Historien om höga sneakers går tillbaka till början av 1900-talet och basket. En tid då höga sneakers togs fram för basketspelare i USA. De första modellerna var i tyg och hade en tunn gummisula. Vid 1918 introducerade Converse sina numera klassiska All-stars och fram tills i början av 2000-talet var höga sneakers den vanligaste och mest populära typen av sneakers som fanns.

I början på 2000-talet ökade låga sneakers i popularitet och är nu den vanligaste typen av sneakers i världen.

Av alla höga sneakers som finns är Converse Chuck Taylor All Star den absolut vanligaste och en av de snyggaste som finns. Chuck Taylor All Star har haft en så stor påverkan på både mode och kultur att vi skulle behöva en helt separat artikel för att gå igenom dessa klassiska sneakers.

Varför använda höga sneakers?

Höga sneakers har hamnat lite i skymundan under senare år, just på grund av att låga sneakers är så vanliga. Vilket är synd eftersom höga sneakers har en otrolig charm och man kan få till riktigt unika och snygga outfits med just höga sneakers.

På grund av att höga sneakers inte är lika vanliga som låga så har ett par snygga höga sneakers en hög stilfaktor då man sticker ut i mängden på ett positivt sätt.

Vad passar med höga sneakers?

Höga sneakers passar till det mesta, och det handlar helt om vilken stil och vilken typ av outfit du är ute efter.
Under sommaren kan man visa upp sina snygga höga sneakers på ett bra sätt genom att kombinera dom med ett par shorts och en snygg t-shirt eller skjorta.

Under sommar är dessutom ankelhöga jeans eller byxor ett klockrent alternativ i kombination med ett par höga sneakers. På detta sätt syns skorna på ett snyggt sätt.

Under höst, vinter och vår är en klockren outfit ett par snygga jeans i kombination med ett par höga sneakers.

Tips när du använder höga sneakers

  • Om dina höga sneakers är snygga (vilket dom förstås är när du använder vår guide) så är det både snyggt och kul att visa upp dom! Genom att vika upp dina byxor eller jeans kan du sätta mer fokus på dina höga sneakers. Även om du bara viker upp dina byxor lite så gör det stor skillnad då man får se mer utav skorna.
  • Undvik supertajta byxor. En outfit med höga sneakers är oftast som snyggast med byxor som är lite bredare. Oavsett om du kör regular, tapered eller slim-fit så är ett tips att undvika de byxor som är tajta vid bensluten.
  • För en klassisk och snygg outfit som dessutom är lätt att få till kan du matcha dina höga sneakers med ett par jeans. Välj gärna ett par jeans (eller byxor) i en kontrasterande färg. Om dina sneakers är vita (eller ljusa), välj svarta (eller mörka) jeans. Om dina sneakers är svarta så väljer du ljusa byxor eller jeans. Matcha gärna färgen på det plagg du har på överkroppen med färgen på dina höga sneakers. På detta sätt skapar du en snygg färgkoordinerad outfit som kommer imponera.

Här kommer några av våra favoriter när det gäller höga sneakers (herr) som släppts för 2020 som är riktigt snygga och trendiga.

Adidas Originals i grön mocka

Höga sneakers herr

Ett par galet snygga höga sneakers från Adidas. Det här är Adidas originals i grön mocka med de tre klassiska ränderna i vitt med vit gummisula. Mocka är en stilfaktor bara det, och denna gröna snygga färg är klockren. Du kommer sticka ut i mängden på ett bra sätt med dessa sneakers!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Valentino svarta höga sneakers

Svarta höga sneakers herr

En av årets mest exklusiva och snyggaste höga sneakers för män kommer från Valentino. Det här är ett par svarta höga sneakers med vit sula i gummi som är tillverkad i tyg med snygga detaljer i läder. Till och med skosnörena är snygga. Är du intresserad av herrmode, gillar att vara välklädd och tycker om att ha exklusiva märkes sneakers som väldigt få andra killar har så är det här ett par sneakers du måste kolla in.

Riktigt snygga, trendiga och exklusiva. Vi älskar dom.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Chuck Taylor All Star High Top

Converse höga sneakers herr

En av de mest ikoniska och klassiska höga sneakers som finns. Chuck Taylor All Star High Top från Converse är det par sneakers som verkligen satt sin prägel på otroligt mycket inom kultur och herrmode. Ingen topplista över snygga sneakers är komplett utan åtminstone ett par av dessa klassiska Converse!

Vi har valt den svarta Chuck Taylor All Star high tops men rekommenderar även den vita versionen som är riktigt snygg. Både svarta och vita versionen är klockren ihop med ett par svarta jeans! De vita hittar du här: Chuck Taylor All Star High Top

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Adidas Originals Pro Model med höga skaft

Adidas originals finns i olika modeller och det här är Pro Model med höga skaft. Det här är snygga vita sneakers i skinn med detaljer i svart och vit sula i gummi. Helvita sneakers är snyggt och du kan få till många snygga outfits med dessa höga sneakers!

adidas höga sneakers herr

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Pro Leather höga sneakers herr

Converse höga sneakers herr

Converse Pro Leather har inte lika hög kultstatus som Chuck Taylor All Star men är definitivt snygga sneakers som är otroligt populära och som dessutom är galet bekväma att ha på. Det här är Pro Leather i en helvit modell med vit ovandel i skinn och en vit gummisula.

Matcha med ett par svarta jeans eller mörka byxor och en mörk t-shirt eller tröja för en enkel och snygg outfit!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Hugo Boss höga svarta sneakers

Hugo Boss höga sneakers herr

Kaxiga och coola. Dessa höga svarta sneakers från Hugo Boss har rejält med attityd och har en design och stil som skiljer sig från de mer sportiga modellerna. Tillverkade i svart skinn med vit gummisula med mörka fläckiga detaljer.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Adidas vita höga sneakers

vita höga sneakers herr

Det här är ett par vita höga sneakers (herr) från Adidas som tillhör kollektionen Nizza.
Under 2020 har vi sett en hel del riktigt snygga sneakers inom denna kollektion och dessa helvita sneakers är tillverkade i tyg med en vit gummisula. Är du ute efter ett par helvita höga sneakers så är det här ett par du borde kolla in!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Converse Pro Leather Svarta

Converse Pro Leather

Samma modell som den du hittar högre upp i listan fast svarta. Det här är Converse Pro Leather svarta höga sneakers med vit sula. Klockrena ihop med antingen vita jeans eller svarta!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Valentino höga sneakers i camo

Valentino höga sneakers camo

Lyxiga höga sneakers från Valentino i ursnygga camofärger. Det här är ett par höga sneakers som är tillverkade i tyg med camo mönster samt en del detaljer i läder i kombination med en vit sula i gummi.

Unika, riktigt snygga och exklusiva märkes sneakers som väldigt få andra killar har. Köp om du gillar att ha exklusiva sneakers som du vet att knappt någon annan har.

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Philipp Plein Sneakers

Philipp Plein sneakers herr

Philipp Plein behöver ingen större introduktion. Philipp Plein blir bara större och större för varje år och är nu ett hett och trendigt märke. Det här är ett par svarta höga sneakers i skinn från Philipp Plein med en vit sula i gummi och en kaxig döskalle på sidan. Det här är ett par snygga sneakers som har rejält med attityd och är perfekt för dig som vill ha något unikt, snyggt, lyxigt och exklusivt på fötterna!

Du kan se mer och köpa dessa höga sneakers här!

Vi hoppas att du har hittat inspiration bland dessa höga sneakers för män som alla släppts under 2020!

Denna artikel uppdaterades 2020-09-23.

Mer om skor och sneakers (herr) hittar du här:

Finskor herr
Varje man måste ha åtminstone ett par snygga finskor. Missa inte denna lista!
Mocka sneakers herr
Snygga mocka sneakers som imponerar!
Svarta sneakers herr
Snygga svarta sneakers som du absolut måste kolla in!