Vi på Perfecto gillar riktiga kap. Det känns helt enkelt lite bättre när man får något riktigt bra till ett bra pris, och där en lite lägre prislapp inte behöver betyda sämre kvalité!

Här har vi samlat nio snygga herrklockor från tre av världens största klockmärken, alltifrån dykarklockor och andra sportklockor till mera dressade alternativ där alla passar en modern man med en riktigt bra smak för klockor. 

Casio

Casio är ett av världens mest välkända företag som grundades 1946 i Japan. De är mest kända för deras elektronik såsom miniräknare och digitala kameror men de har sedan 1974 även producerat klockor och har totalt dominerat gällande funktionella och tåliga digitala klockor. Trots att Casio aldrig producerat mekaniska klockor så ligger ändå Casio långt uppe i ”credlistan” bland klockentusiaster. Om du är ute efter en sportig eller klassisk digital klocka så har Casio ett stort utbud av många olika modeller.

Casio Vintage – ca 698 kr

Herrklockor Casio Vintage

Casio Vintage är en unisex klocka som bäst passar män som är ute efter en lite mindre klocka som är både stilig och funktionell. Det är en digitalklocka som bland annat visar flera tidzoner, tidtagarur, alarm och datum. Och det är en klocka som är oerhört prisvärd!

Casio Edifice – ca 1059 kr

Herrklockor Casio Edifice

Casio Edifice är en klassisk sportklocka med svart urtavla och datumfönster. För det här häpnadsväckande priset så får man mycket klocka. Det är en kvartsklocka som har en storlek på 38 mm vilket är en perfekt storlek för de flesta män. Glaset på denna klocka är av mineralglas och visarna och indexmarkeringarna har lysmassa vilket alltid är välkommet. Den har en vattentäthet på 100 meter vilket är mer än tillräckligt och som gör att du inte behöver vara rädd för att den ska ta skada när du badar. 

Casio G Shock Octagon Series – Ca 1298 kr

Herrklockor Casio G shock

Denna underbara Nyhet kom ut tidigare i år. Trots att Casio uppenbarligen ”tagit” designen från Audemar Piaget´s modell Royal Oak, därav dess smeknamn ”CasioOak” så har den tagits emot med hyllningar i klockvärlden. Det är väldigt mycket klocka du får för pengarna. Du får en tålig G Shock med allt vad det innebär samt en riktigt snygg design. Det här är med andra ord en herrklocka du bör kolla närmare på.

Seiko

Seiko behöver förmodligen ingen längre introduktion men det är ett japanskt företag som grundades 1881 och har varit branschledande länge, speciellt inom batteridrivna quartzklockor. Seiko skapar förutom batteridrivna klockor även många automatiska klockor som kännetecknas av hög kvalité som samtidigt väldigt prisvärda. Om du är ute efter en sportklocka så har Seiko det mesta, även om de också har många snygga kostymklockor. 

Seiko SKX007K2 – Ca 3160 kr

Herrklockor Seiko

SKX007 är en av Seiko´s mest kända modeller idag. Det är en prisvärd dykarklocka som är automatisk. Det här är en herrklocka som har en skruvkrona, hardlexglas, datum- tidvisning samt 200 meter vattentäthet. Storleken är på 43 mm och är optimal för de flesta män.

Seiko Prospex Automatic Diver – Ca 3599 kr

Herrklockor SEIKO Prospex Automatic Diver

Seiko Prospex är ett flertal dykarklockor som Seiko skapat där vissa av de fått smeknamnet Samurai på grund av att visarna liknar ett samuraisvärd. Det är en framtida kultmodell som har ett automatiskt urverk, en blå urtavla och en dykarring som är blå och röd. Glaset är av hardlexglas och det är en klocka som har en vattentäthet på 200 meter. Storleken på 44 mm är lite större än en del andra dykarklockor så om du har en medelstor eller stor handled kommer denna sitta perfekt. 

Seiko Presage Cocktail Automatic – Ca 3865 kr

Herrklockor SEIKO Presage Cocktail Automatic

Det här är en av få dressade kostymklockor som Seiko har. En herrklocka som har en diameter på 40,5 mm som ger en bra närvaro på handleden. Den har en väldigt harmonisk design med guldfärgade indexmarkeringar, en champagnefärgad urtavla, en boett av stål och ett ljustbrunt läderband som är en riktigt snygg kombination. Det här är en automatisk herrklocka som är vattentät upp till 50 meter.

Certina

Certina är det enda schweiziska företaget på denna lista. De är ett klockmärke som har funnits sedan 1888 och producerar prisvärda klockor i mellan och lågprissegmentet som trots prisklassen håller hög kvalitet. Ett liknande företag gällande pris och kvalité är Tissot som liksom Certina tillhör The Swatch Group som är ett av världens största företagskonglomerat inom klockor. Om du är ute efter en stilren och tidlös herrklocka som inte gör ont i plånboken så har Certina det mesta du kan önska.

Certina DS-2 Gent – Ca 3695 kr

Herrklockor Certina DS 2 Gent

Certina DS-2 Gent är en stilig och lite annorlunda dressad vardagsklocka med en grå urtavla som skyddas av safirglas. Det här är en herrklocka med en diameter på 40 mm som passar de flesta män, oavsett om du har en liten eller lite större handled. En snygg klocka som är vattentät upp till 100 meter och som har ett batteridrivet urverk.

Certina DS Podium Chrono – Ca 3915 kr

Herrklockor Certina DS Podium Chrono

DS Podium Chrono är en riktigt läcker kronograf på 41 mm. Urtavlan på denna herrklocka är silverfärgad med indexmarkeringar som delvis har arabiska siffror och är roséguldfärgade där det bruna läderbandet passar perfekt. Klockan är batteridriven och är vattentät upp till 100 meter. Det här är en snygg klocka som både är klassisk och modern på samma gång. Många kronografklockor är rätt så blasé i design och utförande men denna modell från Certina har det mesta man kan önska.

Certina DS Action – Ca 4095 kr

Herrklockor Certina DS Action

Certina DS Action är en lite större sportklocka på 41 mm som fungerar utmärkt som en vardagsklocka. Den svarta urtavlan går ihop med de flesta klädstilar och kommer se snygg ut i nästan vilken outfit som helst.
Boetten och stållänken har en snygg kombination av polerade och borstade ytor vilket är ett kvalitetstecken vilket också vattentätheten på 200 meter är. Vi är helt häpna över att klockan har en så hög vattentäthet som annars endast hittas i dykarklockor. Det här är en snygg klocka som är batteridriven och som självklart har safirglas.

Här kan du hitta mer tips om snygga herrklockor:

  • Snygga herrklockor
    Det här är snygga herrklockor vi gillar just nu. Har du funderat på att köpa en ny herrklocka så är det här en lista du måste kolla in!
  • 14 herrklockor du inte får missa!
    Topp 10 dykarklockor (herr.) Här är en guide till dykarklockor och några riktigt snygga klockor!
  • Snygga billiga herrklockor
    Det här är en lista över snygga och billiga herrklockor som är riktigt prisvärda.