En sak är helt säker: herrmode har aldrig varit större eller mer spännande än vad det är just nu. 2019 har hittills var ett otroligt spännande år när det gäller herrmode och för höst och vintersäsongen så finns det en hel del snyggt och spännande när det gäller herrkläder och accessoarer för oss män.

Det är både kul och spännande att herrmodet för första gången i många avseenden kommit närmare modet för kvinnor när det gäller allt från utbudet av kläder och accessoarer till kreativiteten.

Det finns för första gången otroligt mycket nya slags herrkläder att välja på och kreativiteten från de flesta modehus har varit otrolig när det gäller herrmode där vi ser en hel del roliga, spännande och innovativa saker för oss män.

Även om herrmodet höst och vinter 2019 delvis följer de trender vi tidigare sätt i vår och sommarsäsongen samt från 2018 så har det skett en del förändringar. Gränserna mellan manligt och kvinnligt är inte lika tydliga och plagg, mönster och snitt som förut mest sågs i dammodet kan vi nu se i herrmodet vilket är kul förstås!

2019 är dessutom året då MYCKET är trendigt. Både extravaganta kostymer och casual. Både dressat och streetwear. Både tajta plagg och otroligt bylsiga och stora. Både monokromt och färgglatt.

De flesta modehus har insett att dom har olika slags kunder och det syns i plaggen dom gör, som i många fall är till för olika slags stilar och smaker.

Oavsett vad du gillar så lär du hitta något snyggt i år som passar just dig. Det är mycket som händer, som är trendigt och det är fantastiskt spännande för dig som är man och intresserad av mode.

Det finns en röd tråd i höst, och det är att man ska våga. Det är ett tema som fanns i de flesta modehus och kollektioner. Man ska våga klä sig på ett sätt som gör att man sticker ut i mängden. Våga vara unik och våga ha kul med

Att klä sig snyggt är något tidlöst och något man alltid ska sträva efter, men det har aldrig varit så roligt som det är i år.

Nu är det dags att kika på det herrmode och de trender som gäller för höst och vinter 2019.

Djurmönster är trendigt.

Djurmönster har i många år varit något vi mest sett i dammodet, men i år har detta fullkomligt exploderat och djurmönster (främst leopardmönster och tigermönster) är trendigt som bara den även för oss män.

Mycket fokus till höst 2019 ligger på leopardmönster, och olika slags byxor, jackor, västar, mössor, t-shirts, tröjor och accessoarer finns att köpa med något slags leopardmönster. Det här är förstås både kul och spännande att det finns så mycket snygga herrkläder med just djurmönster ute!

Kjol och klänning för män är inne

Det är inte första gången vi ser kjolar och klänningar för män, men 2019 är året då det är en het trend för män att bära en klänning eller en kjol. Och är du modig nog att göra just det så finns det både klänningar och kjolar för män från modehus som Louis Vuitton, Jil Sander, Comme des Garçons och många fler att välja från.

Snygg elegans med attityd.

Elegant, stiligt och snyggt.. Med något stort, extraordinärt eller med attityd. Kostym ska det gärna vara men då ska det kombineras med något extra. Detta fortsätter att vara en het trend och nu ska det gärna vara något extravagant över din dressade outfit. Från Diors långa band som svepte genom en outfit till dubbelknäppt elegans från både Hermès och Prada där Prada alltid utmärkte sig med detaljer kring midjan som har rejält med attityd. Klä dig elegant, men gör gärna det på ett extravagant eller vågat sätt.

Syntetmaterial till allt

Syntetmaterial som tidigare mest använts till mer funktionella kläder används nu i byxor, kostymer, jackor och ja, i princip allt. Plagg vi vanligtvis inte ser så ofta i syntetmaterial (främst nylon och polyamide) kommer nu i nya versioner där dom ser lite lätt futuristiska och moderna ut tack vare utseendet på materialet.

Mjukt, skönt och snyggt. Och gärna stort.

I rak kontrast till de herrkläder vi sett i nylon så är en trend att ha något mjukt, skönt och snyggt på sig. Gärna stickade tröjor med ett snyggt mönster. Och många tröjor är over-sized vilket helt enkelt betyder att dom är stora och aningen bylsiga. Kombinera gärna detta på ett kreativt sätt genom att matcha med en kostym (som du kan se på bilden från Prada) eller med ett par byxor i kontrasterande material (som i den outfit du kan se ovanför från Hermès) där du kombinerar en stickad tröja med ett par byxor i syntetiskt material.

En midjeväska är ett måste.

Midjeväskan (aka fanny pack) har de senaste åren blivit otroligt trendig och 2019 är den förmodligen den hetaste och mest trendiga accessoar som du kan ha. Oavsett om du har den runt midjan, bär den som en handväska eller över axeln så är en midjeväska ett måste för den som älskar mode och vill hänga med i de trender som finns. Och vi ser dessutom att en midjeväska kombineras med i princip alla slags outfits som finns. Rocka den i en outfit med en kostym, eller i en avslappnad outfit med jeans och hoodie. Anything goes.

Olika modehus har tagit fram deras egna tolkningar av den klassiska midjeväskan och nu finns det sådana som du kan spänna fast både vid midjan och axeln (Fendi och en rad olika märken) till små midjeväskor som endast är till för mobilen eller dina nycklar/pengar, till en väska som är påsydd på en jacka (Louis Vuitton) och mycket mer.

Utseendemässigt finns det med andra ord en massa olika moderna varianter på den klassiska midjeväskan att välja på. Här på Perfecto tycker vi att det kan se riktigt snyggt ut om man spänner fast den över axeln. I kombination med rätt outfit förstås.

Väskor, väskor och mer väskor.

En väska har blivit en essentiell del av en vardaglig outfit. Oavsett om du har en större eller mindre väska – så ska du gärna ha en i din hand. Vi älskar detta eftersom det ser så snyggt ut när man t.ex har en snygg weekendbag i handen som ett komplement till en riktigt snygg outfit.

Vill du har förslag på snygga väskor, kolla in det här: weekendbag herr

Mer om herrmode, herrkläder och stil för män:

  • Vita sneakers
    En lista på snygga vita sneakers (herr) som du måste kolla in. Ett måste i varje mans skogarderob!
  • Solkräm bäst i test
    Oavsett om du ska njuta av solen i Sverige eller åka på semester så är en effektiv och bra solkräm för ansikte och kropp ditt bästa val för att se till att du skyddar dig på rätt sätt. Det här är vårt solkräm bäst i test!
  • Slitna jeans herr
    Slitna jeans är snyggt. Om man väljer rätt förstås. Det här är snygga slitna jeans för killar som du definitivt bör kolla in!