Historien om höga sneakers går tillbaka till början av 1900-talet och basket. En tid då höga sneakers togs fram för basketspelare i USA. De första modellerna av höga sneakers var i tyg och hade en tunn gummisula.

Vid 1918 introducerade Converse sina numera klassiska All-stars High Tops och fram tills i början av 2000-talet var höga sneakers en av de absolut vanligaste och mest populära typen av sneakers som fanns.

I början på 2000-talet ökade låga sneakers i popularitet och är nu den vanligaste typen av sneakers i världen.

Av alla höga sneakers som finns är Converse Chuck Taylor All Star den absolut vanligaste och en av de snyggaste som finns. Chuck Taylor All Star har haft en så stor påverkan på både mode och kultur att vi skulle behöva en helt separat artikel för att gå igenom dessa klassiska sneakers.

Varför använda höga sneakers?

Höga sneakers har hamnat lite i skymundan under senare år, just på grund av att låga sneakers är så vanliga. Vilket är synd eftersom höga sneakers har en otrolig charm och man kan få till riktigt unika och snygga outfits med just höga sneakers.

På grund av att höga sneakers inte är lika vanliga som låga så har ett par snygga höga sneakers en hög stilfaktor då man sticker ut i mängden på ett positivt sätt.

Om du älskar herrmode, älskar snygga sneakers och gillar att få till snygga outfits som sticker ut i mängden så är höga sneakers ett måste. De ger en outfit en helt unik känsla som helt enkelt inte går att få med vanliga sneakers.

Vad passar med höga sneakers?

Höga sneakers passar till det mesta, och det handlar helt om vilken stil och vilken typ av outfit du är ute efter. Till vår och sommar kan man gärna visa upp sina snygga höga sneakers på ett bra sätt genom att kombinera dom med ett par shorts och en snygg t-shirt eller skjorta.

Under sommar är dessutom ankelhöga jeans eller byxor ett klockrent alternativ i kombination med ett par höga sneakers. På detta sätt syns dina sneakers på ett snyggt sätt.

Under höst, vinter och vår är en klockren outfit ett par snygga jeans i kombination med ett par höga sneakers.

Tips när du använder höga sneakers

  • Om dina höga sneakers är snygga (vilket dom förstås är när du använder vår guide) så är det både snyggt och kul att visa upp dom! Genom att vika upp dina byxor eller jeans kan du sätta mer fokus på dina höga sneakers. Även om du bara viker upp dina byxor lite så gör det stor skillnad då man får se mer utav dina sneakers.
  • Undvik supertajta byxor. En outfit med höga sneakers är oftast som snyggast med byxor som är lite bredare. Oavsett om du kör regular, tapered eller slim-fit så är ett tips att undvika de byxor som är tajta vid bensluten.
  • För en klassisk och snygg outfit som dessutom är lätt att få till kan du matcha dina höga sneakers med ett par jeans. Välj gärna ett par jeans (eller byxor) i en kontrasterande färg. Om dina sneakers är vita (eller ljusa), välj gärna då svarta (eller mörka) jeans. Om dina sneakers är svarta så väljer du ljusa byxor eller vita jeans. Matcha gärna färgen på det plagg du har på överkroppen med färgen på dina höga sneakers. På detta sätt skapar du en snygg färgkoordinerad outfit som kommer imponera.

Här kommer några av våra favoriter när det gäller höga sneakers (herr) som släppts för 2021 som är riktigt snygga och trendiga.

Nike höga sneakers i mocka

höga sneakers herr

Ett par riktigt snygga höga sneakers (herr) från Nike. Det här är höga Nike sneakers i läcker blå mocka med den klassiska swoosh-loggan i vitt på sidan. Mocka är en stilfaktor bara det, och denna snygga blå färg är klockren. Höga sneakers + mocka + blå färg = du kommer sticka ut i mängden på ett bra sätt med dessa sneakers!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

John Richmond höga sneakers

Höga sneakers herr John Richmond

En av årets snyggaste höga sneakers för män kommer från John Richmond. Det här är ett par stilrena och vita höga sneakers med vit sula i gummi med snygga detaljer i metall vid skohålen och vid sidan. Till och med de vita skosnörena är snygga. Den röda randen vid hälen gör pricken över i:et och ger det där lilla extra.

Är du intresserad av herrmode, gillar att vara välklädd och tycker om att ha exklusiva märkes sneakers som väldigt få andra killar har så är det här ett par sneakers från John Richmond du måste kolla in. Helt vita sneakers är enkelt att matcha med andra plagg i andra färger, så du kommer inte ha några problem att få till snygga outfits med dessa sneakers.

Riktigt snygga, trendiga och exklusiva. Vi älskar dom.

Ps: Det är få butiker som har John Richmond och de säljer alltid slut snabbt. Så passa på.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Chuck Taylor All Star High Top

Converse höga sneakers herr

En av de mest ikoniska och klassiska höga sneakers som finns. Chuck Taylor All Star High Top från Converse är det par sneakers som verkligen satt sin prägel på otroligt mycket inom kultur och herrmode. Ingen topplista över snygga höga sneakers för killar är komplett utan åtminstone ett par av dessa klassiska Converse!

Vi har valt den svarta Chuck Taylor All Star high tops men rekommenderar även den vita versionen som är riktigt snygg. Både svarta och vita versionen är klockren ihop med ett par svarta jeans! De vita hittar du här: Chuck Taylor All Star High Top

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Adidas svarta höga sneakers

Adidas gör snygga höga sneakers för killar i olika modell och det här är ett par av de absolut snyggaste höga sneakers från Adidas som finns att köpa just nu!

Det här är snygga svarta sneakers i skinn med vit sula i gumma och detaljer i vitt. Svarta sneakers är snyggt och på grund av att det är både svart och vitt i dessa sneakers så kan du enkelt få till många snygga outfits med dom.

Ska du köpa ett par snygga höga sneakers i år så måste du se till att säkra dessa innan de säljer slut!

adidas höga sneakers herr

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Pro Leather höga sneakers herr

Converse höga sneakers herr

Converse Pro Leather har inte lika hög kultstatus som Chuck Taylor All Star men är definitivt snygga sneakers som är otroligt populära och som dessutom är galet bekväma att ha på. Det här är Pro Leather i en helvit modell med vit ovandel i skinn och en vit gummisula.

Matcha med ett par svarta jeans eller mörka byxor och en mörk t-shirt eller tröja för en enkel och snygg outfit!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Selected Homme höga vita sneakers

selected homme höga sneakers herr

Stilrena och snygga. Dessa höga vita sneakers från Selected Homme har en design och stil som skiljer sig från de mer sportiga modellerna. Det här är ett par vita höga sneakers i skinn med vit gummisula. Är du ute efter ett par stilrena höga sneakers så är det här ett klockrent val!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse High Tops i camo

converse high tops herr camo

Om du vill ha en variation på de klassiska Converse High Tops så är det här ju en trendig och snygg modell i camo. Dessa höga sneakers har en ovandel i camo som kombinerats med vita skosnören och vit sula i gumma. Coola, snygga och definitivt en modell som följer de trender vi ser för 2021.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Pro Leather Svarta

Converse Pro Leather

Samma modell som den du hittar högre upp i listan fast svarta. Det här är Converse Pro Leather svarta höga sneakers med vit sula. Klockrena ihop med antingen vita jeans eller svarta!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Jimmo Choo höga sneakers

jimmy choo höga sneakers

Lyxiga höga sneakers från Jimmy Choo. Det här är ett par höga sneakers med svarta skosnören i kombination med en vit sula i gummi.

Unika, riktigt snygga och exklusiva märkes sneakers som väldigt få andra killar har. Köp om du gillar att ha exklusiva sneakers som du vet att knappt någon annan har.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Rick Owens Höga Sneakers

rick owens sneakers

Rick Owens behöver ingen större introduktion. Exklusiva herrskor och herrkläder som bara blir hetare och hetare för varje år. Det här är ett par av de mest exklusiva och lyxiga svarta höga sneakers i skinn från Rick Owens som går att köpa just nu. Förutom att dom verkligen är unika i sin design så har dom en extra lång plös som ger dom en unik känsla med mycket stil och attityd. Det här är ett par snygga sneakers som har rejält med attityd och är perfekt för dig som vill ha något unikt, snyggt, lyxigt och exklusivt på fötterna!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Vi hoppas att du har hittat inspiration bland dessa höga sneakers för män som alla är perfekta för 2021!

Denna artikel uppdaterades 2021-03-07.

Mer om skor och sneakers hittar du här:

Finskor herr
Varje man måste ha åtminstone ett par snygga finskor. Missa inte denna lista!
Mocka sneakers herr
Snygga mocka sneakers som imponerar!
Svarta sneakers herr
Snygga svarta sneakers som du absolut måste kolla in!