Oavsett om det är fitnessträning eller styrketräning du är intresserad av så är det viktigt att kontinuerligt få inspiration och bli motiverad. Som tur är så är ett konto på Instagram och en mobiltelefon det enda du behöver för att få inspiration och träningsmotivation. Allt i din hand, var du än är.

Ibland är det svårt att ta sig till gymmet, och det kan vara svårt att balansera jobb, vänner och familj och allt man måste hinna med i vardagen. Ibland är ens motivation inte på topp och många gånger behöver man en extra kick även om man är disciplinerad och tar sig till gymmet 6 dagar i veckan.

Här har vi samlat 14 grymt bra Instagram konton för dig som tränar.
Från visuell inspiration av vältränade bodybuilders och olika fitnessprofiler till konton som ger dig träningsråd, kostråd, träningsmotivation och mycket mer. Det här är människor som inte bara är riktigt vältränade – dom kan en hel del om träning, kost och även rehabiliteringsträning – vilket du kan dra nytta av om du följer dom.

Jeremy Buendia

Jeremy Buendia har vunnit Mr. Olympia Physique flera gånger och har berättat att han är sugen på att komma tillbaka för att vinna igen.
Jeremy Buendia har en otrolig fysik, och det är inspirerande att se hur han tränar hårt för att nå sina mål.

Om du styrketränar och vill få inspiration till att lägga på dig mer muskler, bränna fett eller bli mer vältränad så är Jeremy Buendia en bodybuilder på Instagram som du definitivt borde följa.

Tavi Castro

Tavi Castro har gjort så otroligt mycket att det skulle kräva en hel separat artikel för att få med allt.
Men det räcker kanske med att vi säger att han är en flygingenjör som vunnit Musclemania (en tävling inom bodybuilding) , han är en artist som släpper dansmusik, DJ och han är även CEO över Body Engineers och 4 invictus som tillverkar och säljer träningskläder som du hittar i de flesta sportbutiker runt om i världen.

Förutom att han har en imponerande fysik så gillar vi den mentala och spirituella inspirationen man får av att följa Tavi Castro. Han är riktigt smart, han går sin egen väg, mot strömmen och har varit med om en hel del. Visdomsord och insikter samt en hel del spirituella ämnen är något han tar upp i sitt konto och han är definitivt en person att följa på Instagram om du vill få lite extra motivation och dessutom träningstips, information om hur du kan gå ner i vikt eller få mer muskler och mycket mer!

View this post on Instagram

Swipe to see my biggest rival… 🔥 I will defeat you.

A post shared by TΛVI (@tavicastro) on

BJ Gaddour

BJ Gaddour är en fitnes expert som publicerar mycket innehåll om olika övningar både för att lägga på sig muskler samt rehabträning. Mycket fokus på video vilket gör det enkelt för dig att se hur han utför en övning.

Han är inte lika vältränad som övriga på denna topplista, men har å andra sidan mycket fler tips på olika slags träning för att uppnå olika slags mål. Mycket fokus på träning i hans eget hemmagym så perfekt för dig som vill hitta olika övningar att göra hemma. Ett fitnesskonto på Instagram som är väl värt att kolla in!

Gym Quotes

Gym Quotes är ett konto som skapar originella citat fulla av motivation, träningsmotivation och inspiration och en hel del riktigt roliga gymcitat som vi alla kan relatera till. Om du älskar att träna och gå till gymmet så är Gym Quotes ett konto du måste följa för inspiration och träningsmotivation.

Du kan även kolla in deras hemsida som är full av gym och fitness citat: Gym Quotes

Ulisses World

Ulisses är en fitnessprofil (bodybuilder) som har ett av de största kontona inom fitness och träning på Instagram.
Förutom att man blir inspirerad av att han alltid är i galet bra form och att han har en riktigt bra fysik så kan man lära sig en hel del nya övningar genom att följa honom. Han har nästan alltid någon ny övning eller en ny variant på en övning som gör den annorlunda och mer krävande (och mer effektiv.)

Oavsett om du vill lägga på dig mer muskler, bara lära dig lite mer om olika övningar och träningstekniker eller få en stor dos av inspiration så är det här helt klart ett konto du bör följa på Instagram.

Kai Greene

Han har tävlat på högsta nivå i bodybuilding och vunnit en hel del bodybuildingtävlingar. Han var även med i Generation Iron 1 och 2 som handlar om bodybuilding och hela den världen. Nuförtiden tar han det lugnt med tävlingar och fokuserar istället på sin träning och sitt eget företag Dynamik Muscle som tillverkar och säljer kosttillskott.

Du kanske också känner igen honom från Stranger Things på Netflix där han spelade ”Funshine.”

Kai Greene är en massiv man. Väger mycket och har otroligt mycket muskler, men det är faktiskt inte därför han finns med på den här listan. Han har ett sätt att tänka och motivera som vi verkligen gillar. Allt handlar om dina tankar, hur du tänker, vad du tänker på och hur du går efter dina drömmar och det är sånt som Kai Greene ofta pratar om i sina inlägg på Instagram.

Kai Greene försöker konstant lära sina följare mer om hur man ska tänka positivt, hur man ska tro på sig själv, hur man ska skapa mind-muscle kontakt och hur man ska nå sina mål – och sånt gillar vi verkligen!

Kolla in Kai Greene på Instagram och se om du blir inspirerad och om du lär dig något nytt om både fysisk och mental träning!

Simeon Panda

Simeon Panda är tillsammans med Ulisses World ett av de absolut största fitness och bodybuilding kontona på Instagram. Flera miljoner följare har denna bodybuilder som är otroligt vältränad och alltid i form.

Här är det mer fokus på visuell inspiration och motivation. Simeon Panda lägger upp mycket bilder på sig själv när han tränar och posar. Men man kan även få mycket bra tips på några av de bästa övningar som finns samt hur man kan komma i form eller gå upp i muskelmassa. Om du själv tränar för att få muskler och vill bli inspirerad så är Simeon Panda helt klart en bodybuilder du bör kolla in på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-xD7_7Jkk_/?utm_source=ig_web_copy_link

Athlean-X

Athlean-X, eller Jeff Cavaliere som han heter är helt klart ett av de absolut viktigaste kontona du kan följa på Instagram. Jeff Cavaliere tränar eliten i USA och genom sina konton på b.la Instagram och Youtube lär han ut rätt träningstekniker, en rad olika rehabövningar, rehabträning och funktionell träning. Det är mycket innovation inom styrketräning och rehabträning och här kan du lära dig nya övningar och träningstekniker!

Har du problem med axlarna? Då kan du hitta hundratals videos som kan hjälpa dig att ordna upp dom. Ont i ryggen? Samma sak där. Vill du förbättra din rörlighet och allmänt må bättre och ha en kropp som är frisk, rörlig och flexibel? Då kan du får tips och råd om det!

Vill du hitta en anledning till att din nedre rygg gör ont? Jeff Cavaliere visar dig. Vill du lära dig nya övningar som på ett effektivare sätt kommer stimulera dina muskler och få dina muskler att växa snabbare? Det kan Jeff Cavaliere visa dig!

Genom att följa Athlean-X så kan du lära dig så mycket om kost, träning, rehabträning och mycket mer – allt gratis, och allt från en av de absolut ledande experterna i världen när det gäller träning och kost.

Julian Smith

Julian Smith är en bodybuilder som lägger upp mycket inspiration där man kan få se honom träna i gymmet, men även en hel del träningstips där han lär ut nya och spännande varianter på övningar du själva kan köra i gymmet. Genom att följa Julian så kan man då och då lära sig lite nya övningar vilket alltid är kul och detta kan i sin tur leda till gains!

Steve Cook

Steve Cook har flera miljoner följare och hans konto är en blandning av ett livsstilskonto och fitness/träningskonto där man dels kan följa Steve Cook i hans dagliga liv och även få en hel del tips och råd när det gäller träning och kost. Steve Cook har en riktigt bra fysik så bara där får man lite inspiration och motivation till att träna hårdare i gymmet, men vi gillar hur han då och då kommer med tips på hur du kan träna så att du kan komma i form, bränna fett och lägga på dig muskler snabbare. Helt klart värt en följa på Instagram!

Jim Stoppani

Jim Stoppani är väl vad man kan kalla en ”träningsguru” som hållt på med bodybuilding och fitness väldigt länge och som nu skriver mycket artiklar om träning och kost och som äger sitt eget företag som tillverkar och säljer kosttillskott. Vad vi gillar med Jim Stoppani är att han lär ut mycket om träning och kost. Du kan lära dig allt från nya övningar till att få tips om hur du utför en viss övning på bästa sätt och hur du kan äta bättre, smartare och vad olika kosttillskott gör. Du kan även lära dig mer om hur du ska ta kosttillskott för att förlora fett eller få muskler snabbare. Mycket bra information om både kost och träning – helt gratis – rakt i din mobil kan du få om du följer Jim Stoppani.

Joey Swoll

Joey Swoll är en bodybuilder som en gång i tiden var en del av det framgångsrika företaget Shredz som tillverkar och säljer kosttillskott. Nuförtiden har han sitt eget varumärke som tillverkar kosttillskott och mycket fokus i hans konto är att motivera och ha kul. Du får lära dig hans favoritövningar, du får oftast en daglig dos av motivation och en hel del annat. Han är dessutom en ganska rolig kille att följa. Om du tränar för att bygga muskler och för att bli starkare så är det här ett konto på Instagram som du bör följa.

Artemus Dolgin

Artemus Dolgin är en bodybuilder som en gång i tiden tävlade i bodybuilding, men som nu fokuserar mest på sitt eget klädmärke Golden Aesthetics och sitt eget företag som tillverkar kosttillskott – Golden Organics.

Artemus Dolgin har en imponerande fysik, men det är inte därför vi gillar honom. Det här är en man som varit med om mycket och som jobbat hårt för det han vill ha och hans sätt att motivera och inspirera är helt klart värt att följa.

Oavsett om du känner dig nere eller om du är på toppen så är det här en man som kan inspirera dig att både träna hårdare för att få den kropp du vill ha och att jobba hårdare för att lyckas uppnå de mål du har när det gäller dina professionella mål.

Värt en följa? Absolut.

Testodderone

Todd Vande Hei (Testodderone) är det minsta kontot på vår topplista när det gäller följare, men vad vi absolut älskar är att han är över 50 år och har en kropp som slår de flesta i Sverige som är mycket yngre.

Man måste ge honom cred för att han är 50+ och har en kropp som är mer vältränad än många 20-30 åringar runt om i världen. Men det är inte allt.. Precis som många av oss så försöker han att genom träna förbättra olika delar av sin kropp och träna bort problem som han har.

Och det är mycket funktionell träning och mycket rehabträning som du kan lära dig genom att följa det här kontot. Lär dig hur du kan träna för att bli mer flexibel, hur du kan träna bort allt från nackont till att öka din rörlighet o.s.v. Förutom träningsbiten så lär han även ut en hel del om kost som kan hjälpa dig som vill bränna fett, gå ner i vikt och bli mer vältränad.

Fullt med träningstips och tips om kost vilket vi fullkomligt älskar. Väl värt en följa!

14 fitness och bodybuilding konton, 14 konton fulla av träningsmotivation, inspiration, tips om kost, träning och mycket mer. Ta upp mobilen, starta Instagram, följ och bli inspirerad att bli den bästa versionen av dig själv!