Paco Rabanne är tillbaka med en ny flanker (omformulering) av deras herrparfym Invictus, som heter Invictus Legend.

Originalet Invictus släpptes 2013 och Legend är den 5:e versionen i denna serie och är en parfym för män.

Originalet Invictus hade en unik sammansättning och doft med fokus på grapefrukt och marin doftnoter som bland annat kombinerats med patchouli, ambergris och jasmin, och var en av våra favoriter när den släpptes. Invictus blev inte alls lika populär som Paco Rabannes 1 Million, men vi vågar nog påstå att Invictus gav minst lika många komplimanger från både tjejer och killar som 1 Million.

Invictus Legend finns med i vår topplista på sexiga herrparfym som tjejer gillar på killar, som du kan hitta här: sexiga parfymer för killar

Så när Paco Rabanne släppte nya Legend ville vi förstås ta reda på om den är en god herrparfym och om Legend är en parfym som får lika många komplimanger som originalet.

Paco Rabanne Invictus Legend
Flaskan är identisk med originalet och det enda som skiljer sig är färgen på vätskan. Vi gillar designen på Invictus!

En del av de doftnoter i Invictus Legend:

Toppnoter: Grapefrukt, havssalt och marina noter.
Hjärtnoter: Geranium och olika kryddor.
Basnoter: tränoter och röd bärnsten.

Så hur luktar Invictus Legend?

Manligt. Och starkt.

Precis som namnet antyder så vill Paco Rabanne att Invictus ska vara synonymt med styrka och det märker man direkt.

Öppningen fångar direkt ens uppmärksamhet med en stor dos av marina noter och doften av grapefrukt, och det här är en öppning som imponerar.

Kombinationen av citrus och marina doftnoter är inget nytt och återfinns i många klassiska parfymer, men Invictus har sin egen unika version av denna klassiska kombination som känns fräsch och manlig.

Det tar inte lång tid innan den fräscha öppningen värms upp tack vare en dos av bärnsten och tränoter och det är nu man verkligen får en känsla för hur bra Invictus Legend faktiskt är.

Det här är en både fräsch herrparfym som har djup och vi tycker att Invictus Legend är den mest eleganta, inbjudande och manliga versionen hittills i Invictus serien.

Man känner igen originalet i Legend, men det finns definitivt en värme och ett djup i Legend som inte fanns i originalet. Något vi verkligen gillar.

Invictus Legend är en året runt parfym och funkar definitivt till både vår och sommar som till höst och vinter, men dess marina och salta doftnoter kommer definitivt till sin rätta i varmare väder, och är just därför en parfym du gärna kan använda lite oftare till vår och sommar.

När det gäller hållbarhet och radie får Legend (precis som originalet) klart godkänt där hållbarheten generellt är över 6 timmar och radien är i flera timmar över 1 meter. Med andra ord kommer både du och dom i din omgivning definitivt att kunna njuta av Legend.

Så vad tycker vi killar om Legend?

Vi tyckte om originalet och vi tycker definitivt att Legend är en av de mest imponerande flankers som gjorts i denna kollektion. Invictus har en unik doft och vi älskar alla komplimanger man får när man har på sig denna herrparfym.

Så vad tycker tjejpanelen om Legend?

Bara positiva kommentarer och reaktioner från tjejerna. ”Sexig”, ”fräsch” och ”manligt” är några kommentarer vi fick när dom fick prova på Legend.

Vårt betyg

Invictus Legend är en herrparfym som passar perfekt när du vill lukta gott. Det här är en parfym som passar precis lika bra efter gymmet som till jobbet eller när du ska på dejt och funkar dessutom året runt.

Äger du originalet Invictus och tycker om den så tycker vi att du definitivt bör köpa Invictus Legend. Om du inte har någon av dessa så rekommenderar vi Legend!

Och viktigast av allt: man känner sig riktigt fräsch och bra när man har på sig Legend och man får komplimanger!

Köp endast original! Vi köpte vårt ex här: Paco Rabanne Invictus Legend

FÖRDELAR MED INVICTUS LEGEND:

  • En fräsch herrparfym med djup. Som originalet fast med sin egen personlighet.
  • Manlig, elegant, varm och fräsch.
  • Bra prestanda både när det gäller hållbarhet och radie.
  • Komplimangerna. Legend får lika många komplimanger som originalet.

SLUTBETYG: 7.5/10

Invictus Legend är en bra version av originalet som många kommer tycka om. Köp och njut!