Tränar du och är aktiv inom styrketräning så är det här en recension och produkt du definitivt bör läsa mer om!

Perfecto har testat Fat gripz och följande är vår recension av detta träningstillbehör.

Fat gripz är en produkt som är till för att aktivera mer av dina muskler och både stärka muskler och leder.

Fat gripz kommer i olika storlekar:

 • Fat Gripz one
 • Fat Gripz original (som vi testat här)
 • Fat Gripz Extreme.

Det som skiljer dessa 3 modeller av Fat Gripz åt är tjockleken.

Fat Gripz
Bild ovan: Fat Gripz original

Fat gripz är i princip ett ”handtag” i gummi som man trär på en skivstång, ett par hantlar eller den form av utrustning som man använder och detta leder till att greppet blir större. Du kan använda den på i princip alla raka stänger och grepp och den är perfekt för allt som har med fria vikter att göra, olika tillbehör när man kör rygg, triceps och mycket mer.

Det krävs mer energi och styrka att ha ett bredare och större grep och på detta sätt aktiverar du mer av de muskler som finns i underarmar, armar och även andra delar av kroppen.

Syftet med styrketräning och bodybuilding är ju just att aktivera den muskel du tränar på ett så effektivt och intensivt sätt som möjligt, och där tycker vi att Fat Gripz faktiskt hjälper till ordentligt.

De första gångerna man använder Fat Gripz så måste man nästan alltid gå ner i vikt. Man är helt enkelt inte van vid det bredare greppet och det i sin tur leder till att man oftast måste minska vikten man använder. Men greppet i sig leder till en fantastisk pump i både underarmar och armar när man tränar både biceps och triceps.

Man får dessutom en helt annan känsla när man använder Fatgripz och kör t.ex latsdrag och andra ryggövningar.

Det breda greppet aktiverar definitivt armarna på ett helt annorlunda sätt och man får en otrolig pump och man känner verkligen hur man tränar armarna på ett mer positivt sätt som man inte gjorde utan Fat Gripz.

Man kan förstås använda Fat Gripz på i princip vilken typ av utrustning som helst (greppet i Fat Gripz är rakt däremot, så det redskap du använder bör vara rakt) och när man använder den på en skivstång, t.ex när man kör bänkpress eller på maskin när man kör lat pulldowns (latsdrag) så känner man en helt annorlunda typ av muskelaktivering, inte bara när det gäller armar utan även just den muskelgrupp man primärt tränar.

Förutom förbättrad muskelaktivering märker många som använder Fat Gripz även att deras problem med leder och tidigare skador minskar. Det beror mest på att vanliga skivstänger ofta har ett smalare grepp som ”tvingar” dina händer, underarmar och i sin tur dina armar att jobba på ett sätt som inte alltid är optimalt.

Det bredare greppet gör det mer skonsamt för leder och muskler vilket gör att många älskar Fat Gripz inte bara för dess sätt att aktivera muskeln man tränar mer, utan för att vissa problem med leder och andra besvär ibland förbättras.

Vi tog in 3 par att testa och alla som provade på dom älskade att träna med Fat Gripz. Första gångerna känns det som sagt lite speciellt. Man är ovan vid det bredare greppet och oavsett vad man lyfter känns det definitivt tyngre och tuffare.

Men man märker direkt hur man aktiverar sina muskler på ett mycket effektivare sätt, och ger man det en chans och kör några veckor så märker man definitivt ökad muskelutveckling i underarmar samt armar och greppet stärks något otroligt vilket i princip påverkar all din träning på ett positivt sätt. Din styrka kommer förbättras i det mesta som har med ditt grepp att göra och du kommer definitivt märka av en förbättrad muskelaktivering av biceps, triceps och de andra muskelgrupper du tränar.

För en del av oss i testpanelen så förbättrades även problem med leder vilket vi tycker är helt otroligt. Speciellt för oss som jobbar mycket med datorer om dagarna var det fantastiskt att känna hur muskler och leder i underarmar och armar mådde bättre efter bara några veckors användning.

Så frågan är om du ska köpa en Fat Gripz eller inte?

Priset är lågt och vad du får för den investeringen är en produkt som definitivt kommer kunna hjälpa dig att bygga styrka främst i armar, men även i andra delar av kroppen. Den ökade styrkan leder (om din kost och återhämtning är rätt förstås) till mer muskler i armarna (underarmar, biceps och triceps) och förbättrat grepp och styrka som kommer leda till att du ökar i vikt och effektivitet i nästan alla övningar där du använder ditt grepp.

Fat gripz är tillverkade i ett väldigt stryktåligt material och är helt enkelt gjorda för att hålla. Länge.

Vi rekommenderar definitivt Fat Gripz för alla som styrketränar / kör bodybuilding och som är intresserade av att förbättra sitt grepp, öka i styrka och att öka i muskelmassa.

Köp Fatgripz endast i original och endast från en bra leverantör!

Vill du har fler recensioner och mer artiklar om träning och hälsa? Kolla här:

 • Star Nutrition Whey 80
  En recension av Star Nutrition Whey 80. Ett måste för dig som använder eller funderar på att använda proteinpulver.
 • Scivation Xtend
  Är det här världens godaste BCAA? Vi har testat Scivation Xtend och vi tycker den är.. Fantastisk.
 • Dricka äppelcidervinäger
  Är det bra att dricka Äppelcidervinäger? Här får du reda på allt om vad som är positivt med att dricka äppelcidervinäger!