Uppdaterad 2020-04-29

Vita jeans är – och kommer alltid att vara – inne. Och vita jeans på killar ÄR snyggt! Riktigt snyggt.

Varje år kommer vita jeans tillbaka (främst till vår och sommar) och man kan se både väldigt lyckade exempel på hur man ska bära vita jeans och ja.. Inte så imponerande exempel.

Trots vad många tror så är det inte svårt att få till en outfit med vita jeans som ser bra ut, men det finns en del saker du ska tänka på när du väljer vilka vita jeans du ska köpa. Det finns även en del saker du ska tänka på när du använder vita jeans och hur du matchar dina vita jeans med andra plagg.
Det här är guide till vita jeans (herr) för 2020!

Myt: Vita Jeans är bara till för sommaren.

Vita jeans är ett klockrent val för killar till vår, sommar och sensommar. På sommaren är en outfit med ett par vita jeans oslagbart då det ser snyggt, sexigt och fräscht ut.

Men vita jeans funkar precis lika bra till höst och vinter som vår och sommar. Självklart bör du se till att du inte använder dom på en regnig höstdag eller på en riktigt slaskig vinterdag..

Men en fin höstdag eller solig vinterdag är perfekt för att bära vita jeans.
Under en årstid när de flesta i Sverige klär sig i mörka färger – våga bär vitt och du kommer sticka ut i mängden på ett riktigt positivt och häftigt sätt!

Men undvik som sagt dom där blöta eller slaskiga dagarna.
Vilket leder oss in på..

Använd dina vita jeans vid rätt tillfälle

Eftersom smuts syns lättare på vita jeans (jämfört med mörka) så är det smart att välja rätt tillfälle när du ska bära dina jeans.

Om du ska ut på picknick och sitta i gräset så är det förmodligen inte en bra ide att välja vita jeans för det tillfället.

Om du ska på en tillställning eller en fest där det inte finns några ordentliga sittplatser, så bör du helt enkelt vara medveten om att du inte kan sätta dig överallt.

Det enklaste är helt enkelt att undvika att sitta på ytor som är smutsiga och inte ha på dig dina vita jeans vid tillfällen där det finns en stor chans att dom kommer bli smutsiga.

Regn och slask brukar vi ha en del av i Sverige och tyvärr blir vita byxor snabbt smutsiga om man bär dom de dagar då det är dåligt väder.

Undvik därför att bära dina vita jeans när det är dåligt väder.

Vita jeans är perfekt att kombinera med andra färger.

Vit är en neutral färg och är tillsammans med svart och grått, en av de mest neutrala färgerna som finns.

Neutralt inom stil och mode betyder mångsidig, och det betyder att du kan kombinera vitt med i princip de flesta färger som finns.

Kör ton i ton med vita plagg i andra toner eller rocka en outfit där du skapar kontrast med en t-shirt/tröja/kavaj i en mörkare färg.

Att tänka på när du ska köpa vita jeans.

 • Undvik supertajta vita jeans. Det ser oftast inte så snyggt ut.
  Välj istället ett par jeans som har rak passform eller en smal passform, eller en smal passform med ”tapered fit” som smalnar av lite mot bensluten. Det kommer se mycket snyggare ut.
 • Kvalitet är viktigt. Se till att de jeans du köper har ett jeanstyg av hög kvalitet så kommer dom inte bara hålla sig längre utan behålla sin passform och färg under en längre tid.
 • Se till att dom inte är för transparenta. En del vita jeans är så pass tunna eller är gjorda på ett sådant sätt att man kan se underkläderna genom dom. Inte snyggt. Kolla på hur transparenta dom är när du är i provrummet. Ser du dina underkläder och andra intima detaljer?
  Då köper du en annan modell.

Håll dom rena.

Vita jeans är fräscht, fint och snyggt. Om det vita fortfarande är VITT.
Så fort det vita blir lite skitigt så kommer det synas mycket mer än om du skulle bära svarta, grå eller blå jeans  – där smuts helt enkelt inte syns på samma sätt.

Så håll dina vita jeans rena genom att tvätta dom så fort dom blir smutsiga.
Vad du än gör.. Bär inte smutsiga vita jeans.

Bär dina vita jeans med självförtroende.

Snygga vita jeans är kaxigt och har en del attityd, vilket kräver ett visst mått av självförtroende.

Vad du än gör, se till att du bär dom med självförtroende.
Äg dom och du kommer rocka en outfit och stil som kommer få dig att sticka ut i mängden på ett riktigt bra sätt!

Snygga outfits (herr) med vita jeans

Nedan följer olika exempel på hur du kan få till en riktigt snygg outfit (herr) med vita jeans.

Kom ihåg att vitt är en neutral färg och att vita jeans både kan funka i ett mer formellt sammanhang och privat – allt handlar om vilka andra plagg du väljer att kombinera dina vita jeans med!

Avslappnad och tonad klädsel där blått kombineras med vitt.
Snyggt. Enkelt. Stiligt.

Vita jeans (slim fit) kombineras med kläder och accessoarer i blått eller med blåa inslag som tillsammans är riktigt snyggt. Du kommer se riktigt bra ut i denna outfit och du kommer garanterat få komplimanger för din klädsel. Det ser genomtänkt ut utan att det blir för mycket och det ser helt enkelt riktigt fräscht ut. En klockren outfit för vår och sommar och en läcker outfit när du vill sticka ut i mängden under de kallare månaderna.

Genom att matcha det blå från sneakers, t-shirt, bälte och klocka skapar man harmoni och ger ett intryck av att du bryr dig om detaljerna. En sak som kommer imponera och som kommer se galet snyggt ut.

Vita jeans herr

I denna outfit (på bilden ovan) ser du:

 • Vita Jeans (herr) i slim fit från William Baxter som är i stretch. En snygg modell som tack vare att det är stretch kommer sitta snyggt och vara sköna att ha på. Perfekt grund för denna outfit som du kan hitta här: Vita Jeans Herr William Baxter
 • Snygga blå sneakers från Gant som du kan hitta här: Gant Blå Sneakers.
 • Enkel, snygg och prisvärd rundhalsad blå t-shirt från Filippa K som du kan hitta här: Blå t-shirt.
 • Stilig men avslappnad klocka med blå urtavla från Seiko som du hittar här: Seiko klocka
 • Blått bälte i mocka i genuint läder av högsta kvalitet från Morris som du hittar här: Mockabälte.

Vita jeans i en outfit med brunt. Snyggt. Riktigt snyggt.

Snygga vita jeans (herr) i slim fit som kombineras med andra plagg och accessoarer i brunt. Det är en outfit som går ton in ton (brunt) som tillsammans med vita jeans skapar en riktigt snygg stil.

Det här är en outfit för män som inte bara är snygg utan även elegant samtidigt som det är avslappnat. Snygga sneakers som vi har kombinerat med ett snyggt brunt bälte, en stilren och snygg herrklocka och en snygg brun t-shirt.

vita jeans herr outfit

I denna outfit (på bilden ovan) ser du:

 • Vita jeans från Levis: Vita jeans herr
 • Snygga bruna sneakers i skinn från Human Scales som du kan hitta här: bruna sneakers
 • Bälte i brunt läder från Tiger of Sweden som du kan hitta här: brunt bälte
 • En snygg t-shirt från Helmut Lang som du kan hitta här: Brun t-shirt
 • Snygg och stilren klocka med armband i brunt läder från Seiko – ett riktigt bra köp just nu – som du kan hitta här: Herrklocka Seiko

Ton i ton i vitt med accessoarer som skapar kontrast.

Vita jeans som kombineras med snygga vita sneakers i läder med vit sula, en klassisk vit oxfordskjorta och med accessoarer som skapar kontrast. Skjortan gör att det ser lite mer uppklätt ut, fast ändå avslappnat och ledigt. Smart casual. Det här är en vit outfit som matchas med ett brunt läderbälte och en klocka med brunt armband i läder. Klockans boettfärg i guld matchar det guldfärgade viklåset på bältet på ett snyggt sätt.

Klockrent på nästa ”white party.” Eller vid dom tillfällen när du helt enkelt bara vill se jäkligt snygg ut.

vita jeans outfit

I denna outfit (på bilden ovan) ser du:

 • Snygga jeans (herr) som du kan hitta här: Vita Jeans William Baxter
 • Riktigt lyxiga och snygga vita sneakers i läder med vit sula från svenska Sneaky Steve som du kan hitta här: vita sneakers herr
 • Klassisk vit oxfordskjorta i smal passform från Filippa K som du kan hitta här: Oxfordskjorta herr
 • Brunt flätat bälte i äkta läder från Saddler som du kan hitta här: Saddler Bälte
 • Snygg klocka från Certina i brunt läder och boettfärg i silver som du kan hitta här: Certina DS Herrklocka

Bad boy outfit.
Snygg outfit som är både tuff och dressad på samma gång.

Vita jeans som är riktigt snygga och stilrena med smal passform kombinerat med en riktigt snygg och kaxig svart skinnjacka. Den svarta skinnjackan går perfekt ihop med en riktigt snygg klocka med svarta detaljer samt ett svart bälte i läder.

Vitt med svart. Kaxigt, tufft och dressat.
Det här är en outfit för en självsäker man. En bad boy outfit för en kille som vet vad han vill ha och inte är rädd att gå efter det eller en gentleman som verkligen vet hur han ska klä sig.

Bad boy eller gentleman beror helt på dig. 😉

I denna snygga svarta och vita outfit kommer du definitivt sticka ut i mängden på ett riktigt bra sätt och både tjejer och killar kommer definitivt att kolla in dig när du klär dig så här snyggt.

snygga vita jeans herr

I denna outfit (på bilden ovan) ser du:

 • Vita Jeans (herr) från Hugo Boss som du kan hitta här: Vita jeans herr
 • Galet snygg svart skinnjacka från Rock and Blue som du kan hitta här: Svart Skinnjacka
 • Svarta dressade skor i skinn från Vagabond som du kan hitta här: Dressade skor
 • Snygg herrklocka från Tissot med svart urtavla stål som du kan hitta här: svart herrklocka
 • Svart bälte i läder med silverspänne från Saddler som du kan hitta här: Saddler bälte

Vita jeans är snyggt och är nya modeller återkommer varje år. Vi tycker att varje man bör ha åtminstone ett par vita jeans i garderoben eftersom det är ett tidlöst, snyggt och väldigt manligt plagg.

Det krävs lite eftertanke både inför ett köp och när du väl ska använda dom och förstås hur du tar hand om dina jeans, men så är det med nästan alla slags kläder.

Våga använd vita jeans och våga gör det både under sommar, höst, vinter och vår.

Du kommer definitivt sticka ut i mängden på ett riktigt bra sätt om du rockar en snygg outfit och bär dina vita jeans med självförtroende!

Mer inspiration om stil och mode för män kan du hitta här:

 • snygga skjortor herr
  Varje man måste helt enkelt ha ett bra antal snygga skjortor i garderoben. Ett av de mest essentiella plagg en man kan ha, och det här är några riktigt snygga herrskjortor!
 • vita sneakers herr
  Dina nya vita jeans kommer se riktigt snygga ut tillsammans med ett par vita sneakers! Här fokuserar vi på de bästa och mest snygga vita sneakers (herr.)
 • Slitna jeans herr
  Slitna jeans är kaxigt, coolt och snyggt! Om du väljer rätt förstås. Hår får du inte bara tips till hur du ska välja rätt jeans, men även inspiration och tips på vilka slitna jeans som är snygga!