Linne är utan tvekan ett av sommarens skönaste material tack vare dess fantastiska förmåga att absorbera fukt samt att bli av med fukt på ett snabbt sätt. Tack vare att linne är ”ihåligt” så är det ett material som gör att luft lättare strömmar igenom. Resultatet är den där sköna och svala känslan när värmen ligger på som mest.

Linne är mjukt som bomull men kommer att hålla dig lite svalare under de där härligt varma sommardagarna.

En snygg linneskjorta eller ett par snygga linnebyxor ger ett elegant, stiligt och samtidigt avslappnat intryck som få andra plagg kan ge och är en essentiell del av en välklädd mans sommargarderob.

Kolla bara på världens mest välklädda män – italienarna – och hur dom klär sig under sommaren. Det är mycket udda linnebyxor som matchas med andra plagg och det är en hel del linneskjortor i alla färger.

Ibland blandas linne med bomull, oftast för att skapa ett plagg som inte skrynklas lika lätt som rent linne, vilket förstås är en fördel. Men vill man ha ett plagg som verkligen andas och om man vill åt den där riktigt svala känslan så är det bäst att välja ett plagg som är tillverkad i 100% linne.

Vi har gjort det enkelt för dig och valt ut några riktigt snygga linneskjortor och linnebyxor (herr.)
Det här är snygga kläder i linne för dig som vill se välklädd och snygg ut i sommar!

Snygga linneskjortor (herr)

Gant Linneskjorta

gant linneskjorta

Stick ut i mängden i sommar med denna otroligt fina linneskjorta!
Det här är en snygg linneskjorta (herr) från Gant som är tillverkad i 100% linne som andas riktigt skönt och som inte bara ser snygg ut utan som även kommer hålla dig sval i värmen.

En skjorta i smal passform med en dubbel manschett och button down-krage.

Vi älskar färgen, modellen är snygg och den är klockren att matcha med ett par snygga jeans, vita shorts eller ljusa byxor.

Det här är helt klart en av våra favoriter för 2020 och ett stilsäkert val!
Köp den idag om du vill ha något riktigt snyggt på dig i sommar!

Vit linneskjorta herr från Lexington

vit linneskjorta herr

En vit linneskjorta är ett klassiskt plagg för sommar och solsemestern och det här är en snygg skjorta (herr) i smal passform, tillverkad i 100% linne från Lexington.

Denna linneskjorta har en spetsig krage, bröstficka med Lexington-flaggan, snygga knappar i pärlemorimitation med en rundad nederkant och manschetter.

En vit linneskjorta passar med det mesta och det kommer vara enkelt för dig att få till en snygg outfit med denna skjorta. Kombinera med ett par vita byxor eller shorts för en episkt snygg helvit sommaroutfit, eller rocka den med ett par ljusblå shorts eller byxor för en fräsch stil som är perfekt i sommar.

Oavsett vad du väljer att kombinera denna skjorta med så kommer det se snyggt ut!

Blå linneskjorta herr från Boomerang

blå linneskjorta herr

Blå är ännu en klassisk färg på linneskjortor och det här är en snygg blå linneskjorta (herr) från Boomerang. Denna linneskjorta har en bröstficka och är tillverkad i 100% linne.

Fint avslut nedtill och vi gillar de vita knapparna.

Blå är en härlig färg som du på ett enkelt sätt kan kombinera med andra plagg i andra färger. Förslag på fina färgkombinationer är om du matchar denna blå skjorta med marinblå byxor, blå jeans, vita eller rosa shorts för en snygg sommaroutfit som kommer få komplimanger.

Kortärmad linneskjorta herr från Replay

kortärmad linneskjorta herr

För dig som gillar kortärmade skjortor så är det här en snygg kortärmad linneskjorta (herr) från Replay i en fin brun färg. Denna skjorta är i normal passform med ett rundat avslut nedtill och tillverkad i 100% linne.

Rena snygga linjer, skön och sval, fin modell och en färg som du enkelt kan matcha med andra färger och plagg.

Skjortjacka i linne från Morris

skjortjacka herr

En av de snyggare skjortjackor vi sett i år och den kommer från svenska Morris. Det här är en snygg blå skjortjacka i linne med normal passform som är tillverkad i 100% linne och har 3 fickor.

Perfekt för både varma sommardagar och för dom där magiska sommarkvällarna.

Kombinera med en snygg vit t-shirt under och ett par fina jeans eller chinos för en snygg outfit.

Snygga linnebyxor herr

Linnebyxor herr J.Lindeberg

linnebyxor herr

Ett par snygga linnebyxor (herr) från J.Lindeberg som är riktigt sköna att ha på när det är varmt ute. En fin och mångsidig färg som du enkelt kan kombinera med plagg i andra färger för att gå till en snygg outfit.

Linnebyxor från Tiger of Sweden

Linnebyxor herr Tiger of Sweden

Snygga ljusa linnebyxor för killar från Tiger of Sweden.

Det här är en snygg och fräsch dressad modell med pressveck i en ljus och fin färg som är lätt att kombinera med andra färger. Perfekt för dig som vill ha ett par eleganta linnebyxor i fin och skön kvalitet.

Kombinera gärna en snygg linneskjorta med ett par fina linnebyxor för en klassisk sommaroutfit.
Vi hoppas vi gett dig inspiration med denna guide till byxor och skjortor i linne!

Denna guide uppdaterades 2020-05-08.

Mer snygga sommarkläder för män kan du hitta här:

  • Mocka Sneakers Herr
    Snygga sneakers i mocka är ett måste till sommaren. Det här är ditt hemliga stilvapen i sommarvärmen. Kolla in några av de absolut snyggaste mocka sneakers (herr) som finns just nu!
  • Snygga shorts herr
    Bli sommarsnygg med ett par riktigt snygga shorts. Det här är listan över shorts (herr) som du inte får missa!
  • Sommarskjorta herr
    En snygg sommarskjorta är ett måste när det är varmt ute och det här är riktigt snygga sommarskjortor (herr) som du bör se till att du har i din sommargarderob.