En snygg plånbok är en essentiell accessoar som varje man bör ha.

En snygg plånbok ger ett bra intryck och visar att du bryr dig om dina pengar samt att du har en känsla för stil och mode. En bra plånbok fyller förstås också en viktig funktion då den håller reda på dina kort och pengar och skyddar dessa.

En liten plånbok har en fördel med att man kan ha den i princip var man vill. Man kan lätt ha en liten plånbok i t.ex. byxfickan eller jackfickan utan att det känns tungt eller jobbigt som det kan göra med andra typer av större plånböcker.

Fördelar med en liten plånbok:

  • En liten plånbok tar förstås upp lite plats och känns därför mycket mer bekväm att ha i t.ex. byxfickan eller jackfickan.
  • En liten plånbok är ett bra sätt att hålla reda på dina kort och eventuella sedlar istället för att du har dessa löst i fickan.
  • En plånbok skyddar dina viktiga kort. Det är inte ovanligt att både kreditkort och betalkort slits ut snabbare när dom ligger oskyddade i t.ex. en ficka. Det sista man vill är att hamna i en situation där ens kort inte fungerar. En plånbok hjälper till att skydda dess innehåll.
  • En liten plånbok syns mindre. Detta är positivt om du t.ex. har den i byxfickan eller i kavajfickan där en större plånbok skulle sticka ut på ett fult sätt.

En vanlig storlek på plånböcker för män brukar oftast mäta ca 10-11 cm på bredden och 8-9 cm på höjden.
Det här är alla plånböcker som är mindre i antingen bredd, höjd och ibland tunnare än vanliga storlekar.

Oavsett om du är ute efter en liten plånbok för kort eller en med både korthållare och plats för sedlar så har vi letat fram några av de snyggaste små plånböcker för män som finns just nu med ett flertal nyheter för 2020!

Saddler plånbok herr

Det här är en plånbok (korthållare) från svenska Saddler i svart läder med fack för fyra kort och en sedelklämma på baksidan. Denna plånbok mäter 11 cm på höjden och 7 på bredden vilket gör att den är lite mindre än vanliga storlekar. Den är tunnare än vanliga plånböcker och perfekt för dig som vill ha en mindre plånbok som kan ta dina kort och sedlar.

Liten plånbok herr

Se mer och köp den här!

Tiger of Sweden plånbok herr

Det här är en mindre plånbok (korthållare) från Tiger of Sweden i fint präglat läder. Det här är en liten plånbok med plats för fyra kort (t.ex. kreditkort, klubbkort eller ID/körkort) samt ett mittenfack för t.ex sedlar.

Det här är en korthållare som dessutom är fodrad med ett RFID skydd. En RFID säker plånbok är skimmingsäker vilket betyder att den har en signalblockerare som gör så att kortsignalen inte kan fångas upp av någon annan.

Denna plånbok är 7 cm hög och 10 cm bred vilket gör den till en mindre modell.

Är du ute efter en liten, snygg och smal korthållare som rymmer dina viktigaste kort, har ett extra utrymme och som dessutom har RFID skydd så är det här ett riktigt bra val.

Liten plånbok herr - Tiger of Sweden

Se mer och köp den här!

Royal Republiq plånbok herr

Denna plånbok från Royal Republiq är en av de minsta på denna lista med en höjd på 7 cm och en bredd på 9 cm. Det här är en liten plånbok i svart läder som är vikbar med 4 kortfack och ytterligare fack för kort eller sedlar. Den är lite tjockare än plånboken från Saddler (ovan) men är i övrigt mindre och har mer utrymme.

Liten plånbok herr - Royal Republiq

Se mer och köp den här!

Ralph Lauren Plånbok Herr

En liten och tunn brun plånbok i läder från Ralph Lauren med plats för 3 kort och ett ytterligare utrymme. Gillar du plånböcker i brunt läder är det här en plånbok du definitivt borde kolla in.

Liten plånbok Ralph Lauren

Se mer och köp den här!

Där har du några små plånböcker för män som både ser snygga ut och som är funktionella och bra. Vill du ha fler tips på snygga plånböcker så rekommenderar vi att du kikar närmare på det här: plånbok herr