En snygg bomberjacka bör finnas i en mans basgarderob och av alla klädmärken som gör bomberjackor så är det få som har en sån historia bakom sig som Alpha Industries.

Alpha Industries är ett amerikansk klädmärke som grundades 1959 i Knoxville (Tennessee.)

Ursprungligen (1959) levererade Alpha Industries deras kläder och jackor till den amerikanska militären. 1970 väljer Alpha Industries att gå in i den kommersiella marknaden och släppa deras första jackor för allmänheten.

Idag är Alpha Industries ett internationellt klädmärke som är synonymt med den klassiska bomberjackan.

En bomberjacka är ett snyggt plagg och man kan få till otroliga snygga outfits där man kombinerar en snygg bomberjacka med väl utvalda kläder och accessoarer.

Här kommer vi kika närmare på några av Alpha Industries bomberjackor (herr) och vilka modeller samt färger som är ett bra val.

Alpha Industries MA-1 Bomberjacka

Alpha Industries MA-1 är den första militära jackan som Alpha Industries introducerade till den civila marknaden. Det är den bomberjacka som användes av U.S Air Force samt den marina delen av militären. Den här versionen är gjord så nära originalet (som den militära versionen) som möjligt vilket vi tycker är både kul och snyggt.

Det här är en snygg grön bomberjacka (herr) med den klassiska fickan på ärmen, två fickor på framsidan, två på insidan och ribbade muddar vid ärm, hals och nedtill. Det blir inte mer klassiskt än så här.

En grön bomberjacka som denna kan du enkelt matcha med andra färger och plagg. Kombinera med ett par svarta jeans eller mörka chinos och vita sneakers för en outfit med lite attityd, eller matcha den med ljusare plagg för en helt annan känsla.

Det här är en tidlös bomberjacka som alltid kommer vara trendig och snygg. Är du ute efter en bomberjacka från Alpha Industries bör du definitivt kolla in den här!

alpha industries bomberjacka herr

Alpha Industries MA-1 VF 59 Bomberjacka

MA-1 VF 59 från Alpha Industries är helt enkelt en slimmad version av originalet MA-1.

Den är en jacka med en smalare passform som gör att den inte är lika stor som originalet. I övrigt är dom i princip likadana.

Det här är en snygg bomberjacka för dig som gillar en smalare passform. För en riktigt snygg outfit så kan du kombinera denna gröna bomberjacka med ett par svarta jeans med smal passform och ett par svarta eller vita sneakers. Ta på en ren och fräsch vit t-shirt för en snygg outfit.

alpha industries bomberjacka herr MA-1 VF 59

Alpha Industries MA-1 TT bomberjacka

Alpha Industries MA-1 TT är i princip en lättare och tunnare version av originalet MA-1. Då MA-1 är gjord för att kunna hålla värmen vid kallare väder så är MA-1 TT helt ofodrad och är gjord för att användas i varmt väder som vår, sommar och när du är utomlands i varma klimat.

Förutom att den är ofodrad så skiljer den sig från originalet genom att vara lite mer slimmad. Den har med andra ord en smalare passform vilket gör att den sitter närmare din kropp på ett snyggt sätt.

Det här är det självklara valet för dig som är ute efter en snygg bomberjacka från Alpha Industries som du kan använda när det är varmt ute.

Alpha Industries MA-1 TT bomberjacka herr

Alpha Industries MA-1 Hooded

Alpha Industries MA-1 Hooded Herr Bomberjacka

När Alpha Industries släppte MA-1 Hooded blev vi galet glada. Det här är i princip en MA-1 fast med en snygg och rymlig huva. Huvan ger den klassiska MA1:an en helt ny känsla och stil som är oslagbar. Huvan är stor, snygg och otroligt skön att ha på.

Ett riktigt bra köp för dig som vill ha en en snygg bomberjacka med huva!

Alpha Industries PPS N2B

En modern och trendig version av originalet PPS som är en snygg vinterjacka med ribbade muddar, och fodrad i en imitationspäls. Det finns totalt 6 fickor varav en är på insidan och den snygga ärmfickan förstås.
Vi gillar PPS N2B och den är ett bra val för dig som vill ha en snygg bomberjacka som är varmt fodrad till höst och vinter!

Alpha Industries PPS N2B Herr

Mer tips om herrmode, herrkläder och skönhet för män:

  • Sommarskor herr
    Det här är listan på sommarskor (herr) som du måste kolla in. Klä dig i stil i sommar och till semestern med dessa snygga sommarskor för killar.
  • Sommarskjorta herr
    Ute efter en snygg sommarskjorta? Det kan du hitta här där vi listar några riktigt snygga herrskjortor som är perfekta för sommar och sol!
  • Solkräm bäst i test
    En effektiv solkräm för ansikte och kropp är ett av de bästa sätten att skydda dig mot solen i sommar och när du ska iväg på semester. Kolla in Perfectos bäst i test av solkräm för ansikte och kropp!