke till det och får det där positiva intrycket.

Originell kan vara ett plagg som sticker ut lite, som är lite mindre vanligt bland killar eller något som helt enkelt har det där lilla extra som gör man lägger märke till det på ett positivt sätt.

Att blanda dressat med en mer avslappnad stil är en klockren kombination för första dejten. Exempel på detta är att matcha en riktigt elegant och snygg skjorta med en snygg klocka och med ett par kaxiga och snygga svarta jeans. Elegansen från en fräsch skjorta och snygg klocka mot ett par avslappnade jeans skapar kontrast och är en snygg kombination.

Matcha färger och material på olika plagg och accessoarer. Det här är ett stiltips som hon kommer lägga märke till. Du kan t.ex matcha material och färg genom att matcha dina svarta läderskor med en klocka med svart läderarmband. Eller matcha färg genom att matcha din svarta läderjacka med svarta jeans.

Att matcha material är en detalj som både ser snyggt och som andra lägger märke till.

En läcker mockajacka kan kombineras med ett par skor i mocka (gärna samma färg) för en snygg outfit där kombinationen av två olika plagg i samma material ger ett snyggt intryck.

Att matcha färger och material genom hela din outfit är ett av de enklaste och snyggaste sätten att få ihop en outfit med stil och finess som hon kommer att bli imponerad av.

Stiltips till andra dejten

Du har imponerat på första dejten och det är dags att sätta ihop en snygg outfit för andra dejten. Du vill fortfarande göra ett bra intryck på henne och det är fortfarande snyggt som gäller! Ett relativt säkert kort är att fortsätta i samma stil som första dejten fast med lite variation.

Du vill inte komma till andra dejten med exakt samma kläder du hade på er första dejt.

Hade du kavaj på er första dejt kan du prova att byta ut den mot något annat. Hade du svarta jeans kan du byta mot blå eller använda chinos eller ett par stilrena byxor. Har du flera klockor så använd en annan klocka. Hade du på dig ett par vita sneakers så prova byta till ett par svarta eller använd ett par dressade skor. Hon kommer definitivt lägga märke till att du inte har samma kläder/accessoarer och hon kommer gilla det!

Outfit 1: Perfekt för nästan vilken dejt som helst.

Vitt och svart i en kombination som passar för nästan vilken dejt som helst. Första dejten, andra eller 15:e dejten. Det här är en outfit som genomgående går i svart och vit där kombinationen av en elegant och snygg vit skjorta, ett par välsittande svarta jeans och vita sneakers är klockren.

Sneakers och jeans gör att det varken blir för uppklätt eller formellt och tack vare den snygga skjortan så blir det inte heller för avslappnat och tråkigt. En perfekt kombination med stil och attityd som ger din dejt intrycket av att du tog dig tid att klä upp dig på ett snyggt sätt!

Vi matchar med färg där en vit skjorta matchar vita sneakers och en snygg herrklocka med ett svart läderarmband som matchar de svarta jeansen.

Det här är snyggt och det här är klockrent för en dejt! Och en outfit som kommer imponera på henne.
Mer info om varje plagg i denna outfit finns under bilderna.

 1. Svarta jeans från Lee i riktigt skön denim. Det här är ett par jeans i normal passform med tapered fit vilket gör att den smalnar av på ett riktigt snyggt sätt mot bensluten. och stretch som gör att dom sitter på ett snyggt sätt. Snygg som bara den och passar perfekt för en dejt. Du kan se mer och köpa dom här: Svarta Jeans herr
 2. En elegant och snygg vit herrskjorta från Ralph Lauren som släppts under 2020. Denna snygga herrskjorta har en slim-fit passform och är tillverkad i 100% bomull. Riktigt skön att ha på. En perfekt kombination med svarta jeans! Du kan se mer och köpa den här: Vit herrskjorta
 3. Snygga vita sneakers för killar från Gant i en uppdaterad modell för 2020. Stilrena sneakers i läder med en vit sula och en diskret logga på sidan. Det blir inte snyggare än så här när man vill ha ett par rena och snygga vita sneakers! Du kan se mer och köpa dom här: vita sneakers herr
 4. En snygg herrklocka gör pricken över i:et i denna outfit. Det här är en elegant klocka som släppts under 2020 från Certina med en boett och detaljer i silver och med ett svart läderarmband. Läcker och en grymt bra investering som du kan ha på både dejt, privat och på jobbet. Du kan se mer och köpa den här: snygg herrklocka

Outfit 2: För en middagsdejt.

Vi har fortfarande inte träffat på en tjej som inte tycker om (och verkligen uppskattar) när en kille klär upp sig på ett snyggt sätt inför en middagsdejt. En dejt där man ses över en middag är en intim typ av dejt där du verkligen kan imponera genom att klä upp dig. Du vill inte komma till en middagsdejt i en gammal nopprig tröja, slitna skor eller tråkiga kläder.

Som vi nämnt tidigare så är det däremot bättre att balansera uppklätt och dressat med något lite mer avslappnat så att du inte ser för formell och alldeles för uppklädd ut.

Vi har valt en snygg kavaj som matchas med en snygg herrskjorta. Det ger denna outfit en uppklädd men ändå avslappnad känsla. Hon kommer definitivt tycka om färgvalet!

Ett par grå byxor är en snygg match till denna kavaj och till detta har vi valt ett par riktigt snygga vita sneakers i läder. Sneakers istället för dressade skor hjälper till att få till en balanserad outfit som inte är för formell och strikt utan istället en perfekt balans av dressat och avslappnat.

Mer info om varje plagg i denna outfit finns under bilderna.

 1. Blå kavaj från Morris i en snygg modell som man lägger märke till. Du kan se mer och köpa den här: blå kavaj herr
 2. Marinblå kavaj och en ljusare blå skjorta är en galet fin kombination och det här är en läcker skjorta i normal passform som passar perfekt i denna outfit. Du kan se mer och köpa den här: skjorta herr
 3. Snygga grå byxor. Grå är en mångsidig färg som matchar både kavajen och skjortan på ett snyggt sätt. Du kan se mer och köpa den här: byxor herr
 4. Snygga vita sneakers (herr) i en låg modell. Oavsett om du köper resten av denna outfit eller inte så är det här ett måste att ha i garderoben! Du kan se mer och köpa dom här: Vita sneakers

Outfit 3: En snygg outfit som du kan ha som variation

Det här är en snygga outfit som du kan ha som variation. Variera denna med övriga i denna lista och byt ut plagg och färger så kan du få fram en rad olika andra outfits med alla kombinationer.

Jeans funkar till det mesta och här kombinerar vi dessa blå jeans med ett par snygga svarta sneakers som vi matchar med en svart tröja.

Genom att färgmatcha svarta sneakers med en svart tröja får vi till en snygg stil där blå jeans bryter av på ett snyggt sätt. Under tröjan måste du förstås ha en stilren och snygg t-shirt. Det här är en bekväm outfit att ha på sig oavsett om ni går ut och bowlar, spelar biljar, går på bio eller är ute och tar en drink. Blir det varmt är det bara att ta av den snygga tröjan.

En vit t-shirt ser snyggt ut under denna tröja och passar dessutom in med det övriga i denna outfit på ett bra sätt.

Mer info om varje plagg i denna outfit finns under bilderna.

 1. En vit t-shirt från Ralph Lauren. Stilren och snygg, perfekt under tröjan! Du kan se mer och köpa den här: vit t-shirt herr
 2. En snygg svart tröja från Emporio Armani som är en nyhet för 2020. Du kan se mer och köpa den här: svart tröja
 3. Blå jeans från Tommy Hilfiger i en smal passform med stretch. Du kan se mer och köpa dom här: Tommy Hilfiger Jeans
 4. Ett par stilrena och snygga svarta sneakers i läder från Fred Perry som matchar den svarta tröjan på ett snyggt sätt! Snygga sneakers som du bör köpa oavsett om du köper hela denna outfit eller inte! Du kan se mer och köpa dom här: svarta sneakers herr

Outfit 4: Snygga avslappnade kläder för en hemmadejt.

Tiden har kommit för en hemmadejt. Oavsett om ni ska ses hemma hos dig eller om du blivit bjuden på middag hos din dejt så är det avslappnat på ett snyggt sätt som gäller!

Det är få plagg som slår ett par blå jeans för en skön, snygg och avslappnad stil! Dessa blå jeans kombineras här med en snygg hoodie och ett par klassiska vita stilrena sneakers. En snygg rundhalsad t-shirt under tröjan rundar av denna outfit. Det här är en avslappnad outfit som är snygg och perfekt för en dejt när ni ska ses hos dig eller hemma hos henne.

Mer info om varje plagg i denna outfit finns under bilderna.

 1. En grymt snygg mörkblå hoodie (herr) från Tommy Hilfiger. Passar perfekt för en hemmadejt eller när du bara vill ha en snygg hoodie! Du kan se mer och köpa den här: hoodie herr
 2. En grå t-shirt. En enkel men snygg bas t-shirt (herr) som du bör se till att du har i din garderob! Du kan se mer av denna t-shirt och köpa den här: t-shirt herr
 3. Ett par galet snygga blå jeans från Calvin Klein som du inte får missa i en smal passform med stretch som gör att dom sitter både snyggt och skönt. Blå jeans är en klassiker och funkar perfekt till hemmadejten och är klockren i denna outfit. Du kan se mer och köpa dom här: blå jeans herr
 4. Ett par snygga vita sneakers i läder från Tommy Hilfiger som kompletterar denna outfit på ett snyggt sätt. Det här är ett par sneakers du absolut bör se till att skaffa! Du kan se mer av dom här: Tommy Hilfiger sneakers

Outfit 5: När ni ska ut och ta en drink.

Oavsett var man ses ute för en drink så är det oftast folk runt omkring (andra killar och tjejer) och det är lätt att jämföra med andra när man är ute. Din dejt ser dig och alla andra killar där ni är och tvärtom förstås.

Med andra ord vill du se så snygg ut som möjligt så att du verkligen sticker ut i mängden på ett bra sätt bland alla andra människor runt omkring er. Och du vill ha hennes fokus på dig och hur attraktiv och välklädd du är.

Att ses ute för en drink är ett av de vanligaste sätten att träffas när det gäller dejting. Oavsett om er dejt tar plats i en hotellbar, restaurang eller på krogen så är det viktigt att komma ihåg att faktiskt klä upp sig lite!

Fokus i denna outfit ligger på en snygg skinnjacka.
En skinnjacka är ett iögonfallande plagg med attityd, karaktär och stil som gör att du kommer sticka ut i mängden och är en bra bas för att bygga en snygg outfit.

Vi matchar både färg och material genom att kombinera den svarta skinnjackan med ett av de absolut snyggaste par av svarta chelsea boots som finns just nu. Vill du inte matcha fullt ut på detta sätt kan du förstås byta ut dessa boots mot ett par svarta sneakers. Men vi rekommenderar verkligen hela denna outfit!

Snygga svarta jeans är perfekt i denna outfit och en fräsch vit t-shirt gör pricken över i:et.

Här har vi kombinerat färg och material (skinnjacka, boots och jeans) med något klassiskt och tidlöst som en enkel och avslappnad vit t-shirt.

Resultatet är en oslagbar kombination av stil, elegans och attityd och en outfit hon INTE kommer att glömma. Det här är snyggt! Köp alla plagg och bär dom med självförtroende – hon kommer definitivt att bli imponerad!

Mer info om varje plagg i denna outfit finns under bilderna.

 • Snygga svarta jeans från Calvin Klein. Det här är ett par jeans i smal passform med stretch som ser bra ut och som är klockrena i denna outfit. Missa inte att säkra ett par innan dom försvinner ur årets kollektion! Du kan se mer och köpa den här: svarta jeans herr
 • Rockandblue blir bara bättre och bättre på snygga skinnjackor och det här är en riktigt snygg svart skinnjacka med snygga detaljer och dragkedjor. En skinnjacka är ett måste i garderoben och det här är en snygg modell i bra kvalitet som har rejält med attityd och som passar perfekt i denna outfit! Du kan se mer och köpa den här: svart skinnjacka herr
 • En fräsch och snygg vit t-shirt som passar perfekt med en svart skinnjacka och svarta jeans. Du kan se mer och köpa den här: vit t-shirt herr
 • Sist men inte minst i denna outfit är ett par snygga chelseaboots i läder från Selected Homme. Det här är av de absolut snyggaste par chelsea boots du kan köpa just nu. Ett par boots som matchar resten av denna outfit på ett snyggt sätt. Så här snygga skor hör hemma i din garderob! Du kan se mer och köpa dom här: Svarta boots herr

Och där har du snygga outfits för män när det är dags att gå på dejt. Oavsett om det är första dejten eller 4:e så är det viktigt att komma ihåg att kombinera något lite mer dressat eller uppklätt med något lite mer avslappnat. Då får du till en outfit som oftast ser bra ut utan att det varken blir för avslappnat eller för uppklätt.

Och sist men inte minst.. Eller rättare sagt viktigast av allt:
Se till att vara en gentleman och ha riktigt kul på dejten!

För mer dejting tips för killar och hur du kan bli mer attraktiv för tjejer när det gäller dejting:

 • Första dejten tips för killar
  Första dejten är oftast den absolut viktigaste. Här har du några första dejten tips för killar som kan hjälpa dig till en bra dejt.
 • Herrparfym som tjejer gillar
  När du ska på dejt så ska du förstås lukta gott. Vilken herrparfym gillar tjejer mest? Det kan du få reda på i vår guide till herrparfym som tjejer gillar!
 • Saker som gör män mer attraktiva för kvinnor
  Vad gillar tjejer hos killar? Vad är det som gör en man mer attraktiv för en kvinna? Här går vi igenom en del saker som kvinnor finner attraktivt hos en man som inte har med utseendet att göra.

Denna artikel uppdaterades 2020-07-21.