Brogue skor är idag en klassisk, tidlös snygg och stilig typ av sko som med åren har utvecklats på olika sätt och idag finns i många olika stilar och modeller. I grund och botten är Brogues helt enkelt en sko med perforeringar. Dessa perforeringar kan löpa på olika sätt längs skorna beroende på stil och modell, men vanligast är att brogues är mönstrade med små hål och sågtänder kring kanterna på tå, häl och vid sidorna. Ett klassiskt mönster som finns på många brogue skor är ”wingtips” som bildar ett W på och runt tån.

Brogues har som sagt utvecklats med åren och idag finns en rad olika modeller och stilar, vilket inte bara är kul utan många gånger riktigt snyggt och stiligt.

Brogue skor är en av de mest mångsidiga typer av skor en man kan ha och funkar många gånger lika bra i en outfit som är mer uppklädd (t.ex kostym eller smart casual) som i en outfit som är mer avslappnad (t.ex med chinos och en skjorta.) Brogues funkar lika bra till fest, som på jobb och privat. Så länge du vill ha ett par skor som ger ett stiligt och elegant intryck så är brogue skor ett bra val.

På grund av att brogues är så mångsidiga så är dom ett bra val för dig som ska investera i ett par nya skor då du kommer kunna använda dom för så många olika slags tillfällen och till så många olika outfits.

Vi har gjort grovjobbet åt dig och gjort det enkelt för dig att hitta rätt i djungeln av herrskor, och hittat några av de absolut bästa brogue skor för 2019 som en man kan ha. Det här är alla snygga brogues som definitivt kommer få dig att se snygg och välklädd ut. Är du redo?

Svarta Brogue skor från Rizzo

Brogue Skor Herr Svarta Rizzo

Här har Rizzo fått till det på ett riktigt snyggt sätt med ett par lågskor med broguemönster som är i svart skinn med en yttersula av gummi. Den klassiska wingtip ”w” vid tån och snyggt broguemönster runt hälen. Det här är en stilig och elegant modell och vi gillar att sulan går i samma ton skinnet. Det här är ett par klockrena brogues som du matchar bäst med mörka byxor (gärna svarta, marinblå eller mörkblå kostymbyxor eller chinos.) Det här är brogues med en stilren och elegant design med wingtip framtill och sula i samma ton som skinnet.

Brogues från Rizzo

Brogues herr Rizzo Cognac

Samma modell som de brogue skor du ser ovan fast i cognac färg. Exakt samma brougemönster och precis som på den andra modellen så matchar färgen på sulan och skinnet. Detta gör att det ser snyggt och enhetligt ut. Cognacfärgade skor funkar till det mesta och ser inte lika formella ut som svarta, vilket gör att du kan matcha dessa skor med en rad olika färger och typer av byxor. Det mesta kommer se snyggt ut! Det här är en läcker färg på en läcker modell!

Bruna Brogues från Loake

Bruna Brogues herr Loake

Loake är ett otroligt välkänt skomärke som har en fantastisk historia bakom sig. Loake har gjort skor sedan 1880 (!) och det är hög kvalitet som gäller. Det här är ett par snygga bruna brogues från Loake (tillverkade i Storbritannien) med ett broguemönster kring tån, vid snörningen och hälen. Materialet på utsidan är kalvskinn, insidan och innersulan är i skinn och yttersulan är i läder. Klassisk och tidlös design som vi älskar. Det blir inte fel med ett par loake och det här är ett par brogue skor som kommer se riktigt bra ut på dig.

Svarta Brogue skor från Loake

Svarta brogue skor herr Loake

Exakt samma modell som de bruna brogues (ovan) fast här i svart skinn. Svarta brogue skor ser lite mer formella ut än bruna vilket gör att dom med fördel gärna kan användas ihop med kostymbyxor eller mer dressade chinos och byxor. Matcha gärna med byxor i lite mörkare färger för en elegant och stilig look.

Brogues från Human Scales

brogues herr från Human Scales

Svenska Human Scales skor är alla handgjorda och det här är ett par snygga bruna lågskor i läder som kommer hålla länge om du tar hand om dom på rätt sätt. Vi gillar modellen, färgen och mönstret är riktigt snyggt. Är du ute efter ett par klassiska och snygga brogues är det här ett klockrent val. Extra kul är det förstå när det är ett svenskt märke som ligger bakom dessa skor. Kombinera dessa med i princip vad du vill. Chinos, jeans eller mer dressade byxor. Snygga är dom!