Finskor (dressade skor) är en essentiell del av en mans basgarderob och oavsett om du vill klä upp dig privat eller behöver ett par finskor till mer professionella tillfällen som jobb eller formella tillställningar som bröllop eller event så kan du här hitta episkt snygga finskor (herr) som släppts för 2020 som definitivt kommer se bra ut på dig!

Varför använda finskor?

Finskor ger ett helt annorlunda intryck än t.ex. sneakers eller kängor och är ett bra val när man vill se lite mer uppklädd ut. Ett par snygga finskor ger en outfit en manlig, elegant och fin känsla och är förstås oslagbar i kombination med en kostym. Ett par snygga finskor är även en klockren del av en smart casual outfit tillsammans med ett par jeans och en kavaj för den där snygga stilen när man vill se lite uppklädd ut på ett avslappnat sätt.

Men ett par finskor kan även balansera upp en i övrigt väldigt avslappnad outfit. Prova gärna ett par snygga jeans, en snygg skjorta eller t-shirt och ett par finskor för en snygg outfit som är väldigt avslappnad men med en elegant känsla tack vare ett par finskor.

Använd ett par finskor när du vill se mer uppklädd ut eller när du vill få till en outfit där du skapar en snygg balans av både uppklätt och avslappnat.

Olika typer av finskor

Det finns en rad olika typer av finskor, men de vanligaste är oxfordskor, derbyskor, munkskor och brogues.

Oxfordskor

Ska du bara ha ett par finskor i din skogarderob så bör det vara ett par snygga oxfordskor.

Oxfordskor är den typ av finsko som oftast passar bäst när det gäller att komplettera dina mest formella outfits och är klockrena till kostym eller kavaj. Men designen på oxfordskor är så snygg att du förstås borde använda dina oxfordskor i andra mindre formella outfits. Ett par bruna oxfordskor i kombination med ett par snygga jeans och en skjorta är en episkt snygg outfit som du kan ta på när du ska ut på middag, dejt eller bara vill se jäkligt snygg ut!

Derbyskor

Derbyskor är traditionellt sett lite mindre formella än oxfordskor, men kan utan några problem användas ihop med både kostym och kavaj, men kanske inte ihop med frack eller smoking.

Derbyskor är klockrena till jeans och chinos och är ett lite mer ledigt och avslappnat alternativ till oxfordskor.
Oavsett om du ska till kontoret, ut på dejt eller ut med vännerna så är ett par snygga derbyskor ett bra val!

Munkskor

Munkskor är ett par dressade skor utan snörning där du istället använder remmar med spännen. Två remmar är vanligast men det finns en hel del modeller med en rem. Munkskor är inte riktigt lika formella som oxfordskor men definitivt mer formella än derbyskor.

Munkskor är en snygg typ av finskor och vi älskar att använda munkskor både i mer formella outfits och i outfits som är mer avslappnade. Använd ett par snygga munkskor tillsammans med en kostym eller kavaj eller rocka ett par svarta munkskor med ett par svarta jeans och svart t-shirt eller ett par bruna munkskor med blå jeans och vit skjorta för en tokigt snygg outfit!

Brogues

Brogues har genom åren utvecklats på olika sätt och idag finns det otroligt många både traditionella varianter och mer moderna och experimentella typer av brogueskor. Brogues känns enklast igen på dess mönster av små hål och skinnets kanter som är formade som ”sågtänder.”

Brogues räknas av många som den minst formella typen av finsko av dessa 4 varianter, men det finns modeller av brogues som är otroligt dressade och som passar perfekt för mer formella tillfällen ihop med kostym. Olika varianter av brogueskor innehåller element av derbyskor, munkskor, oxfordskor, kängor osv. Det finns otroligt många snygga och speciella typer av brogues och allt handlar om vad du gillar och vilken typ av outfit du är ute efter att skapa.

Brogues funkar precis lika bra i mer dressade och formella outfits som i mer avslappade outfits.

Färgval på finskor för män

Svart kommer alltid att vara en av de mest ”formella” färgerna när det gäller finskor och är den färg som oftast funkar bäst i just en mer uppklädd typ av outfit. Kombinera t.ex. ett par svarta oxfordskor med en mörk kostym så kommer det se klockrent ut. Kombinera samma svarta skor med ett par blå jeans och det finns en stor chans att det inte ser helt rätt ut.

Brun är den färg som är mest mångsidig när det gäller finskor och bruna finskor funkar med det mesta. Vår egen favorit är ett par bruna oxfordskor eller derbyskor som man i princip kan använda i både formella och avslappnade outfits.

Mörkröda eller vinröda finskor är lite som bruna på det sättet att dom är mer mångsidiga än svarta. En mörkare nyans av röd kommer definitivt få dig att sticka ut i mängden på ett snyggt sätt. Välj en mörkare nyans av röd färg på dina finskor om du vill ha något som inte är lika vanligt och som ser snyggt ut!

Finskor Herr J.Lindeberg

finskor herr

Ett par snygga bruna finskor (herr) från J.Lindeberg som är en av våra absoluta favoriter. Skomodellen heter hopper och det här är ett par snygga oxfordskor i högkvalitativt brunt läder.

Vi har listat dessa bruna finskor förut och det är av en anledning: det är bland det snyggaste par av dressade skor du kan köpa just nu som passar både i en mer uppklädd outfit som kostym och i en smart casual outfit och förstås ihop med ett par jeans och en t-shirt eller skjorta för en ursnygg avslappnad outfit.

Dessa finskor finns även i en snygg svart färg om du föredrar det.

Ska du köpa ett par fina skor i år så måste du kolla in de här från J.Lindeberg.

Du kan se mer och köp dessa finskor här!

Finskor Herr Ecco

finskor herr ecco munkskor

Munkskor är snyggt, speciellt när dom ser ut så här. Det här är ett par svarta munkskor från ecco som släppts för säsongen 2020. Högkvalitativt läder, två remmar med snygga detaljer i silver och framtagen med ecco’s nya teknologi. Allt för att du ska få en skön och funktionell upplevelse när du bär dessa finskor.

Det här är ett par snygga dressade skor som trivs bäst i en outfit med en snygg kostym eller med en kavaj – men använd gärna dessa skor tillsammans med ett par svarta jeans och en svart skinnjacka för en tokigt snygg outfit med både attityd och elegans!

Du kan se mer och köpa dessa finskor här!

Finskor Herr Tiger of Sweden

Tiger of Sweden är ett klädmärke som blir bättre och bättre för varje år som går och det här är nog ett par av deras absolut snyggaste finskor just nu. Ett par svarta finskor (herr) i skinn som släppts under 2020 som trivs precis lika bra ihop med en svart eller blå kostym som med ett par svarta eller grå jeans eller chinos.

Du kan se mer och köpa dessa finskor här!

Finskor J.Lindeberg

dressade skor herr

Ett par snygga bruna derbyskor i skinn av hög kvalitet från J.Lindeberg. Vi älskar de bruna men föredrar du svarta så finns dessa dressade skor även i den färgen.

Hög kvalitet. Snygg modell. Köp.

Du kan se mer och köpa dessa finskor här!

Finskor Herr Human Scales

finskor herr

Ett par snygga brogueskor i en läcker konjakfärg som är handgjorda i premiumskinn. Är du ute efter ett par brogueskor måste du kolla in dessa från Human Scales!

Du kan se mer och köpa dessa finskor här!

Finskor Ecco

dressade skor herr

Vad vi gillar mest med dessa derbyskor i klassiskt utförande från Ecco är den otroliga färgen. Det är inte ofta man ser ett par snygga dressade skor i en fin vinröd färg som denna. Det i kombination med designen och kvaliteten gör detta till ett par herrskor du definitivt måste kolla in!

Du kan se mer och köpa dessa finskor här!

Och med det rundar vi av denna guide till finskor för män. Kom ihåg att en komplett basgarderob för män åtminstone har ett par finskor. Oavsett om det är för ett bröllop, ett möte, ett event eller bara för att du vill klä upp dig lite så kommer ett par finskor vara pricken över i:et i din outfit!

Mer herrmode och stil för män:

  • Höstskor herr
    Snygga höstskor för killar som är klockrena för höst och vinter!
  • Snygga mössor herr
    En snygg mössa är ett måste till höst och vinter. Det här är snygga mössor för män!
  • Snygga rockar herr
    Din garderob är inte komplett utan en snygg rock. Missa inte våra tips på snygga rockar.

Denna artikel uppdaterades 2020-09-12.