Perfecto har testat Fat gripz och följande är vår recension av detta träningstillbehör.

Fat gripz är en produkt som är till för att aktivera mer av dina muskler och både stärka muskler och leder.

Fat gripz kommer i olika storlekar: Fat gripz one, Fat Gripz original (som vi testat här) och Fat Gripz Extreme. Det som skiljer dessa 3 modeller åt är tjockleken.

Fat Gripz

Fat gripz är i princip ett ”handtag” i gummi som man trär på skivstången, hantlarna eller de grepp man använder och detta leder till att greppet blir större. Det krävs mer energi och styrka att ha ett bredare och större grep och på detta sätt aktiverar du mer underarmar, armar och även andra delar av kroppen.

Syftet med styrketräning och bodybuilding är ju just att aktivera den muskel du tränar på ett så effektivt och intensivt sätt som möjligt, och där tycker vi att Fat Gripz faktiskt hjälper till ordentligt.

De första gångerna man använder Fat Gripz så måste man nästan alltid gå ner i vikt. Man är helt enkelt inte van vid det bredare greppet och det i sin tur leder till att man oftast måste minska vikten man använder. Men greppet i sig leder till en fantastisk pump i både underarmar och armar när man tränar biceps och triceps.

Man får dessutom en helt annan känsla när man använder Fatgripz och kör latsdrag och andra ryggövningar.

Det breda greppet aktiverar definitivt armarna på ett helt annorlunda sätt och man får en otrolig pump och man känner verkligen hur man aktiverar armarna på ett positivt sätt som man inte gjorde utan Fat gripz.

Man kan förstås använda Fat Gripz på i princip vilken typ av utrustning som helst (greppet i Fat Gripz är rakt däremot, så det redskap du använder bör vara rakt) och när man använder den på skivstången när man kör bänkpress eller på maskinen när man kör lat pulldowns så känner man en helt annorlunda typ av aktivering, inte bara när det gäller armarna men även just den muskelgrupp man fokuserar på.

Många som använder Fat Gripz märker även att deras problem med leder och tidigare skador minskar. Det beror mest på att vanliga skivstänger har ett smalare grepp som ”tvingar” dina händer, underarmar och i sin tur dina armar att jobba på ett sätt som inte alltid är optimalt.

Det bredare greppet gör det mer skonsamt för leder och muskler vilket leder till att många älskar Fat Gripz inte bara för dess sätt att aktivera muskeln man tränar mer, utan för att vissa problem med leder och andra besvär ibland förbättras.

Vi fick 3 par att testa och alla älskade att träna med Fat Gripz. Första gångerna känns det som sagt lite speciellt. Känns lite som att man inte kan få ett bra grepp om stången och det är ju aldrig kul att behöva gå ner i vikt.

Men man märker direkt hur man aktiverar musklerna på ett mycket effektivare sätt, och ger man det en chans och kör några veckor så märker man definitivt ökad muskelutveckling i underarmarna, armarna och greppet stärks något otroligt vilket i princip påverkar all din träning på ett positivt sätt.

För en del av oss i testpanelen så förbättrades även problem med lederna vilket vi tycker är helt otroligt. Speciellt för oss som jobbar med datorer om dagarna var det fantastiskt att känna hur muskler och leder i underarmar och armar mådde bättre efter bara några veckors användning.

Så frågan är om du ska köpa en Fat Gripz eller inte?

Priset är runt 300 kr och vad du får för den investeringen är en produkt som definitivt hjälper dig att bygga styrka främst i armarna men även i andra delar av kroppen. Den ökade styrkan leder (om din kost och återhämtning är rätt förstås) till mer muskler i hela armen (underarmar, biceps och triceps) och förbättrat grepp och styrka som kommer leda till att du ökar i vikt och effektivitet i nästan alla övningar där du använder ditt grepp.

Fat gripz är gjorda i ett väldigt stryktåligt material och är helt enkelt gjorda för att hålla. Länge.

Vi rekommenderar definitivt Fat Gripz för alla som styrketränar / kör bodybuilding och som är intresserade av att förbättra greppet, styrkan och att öka i muskelmassa.

Köp Fatgripz endast i original och endast från en bra leverantör!

Vill du har fler recensioner och mer artiklar om träning och hälsa? Kolla här:

  • Star Nutrition Whey 80
    En recension av Star Nutrition Whey 80. Ett måste för dig som använder eller funderar på att använda proteinpulver.
  • Scivation Xtend
    Är det här världens godaste BCAA? Vi har testat Scivation Xtend och vi tycker den är.. Fantastisk.
  • Dricka äppelcidervinäger
    Är det bra att dricka Äppelcidervinäger? Här får du reda på allt om vad som är positivt med att dricka äppelcidervinäger!