Herrmode just nu är större, roligare, mer spännande och definitivt mer experimentell än någonsin. De trender vi ser – inom mode för män – för SS20 (vår och sommar 2020) är i många fall en fortsättning på det vi såg 2019.

Allt detta tycker vi är otroligt roligt då det nu finns otroligt många helt nya stilar och trender samt gamla trender, snitt och färger som kommit tillbaka i nya skepnader.

2020 kommer vara ett fantastiskt år när det gäller herrmode och för både vår och sommar finns det en hel del spännande när det gäller snygga kläder och accessoarer för män.

Vi fortsätter att se den trend vi såg förra året att herrmode i många avseenden kommit närmare modet för kvinnor. Det handlar om allt från utbudet av kläder och accessoarer till kreativiteten och allt däremellan.

De gränser vi tidigare sett mellan manligt och kvinnligt har suddats ut ännu mer och plagg, mönster och snitt som förut mest sågs i dammodet kan vi nu se i herrmodet.

2020 är året då mycket trendar inom olika slags plagg och stilar. Från nya spännande stilar för kavajer, kostymer och jackor till fantastiska plagg när det gäller streetwear och mer avslappnade kläder. Färgglatt med sorbetfärger samt pastellfärger är fortfarande en stor trend men på samma gång är ton i ton trendigt.

Om det finns en röd tråd i vår och sommar 2020 så är det samma som för förra året: att man ska våga.

De flesta modehus har visat upp fantastiska kreationer och outfits som definitivt gör att man sticker ut i mängden. För dig betyder detta att du ska fortsätta våga vara unik och våga ha kul med allt som har med stil och mode att göra.

Nu är det dags att kika närmare på de trender inom herrmode som gäller för vår och sommar 2020.

Du ska ha en väska.

Förra året såg vi den hur midjeväskan kom tillbaka i full kraft i olika versioner. I år är det allt som har med väskor att göra som gäller och det kan se ut lite hur som helst. En av de hetaste typer av väskor du kan ha i år är en crossbody väska – vilket även är vår egen favorit – men även olika tubformade väskor, nätväskor, weekendväskor och mycket mer. Alla modehus har gått all in på väskor och du kan i år hitta allt från mer stilrena weekendväskor från Giorgio Armani till alla slags variationer från Louis Vuitton. Ett annat tips är att du gärna kan ha flera väskor på en och samma gång. Rocka en crossbody väska i kombination med en weekendväska eller en annan slags handväska.

Oavsett om du ska till gymmet, jobbet, ut och resa eller bara ut på stan så ska du se till att du har med dig en riktigt snygg väska. Och gärna då en crossbody väska.

Klicka här för tips om snygga crossbody väskor: Crossbody väska herr

Dubbelknäppt är hett.

Dubbelknäppt i olika former är trendigt. Och det är inte bara dubbelknäppta kavajer vi pratar om utan även vanliga jackor. Och det är inte bara traditionella snitt och stilar vi pratar om heller..

I princip de flesta modehus har sina egna nya versioner av dubbelknäppta plagg och olika märken som Dior, Giorgio Armani, Zegna, Corneliani och Louis Vuitton har experimenterat med olika versioner av dubbelknäppning där plagget kramar om en lite mer än en enkelknäppt version men inte lika mycket som en traditionell dubbelknäppning. Vi ser även lite mer extrema versioner av dubbelknäppning där plaggen nästan sveper om kroppen.

Vi har alltid tyckt att dubbelknäppning är snyggt och att fler killar borde använda dubbelknäppta plagg – så det här tycker vi är otroligt kul och spännande.

Djurmönster är fortfarande trendigt

Den trend vi såg förra året med djurmönster fortsätter i år och det är ännu mer av allt som gäller. Ränder, fläckar, prickar, leopardmönster, tigermönster, jaguarmönster, zebra m.m. Och det är inte bara djurmönstrade herrkläder utan även det mesta inom accessoarer som gäller. Allt från vanliga väskor, crossbody väskor, skor och sneakers till hattar, byxor, skjortor, t-shirts och ja.. I princip allt.

Djurmönster på rätt sätt kan se riktigt snyggt ut och kommer definitivt få dig att sticka ut i mängden!

Pastellfärger är inne.

Redan förra året såg vi en trend av härliga pastellfärger men för 2020 har nivån på detta skruvats upp och nu är det inte bara att du ska ha på dig några enstaka plagg i pastellfärger, utan gärna en hel färgglad outfit där du matchat byxor, t-shirt/skjorta och gärna även en accessoar.

Skinnjackor och skinn.. Allt.

Från klassiska bikerjackor i skinn till skinnvästar, skinnbyxor, väskor och shorts. Många modehus visade upp åtminstone något plagg eller en outfit i skinn och en av de trender vi ser när det gäller just läder är att det inte bara är traditionella och stilrena plagg som gäller.

Man ska sticka ut i mängden på ett snyggt sätt och det gör man i år genom allt från påsydda mönster, till nitar, detaljer i silver och guld, tryck och mycket mer. Vi ser även färgade plagg som t.ex skinnjackor i silver och andra färger (färgat läder).

En snygg skinnjacka är ett måste för en man, och är ett av de bästa sätten att få till den där sexiga och rebelliska stilen och under 2020 kommer du ha många variationer att välja på!

Denim på denim.

Ett av de inofficiella ”modeförbud” som funnits genom de senaste åren har varit att man inte ska bära en hel outfit i denim. En jeansjacka eller ett par jeans har varit OK. Så länge dessa två inte burits på samma gång.

Säsongen vår/sommar 2020 är då detta helt kastas bort då flera stora modehus introducerat oss till hela outfits i denim. Jeansjacka med jeansbyxor och andra typer av kombinationer har vi sett från Balmain, Vetements, Fendi, Heron Preston, Louis Vuitton och många fler.

För dig som väntat på att denna trend med denim ska dyka upp så är 2020 helrätt. Och vi tror faktiskt att detta är en trend som inte kommer försvinna på ett tag då så många modehus pumpat ut outfits som är helt i denim och då många kändisar, musiker, stilikoner och modeikoner rockar denna trend hårt.

En bomberjacka? Ja tack.

En bomberjacka ingår i vår basgarderob herr och är ett måste för varje man. Bomberjackan har aldrig egentligen slutat vara trendig, men en klar trend detta år är att den är hetare än någonsin och att den ofta ser helt annorlunda ut än den traditionella bomberjackan.

Mycket har hänt de senaste åren och även om den traditionella bomberjackan finns kvar, så är det nya stilar, snitt, färger och tryck som är extra hett i år. En bomberjacka är ett trendigt och snyggt plagg som gärna får följa resten av herrmodet och sticka ut i mängden med något unikt som ett snyggt mönster eller spännande färger.

Många modehus visade upp sina nya versioner av en bomberjacka och några av dessa som stack ut är de som du kan se här under. En bomberjacka från Dunhill som är riktigt snygg, en från Balmain som är lite futuristisk och från Dsquared2 som är riktigt snyggt mönstrad och färgglad.

Satin.

Satin har varit något vi mest sett i dammodet, men nu är satin här i full skala även inom herrmode. Lystern och det där glansiga från satin är inne och många stora modehus visade upp sina kreationer för män i satin. Modehus som Emporio Armani, Dior, Dries Van Noten, Balmain, Dunhill och många fler hade en hel del riktigt snygga herrkläder i satin.

2020 är året då allt från byxor, jackor, kavajer och skjortor gärna får vara i satin och det här är en trend inom herrmode vi definitivt kommer få se mer utav längre fram.

En väst eller tanktop är helrätt.

Både väst och tanktop har alltid varit en del av varje säsong när det gäller herrmode, men för 2020 ser vi mer utav alla slags ärmlösa plagg med fokus på just västar och tanktops. Och det är verkligen allt som gäller. Från mer traditionella västar till västar i skinn, tanktops med tryck och påsydda detaljer och mycket mer.

De flesta kända modehus hade ett antal olika outfits där en väst eller tanktop var med. Vår och sommar 2020 är den säsong du definitivt bör se till att köpa in en snygg väst och en riktigt snygg och skön tanktop.

Genomskinliga plagg.

Modet går i cykler och det här är en trend som går långt tillbaka i tiden. För säsongen vår/sommar 2020 är genomskinligt inne. Vi pratar om genomskinliga västar, tanktops, skjortor, tunna jackor.. Ja det mesta du kan ha på överkroppen. Kläder som antingen är helt genomskinliga eller där delar av plagget är genomskinligt.

2020 är med andra ord perfekt för dig som verkligen vill visa dina bröstmuskler.

Cargobyxor är tillbaka.

Cargobyxor föll ur mode under många år och har de senaste åren börjat smyga sig tillbaka. För vår och sommar 2020 är cargobyxor tillbaka i herrmodet, men oftast i nya varianter än det traditionella. Det är cargobyxor där fickorna ofta sitter lite lägre, eller på en annan plats än där den traditionellt brukar sitta. Det är cargobyxor med sluttande fickor och det är mer dressade byxor som traditionellt inte har utanpåliggande fickor.

Det blir rätt så länge du undviker de mest traditionella cargobyxorna (speciellt vanliga cargoshorts) och istället kör på de nya, snygga och mer annorlunda varianterna.

Här under kan du se några av våra absoluta favoriter med snygga cargobyxor (herr) som är från Fendi, Louis Vuitton och Stella Mccartney.

Och där har du några av de trender och stilar vi sett dyka upp inom herrmode för säsongen vår och sommar 2020. Vi hoppas att du har hittat inspiration till hur du kan klä dig både snyggt och trendigt för både våren och sommaren!